Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ile czasu mineło u Was tak srednio odkąd Wasze dzieci puściły się mebli i ruszyly samodzielnie na nózkach..?
o dziecko robi w tym czasie od chwili kiedy się puści do momentu kiedy już chodzi...?
To Lila chyba jest takim właśnie przypadkiem. Zaczęła raczkować i wstawać, jak miała ok. 7 miesięcy. Pierwszy raz puściła się mebla (mnie, haha), gdy miała pewnie z 8,5 miesiąca, chwilę wcześniej zaczęła robić kilka kroczków przy meblach. I od tamtego czasu prawie nic się nie zmieniła Jej tak pasuje raczkowanie, że chyba nie myśli o tym, żeby znaleźć jakiś inny środek przemieszczania się. Inna sprawa, że po dziesiątkach upadków, gdy miała 6-8 miesięcy, jest bardzo asekuracyjna. Czasem puści się np. krzesła, stoi, patrzy, po czym siada :) No ale nie ma reguły. słyszałam też, że dzieciom które pięknie opanowały raczkowanie nie spieszno do chodzenia
A my wczoraj zaliczyłyśmy pierwszego guza- matka nie dopilnowała.
Nie wiem co robić, macie może jakieś rady?
obecnie gdy budzi się raz góra 2 w dzień sypia 2 x po 1h--
u nas tak samo, do tego chyba się odstawił an amen, 4 noce nie karmiłam już, ale dostaje mm jak się budzi, dziś w dzień próbowąlam go przystawić a mnie odpychał, nie chciał złapać, albo nie umiał, nie wiem taka kolej rzeczy ale jakoś dziwnie mi z tym
Frag, a pierwszej nocy wyeliminowalas wszystkie karmienia i przetrzymalas Krasnala do rana czy 1 karmienie mu dalas w srodku nocy?