Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeAug 17th 2013
     permalink
    Hanny, chyba znowu się sprawdza, że co lekarz to inna opinia ;) Fizjo ze szkoły rodzenia i ortopeda mówili nam częściowo to, co Twój - że piętka twarda, ale podeszwa powinna być miękka (to samo dotyczy dorosłych, nie tylko dzieci). My poszliśmy w butkach ecco (twardy tył, ale się ładnie "zwijają" w dłoni) i mówił, że dobre. Butów dwa rozmiary większych w życiu bym nie kupiła - mały się potykał jak były większe o rozmiar...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeAug 17th 2013 zmieniony
     permalink
    No dlatego właśnie piszę, żeby popytać własnego ortopedy. Mi z tą podeszwą powiedział, że starsze dzieci to już mogą takie nosić bo wiadomo wygodniej,ale takie maluchy nie powinny (a wiadomo, że mamy i tak kupują różnie). No i teraz tak patrzę, że te co wymienił to mają jakieś tam atesty ortopedyczne czy coś w tym stylu, a te Primigi, Ecco, Elephanten jednak nie, więc chyba jednak miał chłopina rację;) Zła jestem tylko na siebie, że kupę kasy wydawałam na gów***ne buty (jak już kupowałam gów*** to mogłam chociaż tanie ;P), ale cóż człowiek chciał dobrze.

No własnie Frag te nasze Primigi tez tak zwinął w dłoni i powiedział, że "nie po cenie, a po tym poznaje się kiepskie buty". Z tym potykaniem to nie pomyślałam w sumie. Ja kupiłam "akurat", bo wiadomo, sandałów już długo nie ponosi w Polsce;P A za rok będą za małe, a i półbuty na teraz bardziej.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No to ja tego nie kumam, bo część właśnie zaleca zwijane podeszwy, a sztywne zapiętki. Aż sprawdziłam, co fizjoterapeutka mówiła nam o butkach:

wybór butków – takie, żeby pod palce wszedł palec (czyli ciut do góry), piętki nie za miękkie i nie za twarde, jak u dorosłych, pokołysać na boki – żeby się nie bujały, tylko „stanęły”. Butki pierwsze – absolutnie nie za kostkę, noga ma się sama stabilizować! U maluszków nie chodzących zero butów, skarpetki workowate, żeby nóżka pracowała.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Czyli zgadza się tylko to, że niechodzące - bez butów;) Aha, no i w domu nie w kapciach tylko ewentualnie w skarpetach (mój tak akurat chodzi), żeby noga pracowała;) No, ale zobacz ponoć w sklepach medycznych (czyli na pewno zdrowe buty) sprzedają (no poza ortopedycznymi, ale to jak już są kłopoty) jednak te co ten nasz wymienił...Sama nie wiem co o tym myśleć, ale jak mają atesty te co mu kupiłam to chyba dzieciakowi nie zaszkodzę;) A mojemu ortopedzie chodziło bardziej o to, że w tych sztywniejszych butach te nóżki płasko - koślawe dobrze się trzymają i "prostują", a w tych miękkich jednak lecą do środka. Tylko tak jak mówię, to dotyczy zdrowych nóżek.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja pytałam ostatnio znajomej ortopedy o buty i mówiła, że zdrowej stopki nie powinno się usztywniać... No i właśnie butki przed kostkę z miękką podeszwą, zapiętek też niezbyt twardy i niekoniecznie trzeba kupować buty za 200-300 zł, bo sama stwierdziła, że niekiedy w ccc można dostać lepsze buty niż np. w ecco.. No, aleja piszę w kontekście zdrowej stópki...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Czyli wychodzi na to, że zdrowy rozsądek jak zwykle ;))

Ale co do jednego chyba wszyscy są zgodni - boso jak najwięcej. Pamiętam jak babcie obie przychodziły w zimę i mówiły, ze nasze biedne dziecko nie ma kapciuszków, tylko w rajstopkach/skarpetkach/na bosaka pomykał. Na nic były tłumaczenia ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Marta też potykała się w za dużych butkach.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Eeeehhh, ja non stop słyszę, ze Nadia ma katar przez to, ze chodzi w samych skarpetkach ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Vasti ja też w kontekście zdrowej stópki piszę i nie chodzi mi o usztywnianie jej butem ortopedycznym. Chodzi mi o tzw. zdrowe buty. Tak jak wcześniej pisałam te z atestem wydają mi się jednak pewniejsze;) Ale tak boso jak najwięcej. Na ironię właśnie wróciłam z Kubą ze spaceru i sąsiadka wzywała swoich 5 - 6 letnich synów, biegających boso po trawce w ogródku, że niby przeziębią się ( a na dworze 33 stopnie i parówa!!!). Swoją droga cały czas zastanawia mnie co kieruje rodzicami, ubierającymi swoje dzieci w jesienne czapki gdy na dworze ok 22 - 24 stopnie!!! Plus piękne słońce. A już na łopatki rozwalają mnie mamusie same idące w krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach a dzieci w wózku siedzą w sztruksach (długich), bluzie, czasem nawet kurtce i czapie (nie przeciwsłonecznej). Mój mąż śmieje się, że pewnie dlatego te dzieci tak grzecznie w wózkach siedzą ( w przeciwieństwie do naszego szoguna), bo są tak zapocone, że płyną i już lepiej się nie ruszać;P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: Umie już cały alfabet ( w sensie to ej bi si di i ef dżi..... ), the wheels on the bus (całe dwa wersy zaśpiewa) i twinkle twinkle little star (też dwa wersy).

Nie no na takie śpiewanie to ja sobie jeszcze poczekam, bo moja z tych niekwapiących się do mówienia.... to takie bardziej... nucenie :D ale w rytm muzyki o dziwo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeAug 18th 2013
     permalink
    W końcu możemy się oficjalnie przywitać na wątku :wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorWinni
    • CommentTimeAug 19th 2013
     permalink
    Hanny, a mi się wydaje, że sklep medyczny sprzedaje jednak buty i inne rzeczy dla ludzi mających problemy ze zdrowiem więc i buty moim zdaniem mają tam ortopedyczne czyli na nóżki, które mają jakieś wady. W każdym razie mój ortopeda radzi dokładnie to samo co u Fragile, Vsti i innych dziewczyn, a widać po wpisach, że takie podejście jest jednak powszechniejsze wśród ortopedów i fizjoterapeutów i to mnie dodatkowo utwierdza w przekonaniu, że jednak miękka podeszwa i but przed kostkę to lepsze rozwiązanie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    co do bucików to u nas np. mięciutkie się nie sprawdziły bo Milce uciekały stópki do środka tzn dalej uciekają ale dużo mniej w sztywniejszych Bratkach....
    -
    Teo Ninka jest niemożliwa:) Milka też podśpiewuje ale po swojemu nieraz się wstrzeli przy piosence Robin Thicke:):):)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny mojej malej ukruszyla sie troszke jedynka,czy brakuje jej jakis witamin?Moze powinien zobaczyc ja dentynsta?
    Karmie ja piersia ,inne produkty je ale w bardzo malych ilosciach i zastanawiam sie czy moze czegos jej brakuje.Tak ma biale zabki bez zadnego nalutu,zdziwilam sie jak zobaczylam ukruszonego zabka .
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Quelle, a nie walnęła się o coś? Ja bym do pedodonty poszła, nie zaszkodzi sprawdzić...
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    The_Fragile: Quelle, a nie walnęła się o coś?

wlasnie nie,ona lubi gryzc zabawki i jedynie w taki sposob mogla sobi ukruszyc.W srode mamy bilans i chyba pogadam o tym z pediatra bo to martwi mnie to ze nowe zeby wychodza jej takie kruche.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No to bym sprawdziła - wiesz, może o wapń chodzić, może szkliwo słabe, warto sprawdzić.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    The_Fragile
    dzieki ,tez myslelismy ze moze z moim mlekiem dostaje zbyt malo wapnia i trzeba ja w jakis sposob suplementowac.Zobaczymy co powie lekarz.Kurcze jak fajnie ze jestesmy na tym watku bo ten chaos dobijal mnie na rozpakowanych:tongue:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    powiem Ci że dziwne że się ukruszył... Milka to totalny gryzak gryzła i gryzie wszytko z uporem maniaka i jest w tym mało delikatna.... zapytaj może zrobią z krwi jakieś badania będziesz miała spokojniejszą głowę....
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja też ostatnio czytałam w jakiejś mądrej książce o tym, że dobry bucik powinien się zwinąć w rulonik.

Chaos na rozpakowanych też mnie dobija dlatego szczerze mówiąc nieoficjalnie pożegnałam się dawno z tamtym wątkiem i zaglądam tu ;) ale spoko za niedługo teżbędziemy tu oficjalnie;)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dwa pierwsze zabki co wyszly jej w 7msc sa mocne i boje sie o nastepne.Poprosze pediatre o badanie krwi i jak cos to niech przepisze cos na wzmocnienie.
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Quelle, a dajesz wit.D,? najlepiej w tranie podawac,bo ona jest dobrze przyswajalna.
    •  
      CommentAuthorjeżynka
    • CommentTimeAug 19th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, do kiedy dziecko może zezować?Hani leci minimalnie prawe oczko i zastanawiam sie czy iść do okulisty czy nie.

Pragnę poinformować, że moje super hiper bojące się i ostrożne dziecko zaczeło już samo chodzić- skutek taki- nos rozwalony, że żal się na nią patrzeć.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Daje witamine choc ostatnimi czasami zadziej bo mala wypluwala.
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Quelle,to podawaj tran, on ladnie uzupelnia wit.d.
    Jezynka, przejdź się do okulisty. fizjologiczne zezeowanie chyba do 6 m-ca wystepuje,
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No właśnie, czytam tu (bo tak po cichutku - nielegalnie :devil: podczytuje) o tym, ze dajecie tran Maluchom.
    Jaki polecacie? Bo kupiliśmy Mollersa i nie ma bata zeby młoda to połknęła.... zreszta na sma zapach mnei cofa :( a w Aptece kobieta poleciła to jako najlepsze dla Małych Dzieci....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ale ten chaos na rozpakowanych to się dziewczyny bierze niby skąd ? :tongue:
    Ano stąd, że 75 % wpisów składa się z pozdrowień wraz z życzeniami miłego dnia, z gratulacji z okazji wyjścia dolnej lewej jedyneczki, górnej prawej trójeczki, pierwszego zapełznięcia, podparcia się na kolanku, zasylabizowania bababababba itp. oraz ze składanych przez wszystkie życzeń z okazji skończenia x-miesięcy (a że dzieciaków sporo to co chwilę któreś coś kończy) oraz podziękowań za w/w życzenia mam "jubilatów" :cool:
    Się dziwicie, że jest bandżaj ?
    Tylko z tego co widziałam to i Ty Quelle i Ty Hope się również w ten schemat wpisywałyście do chaosu się przyczyniając :wink:
    I mam ogromną nadzieję, że jak się tutaj więcej mamuś z rozpakowanych pojawi to nie zrobi się atmosfera podobna do panującej tam właśnie.
    Bo co ? Będziemy ochy i achy z tytułu każdego pierdnięcia Stasia, Józia i Grażynki serwować? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ulcia,moje obydwie corki pija tran mollersa. Bez popijania :wink:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Ula ja milce daję BIOARON beby super się sprawdza:)
    -
    a ja mam pytanie ze str dupki:D:D:D Milka po wakacjach mi się rozjechała myślałam że ząbki ale dziś kupki były dużo bardziej śluzowate a do tego dostała na noc wysokiej gorączki..... chciałam jej podać smecte ale nie chce pić... kupiłam jakieś probiotyki i nie wiem czy omne wystarczą.... a dupsko odparzone że aż pożar:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    TEORKA: I mam ogromną nadzieję, że jak się tutaj więcej mamuś z rozpakowanych pojawi to nie zrobi się atmosfera podobna do panującej tam właśnie.
    Bo co ? Będziemy ochy i achy z tytułu każdego pierdnięcia Stasia, Józia i Grażynki serwować?

Ja myślę, że tak nie będzie. Na swoim przykładzie wiem, że jak moje dziecię miało te kilka tygodni/miesięcy i ciągle spało, to miałam czas na czytanie rozpakowanych, te wszystkie gratulacje, pozdrowienia, z nudów po prostu. Teraz tyle czasu nie mam raz ze względu na pracę, dwa dziecko roczne już jednak dużo bardziej absorbujące jest. No więc Teo don't worry ;). Myślę, że mamusie roczniaków i starszych dzieci raczej szukają konkretnych informacji.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    TEORKA: Tylko z tego co widziałam to i Ty Quelle i Ty Hope się również w ten schemat wpisywałyście do chaosu się przyczyniając

Nie mowie nie ,choc nie wiem czy moje kilka wpisow powodowalo chaos bo nie wpadalam na rozpakowanych z wpisem ,,witam mamuski ,, wiec jesli masz cos do mnie do pisz na privat .Mi bardziej jak wiekszosci dziewczyn chodzilo ze tutaj szybciej mozemy sie czegos dowiedziec i poradzic niz na rozpakowanych.Jesli na jakims watku pisza o du...ie marynie to nie jedna osoba bedzie o tej marynie pisala.
    Montenia kupie jutro tran i bede jej podawala.Dzieki:wink:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    TEORKA: Tylko z tego co widziałam to i Ty Quelle i Ty Hope się również w ten schemat wpisywałyście do chaosu się przyczyniając

Nie sądzę, że pisząc jednego posta na średnio 5 dni (nawet jeśli nie zawsze był na temat) mogłam zasiać jakiś zamęt aczkolwiek masz prawo się z moim zdaniem nie zgadzać :peace:
    Podobnie jak Quelle powitania, gratulacje itp ogłaszanie jaki mały ma humorek jak spał nie były nigdy moją mocna stroną więc sorry ale chyba coś źle widziałaś....
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Quelle: wiec jesli masz cos do mnie do pisz na privat

hopelight: więc sorry ale chyba coś źle widziałaś

O dżisas dziewczyny ! Luz, dużo luzu :tongue:
    Się rzucacie jak ryba w kałuży :devil:
    Toż nie napisałam, że to Wy we dwie jesteście winne. Ale też nie piszcie, że Wasze posty m.in ze strony 1032 [tak na szybko popatrzyłam] zawierające tylko życzenia i buziaki oraz jeden post Quelle, którego wysłała tylko z jedną emotikonką i niczym więcej nie podlegają pod kategorie, które wcześniej wymieniałam :wink::wink::wink:
    Także ten :tongue:

madzinka83: dwa dziecko roczne już jednak dużo bardziej absorbujące jest. No więc Teo don't worry ;)

No wiesz Madzia zależy jakie dziecko :cool:
    Bo moja Nina na przykład im starsza tym mniej absorbująca i potrafi się kilka godzin bawić sama pod warunkiem, że co jakiś czas gdzieś jej przed oczami przemknę i podam świeży prowiant :devil:
    No ale wiem, wiem co miałaś na myśli i pewnie masz rację ale asekuracyjnie sobie moje pobożne życzenie napisawszy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonano
     permalink
    madzinka83: jak moje dziecię miało te kilka tygodni/miesięcy i ciągle spało, to miałam czas na czytanie rozpakowanych, te wszystkie gratulacje, pozdrowienia, z nudów po prostu

Te "nudy" mnie rozwaliły :) Dobrze, że ja nie wiedziałam o tym, że niektóre matki się nudzą przy niemowlakach :) Moje dziecko mało spało, miało kolkę przez pół roku, cały dniami się darło...Nie, nie nudziłam się, myślałam o wyskoczeniu przez okno :)
    Nie żeby jakiś przytyk czy coś, no każdy ma dziecko jakie ma :) Po prostu te "nudy" mnie rozwaliły :)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeAug 20th 2013
     permalink
    i tu się chaos robi........ wchodzę z nadzieję odpowiedzi czy Milce dać na siłę smecte czy probiotyki starczą a tu dyskusja co kto kiedy pisał....
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kasiakuznicki, jest biegunka czy tylko luzniejsza kupka?
    Jak biegunka to raz dziennie podaj smecty,troche strzykawka możesz podac i orsalit koniecznie,zeby się nie odwodnila. Jak tylko kupka luzniejsza,to probiotyki powinny wystarczyc.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ogólnie to mieszana raz sam śluz raz luźna.... ale nie aż tak żeby mogła się odwodnić.. pije strasznie dużo co mnie cieszy i tak jak piszesz tą smectę jej wcisnę....
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kasia zapodawaj jej jeszcze bana jak ona dużo pije, banan jest scalający a może to jednak od zębów ? .
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no właśnie wydaje mi się że od zębów ale wczoraj było z 6-7 takich niedużych ale b.luźnych kupek wyglądały jak kupka 2 miesięczniaka... dziś już taka papkowata.... zobaczymy jak się dzień rozkręci a banana nie ruszy może jej borówki kupie bo lubi i wiem że na nią działają bo jak przegnie to robi suche bobki:) dzięki za przypomnienie;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia, borówki i jagody działają "scalająco" i wyciągają toksyny - jakby się przytruła to jak znalazł. A u nas to samo z kupkami, ale bankowo trójki :(
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    TEORKA: oraz jeden post Quelle, którego wysłała tylko z jedną emotikonką i niczym więcej nie

TEORKA czytaj prosze ze zrozumieniem bo ta emocjonka tyczyla sie wypowiedzi Uli wiec teges.Ostatnio to Ty siejesz chaos i zamieszanie wpadajac tak i komentujac kogos kto Ci sie wlasnie nie spodobal.I to na tyle z mojej strony.Jesli Ci sie cos nie podoba to pisz na privat bo to nie jest miejsce na zale.
    Przepraszam dziewczyny ale nie chcialam pewnych rzeczy zostawiac nie wyjasnionych.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Quelle: Ostatnio to Ty siejesz chaos i zamieszanie wpadajac tak i komentujac kogos kto Ci sie wlasnie nie spodobal.I to na tyle z mojej strony.

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

KASIA a jak Milka z zębami stoi ? Bo może faktycznie coś idzie i stąd te kupy? U nas przy trójkach było to samo. 6-7 kup dziennie plus tyłek odparzony okropnie.

A właśnie dziewczyny, tak mi się nasunęło na myśl.
    Czy przy podawaniu leków nawadniających i zatrzymujących kupę ważne jest z jakiego powodu ta kupa się pojawia? Czy to bez znaczenia?
    Bo kiedyś czytałam, że np przy rota tylko się dziecko nawadnia ale nie wstrzymuje biegunki lekami bo wirus musi z organizmu wyjść. A im szybciej tym lepiej.
    Jak to jest z tym,wiecie moze ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    TEORKA: Bo kiedyś czytałam, że np przy rota tylko się dziecko nawadnia ale nie wstrzymuje biegunki lekami bo wirus musi z organizmu wyjść. A im szybciej tym lepiej.
    Jak to jest z tym,wiecie moze ?

Mi też tak pediatra mówiła :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeAug 20th 2013 zmieniony
     permalink
    no ja tez słyszałam że przy rota się smecty nie daje ... ale u Milki na rota to nie wygląda pewnie nałożyło się kilka rzeczy zmiana wody tam też ze stołówki jedzenie nie nasze jakieś frytki....
    z zębami stoi marnie:D:D nie no śmieję się czwórki jej wychodzą ale bardzo powoli bo już od 2-3 miesięcy ale dopiero teraz widać ich ciut więcej niż tylko takie klujące szpilki... i to w sumie 4 na raz tylko każda w innym stadium....
    a na dupkę może dziś kupię linomag żeby choć trochę osłonił dupsko jak kwaśna kupka bo to naprawdę żerne każdą kupkę robiła przy mnie i od razu leciałam przebrać a dupka i tak od razu spalona;/
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 20th 2013 zmieniony
     permalink
    Doti polecała mi pieluchy z Biedronki FIFI czy jakoś tak, jak często musisz przewijać Milkę , podobno są bardzo cienkie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas albo zaszkodziły wczorajsze śliwki żółte (dwa gryzy dosłownie) albo znów coś krąży w powietrzu.... :neutral: mała wymiotowała wczoraj ok. 16 i o 24... :-(
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Że tak wrócę do tranu- ja też kupiłam Mollersa, mała połyka bez problemu, tylko później przez dobę śmierdzi od niej rybą :devil: Jest na to jakiś sposób? Myślałam, żeby dać do jedzenia, ale to chyba popsuje smak całości (nie mam odwagi spróbować :shades: ).
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    azniee: żeby dać do jedzenia,

nie da się bo się wszystko osadzi na naczyniu i nic z tego nie dojedzie do małej jak je dajesz zupkę to w czasie na jedną łyżeczkę jej daj a resztę niech zagryzie....
    -
    a z przewijaniem różnie ogólnie co 3-4h ale jak się opije jak bąk to częściej....
    -
    biedna Paula;/
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny a które zęby wychodzą po dwójkach? Możliwe, że czwórki? Bo Gosia do paszczy zajrzeć sobie nie da, na tyle na ile mogę to widzę napuchnięte mocno dziąsła przy czwórkach górnych. Dziecko mocno niespokojne, źle śpi, ciągle jujczy, gorączki brak. Możliwe, że czwórki dają w jej w kość?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    MAdzinka, po dwójkach czwórki, a potem trójki :) Tak dziwnie niestety i bolesniej dla malucha. Pedodonta mi wytłumaczyła, ze trójki dlatego takie bolesne, bo "przepychają" się między już wyrżniętymi dwójkami i czwórkami...

Treść doklejona: 20.08.13 11:10
    U nas czwórki to był koszmar, a trójki to już w ogóle... Krasnal krzyczy z bólu, nawet po przeciwbólowych + żel + camilia, gryzie futryny od drzwi, pełza z bólu po podłodze i nie można go dotknąć... Masakra.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.