Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Bo mój budzi się dwa razy i czasem je a czasem tylko ciumka. Nigdy nie wiem jak bedzie. Chcialabym wyeliminowac chociaz jedno karmienie nocne. To pierwsze. I nie wiem teraz czy lepiej oba naraz czy jedno zostawić... I czy w ogóle jest to słuszne. Z punktu widzenia zębów i zdrowych nawyków lepiej żeby nie jadł w nocy.
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJun 5th 2013
     permalink
    Z mojego punktu widzenia (nie wiem może nie słusznie) 8 miesięczne dziecko ma prawo sobie jeszcze pojeść w nocy nie widzę w tym złego nawyku w końcu jakby nie było to jeszcze niemowlę ;) a co do zębów to Montenia ostatnio wrzuciła ciekawe artykuły na wątku piersiowym.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wiesz co, pojęcia nie mam... U nas poszło na raz, ze względu na ciążę. Ale też nie chciałam mieszać, że raz mama da pierś, a raz nie... Poszło szybko bardzo, ale też mam wrażenie, że Krasnal po prostu był na to gotowy, bo inaczej chyba nie poszłoby tak gładko.
    --
  2.  permalink
    Ja nie jestem specjalnie konsekwentna więc jesli zobacze ze Jasiek nie jest gotowy to poczekam na taki czas az będzie. Kilka razy udalo sie Jaśkowi podac w nocy wodę i potem spokojnie zasnął. Ostatnio nawet nie próbowalam więc moze dzis zobacze czy wystarczy.

Treść doklejona: 05.06.13 13:05
    Chcialabym tez zajsc w drugą ciąe ale nie chcialabym aby stalo się to kosztem Jaśka.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No to ja napiszę tylko tyle, że czuję, że moje dziecko się samo odpiersiowuje :neutral: Wiem, powinnam się może cieszyć, ale jednak nie. A jeszcze dwa tygodnie temu było milion pobudek. W dzień piersi nie chce już od długiego czasu, wieczorem jeszcze jeszcze, a dziś rano w ogóle odmówiła. Przez ostatnie dni jej musiałam proponować, żeby rano coś wypiła. Z nocy na noc przestaje jeść, dziś była jedna pobudka na jakieś mirkociumknięcia po których coś tam poleciało, dwa łyk, obrót i spała dalej. Ja bym 8 miesięczniakowi w nocy nie żałowała piersi, skoro chce i pije efektywnie to raczej potrzebuje tego nocnego mleka.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJun 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Penny porostu dorośleją nam Nadie ;) Moja już od dawna rano o mleku nawet nie myśli, ani z cyca, ani z butli nie wypije... A w nocy tak samo, pociągnię parę razy i śpi dalej.. jedno mnie martwi piersi mi się zrobiły mniejsze niż przed ciążą przy tym jednym, dwóch karmieniach w nocy, a co będzie po odstawieniu całkowitym :shocked::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: jedno mnie martwi piersi mi się zrobiły mniejsze niż przed ciążą

O to to ! moje też jakieś mikro mikro, przepraszam, ale cieszę się, że nie jestem sama :crazy: nie wiem, co będzie jak przestanie jeść z nich w ogóle ...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Vsti: jedno mnie martwi piersi mi się zrobiły mniejsze niż przed ciążą przy tym jednym, dwóch karmieniach w nocy, a co będzie po odstawieniu całkowitym :shocked::neutral:
    --

wyznam, że tez mi zmalały po Gosi... głupio się z nimi aż czułam..potem jakoś się z powrotem powiększyły... - nie wiem jak to działa. Mam nadzieję, że po Piotrusiu nie znikną całkiem ;) w ciąży byłam z nich baaardzo zadowolona... przed też ok. Może choć trochę z nich zostanie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    PENNY: O to to ! moje też jakieś mikro mikro, przepraszam, ale cieszę się, że nie jestem sama

To ja też się dołączam do tych mikro mikro cycków :tooth: Jeszcze rok temu (z nadmiaru kg chyba) były pełne i w ogóle BYŁY :crazy: A teraz nie mam nic.
    Najgorzej jest jak się schylam np. umyć nogi to wtedy mym oczom ukazują się dwa zwiotczałe worki
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    CiastoMiłości: hcialabym tez zajsc w drugą ciąe ale nie chcialabym aby stalo się to kosztem Jaśka.

No Jasiek jeszcze malutki. Ale powiem Ci, ze roczny Krasnal chyba więcej zyskał na odcyckowaniu niż na piersi. Same plusy odcyckowania - przespane noce dla niego i dla nas, on wyspany w dzień, pełen energii i dla mnie najważniejsze - od momentu odstawienia od piersi Krasnal zaczął się do nas przytulać! Wcześniej tego nie było zupełnie!
    --
  3.  permalink
    Frag, a jak uzupełnialas mu mleko w diecie?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No i to był prawdziwy problem. Wypróbowaliśmy każde mm dostępne w sklepach, kupa kasy wywalona w błoto, każdym pluł dalej niż widział. Pediatra powiedziała, że zamiast tego można spróbować zwykłe (nie chciał, tylko w kaszce wieczornej tolerował) albo sery białe, żółte, jogurty, maślanki i inne takie. Sery je, jogurtów nie lubi, chyba, że w formie "z naleśnikiem" lub omletem. Za to miesiąc temu znajoma laryngolog powiedziała, żebym mu spróbowała kaszkę robić na kozim. No i teraz wtrąbi mi rano zupę mleczną :shocked: do omleta, a wieczorem robię mu płatki jaglane z suszonymi owocami na kozim mleku - idzie pół litra dziennie, bo ja też podjadam :))))
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    PENNY: O to to ! moje też jakieś mikro mikro, przepraszam, ale cieszę się, że nie jestem sama :crazy: nie wiem, co będzie jak przestanie jeść z nich w ogóle ...

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Jak moje były mikro przed ciążą to jakie będą gdy skończę karmić?? zepsułyście mi humor do końca dnia.....baaa.....raczej do kiedy sprawa się nie wyjaśni (patrz: koniec karmienia). Potem strzele sobie kulkę w łeb chyba jeśli cycki mnie opuszczą!! :cry:
    •  
      CommentAuthorBiedronka11
     permalink
    Hussy: Najgorzej jest jak się schylam np. umyć nogi to wtedy mym oczom ukazują się dwa zwiotczałe worki

Hussy lacze sie z Toba w bolu! U mnie to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I CO DALEJ? Operacja :wink: ???
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    a mnie poprawilyscie humor! Licze w takim razie na to, ze moje melony zamienia sie znow w cudne cytrynki ;) Albo lisie mordki ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    spotkałam ostatnio koleżankę po ok.2-3 miesiącach....na mój widok - pytanie : "Natalia! Gdzie Ty masz cycki? Przestałaś karmić?" :devil:
    Jak wielkie było jej zdziwienie,że karmię nadal :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A ja ubolewam nad tym, że mi po skończeniu karmienia, nie zmalały :confused:
    Jakby było można, to ja bym oddała każdej, która by zechciała :bigsmile: Uwierzcie, że zrobiłabym wszystko, żeby je zmniejszyć ;) Nawet myślałam o operacji :confused:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    A ja marzę o swoim małym B sprzed ciąży... Nawet A przyjęłabym z wdzięcznością. Także też chętnie oddam :wink:
    A tak w temacie, to po kilkunastu miłych nocach (dla mnie dwie pobudki u 13 miesięczniaka to miła noc:devil:) miałam ochotę wczoraj w nocy odstawić Lilę dokumentnie, bo znów włączyło jej się wiszenie non stop. No ale cóż... Kurczę, chyba musiałabym zajść w następną ciąże, żeby mieć motywację do odstawienia. Na razie nie jestem w stanie słuchać jej płaczu.
    No ale idą jej jakieś następne zęby i tu moje pytanie. Wczoraj lekarz ją oglądał i stwierdził, że wychodzą dwójki i czwórki. Możliwe to? Bo coś mi się kojarzy, że pisałyście, że czwórki to dopiero po piątkach...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A ja na moje [wg brafittera] 80I nie narzekam :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    magda_a: Jakby było można, to ja bym oddała każdej, która by zechciała :bigsmile: Uwierzcie, że zrobiłabym wszystko, żeby je zmniejszyć ;) Nawet myślałam o operacji :confused:

Madziu, mam to samooooo :) Niestety operacje nie dla mnie - panikary :) Pewnie bym się schizowała, ze się z narkozy nie wybudzę ;p
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    katka_81: Niestety operacje nie dla mnie - panikary :)

Znamo tooooooooooo :P Możemy sobie rękę podać ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Najgorzej jest jak się schylam np. umyć nogi to wtedy mym oczom ukazują się dwa zwiotczałe worki

Biedronka11: Hussy lacze sie z Toba w bolu! U mnie to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I ja się dołączam do posiadaczek wiszących podczas schylania worków :neutral::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    TEORKA: I ja się dołączam do posiadaczek wiszących podczas schylania worków :neutral::devil:

Czy duże, czy małe i tak wiszą :confused: Przynajmniej moje :confused: :cry:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    magda_a: Znamo tooooooooooo :P Możemy sobie rękę podać ;)

:swingin::thumbup::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hmmmmm to teraz nie wiadomo co lepsze. Małe zwisy czy duże :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Maaaaałe :DDDDDDDDDDDD
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    TEORKA: Hmmmmm to teraz nie wiadomo co lepsze. Małe zwisy czy duże :cool:

No przecież lepiej jak wisi mniej :P
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Frag, a co do jogurtów (wiem, że nie w temacie obecnym, ale pisałaś wcześniej), to Lila pluła krowimi, a dałam jej kozi i ze smakiem zjadła i rozsmarowała na buzi :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O, koziego nie próbowałam, to jutro kupię! Serki kozie też wcinamy razem, pyszota :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    magda_a: No przecież lepiej jak wisi mniej :P

Zależy co wisi :crazy: czasem lepiej jeśli więcej :devil:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mi też wiszą

wracając do odstawieni zaczyna mnie cos bolec w piersi, taki sam ból jakby zapchany kanalik? pije szałwię i opróżniać w kapieli, mam nadzieje ze mleczko się przestanie produkować, bo myślałam z epokarmu nie mam, wczoraj sikało:/
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Haha, Penny...oplułam monitor :crazy::tooth:
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    The_Fragile: Serki kozie też wcinamy razem, pyszota :D
    O tak, my też uwielbiamy :))) Ale mleka bym nie ruszyła, zresztą po przymusowym detoksie nabiałowym od mleka krowiego też mnie odrzuca ;)
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    nie no napewno male zwisy lepsze niz duze zwisy!!

Ja mam takie wielkie zwisy ktore poki co podtrzymuje brzuch a jak urodze to spadna mi chyba do kolan..:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Elfika, Łucja nie ma póki co zalecenia chodzienia w ortopedycznych butach, tak tylko napisałam bo dla mnie wszystkie dziecięce sandalki wyglądają jak ortopedyczne właśnie...:)

Teo to widzę że jest nas więcej. Mój biust rozmiar ma sprzed ciąży tylko kształt a la Lisie mordki...:((
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 6th 2013
     permalink
    elfika- wyobraziłam sobie taką kobietę.... i kurczę, niewiele mi brakuje :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ooo:) wieki mnie tu nie było, zaglądam a tu taki bliski mi temat... :tooth:
    Ja jak zdejmuję stanik, mam wrażenie, że 2 naleśniki wypadają:P
    Przed obiema ciążami miseczka E, w ciążach F-G a teraz kurcze płaskie C-D... :-/

A co do crocsów- nie wiem jak się sprawdzą dla roczniaka ale mój niespełna 3 latek je uwielbia. Z tym, że zdecydowanie muszą być oryginalne bo jak tylko ostatnio teściowa chciała mu zrobić frajdę i kupiła jakieś podróby z zygzakiem, natychmiast miał poobcierane stópki :(
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no cycki to masakra.... moje jeszcze duże ale wiszące;/ więc wolała bym lisie mordki....niż wory z piachem.... zasługo to albowiem nadwagi której coraz trudniej jest mi powiedzieć nie.....:(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJun 6th 2013 zmieniony
     permalink
    a propos cycków jeszcze, jak sobie radziłyscie po odstawieniu od piersi z gromadzącym pokarmem? jakies "dojenie" w wannie czy cos innego?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kakai,odciagnac tylko do uczucia ulgi mleko,mozna nad wanna. Jak nie czuc ,,ciezkosci,, i napiecia to nic nie trzeba robic. Mozna popijac herbatke z miety lub szalwi :wink:
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Dziewczyny pod koniec miesiąca lecimy na wakacje , jesteśmy w trakcie oduczania smoka ale wyczytałam że smoczek jest pomocny przy zmianach ciśnienia w samolocie więc już sama nie wiem czy odpuścić to oduczanie czy zupełnie schować smoka a jeśli tak to czy macie jakiś sprawdzony sposób na te zmiany ciśnieniowe ?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dac cos do picia w niekapku,mozna dac jakies chrupki itp. Chodzi,zeby dziecko przelykalo w czasie wznoszenia sie samolotu.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    montenia: Kakai,odciagnac tylko do uczucia ulgi mleko,mozna nad wanna. Jak nie czuc ,,ciezkosci,, i napiecia to nic nie trzeba robic. Mozna popijac herbatke z miety lub szalwi
    no właśnie ciężki były obie,a w jednej był lekki ból przy dodtyku, także oprózniałam w wannie, miałam SPA-kapiel w mleku, byłam w szoku, że tak sporo mi jeszcze sika, dziękuję za rade piję szałwię, o dziwno mi smakuje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJun 7th 2013
     permalink
    Kakai: jak sobie radziłyscie po odstawieniu od piersi z gromadzącym pokarmem? jakies "dojenie" w wannie czy cos innego?

U mnie kompletnie nic!
    Odstawiłam Natalkę po skończeniu przez Nią 19 m-cy (miałam mały zabieg). Następnego dnia po prostu nie dałam piersi, ale duża już była i mało jadła (tylko pod wieczór i nad ranem), więc może dlatego moim cyckom było wszystko jedno.
    Nie bolały, więc nie ściskałam. Niczego też nie piłam i nie łykałam, żeby laktacja się zakończyła. ot, stało się :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    DZIEWCZYNY TAK NA SZYBKO JAK MOGĘ POMÓC MILCE BO SIĘ W RĄCZKĘ OPARZYŁA???? LAŁYŚMY ZIMNA WODĄ A W DOMU NIC NIE MAM....MAMA KUPI PI DRODZE TYLKO CO?
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Kasiu, a czym się oparzyła? Zeszła skóra, czy tylko czerwone jest? Lać wodą trzeba kilka - kilkanaście minut, inaczej nie zatrzymasz zniszczeń w głębszych warstwach skóry. Dla mnie jedynym ukojeniem była zimna woda, dzięki niej uniknęłam przeszczepiania skóry.
    Wg wierzeń babcinych trzeba przetrzeć octem ale ja bym tego nie robiła, choć czytałam o tym kilka razy i nawet lekarze twierdzą, że ma to sens. Tylko zależy czym się poparzysz i czy zeszła skóra.
    Może w aptece coś doradzą dla takiego maluszka?
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    aneta01: Wg wierzeń babcinych trzeba przetrzeć octem ale ja bym tego nie robiła, choć czytałam o tym kilka razy i nawet lekarze twierdzą, że ma to sens. Tylko zależy czym się poparzysz i czy zeszła skóra.

Też o tym czytałam...chyba jednak bałabym się go zastosować no chyba, że poparzenie jest małe wręcz znikome podobno przynosi to ulgę...
    Tak jak Aneta napisała chyba najepiej doradzą w aptece.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    położyła łapkę na indukcji:( skórka nie zeszła jest takie białe lałyśmy wodą.... ale widać że ją boli dopiero po 20 min płaczu zasnęła z rączką w talerzu wody:(
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Biedna Milenka :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hussy: Biedna Milenka :sad:

no serce mi się kraje tą są dwa takie punkciki dużo to nie jest ale widać że ją boli śpi z rączką w miseczce
    !http://28dni.pl/pictures/1880348.jpg!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.