Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kurcze dziewczyny, toż to trzeba podawać dziecku wit.D??
A w ogole ile mm powino wypijac roczne dziecko? N. ma wzaleceniu idpediatry 3x150 ml
A Adaś próbuje zawsze z tym że tak zabawnie bo tylko dotyka końcem języka i jak mu nie podpasi to wyrzuca i więcej do rączki nawet nie weźmie
To Oliwka dziennie mm pije ok. 200 -250ml
Teo jakie wy macie butelki ze ona 400ml da rade wypic u nas max 300 wchodzi.
w ciągu 20 minut wyżłopała 480 ml
faktycznie, ciągle o tym zapominam. Czyli co, jej złość zaszkodzi, ale Ty już możesz być zła?
Natalaa, moja ciemiączko na opuszek ma od urodzenia (1x1cm). A wit.d podaje caly czas.podobno wszyscy maja niedobory witaminy d i należy ja dostarczać z zewnątrz,
Są też lekarze, którzy zalecają dawać tylko zimą a wiosną i latem nie, bo słońce jest więc nie trzeba.
Właśnie też o tym słyszałam. I dlatego podaję tran, a oprócz tego, gdy jesteśmy w cieniu to już dodatkowo nie smaruję kremem. kremy z filtrami UV, którymi smaruje się coraz częściej dzieci mają właśnie skutek uboczny - powodują gorsze przyswajanie wit. D.
ja nie mam aż tyle miejsca u dziadków, więc takiego wypasionego nie mogę mieć :(. Mi zależało właśnie na tym, żeby nie był taki malutki i żeby się przydał teraz i za kilka lat w ogródku
To są pozostałości po tym jak ja zostałam wychowana.:(
Człowiek nie zastanawia się nieraz nad tym co robi i powtarza błędy.
Koziołek Matołek j