Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeDec 9th 2014
     permalink
    Ja niedlugo jade ja wizyte, ale dzwonila polozna ze jakby sie nic nie ruszylo to widzimy sie w sobote w szpitalu na kolejnym badaniu i pewnie ktg. Cos czuje ze bedzie jak z frankiem sobota rano badanie, sobota wnocy rodzenie.

Kasza trzymaj siedzielnie.
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Jeśli to cholestaza Kasiu to lepiej żeby cieli jak szybko się da. To dziadostwo jest bardzo groźne dla was obu. Trzymam kciuki za was!
    --
  1.  permalink
    Coś te końcówki pechowe! Ja jestem po dodatkowych badaniach krwi, usg serca, usg tętnic szyi i głowy oraz najokropniejszym badaniu jakie miałam do tej pory-rezonans magnetyczny. Teraz czekam na wyniki
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    byłam na tej konsultacji i tam mam jutro powtórzyć aspat alat i mam zrobić kw. żółciowe one będą decydujące..
    też sama nie wiem co robią jak by to była cholestaza czy od razu będzie cc czy kroplówkami mnie wypłuczą i dadzą leki...
    ale swędzie mnie lekko raz tu raz tam więc czarno to widzę....
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Kasia, Marzenka trzymajcie się!
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Dziewczyny podpowiedzcie prosze. Od paru dni mam gorsze samopoczucie, troche w zeszłym tygodniu przecholowalam w pacy, za dużo na nogach i od soboty brzuch się troche bardziej mi spina, myslę, że to skurcze BH, w sobote troszke pobolewal brzucho, ale tragedii nie było i do dziś praktycznie lezalam tylko. I tak sobie myśle o nospie i magnezie. Ile tego magnezu moge żeby nie przedobrzyć... I jak częśto i kiedy nospe, tylko na noc? Czy w razie jak w pracy coś mnie zlapie to tez moge w ciągu dnia?:confused:
    -- []
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja po wizycie i nic ciekaweo szyjka 2cm przepuszcza palec. Waga gucia w czasie badania wahala sie od 3200 o 3500 wiec chyba nie ma co sie sugerowac. Dr cos tam pomasowal i faktycznie czuje te syjke troche inaczej ale nie wiem czy cos sie ruszy.
    Nastepna wizyta w sobote w szpitalu i juz pewnie tam mnie beda kontrolowac.
    Morfologia piekna za to mocz troche slabszy ale bez dramatu, takze czekamy...
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    elfiko dlaczego uwazasz ze to za wczesnie na bh ?
    z tego co czytalam to one pojawiaja sie ok 20 tyg ciazy.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Czyli mkd idziemy podobnym trybem?
    U ciebie 2 cm, u mnie 1,5...
    Coś się te nasze dzieci na świat nie spieszą....
    Ja muszę trochę męża pomęczyć, ale czy to coś da?
    Na pewno nie zaszkodzi :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    No i ja to zrobie, cos tam moze ten dr zdzialàl bo pierwszy raz w tej ciazy bola mnie ruchy mlodego.
    --
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    ja dzis jak sie nasprzatalam mialam klucie w szyjce..brzuch czuje juz nisko prawie przy udach haha
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    moya212: elfiko dlaczego uwazasz ze to za wczesnie na bh ?
    z tego co czytalam to one pojawiaja sie ok 20 tyg ciazy.

Ja myślałam że spokojnie od 25tc juz się je czuje, róznie u kazdej, ale jednak pojawiają się.
    -- []
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Polecam ten film
    --
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeDec 10th 2014
     permalink
    Wstałam ok 1:30 na siku.
    I sikam, sikam, sikam. Kończę, wstaję a tu po nogach coś leci...
    Na obecnym etapie skurcze są mniej więcej co 5 minut, jestem po kąpielach, peeleengach itp.
    Różowy glut odchodzi partiami.
    Mąż nie zdążył się dziś do tego przyczynić.
    Zaraz musimy uradzić, po którą mamę jechać.
    Tylko obawiam się, że jak ta szyjka jeszcze nie była zgładzona, to może to jednak falstart?
    Skurcze są częstew, ale takie @, do wytrzymania. Przy Krysi miałam bardziej z kręgosłupa.
    A wody i czop to dla mnie nowość, bo poprzednio wszystko się rozegrało w pół godziny - czop pod ktg a wody na fotelu podczas parcia...
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Karolciat powodzenia!:)
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    Dziewcczyny trzymamy kciuki... karolciat pisala ze ma juz co 3 min i jedzie... ;) juz niedlugo pewnie przywita synka.:bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.12.14 06:49</span>
    Kochane mam eiadomosc od karolciat...

"Nasz syn urodzil sie blyskawicznie, o 5:15. Calkiem spory chlopak- 3650 g i 54 cm dlugi."

Witamy na swiecie !!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    super Karolcia wielkie gratulacje:):)
    -
    a mnie bezsenność zabije.... obudziłam się o 2-49 i tak koniec spania ta Milki wysypka i te moje wyniki skutecznie nie dały mi się uspokoić ciągle coś myślałam....
    od wiercenia często stawiał mi się brzuch teraz boli mnie kręgosłup bądź znów nerki....:(
    zaraz jadę na ten ASPAT ALAT I kw. żółciowe i zobaczymy jak to wszystko wyjdzie jak kiepścizna to dziś pewnie do szpitala
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    Kasia w zupelnosci Cie rozumiem! Ja bede trzymac kciuki zeby wszystko dobrze dla was sie skonczylo!
    Wiem ze latwo mowic ale troszeczke musisz sie uspokoic bo malutka wszystko czuje.
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Karolcia gratuluję!!! Ekspresowo poszło :) dużo zdrówka dla Was :*

Kasia,trzymam kciuki :)

Dziś okropnie spałam,co chwilę wizyta w toalecie. Wydawało mi się cały czas,że wody mi odchodzą. Śni mi się poród.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    elfika: Na BH za wczesnie

Elfika, no pliz - w 26 na BH za wcześnie? Już w połowie ciąży można mieć te skurcze...

Kasiu, trzymam kciuki!!!
    --
  2.  permalink
    Karolciat powodzenia! Chyba, że Ty już?:)))) jejkuuuu jak Ci zazdroszczę!!!!!!!;)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    My dzis mamy wizyte u genetyka. Prosze dziewczyny trzymajcie kciuki, zeby te testy z krwi wyszly dobrze. Bo przy przeziernosci 2,4 to od krwi duzo zalezy.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Dzasti,trzymam kciuki!
    Nie stresuj sie niczym,na pewno wszystko bedzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nic krew oddana pani powiedziała żebym już ok 12 dzwoniła zapytać czy coś jest
    ale
    ale
    znów mam krew w sikach:( plecy mnie napierdzielają... no masakra mam kamień lub tonę pisku jak nic albo nie wiem co... boli mnie wzięłam nospę i ogólnie czekam na te wyniki jak wątroba dalej będzie do doopy to pojadę na IP
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O kurna... Kasia, to pewnie Ci cc przyśpieszą? Kurka, trzymam kciuki, żeby Ci się zdrowie nie posypało, mocne kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a daj spokój.. starość nie radość... ważne że to już ostatnia prosta a nie połowa ciąży jedynie mam nadzieję że jak mnie położą to zakończą ciąże wtedy i ja szybciej dojdę do sobie małej też nie będę szkodziła stanem zdrowia... nie chcę siedzieć tam 2 tyg
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Karola gratuluje wreszcie sie doczekalas.

Ja dzis tez pozegnalam sie z czopem, ale nic nie boli a spalam jak zabita.

Dziewczyny kciuki za dobre wyniki wasze i waszych maluchow.
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Ej no,wszystkie macie jakies "objawy" a ja nic :(
    Marze o tym,zeby na swieta byc z Mala w domu!
    Prysznic wyszorowany,zaraz smigam na zakupy a pitem upieke z Z.pierniki!!
    Jutro wizyta,moze czegos konkretnego sie dowiem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    Nie Wszystkie. Ja nie mam ;) I sie ciesze poki co.
    Ostatnie nocki spalam slicznie. Oby Tak do porodu
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Gosza siedzę, jak na szpilkach. Przeżywać będę Twój poród jak własny :tooth:

Kasia trzymam kciuki za Was !
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Kurczę, KASIA, ale mi cię szkoda, dziewczyno... No ale tak jak mówisz, dzięki Bogu, ze to juz końcówka i ciąża donoszona. Trzymam mocno kciuki. Dawaj znać na bieżąco.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 10th 2014 zmieniony
     permalink
    PENNY: Przeżywać będę Twój poród jak własny

No właśnie ja i Goszowy i Kasiowy, włażę tu codziennie i patrzę co i jak :)

No i Karolowy, ale to jeszcze troche ;)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Olenka, ja na spinanie brzucha biorę Magne B6, już jakieś dwa miesiące. Lekarka pozwoliła brać magnez, babka w aptece dała mężowi Magne B6 (prosił o coś dla kobiety w ciąży). Ginka mówiła, że mogę tego brać maksymalnie 7 tabletek dziennie. Ja biorę 3 tabletki trzy razy dziennie. Czy mi jakoś pomaga? Trudno powiedzieć. Mi się brzuch bardziej spina jak za dużo się nachodzę. Ale ja też siedzę na zwolnieniu. W sumie nie wiem jakby było, gdybym tego magnezu nie brała i gdybym była normalnie aktywna.
    Ostatnimi dniami też mam coś takiego, że brzuch nagle mi się stawia i robi twardszy. Zastanawiałam się właśnie, czy to BH ale czytałam w internecie, że taki skurcz zaczyna się od góry, idzie ku dołowi i trwa chwilę. No mój nieco dłużej trwa, więc sama nie wiem. Może mi się bąbel wypina i mam takie odczucie, jakby mi brzuch rozpierało i twardniał.
    No spę ginka zalecała mi w ilości 3 razy dziennie po 2 tabletki ale nie brałam jej. Jakoś nie mam przekonania do takiej ilości tego leku, zwłaszcza, że wolę przeleżeć niż napchać się leków. A skurczów nie miałam.
    No, ruszyło się coś w porodach. Trzymam kciuki za wszystkie mamcie rodzące i wytrwale czekające na poród!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no czekam na razie na te wyniki po 12 powinnam już coś wiedzieć...
    po nospie nerki nie dają tak popalić tylko jak robię siku to jak by mi ktoś kręgosłup łamał.... boję się że po CC przyjdzie mi rodzić kamień....
    -
    Gosia no jak już czop odszedł to pewnie kwestia godzin góra dni;) fajnie.. też bym chciała żeby się już zaczęło i żeby już doprowadzić się do ładu...
    bardziej boję się tej wątroby niż tych nerek... a ja już na oczy nie widzę a Milka opieki wymaga...spać
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    [quote=marzenka1303][/quote]
    "Karolciat powodzenia! Chyba, że Ty już?:)))) jejkuuuu jak Ci zazdroszczę!!!!!!!;)"

Moze malo widoczne bylo ale Karolciat urodzila o 5:15 synka 3650g i 54cm

-
    Hehe a teraz twoja kolej
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeDec 10th 2014 zmieniony
     permalink
    Przekopiuję listę, bo zaczęła zapierniczać:)

1. marzenka1303 - 13.12.2014 (chłopiec)
    2. mkd - 17.12.2014 (chłopiec)
    3. ladybird27 - 18.12.2014 (niespodzianka)
    4. kasiakuzniki - 22.12.2014 (dziewczynka)
    5. lija - 27.12.2014 (dziewczynka)

6. nikoll - 05.01.2015 (dziewczynka)
    7. MamaFilipa - 06.01.2015 (chłopiec)
    8. Blanka81 - 14.01 2015 (dziewczynka)
    9. _mag_ - 17.01.2015 (dziewczynka)
    10. TEORKA - 18.01.2015 (chłopiec), 10. marta50000 - 18.01.2015 (chłopiec)
    11. maxiulka - 20.01.2015 (chłopiec)
    12. zoja13 - 22.01.2015 (dziewczynka)
    13. mangaa - 24.01.2015 (dziewczynka)
    14. gingerka_ - 29.01.2015 (chłopiec)
    15. pauliśka- 31.01.2015
    16. Mónikha - 04.02.2015 (chłopiec)
    17. jagodalg84 – 09.02.2015 (dziewczynka), 17. Luba - 09.02.2015 (chłopiec)
    18. Stefka_84 - 15.02.2015 (dziewczynka)
    19. cerisecerise - 16.02.2015 (chłopiec)
    20. monaliza666 – 21.02.2015 (dziewczynka)
    21. migotynka - 28.02.2015 (dziewczynka)
    22. kama27 - 01.03.2015 (dziewczynka)
    23. Magdalena - 07.03.2015 (chłopiec)
    24. duszkaga - 10.03.2015 (dziewczynka)
    25. Ewelajna87 - 11.03.2015 (chłopiec)
    26. adaja78 - 13.03.2015 (chłopiec)
    27. Moya212 - 17.03.2015 ( chłopiec)
    28. Olenka01 - 18.03.2015 (dziewczynka), 28. lecia_28 - 18.03.2015 (chłopiec)
    29. niunia32 - 23.03.2015 (dziewczynka)
    30. _azja_- 26.03.2015 (chłopiec), 30. Dorit - 26.03.2015 (chłopiec), 30. _Isia_ - 26.03.2015 (chłopiec)
    31. Malgoska15 - 02.04.2015, 31. justyna883 - 02.04.2015 (dziewczynka)
    32. bladykot - 04.04.2015
    33. flavia - 17.04.2015 (chłopiec)
    34. MamaKubusia - 18.04.2015
    35. a_net_a - 20.04.2015 (dziewczynka)
    36. doti86 - 02.05.2015 (chłopiec)
    37. blackberry - 06.05.2015, 37. anula36 - 06.05.2015 (chłopiec)
    38. agigi - 13.05.2015, 38. andzik81 - 13.05.2015
    39. Wisienka3 - 19.05.2015
    40. migg - 25.05.2015
    41. Calypso77 - 26.05.2015
    42. dżasti - 27.05.2015 (chłopiec)
    43. brombap - 17.06.2015
    44. igni - 21.06.2015
    45. Środa - 19.07.2015

Gosia, kciuki!
    Kasia, zdrowia i oby te perypetie końcówkowe nie odbiły się na Małej! Będzie dobrze:)
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    Karolciat gratulacje !! :)
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Dziewczyny spoko luzik siedze ogladam chirurgow robie bombki, zajadam zurawine i daktyle. Frania urodzilam 3 dni po czopie ito po stymulacji laktatorem.
    Brzuch twardnieje, mysle ze wczoraj jakbym wzielalaktator to by ruszlo, ale ja czuje ze ten weekend moj wiec wytrzymam, zwlaszcza ze u nas nie jest tak prosto z babciami.

Ale chcialam wam jeszcze powiedziec ze od 2-3tyg mamfaze na daktyle i nie wiem czy to ma z tym zwiaze czy nie, ale moja hemoglobina i hematokryt pieknie podskoczyly.

Marzena co u ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Karolcia gratulację :)

melduję, że jesteśmy w domku ! po 2 tyg, na patologii ciąży.
    wyników na krztuśca nadal nie ma ...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Gratulacje KAROLCIA !!!
    Ciekawe czy syn się szybciej od Krysi urodził :wink:

MKD za Ciebie kciuki, bo skoro czop odszedł to już jakiś postęp jest :wink:

KASIA a Ty się trzymaj bidulo i dawaj znać koniecznie :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    mkd: Dziewczyny spoko luzik siedze ogladam chirurgow robie bombki, zajadam zurawine i daktyle.

fajny taki luzik;) też chciała bym mieć końcówkę ciąży bardziej spokojną a to co chwilkę jakieś rozterki jak nie nerki to Milcia to wątroba i nerki.... nic czekam na wyniki z zaciśniętymi kciukami że jednak spadaja te aspaty alaty
    -
    a lista pewnie za chwilkę się posypie ja już 4 Gosia kwestia dni Marzenka ty też;) ledy czekamy na jakieś znaki u ciebie:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Karolciat gratulacje, szybko poszło! :bigsmile:

Dżasti kciukole, ale wiadomo, że będzie dobrze! :thumbup:

Kasiu jestem z Tobą myślami, mam nadzieję, że szybko uporacie się z problemami.

No i babeczki na ostatniej prostej - nieustannie kciukam. Widzę, że lista znowu przyspiesza... zrobię więc zakupy do torby.. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDominam
     permalink
    Karolciat gratuluje i zazdroszczę, że już tulisz dzieciątko:smile:
    Ja za to po wczorajszym serduchu dostałam mocniejszych skurczy od kręgosłupa ale się wszystko musiało nad ranem wyciszyć. Co lekko od spodu pomasowałam brzuch szedł skurcz ale było już tak późno i byłam tak strasznie śpiąca, że nie miałam już siły zasnęłam... :confused: Tak mnie łapało od środka, jakby mi tam wszystko drętwiało, nawet bym powiedziała, że boleśnie i byłam taka zadowolona... no a dzisiaj jestem lekko rozczarowana... zjadam ptasie mleczko na pocieszenie...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    mangaa: No i babeczki na ostatniej prostej - nieustannie kciukam. Widzę, że lista znowu przyspiesza... zrobię więc zakupy do torby.. ;)

Ano ja też, na razie zamówiłam piżamki do szpitala i ładniejszą do domku po :D Ciuszki małe mam poprane i poprasowane, jeszcze dla siebie parę rzeczy muszę kupić ehh
    --
  3.  permalink
    Nie widziałam tej cudnej nowiny!!! Ale ekspresowo:))))))) no to teraz kolej na mnie, bo wszystkie mnie wyprzedzicie:) siooo czopie i pęcherzu płodowy!:)
  4.  permalink
    Kasiu trzymam kciuki za wyniki!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.12.14 10:49</span>
    [quote=mkd][/quote] Gosia u mnie nic się nie dzieje... kroplóweczka, ktg, gazetka i tak cały dzień. Kurka mam juz 3 wenflon od soboty, non stop pobieranie krwi i wyglądam jak ćpun :/ Wyników też jeszcze nie ma, więc jestem w zawieszeniu

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.12.14 10:50</span>
    Ja od ponad tygodnia mam fazę na mandarynki i codziennie zjadam po około 2 kg... mam nadzieję, że nikomu tym nie zaszkodzę:)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    _mag_: Ano ja też, na razie zamówiłam piżamki do szpitala i ładniejszą do domku po :D Ciuszki małe mam poprane i poprasowane, jeszcze dla siebie parę rzeczy muszę kupić ehh

No ja na razie nie mam ani popranych ciuszków, ani nic do torby, ogólnie wszystko nie gotowe. I tak sobie myślę, że czas najwyższy chyba się za to zabrać. :wink:
    Bo później święta, święta, nowy rok, zleci pewnie ekspresem, 3 tygodnie i rodzę. :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    karolciat gratulacje!!! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ja poprałam wcześniej, bo coraz częściej mam BH i wszyscy mi mówią. abym do świąt wytrwała chociaż ehh. Mała wyprzedza o 2 tyg termin OM - przynajmniej tak z obwodu brzuszka ostatnio wyszło, więc wolałam najgorszą robotę mieć za sobą :D Do tego jeszcze moje fatalne samopoczucie- ciągle mi słabo, wszystko boli na dole ehhh ciężka ta końcówka. Dzisiaj byłam na badaniach- ciekawe jak mi wyjdą próby wątrobowe- boję się jak diabli.
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Dziewczyny, mam ostatnio tak erotyczne sny , że budzę się z rumieńcami na twarzy...

Ostatnio moje libido nie istnieje, wszystko przez tez ciągłe wymioty, nudności i zmęczenie, kiedy chodzę spać razem z córką ok 19.30 i podejrzewam, że stąd te sny.
    Najpierw romans i seks z wykładowca od mikroekonomi, obudzona i pobudzona o 4.00 nad ranem męża zbałamuciłam. :$

A po poniedziałkowej wizycie śnił mi się romans i seks z moim ginem prowadzącym :-o

Na samą myśl o spotkaniu z nim na następnej wizycie jest mi niewytłumaczalnie głupio ;-)
    :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.