Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

A dlaczego tak szybko?
Trzeba dać organizmowi możliwość zwalczenia infekcji własnymi siłami.
czesto trudno zaakceptowac fakt, ze wysoka temperatura jest pozytywnym zjawiskiem, zazwyczaj te kilka kresek na termometrze przeraza. tymczasem ta naturalna rekacja obronna organizmu jest dobroczynna, wytwarzaja sie wtedy przeciwciala. za kazdym razem, gdy zbijamy temperature nie pozwalamy organizmowi rozwijac naturalnych wlasciwosci obrony przed infekcjami.
Mam patrzeć jak zachowuje się dziecko/jak reaguje na daną temperaturę
A dlaczego tak szybko?
więc nie mam pojęcia jak ona reaguje na daną temperaturę... Oczywiście jak będzie dobrze znosiła temp.38st.to spoko, nie będę nic z tym robiła, niech organizm powalczy, ale gdy będę widziała, że przelewa mi się przez ręce, to nie zamierzam czekać na książkową temperaturę, nadającą się do zbicia ;)
Vitani , Co kwestionuję? Mówię, że sobie to średnio wyobrażam, bo nie miałam z tym do czynienia. Co w tym złego, że opisuję swoje doświadczenie? Nie mam prawa, a Ty masz?

]

] lepiej tak teraz nam się wydaje, że dużo gorzej chodzi, częściej się wywraca i potyka 
oniła ponad 30 minut w adidasach [a wcześniej spędziła w nich jakieś 2 godziny] to skarpetki suchutkie miała
i tylko w tych kapciach jej się noga poci
Mi się z butami nie spieszy, a zastanawiałam się, czy to by się nadawało np. na ewentualne kilka kroków przez klatkę schodową itp. miejsca, w których nie trzeba zakładać butów, a jest za brudno na skarpetki :)38.6 (juz w szpitalu zmierzona)
.
Od tygodnia mała ma katar lejący i do tego taki duszący kaszel. Byłam u dwóch lekarzy,obie babeczki stwierdziły,że płuca są czyste, a druga powiedziała,że to może być alergia. Ja już szału dostaje,bo odciąganie gili kończy się rykiem,aż mi jej szkoda,a używam Nasvin do nosa,ale pomaga na trochę i znowu wszystko jej wylatuje i błędne koło. W nocy ciężko jej spać,budzi się bardzo rano,a jak przychodzi 21.00 to ja już śpię jak zabita i nie mam ochoty na nic..Dziewczyny ,ręce mi opadają normalnieOd tygodnia mała ma katar lejący i do tego taki duszący kaszel. Byłam u dwóch lekarzy,obie babeczki stwierdziły,że płuca są czyste, a druga powiedziała,że to może być alergia. Ja już szału dostaje,bo odciąganie gili kończy się rykiem,aż mi jej szkoda,a używam Nasvin do nosa,ale pomaga na trochę i znowu wszystko jej wylatuje i błędne koło. W nocy ciężko jej spać,budzi się bardzo rano,a jak przychodzi 21.00 to ja już śpię jak zabita i nie mam ochoty na nic..
Znacie jakieś dobre sposoby na taki lejący katar?

i ja też nasivin tyle że już nie ten 0,001 tylko 0,25 i jak psiknę to pomaga tylko ta jedna noc była do bani teraz śpi ładnie tyle że ten katar okropny jak widzi fride czy katarka to zwiewa.....
jak widzi fride czy katarka to zwiewa.....
Normalnie muszę ją przypinać pasem do fotelika i jeszcze trzymać jej ręce