Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
odpuszczam w sprawach, które nie są zagrożeniem dla jej zdrowia lub życia
Za rok mi się fajny wyjazd kroi za granicę
Hanny, wyjmuję te kamienie z buzi, jak przyuważę, że je. Ale nie kontroluję jej na tyle, że widzę, jak wkłada je sobie do buzi. Chodziło mi przede wszystkim o to, że nie rusza mnie to, że sobie je żuje i zachowuję się tak, żeby L. widziała, że jej żucie kamieni mnie nie obchodzi. Nie wiem, czy to dobra metoda, ale widzę, że na początku był szał kamieniowy, a teraz jej przechodzi. Piasek odpuściłam - niechaj je, ale kamienie?
Czy są na forum mamy dzieciaków po rehabilitacji? Bo, Houston, mamy problem. Leon mi siada w literkę W, to znaczy nie siada z prostymi nóżkami tylko ugiętymi. Jak z nim ćwiczyć prawidłowe siadanie?
Ewunia siadała tak głównie wtedy, kiedy nie miała jak wyprostować nóżek, bo np siedziała przy dużym pudełku i wyciągała zabawki.
Więc jak Ci bardzo takie siadanie przeszkadza/martwi, to spróbuj tak organizować zabawę, żeby miał jak nóżki wygodnie wyprostować
fantastycznie to wygląda
Sama bym takiej nie zbudowała.
Co do buntu roczniaka u nas również jest problem z pieluchami jak i również z wyginaniem sie do tyłu- wtedy uspokajam Hanie i mówie jej, że tak się nie robi, że złość piękności szkodzin i że mamie się to nie podoba i że będe zła.
Ceri, muszę chyba powyciągać śrubokręty i młotki, bo moja Lila ma zamiłowanie to działań, które wymagają pracy manualnej. W ogóle mam wrażenie, że ona się tylko w tym kierunku rozwija, bo nadal nie chodzi i nie mówi :D
A tak serio - co właściwie jest nie w porządku w tym, że dziecko się złości? Złość to uczucie jak każde inne.
Truskawka beeee, arbuz beeeee, jabłko beeeee. Wiele innych też beeeee, mimo że nawet nie spróbuje
Winnie, ja tak jak Montenia - daję raz dziennie łychę tranu i jest git :)
mimo że nawet nie spróbuje