Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeDec 5th 2014
     permalink
    Kasza powinnam cie zabic za ta chinska zupke, bo nie wiem ile lat juz nie jadlam i mi sie teraz chce.
    --
    • CommentAuthorigni
     permalink
    Kurde Frag no.nawet te mala nadzieję mi odbierasz?:bigsmile:
    Chociaż. Powiem szczerze, że ostatnio tebmoje chłopaki takie slodkie sa ( nie mylic z grzeczne:devil:) że moze być jeszcze jeden. Banda będzie niezła.

Trochę nam ten trzeci dzidzius szybko wyszedł. Miedzy pierwszym a drugim jest roznica dwa lata i dwa miesiace, teraz bedzie rok i dziewięć, wiec troche mało, ale bardzo sie cieszymy. Trzymajcie kciuki, zebym nie zwariowala:bigsmile:

Frances ty uważaj, bo mąż wróci i nie znasz.dnia ani godziny:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja zmywałam pazury siedząc w wannie na porodówce :wink: Rano jechałam do szpitala- zmyłam- fałszywy alarm- pomalowałam- wieczorem "znowu" rodzę :bigsmile: Dobrze, że położne mają zmywacz, chyba cały czas na stanie :wink: Choć czy to niezbędne- wątpię- tak jak Ula pisała.
    Ale fastfoodów nie tknęłam, miałabym wyrzuty sumienia, chyba nie mniejsze niż jakbym się % napiła.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Farag a nie ja 9 na liście?! ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Igni, my zamurowani:fingersear:
    Teo, to tylko sie tak mowi, ze jak duza beta to blizniaki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    azniee: Ale fastfoodów nie tknęłam, miałabym wyrzuty sumienia, chyba nie mniejsze niż jakbym się % napiła.

To ja w takim razie jedząc 3 razy w tyg Mc'a lub w KFC jestem gorsza niż alkoholiczka...
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Flavia, ja tego nie osądzam, każdy ma swój rozum.
    --
    • CommentAuthorigni
     permalink
    Frances Mik juz calkiem duzy jest:tongue:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    On lysy to wyglada na mlodszego:fierce: a na powaznie -my juz prokreacje zakonczylismy. Ja sie zawsze zastanawiam jak w zwyklym aucie umiejscowic 3 foteliki no i plus mama i tata. Tak, my tez mamy 2 auta, ale jezdzic tak zawsze na dwa auta? Czy jakis 7 miejscowy kupujecie? Pyt do igni i mkd:updown:
    --
  1.  permalink
    Frances, są pięciomiejscowe, gdzie z tyłu mieszczą się trzy foteliki :smile: niekoniecznie trzeba busa od razu kupować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    O! No i do ceri oczywiscie pytanie:wink: "uderz w stol...":wink: serio? Jakie np. Mi aie wydawalo, ze my mamy dosc duze auto rodzinne (mazda 6) do tego kombi, ale za chuchu nie wlozylabym tam 3 foteliki, no chyba ze jeden na drugi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Np do scenica wejdą 3 foteliki, przynajmniej mój brat takiego kupuje teraz.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeDec 5th 2014 zmieniony
     permalink
    Dacia Lodgy.
    Dacia logan. Jest wersja 7 miejscowa...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Frances ja ostatnio w naszej a4 wiozlam 3 foteliki z tylu nr 1,2 i 3 no luzu to tam nie bylo ale dalo rade. Ale myskimy o sharanie ale to na wiosne.
    --
    • CommentAuthorigni
     permalink
    My mamy seata toledo i zamierzam tam zmieścić trzy- to spory samochod, ale nie van.Za około rok zmieniamy na mitsubishi outlander i tam tez zamierzam zmiescic trzy:bigsmile:
    Brat mojego męża ma forda focusa i w piatke sie mieszczą.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Mkd ja blondynka, nie wiem co to a4:updown:
    To moze jeszcze meza na 3 syna namowie:shades: bo on sie tak martwil, ze nie ma gdzie 3 foteliki zmiescic, a ja ti mu zaraz liste aut wysle:smoking:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Mam nadzieje ze opcja 1 i dwie 3 tez nam wejdzie bo powoli mam dosc wsadzania frania do 2, zwlaszcza jak na fodzien do przedszkola jezdzimy 3drzwiowym polo. To juz ja gutek i franio za jednym fotelem to za duzo;)

Treść doklejona: 05.12.14 22:41
    Ja tez blondynka, a4 to taki czarny samochod przeciez ;) audi. Ja znam takich co w zwyklej toyocie corolli sie w 3 fotele mieszcza:). Coz mam ci powiedziec na pewno bosko jest miec trzech synow ;).
    Chcesz łom do odbetoowania?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Moi znajomi jeżdżą z trójką dzieci tak że starsze z tyłu, a najmłodszy z przodu.
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Dot ale wy tez nie macie duzego auta a 3 fotele spoko wejda czy nie?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Mkd o lomie pogadamy tak za 4 mce:updown: jestem prawie pewna, ze bedziesz o betoniarke mnie prosic:wink:
    Doti, tak no ale wtedy jeden dorosly albo innym srodkiem transportu albo pomiedzy dwoma fotelikami z tylu, nie?
    Dobra, bo ja nie "przyszla", a przyszla.i off topa wali. Ide wkladac prezenty i spac:wink: mam nadzieje, ze dzieci na 28 jeszcze nie siedza, choc czasem nam wszystkim na watku 1-3 wydaje sie, ze tak:wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U nas wejdą, ale tylko dlatego, że to minivan, więc ma z tyłu 3 oddzielne fotele. Teraz szukamy nowego auta i 3 oddzielne fotele są pierwszym kryterium.
    • CommentAuthorigni
     permalink
    Mkd jak ja cie rozumiem:bigsmile: no i bede czekac na same boskie wiesci po porodzie:cool:
    Myslisz, że da sie ich wychować tak, że jeden odkurza, drugi zmywa, trzeci smieci wynosi? :-)
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Da to sie napewno, pytanie czy sie uda :). A wiesci poporodowe na pewno beda boskie szczegolnie przez pierwsze 3 mc, ale jak to sie mowi: byle do wiosny.
    Dot a jakie rozpatrujecie bo u nas tez to glowne kryterium, tylko u nas niestety tylko niemieckie auta wchodza w gre
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ale jeszcze przed porodem?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Doti czy ja dobrze zrozumiałam, ze będziesz potrzebowała 3fotelikow? ....:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Ford S-max, Seat Alhambra, VW Sharan mają 3 niezależne fotele z tyłu.
    Też musimy zmienić samochód :)
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    A ja znowu z pytaniem do mądrzejszych! Czy ciepłe (bardzo ciepłe) kąpiele w wannie mogą zaszkodzić? Wywołać skurcze?
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    AZJA, tak, przy skłonnościach do skurczy mogą je wzmacniać/prowokować, wiec z gorących i bardzo ciepłych zrezygnuj.
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    ja polecam bmw x5 ,my mamy wersje 7 osobowa gdzie fotele 2 w bagazniku sie chowaja.jest to duze auto,bezpieczne mega i wygodne :D
  2.  permalink
    Gratuluje Bartusia Roksano 😄
    --
    • CommentAuthorRoksana87
    • CommentTimeDec 6th 2014
     permalink
    Dziekujemy dziewczyny :smile:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    flavia: Farag a nie ja 9 na liście?! ;)

Karola, Ty, Ty, ale coś czuję, że Twoje dziecie wstydliwe i nam się nie pokaże :DDDD

Frances: To moze jeszcze meza na 3 syna namowie

Frances :crazy: Jak Ty zaciążysz to ja się też odbetonuję ;)))))
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeDec 6th 2014 zmieniony
     permalink
    Jeszcze Fiat 500 L. grand jest 7 miejscowy: ) Dacia Lodgy.Peugot bodajrze 306:)Teraz kupilam Clio Grandtur i ma pełną kanap .I wejdą tylko dwa foteliki ale trzecia osoba wejdzie pomiędzy a moj Tomek juz od 3 lub 2 lat jezdzi bez fotelika.;)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No dobra, ale jak zapiac na pasy fotelik, ktory bedzie w srodku???? Przeciez w srodku jest tylko pas biodrowy (zazwyczaj). A jak sie ma foteliki na isofix to juz w ogole, bo tylko w minivanach sa trzy oddzielne fotele z tylu i sa trzy normalne pasy, albo/i trzy isofixy.
    Ja sie juz zastanawim jak bedziemy jezdzic z dwojka dzieci. Kto z tylu a kto z przodu, a z trojka to juz kompletnie nie wiedzialabym jak
    -- ,
    • CommentAuthorigni
     permalink
    Dzasti u mnie nie ma trzech siedzisk, ale sa trzy 'normLne'pasy
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Ja też mam w aucie trzy normalne pasy,ale trzech fotelików z tyłu na pewno bym nie zmieściła.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    U nas tez mam trzy normalne pasy.Biodrowe to sa chyba w tych starszym typie aut.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Dzasti u mnie obydwoje jeżdżą sami z tyłu bo mamy obydwa foteliki na isofix (tzn. Do Gajkowego bazę)...dają radę więc nie jest źle ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    U nas tez 3 normalne pasy ale my nie mamy iso. Dla mnie te samochody z siedzeniami w bagazniku na codzien moze sa ok ale na wakacje to juz slabe bo nie ma wtedy bagaznika.

Moichlopcy wlasnie pojechali na caly dzien do tesciowej a ja moge odpoczac, szkoda ze od odpoczywania sie nie urodzi.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No w sumie faktycznie, ze sa trzy normalne pasy. Ja po prostu z tylu prawie wcale nie jezdze, a juz na pewno nigdy w srodku, wiec nawet nie pamietalam, ale poszlam i sprawdzilam hehehehe.
    No, ale mysle jak te dwa fiteliki z tylu wejda, bo moj m. Musie miec odsuniety fotel prawie do konca. Sa oczywiscie auta (o dziwo toyota yaris tez) gdzie jest bardzo duzo miejsca z tylu, ale w naszych nie. Najwyzej bedzie siedzial z kolanami przy brodzie:tooth:
    -- ,
  3.  permalink
    Dla dziewczyn zainteresowanych tematem trzech fotelików z tyłu:
    SUVy
    VANy
    kombiaki
    W sumie to było chyba najlepsze zestawienie jakie znalazłam w necie- obejmujące najwięcej aut i najlepiej opisujące temat
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    A mnie dziś tak boli spojenie, że głowa mała.
    Szybszym krokiem pokonałam ok. 1 km odcinek, bo się spóźniłyśmy z Krysią na angielski. Potem usiadłam i po wstaniu zrobienie kroku graniczyło z cudem i wyciskało łży. Dość śmiesznie wyglądałam idąc.
    Teraz jakoś daję radę, choć każdy krok jest mocno nieprzyjemny...
    Do tego wyszłam z domu bez portfela i pierwszy raz brałam herbatę i ciacho na krechę :smile:
    Po południu muszę się tam znów dotoczyć na bal mikołajkowy...
    --
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    karolcia chyba dzidzia sie juz wcisnela na maxa w miednice,ja tez ostatnio tak mam a wiem ,ze nasza Niespodzianka jest bardzo nisko.
    juz niedlugo i bedziemy narzekac na cos innego hah
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Lady a jak ten wiesiolek dopochwowo wsadzasz? Widzisz jakas roznice, bo ja sie czuje jak wiona maszyna, zobaczymy czy wplynie to na cokolwiek, gutek dalej wysoko ale u nas to norma.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Lady, nie jestem pewna.
    To znaczy wiedziałam już po ostatnim badaniu, że główka jest nisko i napiera, ale generalnie wszystko nadal wysoko - pupa tuż pod żebrami, nie mogę się schylać, bo boli.
    Nadal często sikam, więc raczej nie obniżyło się wszystko tak, jak bym sobie tego życzyła :bigsmile:
    Ale zdaję sobie sprawę, że już bliżej niż dalej...

Marzena i Haniutka znów milczą...

Ciekawe, czy dane mi będzie wysunąć się na pozycję liderki? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Dzis wszyscy milczą, mnie mimo nic nierobienia lupie potwornie w krzyzu, ale raczej na porod sie nie zapowiada.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Cisza straszna - Mikołajki :bigsmile:
    Ja też za chwilę znikam z Krysią na imprezkę. Jeszcze nie wiem jak tam się doczłapię, ale może dam radę :smile:
    Mnie od wczoraj bolą też biodra - krzyż na razie nie, ale i tak podnieść się z siedzenia do stania albo z leżenia do siedzenia - masakra!
    --
    • CommentAuthormarycary
     permalink
    Hej.
    Wpadam do was żeby się na spokojnie pożegnać z wątkiem.
    Jesteśmy już w domu i powoli budujemy nową rzeczywistość.
    Powoli bo musi się uspokoić cała zawierucha gości do Frania i opieki nad mamą :wink:
    Moje dziecko na razie jest aniołkiem i niech tak zostanie.
    Co do przebiegu porodu nie chciałam się tu rozpisywać. Opowieść jest na odpowiednim wątku bo musiałam tak czy inaczej to z siebie wyrzucić
    Chciałabym też wszystkim z was serdecznie podziękować za wsparcie w tych miesiącach. Czytając ten wątek naprawdę czułam się lepiej.
    Pozdrawiam i chyba przez jakiś czas będę was podczytywać
    P.S
    Gratulacje dla mamuś które w międzyczasie się rozpakowały :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorzoja13
     permalink
    Marycary wszystkiego dobrego :bigsmile:

Może to cisza przed burzą - Jak jutro wejdziemy będziemy czytać o rozpakowanych i szczęśliwych mamusiach :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Oby nas bylo jak najwiecej hehe
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.