Zapraszamy na bezpłatne spotkanie dla przyszłych i młodych mam z cyklu Akademia MamaPyta.pl.
PROGRAM: ABC poród – lek. med. Krzysztof Pancześnik, ginekolog położnik, Centrum Medyczne Damiana Woda w diecie przyszłej i karmiącej mamy – fakty i mity – Aleksandra Kozłowska, Warszawski Uniwersytet Medyczny Standardy opieki okołoporodowej – Daria Omulecka, Fundacja Rodzić po Ludzku Krew pępowinowa – cenne źródło komórek macierzystych – Justyna Morgaś, Bank Komórek Macierzystych NOVUM Poród rodzinny, rodzić z doulą? – Izabela Frankowska, doula, Stowarzyszenie DOULA w Polsce, doule3 Mleko mamy to więcej niż pokarm – dr n biol. Aleksandra Wesołowska, prezes Fundacji Bank Mleka Kobiecego Jak wspomagać zdrowie i prawidłowy rozwój dziecka – Sequoia Mamo, tato, co Ty na to? O opiece, pielęgnacji i rozwoju małego dziecka – Paweł Zawitkowski, fizjoterapeuta NDT-Bobath, konsultant Kliniki Neonatologii i Intensywnej Terapii Noworodka w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie.
ponadto: pokaz wiązania chust – LennyLamb bra-fitting, czyli jaki ja właściwie mam rozmiar? – warsztat dopasowania staników pokaz niemedycznych metod ułatwiających poród
Termin: 27 września 2013, Sala Żółta, Budynek FOCUS, Al. Armii Ludowej 26, Warszawa Czas trwania: 12:00 - 16:15