Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

To może rzeczywiście w domu urodzisz?![]()

starsze dzieci rozumieją aż za dużo, w głowach tworzą sobie obrazy, myślą gdybają a co będzie jeśli mama mnie już nie będzie chciała jak się dzidziuś pojawi

wszystko zależy od więzi i wrażliwości a nie od wieku, są takie 2 latki co machną ręką i mama może iść na dwa dni a on jest szczęśliwy bo jest babcia, tatoNo dobra, ale jest różnica między babcią a tatą, no nie? Dla mnie więź z tatą to coś tak samo (albo prawie) silnego, jak z mamą. Teraz nie ma mnie w weekendy, bo studiuję i moja córka spędza dwa dni z tatą i w życiu by jej nie przyszło do głowy, żeby tęsknić (wiem, bo powiedziałaby mi o tym) - no i dla mnie to normalne raczej.
--
Ale na noc nie ma opcji takiej jeszcze, po pierwsze jest za mała, a po drugie nie ten egzemplarz.Dla mnie więź z tatą to coś tak samo (albo prawie) silnego, jak z mamą.
] to jest lepiej. Może ją nawet w piżamę ubrać i położyć spać.Także kto wie TEO...

No chyba że to tylko ja mam takie "nieodpowiedzialne" pomysły :D

bo gdzies trzeba dac czas temu malemu dziecku na chwile spokoju

jejku, straszne, a bylas w szpitalu? czy jak? bo to sie chyba krwotoku dostaje, wogole to bardzo niebezpieczne i dla matki i dla dziecka.
A dzialo sie cos wczesniej co by sugerowalo taki stan lozyska? czy to bylo niespodziewane? czy po wysilku? jakos sobie nie moge wyobrazić
Jak będziesz mogła i chciała, to opisz co się stało, tak ku przestrodze dla innych.

) jak musiałabym ja zostawić. Choć już raz została na noc z moja mamą, traz w weekend tez planujemy wyjazd bez niej i w marcu ma zostać na 4 dni ! (mój mąż oczywiście nie rozumie mojego przerażenia
)

Zobaczymy jak to pójdzie w praktyce
Wychodzą teraz te trzy lata z nią siedzenia i jej nikomu nie podrzucanie
Jest taki odcinek w ktorym Pani Kroliczkowa rodzi male kroliczki. To byl hit. Janeczek wie, że dzidzius wychodzi z cipci i czesto sie bawil w wyciskanie dzidziusia:bigsmile
A z kim planujecie zostawić Ninke na czas porodu? Jak to chcesz załatwić logistycznie?

Maks przyzwyczaił się do bycia tylko z tata bez mamy. Również czasem w niedzielę wypadałam na zakupy a chłopaki zostawali w domu. I myślę, że dlatego później nie było żadnego problemu z zostawieniem go z kimkolwiek

Niestety, miękka szyjka może sobie tak trzymać do porodu, a może też puścić i doprowadzić do wcześniejszego porodu, a 23tc to bardzo bardzo wcześnie. Moje koleżanki miały problemy szyjkowe (wiele z nich) i niestety jak ktoś odpuszczał leżenie, bo MUSI coś zrobić, to najczęściej się to wcześniej kończyło. Odpoczynek, to od dziś Twoje drugie imię.
To był 25tc. 
az same mi wspolczuly. Zyly mi sie pochowaly, jak nigdy!.
Według OM to 4t4d. Objawów raczej brak. Trochę mnie tylko brzuch pobolewa, mdłości delikatne i mega apetyt:-)