Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale znam jeszcze inne takie dziecko, jeden z moich bratankow potrafi zanac np podczas jedzenia z zupa w buzi
Czasami tak mi ich żal, co robić - dziecku brudne rzeczy zakładać? Jest bardzo uparty przy jedzeniu, nie daje się karmić, wszystko musi sam, do tego niecierpliwy, więc zawsze jakoś się upaprze, mimo, że rękawki podwijam, zakładam śliniaki itd.. Może powinniśmy zmienić pralkę, czy może te zaplamione ubranka prać oddzielnie w jakiejś wysokiej temperaturze - tylko jakiej?
ja np kupiłam Ewuni kapcie Befado, niby super, dokładnie takie jak być powinny, rozmiar ok. I nie umiała w nich chodzić Przewracała się, potykała.
p.s. Marysia tez nie lubi bucikow Befado
sto razy lepiej Ninka biega boso niż w tych kapciach
Po czym on pobiegł, chwycił tableta(mąż go tak "mądrze" odłożył, ale nie o tym temat) i tak nim pierdyknął o podłogę,że serce mi się zatrzymało
bo Krasnal jest chyba za mały żeby zakumać,
Vitka dla mnie metody na pacanie po łapkach są niedopuszczalne z wielu względów... Ale przede wszystkim dlatego,że jest to otwarcie sobie furtki do dania później klapsa.
nie analizowałam tego tak głęboko, działam raczej instynktownie. Intencje moje są dobre, chcę by dziecko rozumiało, że gdy czegoś mu nie wolno to nie wolno często dlatego, że efekt końcowy może być gorszy niż pacnięcie w łapkę.
nie mogę młodej traktować jak równej sobie, jakby na to nie patrzeć nie jesteśmy sobie równe w żadnym aspekcie. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak można równemu stawiać ograniczenia? Jestem obecnie górą, jakkolwiek to brzmi i to ja ustanawiam granice.
Przecież tam jest pudełko z kotkiem narysowanym, przecież to specjalnie dla niego!
Ja od mamy pare razy kablem dostalam i trałmy z dziecinstwa nie mam (fakt ze wieksza juz bylam).
trudne jest wychowywanie
ale co tam - raz zje to zobaczy, że niedobre ;)