Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Może tylko ja tak miałam, nie wiem.
Ale to, że tak się o nie bałam, dawało zastrzyk tej energii na te ostatnie parte, a potem ULGAAAAAAAAA
o ja mimo że dopiero byłam w siódmym miesiącu, nie mogłam się już porodu doczekać :)
Przy pierwszym porodzie byłam nastawiona b pozytywnie bo tylko wiedzialam teoretycznie jak to jest. Teraz moje pozytywne nastawienie maleje...będzie bolało jak sku....
- to ja tu na drugie nie umie sie zdecydowac, no fajnie, pozycz troche tej "woli" :D my dzis rozmawialismy o czwartym synku
W tej drugiej podoba mi sie dodatkowo, ze autorka podkreśla też, że ból, cierpienie ma sens.
To taki oftop, ale moim zdaniem obecna kultura nas przyzwyczaja do swiata upudrowanego, gdzie ból i cierpienie nue mają sensu.
A mnie od 6 rano brzuch naparza i dużo śluzu z krwią leci.
To znak, że się otwiera szyjka tak?
- wiesz, ze ja tez tak myslalam?? ze wtedy jest najgorzej... a to w sumie byl "najfajniejszy" i najlzejszy etap porodu. Dlatego wspolczyje tym, co mialy 7-8 cm rozwarcia i porod nie poszedl dalej i cesarka... Nie dosc, ze sie umeczyly to jeszcze nie dane im bylo zaznac partych:/ ja myślałam, że najbardziej boli przy partych , a okazało się , że parte nie bolały w ogóle, były tylko męczące, dlatego byłam tak pozytywnie zaskoczona :-)
Chodziło mi tylko o to, by zostawić sobie furtkę w glowie i calym pozytywnym nastawieniu na inny scenariusz niz tylko sn. Czasem porod nie toczy się po naszej myśli i zafiksowawszy się, po rozwiązaniu zamiast radosci z narodzin pojawia sie zawód i myśli, ze nie dalam rady, nie tak mialo być itp. Wtedy boli nie ciało a dusza i ten bol dłużej mija niz bol rany po cc.
Ja nie uważam, że poród cc jest gorszy.
Jeżeli ktoś pisze, że może się czuć gorzej lub gorszą matką bo urodziła przez cc to rozumiem to jako poród gorszy.
Chodzi mi o to, że czasami jak są komplikacje to lepiej, żeby dziecko się urodzilo przez cc niż na siłę rodzić sn i dziecko miałoby być niedotlenione.
eżeli ktoś pisze, że może się czuć gorzej lub gorszą matką bo urodziła przez cc to rozumiem to jako poród gorszy