Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeAug 20th 2013
     permalink
    Gosia jak nigdy się nie śliniła, to teraz z paszczy jej kapie i gryzie co popadnie. Dacie wiarę, że rozgryzła te malutkie tekturowe książeczki z obrazkami. Grzbiety książeczek są rozszarpane. No i jak był spokój ,to znowu zaczęła mnie gryźć.
    A ta camilia pomaga? Kurcze do tej pory ząbkowanie jakoś w miarę łagodnie się odbywało i nic nie przetestowałam na niej.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Madzinka, dam wiarę, bo u nas futryna od drzwi obgryziona :(((

U nas camilia w miare pomagała przy 1 i 2, a przy czwórkach i teraz trójkach nic nie daje rady. Jedynie nurofen w czopku, ale też nie AŻ tak - to sobie wyobrażam jak to musi boleć potwornie...
    --
  1.  permalink
    Madzinka byc moze, choc u mojego paluchem wyczułam juz dwa mies temu rozpulchnione i opuchniete dziąsła w miejscu prawej czwórki tak do tej pory nic nie wyszło.
    Zgadzam się ze na rozpakowanych jest o dupie maryni i chyba niestety w naszym ( tzn ja dopiero za 1,5 msc) interesie jest aby zrobić z tym porządek bo jestem pewna ze to przeniesie się tu za 2-3 miesiące.

Ja natomiast proszę Was dziewczyny, powiedzcie czy Wasze dzieci w wieku mojego Jaska tez bywaly takie marudne..? Pytam tu bo mozecie ocenic to z perspektywy czasu. Mój dzidziuś od dawna juz jęczy, płacze i rzuca się na mnie w domu. Jakby chcial cały czas na ręce. Nic go nie interesuje, żadne zabawki, nie ma ochoty zwiedzac mieszkania na czworaka, no kompletnie nic. W wannie tez po chwili chce juz wychodzic choc chętnie do niej wchodzi. Na spacerze walka ażeby usiadł w wózku. Generalnie mam wrażenie że wszystko jest be. Jedynie jak ktoś z rodziny przychodzi do nas to nagle on zamienia się w wesołe dziecko. Zupełnie inaczej niż ze mną. Troszkę jestem podłamana psychicznie bo ani nie mogę nic zrobić bo się wczepia mi w nogę i ściaga spodnie ani nawet nie ma ochoty się bawić ze mną :(
    Mam nadzieję że to minie jakoś bo jest ciężki i nie mogę go cały czas nosić na rękach.. :cry: pozatym nie wiem czy to aby napewno tu leży problem.
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    CiastoMiłości: powiedzcie czy Wasze dzieci w wieku mojego Jaska tez bywaly takie marudne

Tak. Ponieważ nie ma czegoś takiego jak bunt roczniaka to stwierdziłam ,że to pewnie skok. Przeszło po jakimś czasie, tutaj dziewczyny na granicy roku też o tym pisały... Najważniejsze, że to mija.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeAug 20th 2013 zmieniony
     permalink
    A może on się po prostu nudzi? Skoro przy innych staje się wesoły i potrafi się zająć.....
    Moja Nina też w podobnym do Jaśka wieku miala takie hiper turbo marudzenie a jak tylko tatuś wracał z pracy albo ktoś nas odwiedzał to złote dziecko. Każdy mówił, że wymyślam :cool:
    Przeszło jej jak nauczyła się sama czymś zająć (np klockami, puzzlami, książkami itp), ale to chwilę trwało. No i plus te wychodzące w tamtym okresie zęby, które marudzenie potęgowały :confused:
    --
  2.  permalink
    Heh.., dziękuję.. No ja normalnie na głowie staję żeby czymś go zainteresować ale on nie bardzo...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ja też stawałam a ona wyła. Myśle, że to też znudzenie tymi samymi pomieszczeniami bo jak zabierałam Ninkę do kogoś innego to nie marudziła nic a nic.
    --
  3.  permalink
    Kiedy u Was sie to zmienilo?
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    U nas, obecnie trójki w natarci, dwie już są i potwierdzam, że mimo, iż ząbkowanie u nas prawie bez objawowe to przy trójkach jest marudzenie, pobudki w nocy niezliczone, no i sporo kup... Mimo to (odpukać) odbywa się bez temperatury, współczuję Maluchą, które tak się męczą, jak Krasnal...
    --
  4.  permalink
    Jeszcze propo tego rzucania się na mnie, czasem miewam wątpliwości jak postępować... Gdyż karmię jeszcze piersią w zasadzie na żądanie i częto mylę potrzebę jego żądania na mleczko z tym właśnie rzucaniem się nie wiedzieć dlaczego. Czasem mam ochotę orzestać karmić tylko dlatego żeby przestal się tak na mnie rzucać z płaczem jakgdyby cycuś był lekarstwem na całe zło ale właśnie nie wiem czy to o to chodzi czy poprostu dzieci tak mają, zignorować, przeczekać. Bo przytulanie, hehe rzecz jasna nie przynosi efektu.
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Co do ząbków to nie zawsze czwórki pierwsze wychodzą a potem trójki. U nas jest póki co odwrotnie, najpierw wyszły górne trójki i jak wypatrywałam dolnych to z zaskoczeniem zauważyłam, że właśnie przebiły się górne czwórki. Marudzenie mamy na porządku dziennym, no i te kupy żrące powoli nas dobijają (używamy wielorazówek, tylko po nich pupa w miarę jest).

Ale mam takie pytanie, w czwartek idziemy na szczepienie zaległe świnka, odra, różyczka (Priorix) i powiedzcie mi to szczepienie jest w nóżkę czy w rączkę? Chcę przykleić plasterek znieczulający (tzn chyba chcę, jeszcze nie wiem jak mojego ciekawskiego osobnika przekonać do nieodrywania plasterka) i nie wiem na nóżkę go dać czy na rączkę?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie jakiej wody używacie do przygotowania mm, przegotowanej czy źródlanej? Bo ostatnio widziałam wodę przeznaczoną dla dzieci niby od urodzenia i zastanawiam się czy nie przejść już na taką wodę butelkowaną, to przynajmniej mniej zachodu z tym jest

Treść doklejona: 20.08.13 14:03
    aha co do ząbków po jedynkach wychodzą czwórki? czy dwójki jak to jest, Kinga ma tylko jedynki dolne i górne i co teoretycznie teraz powinno jej wyjść, wczoraj tak namiętnie gryzła zabawkę że widziałam, że ma ślinę zaróżowioną ale nie mogałm zlokalizować, rozpulchnione wydaje mi się że ma trójki ale nie jestem pewna
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    sysiaw, w domu używamy przegotowanej, a poza domem, gdy jest problem z dostępem do czajnika - butelkowej. Tak samo z wodą do picia - czasem Młody dostaje po prostu przegotowaną, a czasem butelkową.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    My tez używamy do picia przegotowana albo mineralna(zrodlana może być zanieczyszczona podobno,ale nie wiem jak to jest naprawdę)
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    My od jakichś 2 miesięcy używamy w zasadzie tylko źródlanej, i do picia i do mm.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    montenia: picia przegotowana albo mineralna

no właśnie a ja słyszałam że wody mocno zmineralizowane, są nie odpowiednie dla dzieci bo obciążają nerki dziecka..? nie wiem może to mit ale tak słyszałam
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    To dlatego podaje się niskomineralizowane. Ja podaje np.Aquarel, Naleczowianke, czasem Zywiec.
    A teraz planuje przejść już tylko na przegotowana wode,a mineralna tylko na wyjścia gdzies. Kupilam Brite i filtruje,potem przegotowuje i studze .
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    montenia: czasem Zywiec.

no właśnie żywiec to woda źródlana a nie mineralna, ale jak zauważyłam wody źródlane mają logo instytutu matki i dziecka, chyba będę brała butelkowana na wyjścia a w domu przegotowaną
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    A widzisz,to nie doczytałam. Ja bardzo rzadko Zywca podaje. Chyba nawiecej to Naleczowianke.
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Łącze się z Wami w bólu również z nadzieją, iż to przejściowe. Dominik zmienił się nie do poznania. W domu ze mną mam wrażenie, że się nudzi, nie wie co ma ze sobą zrobić. Pokazuję mu różne zabawy ale zazwyczaj to pomaga na krótko, a ja jestem wykończona bo w domu nic nie zrobione! Frustrujące to jest dla mnie:(do tego tak jak Jaś ciastomiłości rzuca się na mnie tj na pierś. Wcześniej rzucał się tak z dwa razy dziennie (koło 11 i 16) do drzemek ale teraz chwile possie i widać, że jest zmęczony, śpiący ale za chiny ludowe nie zaśnie. Przed chwilą zasną mi w wózku i śpi już dość długo mam nadzieję, że gdy się obudzi to będzie w lepszym humorze niż rano bo się zastrzelę. DO tego idą zębiska dolne dwójki i być może u góry też ale nie da sobie sprawdzić. Popłakuje czasami, jojczy, gorzej śpi...a po pobudce jest marudny i nic na to moje jojczydło nie pomaga.

Czasem zdarzy się wypadek np upadnie itp zazwyczaj leci od razu do mnie się przytulić a potem w płaczu chce piersi. Nie wiem czy dobrze robię ale w takim przypadku przytulam go, spokojniemu tłumacze, zabawiam ale nigdy nie daje mu na smutek piersi. On jest już duży i chcę żeby sobie radził inaczej z takimi emocjami, że pierś nie jest lekiem na całe zło. (kiedyś ktoś tu wrzucał linka -program z Dorotą Zawadzką, był tam dwulatek, który na każdy płacz gdy coś mu nie wychodziło, gdy się wkurrzył, upadł dostawał pierś. Nie chcę, żeby Dominik tak robił...a Wy jak robicie w takich sytuacjach??

Wodę daję minerelną choć ostatnio jakos kupowałam żywca. Stoi po otwarciu w lodówce i zwykle wlewam mu taką do niekapka dolewając tam ciut gorącej wody przegotowanej żeby woda była w temperaturze pokojowej. Do kaszki robię podobnie.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    To nie tylko u mnie takie jujczenie, fajnie wiedzieć :tongue:.
    A wodę Gosia pije mineralną z biedronki, polaris. Mnie smakuje ta woda, nie widzę różnicy między nią a innymi "markowymi" wodami. W mm używam pół na pół, przegotowaną (bo przeważnie mam wrzątek) i mineralki. Nigdy nic jej po takiej mieszance nie było.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    No to moja jojczy jak jest na rękach, woli ganiać po podłodze bo wszędzie wejdzie i zajrzy, wszystkiego dotknie, ostatnio zjadła trochę ziemii z kwiatka bo babcia nie zdążyła zareagować
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    U nas Krasnal potrafił się godzinami zajmować sam sobą i samochodzikami, ale tak czy siak był dzieckiem diabełkiem przez jakiś czas. Tak jak mówię - zwaliłam to na skok, bo poza dużym rozwojem fizycznym w tamtym okresie nic innego się nie działo i nie mogłam "zwalić" jego zachowania na nic innego.

Vsti: mimo, iż ząbkowanie u nas prawie bez objawowe to przy trójkach jest marudzenie, pobudki w nocy niezliczone, no i sporo kup

No właśnie :( Współczuję maluchom, dobrze, że potem się tego nie pamieta...

Gilese - to chyba lepiej u Was będzie skoro najpierw trójki, nie powiem, zazdroszczę szczerze :((
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny pomocy ....
    Mam problem z moim Dziabagiem... otoz, zrobil sie bardzo nerwowy. Jak mu cos nie pasuje to zaraz placze (wlasciwie to skrzeczy jak stara szafa) i zaczyna naparzac sie reka po glowce ;/ minie mu to? bo tak mocno sie bije, ze pozniej cala twarz ma czerwona ;/ maz wyczytal, ze takie cos jest m.in objawem autyzmu :shocked: ja mam nadzieje, ze to nie to jednak i te napady mu mina.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Takie napady to chyba norma u nas zdarzały się w okolicach roku bardzo często z tym, że N. raczej rzucała zabawkami, teraz też niekiedy się zdarzają ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, ja tak tylko na szybciutko. Przepraszam, że nie nadrobię, ale jestem strasznie zestresowana:( Kuba pierwszy raz ma gorączkę i to od razu 39,2! To moje pierwsze dziecko i pierwsza taka temp u młodego człowieka:( Strasznie się martwię. Dałam mu czopka (Ibufen baby) i nie wiem co dalej. Nie ma kataru, nie ma kaszlu, je normalnie, latał dziś cały dzień po dworze. Gdyby nie to, że miał ciepłą głowę to nawet temp bym mu nie zmierzyła. A tu takie coś. To może być od zębów? Ma potwornie spuchnięte wszystkie 4 miejsca w których mają wyjść czwórki. Może to to. Czy lecieć z rana do lekarza? Ale z samą tylko temp? Pomóżcie proszę, doradźcie coś. Mogę coś jeszcze dla niego zrobić. Dałam mu tego czopka, ponosiłam i zasnął na razie, nie był jakiś marudny w dzień. Kurcze, każdą pierwszą chorobę/temp tak się przeżywa, czy każdą jedną.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Hanny, jesli mu przez noc nie zejdzie ta goraczka to bym poszła dla świętego spokoju.... Z takimi nmaluchami to nie żarty. Lepiej osłuchac, pozagladać... Ja zawsze przezywam jak Dawidek cos łapie...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Hanny, spokojnie. Podalas czopek, powinna zejść temperatura niedługo. możesz polozyc chlodne okłady na czolo(nie zimne). miej w pogotowiu inny lek z paracetamolem (czopek lub syrop),żeby podac naprzemiennie w razie potrzeby. Jeśli temperatura wroci szybko (czyli np.po 3-4h) to podaj cos z paracetamolem. i wszystkie dawki zapisuj. koniecznie sprawdz dawkowanie , bo to zależne od wagi dziecka .
    Przyczyny mogą być rozne,moze być to trzydniówka,moga być to zeby (chyba Krasnal Frag miał taka wysoka goraczke przy zebach). obserwuj i reaguj na goraczke.
    Aha, a nie był maly szczepiony na mm ostatnio? Bo po mmr po ok.12 dniach bardzo często pojawia się wysoka goraczka.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Nie, jeszcze go nie szczepiłam. Mam jeszcze paracetamol w czopkach. A te okłady mu robic teraz, jak spi? Czy jak sie obudzi?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Możesz robic jak spi. Poloz mu na glowke zmoczona pieluszke,nie za zimna,zeby sie nie obudzil. Niech to będzie taki chlod , ale przyjemny. Kiedy podalas czopek? Temperatura powinna zejść po ok.godzinie(czasem nawet do 2h). Paracetamol w czopku będzie dobry. Tak po 4 h skontroluj temperaturę i wtedy zobaczysz czy już rosnie mocno. wtedy podaj paracetamol. sprawdz na ulotce co ile można podac oba leki i sobie rozloz na caly dzień te dawki(tak w razie czego,bo może wcale to nie będzie potrzebne). Jeśli będziesz miała problem ze zbiciem goraczki, a nie będzie można podac zamiennego leku jeszcze,to możesz polozyc okłady chlodne także na brzuszek,kostki,lydki.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny:) Przygotowałam mu tez picie na noc. Przygotuje pieluszki do okładów i idę się do niego położyć, bo się martwię jak o noworodka:( Czopek dałam mu godz.temu, ale jak się nie obudzi to budzić go na mierzenie temp za 3 godziny? Czy zostawiać niech pośpi. Pewnie i tak się obudzi jak czopek przestanie działać i znowu temp urośnie:( Chyba nie będę go sama budzić:( Boże aż się popłakałam tak mi go żal - słabeusz ze mnie. Jeszcze wiele muszą mnie dzieci nauczyć;)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Hanny, a nie masz termometru pod pache lub do czola? Bo chodzi o to,zeby kontrolować temperaturę,zeby zanadto nie urosła.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    montenia: Przyczyny mogą być rozne,moze być to trzydniówka,moga być to zeby (chyba Krasnal Frag miał taka wysoka goraczke przy zebach). obserwuj i reaguj na goraczke.

Tak, Krasnalowi do 40 podskoczyła, następnego dnia miał czwórkę... I tak było przy każdej z trzech czwórek...

Hanny, zdrówka albo wyrżniętego zęba, współczuję bardzo, wiem jaki to stres :((( Ale Montenia dobrze radzi.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeAug 21st 2013
     permalink
    Hanny: Kurcze, każdą pierwszą chorobę/temp tak się przeżywa, czy każdą jedną.

wiesz co każdą jedną temp Milki przezywam jak mrówka okres.... chyba to się nie zmieni:shocked::shocked: u nas też czwórki na tapecie i Milka ma waśnie skoki temp....
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Hanny, jak synek ma ochotę na zabawę i lekarstwa średnio sobie radzą ze zbijaniem temperatury, możesz też włożyć do wanny, żeby się pobawił trochę w chłodniejszej wodzie. U nas przy takiej gorączce jedynie kąpiele dawały radę - co dwie godziny na kilka minut i to nas uratowało...
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeAug 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, przepraszam, że zaśmiecam ten wątek, ale na wątek o problemach skónych rzadko ktoś zagląda, a chciałabym zapytać, czy któraś z Was nie miała takiego problemu. Zerknijcie, proszę, na moje pytanie TUTAJ, z góry bardzo dziękuję.

Treść doklejona: 21.08.13 09:36
    Hanny: ale jak się nie obudzi to budzić go na mierzenie temp za 3 godziny? Czy zostawiać niech pośpi

Hanny, ja miałam ten problem używając microlife do pupy - mała się wybudzała. i zainwestowałąm w końcu w microlife do czoła/ucha (tylko naprawdę musi być dobrej firmy, bo raz wydałąm 80zł na SCANEO i to była porażka, pokazywał błędne pomiary). takim do czoła mierzysz tak często, jak potrzebujesz i dziecka nie wybudzasz.
    .
    jest też dobra metoda sprawdzania czy tempka urosła (np. gdy mija te kilka godz po podaniu czopka): całowanie w czoło. Ręka może "oszukać", ale przy pocałunku ustami od razu się czuje wyższą temperaturę.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mój termometr też oszukuje.... chwila zmierzona microlifem (moim) pod pachą i już pokazało 37,7 (mała miała na pewno więcej), a ten do ucha/czoła.... 36,5 :/ (nie pamiętam jakiej firmy... )chyba też zainwestuję w lepszy
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Natalaa, a ucho przesuwasz do tylu. Bo u dziecka trzeba trochę jakby naciagnac ucho. Tam w instrukcji jest pokazane. Inaczej bledne wyniki wychodzą.
    Ja mam ten medisana teraz,bo mlodsza corka nie daje sobie wlozyc do ucha i nie chciałam jej wybudzać, w razie potrzeby.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    tak, robiłam tak jak w instrukcji... u mnie też wychodzą inne temperatury....
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Witam Was....
    Może Wy macie jakies doświadczenia w problemie, który opiszę... Rano jak przewijałam mojego synka (2 latka) patrzę, a tam penisek gigant... Po prostu spuchł... Myslę sobie, przewinę, zobaczymy za jakiś czas... Ale z biegiem dnia obrzęk się utrzymuje...
    Dzwoniłam do lekarza i kazali robić okłady z rumianku, jednak jeśli opuchlizna się utrzyma to jutro najprawdopodobniej szpital... Dopiero z zakaźnego wyszliśmy...

Co to może być tym razem. Macie jakieś doświadczenia z peniskami?
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Mój Mikołaj miał tak kiedyś przy zapaleniu napletka - cały siusiak był zaczerwieniony i spuchnięty. Moczyłam mu go w Rivanolu (zdecydowanie lepszy, niż rumianek) no i dostałam jakiś antybiotyk do miejscowego stosowania, ale to już raczej na receptę. Opuchlizna zeszła szybko, ale jeszcze przez tydzień stosowałam te wszystkie płyny, maści, itd.
    Możesz tak doraźnie też zrobić mu kąpiel z odrobiną nadmanganianiu potasu - ale tylko tak, żeby woda była leciutko różowa. On jest odkażający.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    A być może.... Teraz czytam własnie o tym i kto wie....
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny ja jeszcze tylko zapytam , moze ktoras wie , gdzie w Warszawie mogę kupić buciki Emel?
    Przepraszam że tak nielegalnie jeszcze ale na moim wątku niewiele jeszcze dzieciaczków chodzi.
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Ciasto wczoraj byłam w Blue City i na poziomie -1 jest sklep Mivo Kids i tam na 90% widziałam... :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny:) U nas chyba, bo nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale chyba zęby (no albo ta cała 3dniówka, bo tego też nie przechodził jeszcze, albo wszystko razem). Do lekarza wybieramy się dopiero jutro, ale kurcze sama nie wiem. Kuba nie wygląda na chore dziecko. Poza tą temp i kupą "zębową" nic mu nie dolega. Nie kaszle, nie smarka, nawet nie kicha, je zupełnie normalnie (wnioskuję zatem, że i gardło go nie boli) więc wygląda na zęby, tym bardziej, że dzisiaj jedną czwórkę znalazłam. Jeszcze "tylko" 3 czwórki i 4 trojki i jesteśmy w domu;) Iść z nim do tego lekarza?
    Co do termometru. Mam taki do czoła (ponoć miał być super, a jest do du***) i wczoraj gdy w pupie Kuba miał 39,7 to na tym do czoła 36,8. Już tym do czoła nie wierzę. No chyba, ze macie jakieś mega wypasione,sprawdzone to proszę podajcie nazwę, albo linka.
    Co do ptaka to niestety nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia:(
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    a tam penisek gigant... Po prostu spuchł.

To dosyć częsta przypadłość u malych chlopców. Napletek się przyleja i dochodzi do stanu zapalnego. U nas na oddziale stosujemy Rivanol i układanie siusiaka do góry. Okłady przez kilka dni.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    U małego napletek ładnie schodzi, więc nie wiem skąd ten obrzęk...
    Niestety rivanolu nie było w aptekach, ale babka dała octenisept, mówiła, by prysnąć... A w środku ma czerwono i leci jakis bezbarwny płyn... Rano jak siusior nadal będzie "duży" to lecimy do lekarza, bo dzis tylko pielegniarka mnie konsultowała....

Ale ona mówi, że pewnie dadzą skierowanie do szpitala... Tym bardziej, że Dawidek miał tendencje do zakażeń bakteryjnych układu moczowego. Oby zeszło...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hanny: Jeszcze "tylko" 3 czwórki i 4 trojki i jesteśmy w domu;)

Nie zapominaj moja droga o piątkach :tongue::smile:

Termometr do czoła my mamy taki i z tego co pamiętam to pokazuje bardzo przybliżone wyniki, w sensie że nie przekłamuje raczej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Całe szczęście u nas tylko 6 zębów do końca zostało, może wtedy moje dziecko zacznie lepiej spać, bo już mam dość wstawania po sto tysięcy razy w nocy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Termometr do czoła my mamy taki i z tego co pamiętam to pokazuje bardzo przybliżone wyniki, w sensie że nie przekłamuje raczej

Jak ostatnio byliśmy w szpitalu z młodym, to takim termometrem Dawidkowi mierzono gorączkę.... No i pytam babki, czy te termometry są "dobre", a ta na mnie spojrzała jak na idiotkę i wyszła. Także tyle się dowiedziałam ;)
    Ja już tez z tymi termometrami nawalczyłam.... Dostać dobry, to cud! Musze wypróbować ten typ. A zamawiałaś w necie czy w aptece kupowałaś?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.