Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ja też wolę chodzące dzieci, ale przyznaj biegania jest więcej;)nie ma mowy o odpoczynku
Bo moja Ninka na ten przykład absolutnie nie biega. Ani po domu ani jak gdzieś idziemy 

ale to jaką zmianę? Będziesz jej na śpiocha myła? Jak noworodkowi?

może N. też dorośnie do takiego etapu :D Bo ja ostatnio nawet mając N. w łazience muszę szybko swoje sprawy załatwaić, bo albo do brodzika włazi (a mamy dość wysoki), albo próbuję się po pralce wspinać :P
a co gorsza zaczął się etap skakania na naszym łóżku
bo skakał i zleciał na podłogę...
Z tym, że nasze dziecko to jakieś dziwne jest. Szła na podwórku po kostce (biegła w sumie, bo ona chodzi rzadko) i się wywaliła. Kolano zdarte, lekko, ale jednak krew poleciała... a Paulina co? Wstała i biegała dalej...
Innym razem lekko się walnęła, a ryk był jakby ją ze skóry obdzierali

[/url]
dy tylko próbuję przyłożyć głowę do poduszki - przychodzi wtedy z każdą głupotą albo siada na mami i po mamie jeździ autami
Natomiast wspinanie się wszędzie, wchodzenie po schodach i ryk, gdy zamykam bramkę plus inne tego typu działania mamy na porządku dziennym. Po prostu trudno mi wyobrazić sobie, że moje spokojne i w miarę rozważne dziecko, zaczynając chodzić, zamieni się w diabła tasmańskiego 

Po prostu trudno mi wyobrazić sobie, że moje spokojne i w miarę rozważne dziecko, zaczynając chodzić, zamieni się w diabła tasmańskiego

[/url]
[/url]

Ja ją co prawda karmię przed snem, ale to służy jej do wyciszenia się, bo potem siada, bije mi brawo (chyba za te cycki), potem chce czytać książeczki, potem rzuca się po łóżku, trochę pogada i w końcu zasypia. Też trwa to ok. godzinę.powiedzcie jak zasypiają w tym wieku (powyżej roczku) Wasze dzieci (...) Leon się wierci przy zasypianiu jakby miał armię owsików w dupce i niestety te jego "tańce" trwają coraz dłużej

. Teraz już coraz bardziej poprawnie mowi.