Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nie wiem czy to są zachcianki... po prostu żreć mi się chce...
na szczęście mnie ominęły jakieś "zgubne" zachcianki, ale np litr czerwonego barszczyku to było dla mnie mało. Albo robiłam sobie kaszę jaglaną z warzywami na dwa dni, to zjadałam zanim jeszcze pora obiadowa byla. 
mkd: A zachcianki nie maja tego siebie ze nie da sie z nimi wygrac?
Wiesz co, z perspektywy tej i poprzedniej ciąży stwierdzam, że da się...

Flawia a u Ciebie nie jest też czasem tak, że organizm ma ciśnienie by nadrobić te akcje z wymiotami i stratą wagi itd?
Bo mnie się wydaje, że w Twoim przypadku to po prostu tego typu akcja.
teraz wyjściową miałam 54 kg a najmniej ważyłam 51... tak więc za wiele mój organizm odrabiać nie musiał
na domowej wadze mam już 58
ale chcieć to sobie mogę c'nie?!
) i pewnie do porodu już nie pojadę...Uczęszczanie do SR nie daje - wg mnie - żadnych gwarancji, że chłop sobie da radę albo nie da
Oraz to, o czym pisze FRAG w kwestii dobrych rad dla ojców itp też jakoś mnie nie przekonuje, bo mój mąż [niemający nigdy styczności z noworodkiem]
Teo, ja nie mówiłam o dobrych radach dla ojców w sensie jak przebrać dziecko, bo z tym sobie każdy poradzi, ale chodziło o poród.

co tydzien 1kg w górę, a pozniej przez 5 tyg. nic.

Z drugiej strony cieszę się, że moja zgaga nie dorównuje tej, na jaką cierpi TEO, bo już bym chyba zeszła z tego świata...

Serce mi peka za Milusia ale to doslownie peka....

Ta rozłąka z dzieckiem to dla mnie najgorsze co mnie przeraża w sprawie porodu.
Nie mam pojęcia jak ja bez Ninki wytrzymam i ona beze mnie - chociaż ona bankowo łatwiej to zniesie.
bo u nas poród w domu nie wchodzi w grę

Czoje ze jej jest zle

] tylko jest z nią tatuś, babcia i nie wiem kto jeszcze.

z Lucyną tak niestety było

Nie no, u nas wiadomo też nie
I tak sobie jeszcze myślę, że chyba łatwiej było by mi zostawić Ninkę kiedy była w wieku Twojej Milki niż teraz.
Trzylatki to już zupełnie inna bajka jeśli chodzi o kumatość i w ogóle.
Taki 1,5 roczniak chyba aż tak nie będzie tęsknił za mamą niż starsze dziecko, mi się zdaję...
Mnie się wydawało odwrotnie ale nie mam oczywiście doświadczenia z trzylatką więc to takie gdybanie.
Nie martwcie się dziewczyny. Ja przysięgam, że te rozłąki, tak jak mi na TYM wątku pisano, bardziej przeżywamy my Mamuśki. Fatk, że ja ryczałam bardzo za Nadią w szpitalu, ale dla osłody tej tęsknoty miałam Liwcię
I super dzielnie zniosła moją nieobecność, ja gorzej ...

Torbiel nie zniknęła, są obawy, że się nie zmniejszyła - gin zaczął mówić o operacji... Aż bałam się pytać o szczegóły. Za dwa tyg szpitalna kontrola...Nic, musi być dobrze...
Mój brat był przy narodzinach dwójki swoich dzieci [z czego pierwszy poród mega trudny, długi, z komplikacjami etc] i świetnie się spisał.
No a takiemu 1,5 roczniakowi co się wytłumaczy? Że mama gdzie jest skoro Mała nawet nie kuma co to dzidzia w brzuszku i że w ogóle rodzina się powiększy?
Mnie się wydaje, że z takim mniejszym dzieckiem jest o tyle trudniej, że ono mniej rozumie i ciężko mu coś wytłumaczyć
chodzenie z facetem do szkoly rodzenia i wspolny porod ma większe znaczenie dla mężczyzny niż dla rodzącej kobiety - to taki gest "jesteś nadal potrzebny", bo mężczyźni trochę nie wiedzą co ze sobą wtedy zrobić
)

do tego czasu może być niespodzianka :) ale mąż mój nie wytrzyma :P usg połówkowe mam w środę o 10 ale nie odliczam dni

], twardnienia brzucha nie poszły na marne, bo szyjka z 7 cm [!!!] skróciła się do 2,8 cm (ale jest twarda i zamknięta szczelnie, więc luz), mam silną anemię (normalka) no i to chyba tyle 
Ale najprawdopodobniej będę miała porównanie i w przypadku 1,5 roczniaka i w przypadku 3 latki to się może dowiem jak jest "łatwiej".- znaczy ze za 1,5 roku kolejny bobasek??;)

No dobra 6latce to juz tak ale dwu czy trzylatka co to sie wzdrygaja na slowo szpital? Zreszta miedzy uniknieciem slowa szpital a bocianem jest jeszcze 100 innych opcji.
- znaczy ze za 1,5 roku kolejny bobasek??;)
.