Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Hydro my duzo podróżujemy- taka praca i to z roznych miejsc zbieranina.
jak to na placach zabaw, nieraz jakieś tarcia się zdarzają, ale jak już, to reakcje rodziców są przegięte w drugą stronę
A oni czasami jeszcze zdziwieni, że co ja od nich chcę, przecież dziecko nic takiego nie robi....
Słyszałam,ze nie umiem wychować dziecka, że teraz mam przyjść i myć włosy jej córce itp. Oczekiwała ,że mu tyłek spiorę albo conajmniej dam jakąś karę.
;
ale Ty jako przedszkolanka powinnas wiedziec, ze dzieci sa rozne. tego mi tu zabraklo.
ja spedzilam w przedszkolu duzo mniej czasu, i wiele lat temu, niz Ty i zdazylam poczynic takie obserwacje.
ale poniewaz juz dawno sie uprzedzilas co do mnie to i tak tego co chce powiedziec nie zrozumiesz.
Mam alergię na. Słowo, nie mówimy w domu, ze ktoś jest grzeczny albo niegrzeczny, babcie tez uczymy nie oceniania dziecka, a jedynie jego zachowań.

)
(bardzo sprecyzowane określenie) i dobrze wychowani bo i dziękuję i przepraszam i generalnie duża kultura osobista a w domu to jakby nagle dzieci sąsiadki czy coś.czy tu jest moja wina?ciężko mi to ogarnąć czemu w domu nie potrafią być tacy "grzeczni" jak na innym gruncie

Ach... 
Jednak pytam kiedy taki maluch przeobraza sie w takiego interaktywnego przedszkolaka. Czy to zawsze jest okolo 3 lat?
. Moje dziewczyny jako dwulatki były owszem, może i dość samodzielne w kwestii jedzenia czy komunikowania potrzeb fizjologicznych, ale za to emocjonalnie było bardzo trudno. I dlatego uważam, że dwuletnia różnica wieku to był słaby wybór. Oczywiście to długo nie trwało i teraz z kolei widzę wiele zalet tej sytuacji, ale jakbym miała jeszcze raz decydować, to chyba wolałabym jednak poczekać te pół roku dłużej. No a trzylatek to dla mnie już zupełnie inna kategoria - jak dla mnie świetny wiek
[/url]
Mam zamiar czerpać korzyści z waszych doświadczeń a błędów starać się unikać 
apiszę więc tylko o tym, co na poprzedniej stronie było, a mianowicie o grzeczności. Mam alergię na. Słowo,
Spotkałam znajomą (bo nawet nie koleżankę), pyta jak się córka ?chowa? Grzeczna?? Więc ja oczy jak pięć złotych i pytam jej: A jak dziecko w takim wieku może być niegrzeczne?? (chociaż nie wiem czy wiek ma coś tu do tego)...A ona mi odpowiada tak: Noo jak to? Mój równo co 3 godziny się DARŁ, że chce jeść-cały czas....

Nie muszę mówić, że długo zbierałam szczękę z podłogi...

Dla mnie, na podstawie obserwacji moich córek, to wiek powyżej 2,5 roku. U nas to była taka magiczna granica, po której życie stawało się prostsze
;

;
Jezynko, czy Hania nie ma po milukante boli miesni i stawow?- dwa razy przy temperaturze" mówiła" że ją kolanka i stopy bolą- wtedy masowałam i było ok. Nawet nie skojarzyłam tego z milukante.:(
[/url]
;
No to ja źle przeżyłam zetknięcie z surowymi, ale może faktycznie przez to, że młode, pędziaste były?
v
;
;
;