Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No widzisz, same plusy :DDD Gratuluję, bo to chyba nie jest łatwe do przejścia to odstawianie...
Ja podłącze sie troszkę pod pytanie Winni - tzn o nosidło dla takiego dużego dziecka.
Zupełnie nie wiem co zrobić. Czy w tym wieku Adaś da radę przejść 2 razy po około kilometrze? ( że żłobka do autobusu i z przystanku już do domu?)
ze z ad uże te nasze dzieci ;-))
Martynka wazy ok 11 kg
Aaa, coś mi się przypomniało, co miałam napisać - nie wiem, czy to na tym wątku ktoś polecał na zimę osobno spodenki na szelkach i osobno kurtkę. Tak mi się dzisiaj przypomniało jak Młodego ubierałam w jego strój przecideszczowy. Na pewno jest tak, że co dziecko to co innego się sprawdzi, ale pamiętam, że jako maluch stale miałam przez taki podwójny strój pełno śniegu pod kurtką i mokre ciuszki (bluzka, nawet rajtki). Bo jak dzieciak się położy na śniegu i wydurnia to to się wszędzie dostaje. A kombinezon rządził... Tylko wtedy mało tego było.
Coś mnie nurtuje i muszę się zapytać/poradzić/wyżalić ... Będąc u lekarza z małym po zaświadczenie do żłobka Pani dr. Zasugerowała że mały jest za mały, ma 74 -80 cm i waży 9200 i padło pytanie czy wogóle go karmię ;) ... Je wszystko co się rusza ale i biega za troje ( od ponad dwóch miesięcy , wcześniej raczkował z prędkością światła).... Jest poniżej 5 centyla. Je mięso, owoce, warzywa pije mleko i mm i krowie wszystko - dosłownie. W żłobku pochłania wszystko co dostaje, a tam karmią co 2 h, panie są tym zachwycone oczywiście ;). Sama tłumacze sobie tak że on to wszystko spala ale z drugiej strony z tyłu głowy mam cały czas słowa Pani dr. że jest za mały ale np. badań mu nie zleciła żadnych ...przecież go tuczyć nie zacznę ... mam mętlik ....
a no i oczywiście NAJGORSZE! nie potrił wagi urodzeniowej a co GORSZA brakuje mu 600g do tego
Kurcze dziwne, że aż tak się czepiła bo mojej Ninie brakowało do potrojenia wagi ur. ponad kilogram i nikt mi nic nie powiedział.A może dlatego, że ona niska więc nie była smukła natenczas tylko lekko ubita
a jak ją zmuszam by w końcu cos zjadła to zaczyna się płacz
Chciałabyś, żeby ktoś zmuszał cię do jedzenia?