Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A tymczasem udało mi się kupić młodej sandały. Przypomniałam sobie o jeszcze jednym, niedużym sklepie u mnie - a tam i Ecco, i Primigi, i jeszcze parę innych firm. Ostatecznie kupiłyśmy sandałki Superfit - to austriacka firma. Rewelacja. Pierwsze, które bez żadnych zastrzeżeń pasowały.
Chyba czeka nas wizyta u ortopedy albo u jakiegoś fizjoterapeuty, bo nie mam pojęcia, skąd taka różnica...
Ale wygląda na to, że podbicie lewej stopy jest wyższe niż prawej![]()
Z Korneckiego też jest wiele modeli dla dzieci z wysokim podbiciem (ceny trochę niższe, nie wiem, jak z jakością).
Hydro, a nie jest tak, że lewy bucik po prostu nie był wcześniej mierzony, a prawy tak i już lekko rozciągnięty jest?

Wyciągnęłam go całego, nie mógł być na niej dłużej niż parę godzin i chyba dobrze się nie wkręcił, chociaż ciężko go było uchwycić, bo był dosłownie mikroskopijny. Posłużyły mi do tego kleszczołapki, które mam dla psa. Dziewczyny naprawdę gorąco je polecam, bo są genialnym wynalazkiem, kleszcza się podważa i ruchem obrotowym wykręca, trwa to chwilę. Nie da się tym urwać własnie tych wstrętnych kleszczowych głów (przynajmniej ja nigdy głowy nie urwałam). Są w dwóch rozmiarach, na takie mikrokleszcze i te już większe. Nic nie czuć przy ich wyciąganiu, to jest bardzo bezpieczny sposób. Mam nadzieję, że nie odbierzecie źle tego, że są one dla psów czy kotów, ale po prostu zasada działania, jest przecież taka sama. Nie wiem tylko czy mam coś z tym dalej robić ? Nie ma żadnego rumienia nic. Tak wygląda ten wynalazek : 

Nie da się tym urwać własnie tych wstrętnych kleszczowych głów (przynajmniej ja nigdy głowy nie urwałam).
chyba zależy gdzie kleszcz się wkręci- ja normalnie psu usuwam bez problemu, a w jednym miejscu miał dwa razy i dwa razy skucha była, fragment został. Nie wiem tylko czy mam coś z tym dalej robić ? Nie ma żadnego rumienia nic. Tak wygląda ten wynalazek :
jeżeli kleszcz został wyciągnięty przed upływem 24h, to jest ponoć niewielkie ryzyko choroby odkleszczowej.

Kurcze to nie wiem, iść do lekarza z małą, przepisze jej coś ?
A opity był?

Jenny a nie przepisal malej antybiotyku profilaktycznie bo badanie z krwi nic nie wykaze teraz a szybko podany antybiotyk moze ja uchronic przed bolerioza.

nie dawało nam to spokoju więc pojechałam na IP. Tam pielęgniarka na żywca wyciągała mu ta plamkę igłą twierdzac ze to resztki kleszcza. Póżniej za 2 dni miał podobne plamki czarne dwie, wzielam spakowałam go do mojej pediatry i pokazałam. Powiedziała, że do głowy by jej nie przyszło, że to kleszcz (w sensie ze absolutnie to kleszczem nie jest) (podobnie jak mojemu M i tacie). Także u nas skończyło się na strachu. Takie plamki czasem ma i miał też w zimie ( co mi się przypomniało). Ja też takie czasem gdzieniegdzie mam...ale wiecie jak człowiek spanikuje to nie mysli racjonalnie.a ja właśnie tworzę listę leków itp. potrzebnych na wyjazd.
[/url
co sądzicie o tych wszystkich negatywnych głosach kobiet na temat karmienia piersią?
Jutro kontynuuję poszukiwania...
kupiłam dziś w rossam spray który zbaija kleszcze bez szkody dla ciała człowiek, z penseta plastikowa w zestawie
chyba ma uczulenie bo puchną bardzo ostatnio bania z czoła spłynęła przez noc na górną powiekę i Milka wyglądała jak Gołota po walce
dziewczyny a jak Milka jest bidna pogryziona przez komarychyba ma uczulenie bo puchną bardzo ostatnio bania z czoła spłynęła przez noc na górną powiekę i Milka wyglądała jak Gołota po walce
--