Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moim zdanie to może są skuteczne metody, ale narażają dziecko na stres, poza tym siebie narażasz na zastopje, zapalenia ... według mnie najlepiej stopniowo rezygnować z karmienia, najpierw tych dziennych po jednym... U nas było tak, że odkąd Nadia nie dostawała cyca w dzień zaczęła jeść więce, z tym, że ona nie zasypiała na piersi... czy poprostu jednego dnia przestac podawac piers i juz sie tego trzymac. Bedzie to pewnie bardzo trudne szczegolnie dla mnie wiec moze dobrym pomyslem byloby opuscic dom w tym czasie..
U nas, było tak, że jak zrezygnowaliśmy z karmienia wieczornego na rzecz butli, Nadia zaczęła budzić się raz, dwa razy w nocy. Dziś niekiedy dostaje butlę o 3-4, niekiedy wystarczy woda, a i tak w nocy nie wypija więcej niż 120 ml... Ale co z tą nocą? Jak tu wyeliminować kolejne karmienia, jak ona co godzinę dwie jęczy o cycka? Może spróbować z wieczornym mleczkiem? ostatnio dałam jej butlę z mm i wypiła 50ml, bawiła się butlą, trochę rozlała, no masakra. Potem i tak dopominała się piersi.
U nas, było tak, że jak zrezygnowaliśmy z karmienia wieczornego na rzecz butli, Nadia zaczęła budzić się raz, dwa razy w nocy
Gratuluję :) Kurde no ja już przestałam wierzyć, że Lila do 18stki wstanie z czworaków :D moje dziecko chodzi od kilku dni ;)
to regułą jest, że każdy następny wychodzący górny ząb, też będzie tak bolał?
yolka jak sobie radzisz z dwoma urwiskami? Pytam bo u nas będzie podobna rożnica wieku;)
jak już zacznie chodzić, to w końcu odpocznę
troche jak przy blizniakach