Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Sysia i mając 13 mc komunikowała, że chce siusiu? Faktycznie szybciutko ;)
, ale nie wymagam od niego żeby coś mi sygnalizował czy żeby zawsze coś do tego nocnika zrobił. Patrzę i obserwuję, wysadzam żeby nie bał się nocnika i wiedział, że takie potrzeby załatwia się w taki sposób,
I tak sie zastanawiam, czy dzieci się AŻ tak różnią? Bo Krasnal nocnik kocha, łazi z nim wszędzie, traktuje jak swoje krzesło, ale za cholerę (próbowaliśmy) nie zdołamy "złapać" momentu kiedy chce siusiu. Z grubszymi sprawami jeszcze gorzej, bo idzie szybciej ;
Hmm kiedy powinno się zacząć nocnikować?
czy przez to mi potem pchły w szafie nie będą robiły w pieluchy...
które posadzone właśnie na nocnik w wieku ok. 20msc pierwszy raz tak się panicznie go bało, że przez rok chował się pod schodami w domu żeby kupę zrobić i tak do około 3 roku życia chodził w pieluszce
Co sądzicie o bawieniu się dziecka np. na plaży nad morzem z gołą pupą? Bo mnie to ostatnio bardzo zastanawia w kontekście higienicznym.
ie. Co sądzicie o bawieniu się dziecka np. na plaży nad morzem z gołą pupą? Bo mnie to ostatnio bardzo zastanawia w kontekście higienicznym
Hope, my podajemy kozie. Poddałam się po wieeelu próbach podawania mm. Kupiliśmy wszystkie dostępne, każdym pluł dalej niż widział. Kozie wchodzi pięknie, mały nie ma uczulenia i potrafi zjeść z kaszką albo jako napój (kakao) nawet 0,4 dziennie
Dziecku chyba trzeba z wszystkim dać czas i milion szans.
U nas może bez walenia głową, ale jest np. rzucanie zabawkami, jak coś Jej nie wychodzi, niedawno o to pytałam i chyba to normalny etap :) Kuba, nie jemy kamieni, mama wszystko widzi". Nie był z tego powodu zadowolony, patrzył na mnie spod byka, ale słuchał, a teraz śmieje mi się w twarz i kamienia do buzi. Ryki i krzyki są jak tylko zmieniam mu pieluchę. Bunt, walenie glową w tapczan i tupanie jak tylko nie chcę zrobić to, na co on-krolewicz ma ochotę Normalnie ktoś mi dziecko podmienił! Przeżywałyście? I czy (i kiedy) minęło?
Dziewczyny, a czy Wasze dzieci przeżywały coś w stylu buntu roczniaka?
ooo ja czyli to możliwe..
A to kozie mleko, to w każdym markecie będzie? Trzeba je podgrzać do jakichś 40 stopni bez gotowania, czy ugotować i ostudzić, czy jak?