Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i jak w kazdej dyskusji takze i w tej pojawia sie brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem i nainterpretacja faktow.
dlatego spadam czekajac na nowa dyskusje;-P
ma taki właśnie wydźwięk :)
- zalezy w jakiej godzinie ha ha, bo na 5 minut przed wyjsciem do pracy to srednio fajne he he ;) Madziik, a cos zlego sie stanie jak Mlody Ci obsika mieszkanie? bo wg mnie to nie koniec swiata.
- w sensie tam gdzie stoi bo mi ucieka jak go gonie aby mu pampersa ubrac ;) Madziik, a jak moze siusiac gdzie popadnie, przeciez ma nocnik w jednym miejscu? Czegos nie zalapalam...
to znaczy?
Bo mój syn jest nieporadny
albo zrozumiałaś...tak jak chcesz.
no i ok, mnie chodziło tylko o to, by nie wpychać wszystkich dzieci niebijących do jednej szuflady, bo nie wszystkie są nieporadne.
ale wg mnie nie popisalas sie w tej dyskusji tolerancja.
i niestety ale rodzice, o ktorych mowisz to sa wyjatki potwierdzajace regule.
Raczej szokuje mnie jak widze rodzicow na placach zabaw, którzy zachecaja swoje dzieci do zabierania innym swoich zabawek, wyrywania, przepychania. Czemu to ma służyć?
HYDRO ja rok temu opisywałam tu chyba akcję z piaskownicy, gdzie 4-ro letnia Lena [namawiana przez babcię !!! ] zabrała z piaskownicy nie swoje foremki i zaniosła babci, która włożyła je do reklamówki.
a ja teo nie ograniam ze ty nie ogarniasz
Patologia to jednak wciąż nie jest norma.
Penny ja tez kiedys sie zastanawialam, czy nie uczyc oddawania, ae uwazam, ze to nie prowadzi do rozwiazania problemu. Twoja corcia super sobie poradziła.
Taka typowa bojcora co niby idzie na plac zabaw z dzieckiem, ale chyba tylko po to, żeby lepszy zasięg dorwać
chłopcom daje się większe przyzwolenie na "agresywne" zachowania?
A czy nie macie wrażenia, że to chłopcom daje się większe przyzwolenie na "agresywne" zachowania? W moim otoczeniu to normalne myślenie, że chłopcy są agresywni, "niegrzeczni" i że tak mogą, bo są chłopcami. Dziewczynki są z natury łagodne, spokojne i "grzeczne", dlatego im nie wolno pokazywać nieakceptowanych przez dorosłych, agresywnych zachowań. Tzn. to nie moje zdanie, to obserwuje wśród znajomych, w myśleniu wielu dorosłych.
tatus ciagnie synka za reke i wciska go do samochodu, mówiąc: teraz ty, teraz ty, walcz o swoje
Na placu zabaw wiele razy widzialam jak rodzice wpychaja dzieci w kolejkę na zjeżdżalnie zamiast pokazac jak powinno sie poczekac na swoja kolej.
Takich historii mam sporo.
a pozniej dziewczynki sobie w gimnazjum odbjaja z nawiazka;-P