Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja wykryłam 5 lutego 2012r,
Moja babcia straciła pierś przez nowotwór....Tak samo jak moja ciocia (siostra ojca) byla dla mnie jak matka, rowniez stracila nie jedna piers ale obie :( jej smierc strasznie mnie dotknela :(

teraz juz bym nie podjela takiej decyzji. W 2010 planowalam ciaze a moja mama bala sie ze ten guz pod wplywem hormonow moze zmienic sie w zlosliwy. Zabieg trwal 20minut i od razu po nim wrocilam do domu. W czasie ciazy nic sie nie dzialo, normalnie karmilam piersia. Od jakiegos czasu znow czuje guzek w tej piersi, nie wiem czy to kolejny gruczolak czy torbiel. Sprawdze na nastepnym usg. Lekarka nie namawiama mnie na usuniecie ale powiedziala ze jesli chce to mozemy usunac, a ja wtedy troche spanikowalam, moja ciocia zmarla na raka piersi wiec pomyslalam : "nie powinnam miec zadnych guzow, nawet tych niezlosliwych". Ale fakt po zabiego zrobila sie torbiel, w ciazy znikla, dopiero jak skonczylam karmic czyli gdzies od wrzesnia znow cos czuje. Teraz robie tak jak Krasnalowa czyli usg co roku. Marlena a Tobie co lekarz zalecil?

Monia wiesz co kochanie a skad ty jestes ze tak zapytam ? zalezy jaka kobieta ma budowe ciala ja np mam hmmm jak to sie nazywa, "Mastopatia"
am nabrzmiałe gruczoły i że mogę je mylnie jako guzki "odkrywać"...

W poniedzialek mam wizyte u ginekologa to poprosze zeby sprawdzil i pytanie czy powinnam z tym udac sie do onkologa czy najpierw zrobic usg piersi? i ewentualnie jakie badania powinnam porobic?
Od 1 do 30 z 30