Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Synek w styczniu skonczy 2 lata, logopeda mowi ze ma tez slabe napiecie miesni twarzy... nie chce go narazac na niepotrzebny stres ale bez niego zostaje mi tylko czekanie ze jednak ruszy z ta mowa
Obe, ale moje dziecko jest z obciążeniem, urodził się z wrodzonym zapaleniem opon mózgowych i miesiąc spedził w szpitalu, 21 dni faszerwoany trzema różnymi antybiotykami, więc teraz niestety każde odchylenie od normy jest dla lekarza wskazaniem do dalszych badań, my jesteśmy ciągle po opieką neurologa/immunologa, a teraz właśnie zalecenie by ocenił go logopeda i psycholog. Ostatnia logopeda, super kobieta z dużym doświadczeniem niestety powiedziała, że miała już kilka podobnych przypadków, więc raczej samo z siebie nie ruszy :(
Ale dzięki za Pucia! Podoba mi się!
Mam pytanie, z młodszym nie mogę chodzić do wszelkich sklepów, poczt, zaraz zaczyna wydzierać się, etc. Powodem jest tego, że go nie nauczyłam, jak ciągle mi ktoś sugeruje, czy po prostu nie lubi takich miejsc i już? Mam go pomimo jego niechęci zabierać do sklepów czy tam na pocztę, czy odpuścić?
Jakoś bardzo krytykuje metodę krakowską ale poleca jakąś inną, z tym, że nie zapamiętałam jaką.
Moim zdaniem nie powinnaś się teraz cofać tylko wytrzymać ten okres i nie zakładać pieluchy. Z Paniami w żłobku poprostu porozmawiaj. U nas bardzo mi pomogły w odpieluchowaniu. Same co jakiś czas zapraszały go do toalety, potem sam chodził. Przez 2 tygodnie wszędzie chodziłam z kilkoma kompletami spodni i majtek. Zatrzymywałam auto w miejscach słabo dozwolonych bo nagle krzyczał siku. Nawet pamiętam jak go wyciagalam z samochodu a po nodze leciał mocz. Ale wreszcie załapał.--