Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeFeb 9th 2015
     permalink
    Dlatego ja zawsze mówię i zdania nie zmienię, że chciałabym wyglądać tak, jak Ula, mając 40 lat. Ula, ciesze się z dobrych wieści :)))
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeFeb 9th 2015 zmieniony
     permalink
    Olenka01: Dziewczyny a co jak ten sluz teraz pomieszany jest z takim bardziej rozciągliwym i przezroczystym? Od 2 dni tak własnie mam, jak się podcieram to zawsze troche mam na papierze...

monaliza666: może, to czop powoli odchodzi

MONALIZA... Wez sie proszę zastanów, co dziewczynie odpisujesz. Jaki czop? W 35tc? Czop jest galaretowaty, zatyka szyjkę 8 miesięcy, wiec raczej nie pomyli sie go z takim śluzem jak opisuje OLEŃKA. Poza tym czop moze odchodzić sporo przed porodem, ale to znaczy raczej 1-2tyg a nie w 35tc.
    Chodzi mi o to, żeby rozważnie odpowiadać, bo można kogoś niepotrzebnie nastraszyć.
    .
    OLEŃKA, jak sie domyślam z twojego opisu, masz po prostu - jak wiele z nas na tym etapie - więcej sluzu. Ja tez mam taki przezroczysty, czesto czuje uczucie mokrosci etc. Ale to ewidentnie czysty, zwyczajny śluz. Żaden tam czop.
    A masz jakies dodatkowe objawy, żeby sie to mogło jakoś razem składać w cos niepokojącego?
    Bo jeśli nie, to ja bym sie nie przejmowała.

Treść doklejona: 09.02.15 22:53
    ULCIA, super wieści!!!!! Myśle, ze skoro to usg dało takie dobre wyniki, to pappa jest tylko formalnością.
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Nie mam nic dodatkowego. Po prostu od 2 dni doszedł ten rozciągliwy, ale na prawdę "czysty". Domyslam się że czop mimo wszystko byłby jakoś tam zabarwiony. a ten przypomina ten dobry okołoowulacyjny. Dlatego mnie zastanowiło czemu nagle się pojawil. A zadnych dodatkowych objawow nie mam, więc na razie przyjmuje to jako cos normalnego:bigsmile:
    -- []
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeFeb 10th 2015
     permalink
    Olenka w tej ciąży śluz cały czas mi się zmienia. Raz jest bardzo wodnisty, a za kilka tygodni gęsty.
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    A I jeszcze odnonie zatykajácego sie, suchego nosa. Ja na noc smaruje wewnatrz obie dziurki cienka warstwa wazeliny. Dzieki temu nie budze sie w nocy z suchym I zapchanym nosem:bigsmile:
    -- []
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    O, dzięki za patent. Wypróbuję.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Olenka01: Ja na noc smaruje wewnatrz obie dziurki cienka warstwa wazeliny.

ja proponuję maść majerankową :)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Ja tez juz po wizycie, wczoraj byl dokladnie 34t6d.
    Z dzieckiem wszystko ok, wszystkie narzady na swoim miejscu, serduszko pieknie bije, wazy 2550 gr ( 34t6d). Przewidywana waga urodzeniowa ok 3200.

Co do wymiarow glowki natomiast, to sluchajcie sa mniejsze niz miesiac temu ! Chyba niemozliwe ,zeby glowka sie zmniejszyla co ?
    Te wymiary to chyba faktycznie pi razy drzwi, zalezy jak sie kursorem najedzie.
    Tym razem wszystko sie wyrownalo , kosc udowa 6,74 ( 35t2d), i glowka
    BIP – 8,92mm ( 34t3d ) – miesiac temu bylo 8,80 mm ( 33t5d)
    DFO 104 mm PC 32,66 mm ( 34t2d) – miesiac temu bylo 106,2 mm i 33,36 ( 35t2d)
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

Ponadto, moja szyjka ma 3 cm ( ile wy macie na tym etapie ? ) ,ale jest bardzo miekka.
    Maly ulozony bardzo nisko , stad duze ilosci sluzu, ktore ona sama zauwazyla po badaniu zreszta. Mam zakaz spacerow, koniecznie odpoczynek i tryb oszczedny.
    Ponadto lozysko przeszlo na stopien 2.....ona mowi , ze nie ma powodow do niepokoju. Jak to jest z tym lozyskiem ? Jak to jest u Was na tym etapie ?
    No i termin porodu raczej przewiduje przed 15 marca.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Moya, różnie jest z szyjką na tym etapie, niektóre mają dłuższą a niektóre krótszą... Wg mnie nie jest źle. Jest pewne,że musisz się jeszcze pooszczędzać, żeby dotrwać w dwupaku do chociaż skończonego 37tc. Więc dużo leż :)

Treść doklejona: 10.02.15 11:23
    Ja mam założony pessar, tendencję do szybkiego skracania się i rozwierania szyjki oraz męczy mnie ostatnio częste "stawianie" się brzucha więc też muszę jeszcze poleżeć chociaż 3 tyg.
    -- ,
  1.  permalink
    magdalena
    Masz jakąś alergię na mnie ? Czy tylko z założenia przypierdalasz się do każdego słowa ??

Jak wygląda czop śluzowy?

Czop śluzowy może być przejrzysty, lekko różowy lub zabarwiony krwią. Niekiedy wyglądem przypomina śluz w nosie. Czop śluzowy może mieć postać gęstego czopu z ciągliwego śluzu, znacznie gęstszego niż ma to miejsce w typowych wydzielinach z pochwy. Jeśli kobieta jest bliska porodu, czop może mieć różowe, brązowe lub czerwone zabarwienie na brzegach. Warto uświadomić sobie jednak, że wiele kobiet nawet nie zauważa wydalenia czopu śluzowego, gdyż pod koniec ciąży dochodzi do zwiększenia ilości wydzielin z pochwy i można go przeoczyć.

Niektóre kobiety wydalają czop śluzowy na kilka tygodni przed porodem. Odejście czopu nie oznacza bowiem, że rozwiązanie jest kwestią minut. Należy pamiętać, że jeśli szyjka macicy zaczęła się rozszerzać, mogą minąć całe tygodnie do porodu. Nie jest to powodem do zmartwień. Jeżeli jednak czop śluzowy jest wydalony przed 36. tygodniem ciąży i jest zabarwiony krwią, należy natychmiast udać się do lekarza.

informacja zaciągnięta z https://parenting.pl/portal/czop-sluzowy-w-ciazy
  2.  permalink
    Moya, ja na Twoim etapie mialam szyjke 7 mm... ale ja od 20 tc borykalam sie z 10mm szyjka :/
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Kurcze, poczytalam i o tej szyjce miekkiej i o lozysku i chyba sama siebie nastraszylam. boje sie ,ze urodze wczesniej niz to przewidziane :/
    Powiedzcie czy 2stopien lozyska w 36tyg moze byc niebezpieczny dla dziecka ? Jeszcze miesiac temu mialam stopien 1.
    Boje sie , ze cos przeocze.
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
    • CommentTimeFeb 10th 2015 zmieniony
     permalink
    nie wiem nic o łożysku, natomiast od 2 miesięcy mam szyjkę 3,5 cm na usg i miękką w dotyku, to znaczy w piątek się okaże jaka jest obecnie. W standardowym badaniu wykonywanym przez ginekologa mam szyjkę 2,5 cm, ale to podobno inny pomiar niż na usg.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    MOYA, mysle, ze jesli lekarka nic poza trybem oszczednym Ci nie zaaplikowała, to chyba nie ma do tego powodu. Ja teraz nie mialam mierzonej dlugosc szyjki, wiec Ci nie doradze :/ w 31 tc mialam 3,8cm.
    Tak na chlopski rozum 3cm na tym etapie to nie jest alarm.
    Lozysko u mnie przedwczorsj mialo I stopien. Ale jak wyczytalam w necie, II stopien w trzecim trymestrze to jest prawidlowy wynik, wiec chyba bym sie nie martwila.
    A co do przeoczenia, kiedy masz następną wizytę?
    .
    monaliza666: Masz jakąś alergię na mnie ? Czy tylko z założenia przypierdalasz się do każdego słowa ??

A kiedy sie jeszcze do Ciebie (cyt.) przypierdoliłam, poza tym razem, gdy uprzejmie zwrocilam uwage, ze Twoj wpis byl malo zrozumialy?
    Nie mam alergii. Podtrzymuje to, co wczoraj napisalam i nie uwazam, zeby to bylo cos niestosownego. Sprobuj potrenowac przyjmowanie krytyki, przyda sie po porodzie :wink:
    I zapewniam, ze jak sie przyp***am to wyglada to zupelnie inaczej, no shit :wink:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    monaliza666: Czy tylko z założenia przypierdalasz się do każdego słowa ??

:shocked::shocked::shocked:
    ja rozumiem, że hormony buzują ale bez przesady.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Magdalena: A co do przeoczenia, kiedy masz następną wizytę?

Za 3 tygodnie mam kolejna wizyte planowana. Chyba ze cos by mnie niepokoilo , to mam przyjsc wczesniej.
    --
  3.  permalink
    100 dni ciąży za nami;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Juz? Gratuluje ;) zawsze sie zastanawiam na którym etapie jesteś ze swoim podwójnym brzuszkiem ;)) bo widzę tylko szwaczek Natalki ;)
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    cytrynka251: 100 dni ciąży za nami;)

Gratuluję :bigsmile:
    Zobaczysz jak teraz poleci, u mnie niedawno był 100 dzień a dziś już 132 :shocked:
    --
  4.  permalink
    cytrynka251: 100 dni ciąży za nami;)

GRATULACJE !!! :bigsmile: A jak się czujesz?
    -- ___
  5.  permalink
    Dziękuję :)czuję się bardzo dobrze. Aż dziwne;) Zupełnie inna ciąża niż z Natalką. Apetyt wrócił. Mdłości mam tylko jak zmieniam niuni pieluche;) Piersi bolą jak tylko Natalka niechcący mnie walnie;) Teraz mam dwa tygodnie urlopu. Ale do pracy chodzę a z Natalka od początku na chorobowym.
    A co do suwaczka to coś nie umiem go ustawić:/
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Cytrynka, yyyyy???? 100 dni? Mnie się wydaje, ze Ty jesteś ciagle w 7 tc ;)))))
    Fajnie, że CIę ciąża oszczędza, bo potem lekko nie będzie w kolejnych miesiącach. Ciężar robi swoje.
    Ale jestem ciekawa, jakie płcie Wam się trafiły...:smile:

Treść doklejona: 10.02.15 15:01
    Dobra, ja narzekałam, że cisza, ale jednak coś tam się zaczyna szykować. z każdym dniem mam więcej takich bóli w dole brzucha jak na @. nie da się tego nazwac pojedynczymi skurczami, raczej takie stałe śmienie np. przez pół godziny. Co ciekawe, głównie jak się kładę. Dziwne, nie? Bo w sumie na leżąco to chyba powinno przechodzić.
    I zaczeły mnie nieprzyjemnie boleć brodawki. Dzisiaj cąły dzień bez stanika chodzę, w cieniutkiej bluzce, bo mnie boli jakby mnie dziecko pogryzło.
    Po brzuchu nie widze, żeby opadł, ale dziecko jest na pewno niżej, bo pierwszy raz od kilku miesięcy mogę wziąć oddech pełną piersią, nic mi nie ciśnie na górze, za to czuję napór na dole, na pęcherz i jelita.
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    No, no Magda, może czas już torbę spakować? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    moya, niedawno pisalam ze gin ktory mi robil usg usmiechnal sie na pytanie o tzw stopien dojrzalosci lozyska'i powiedzial ze na to sie nie patrzy juz i ze w koncowce ma prawo byc "zuzyte", a Ty przeciez jestes na ostatniej prostej
    dziecko odzywia krew ktora dostaje sie przez pępowinę, wiec przeplywy sa istotne i to im poswieca sie uwage

zebys teraz nie martwila sie przypadkiem ze nie wiesz nic o przepływwach :P
    na pewno ok, skoro gin nie mowil nic....
    a szyjka fajnie ze juz zaczyna mieknac i skracac sie....bedzie latwiej rodzic niz z żelazna szykja
    ja Agatke tez mialam b nisko i pamietam jak mnie uwierala przy chodzeniu
    teraz jest synek chyba troche wyzej bo mi lzej, mimo ze jest kolosik ;)
    fajnie ze sie pomiary wyrownaly....to jednak tylko prognoza te pomiary

dziewczyny piszecie jakby bycie po 40 stce wykluczalo bycie piekna:tongue:
    ja tam sie coraz piekniejsza czuje, ogladam foty z czasu gdzie bylam dwudziestką....rety ilez mialam kompleksów
    ( zupelnie od czapy)
    Ulcia super wyniki!!!ja tez sie stresowalam w kazdej z ciaz, z Agą w Twoim wieku, a teraz 42
    jedna z forumowiczek napisala mi ze jej mama miala 3 ke dzieci po skonczeniu tego wieku...
    ja zakoncze na synku, choc troche mi szkoda...jednak sil fizycznych nie starczyloby do 3 ki....w malym odstepie czasu:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Zgadzam się z Dorit :) to dobrze, że z szyjką już coś zaczyna się dziać, a 3 cm na tym etapie wydaje się byc w porządku.

Ja na tym etapie już miałam całkowicie zgładzoną szyjkę, rozwarcie 4 cm i urodzilam 4 tyg później :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    A ja melduję, że mam jedną dzidzię w brzuchu.
    Dziś miała 8,6mm i już nawet rączki było widać. Do tego mam się oszczędzać, bo kosmówka jeszcze się nie przykleiła.
    Termin z usg wyszedł na 29.09, ale chyba na listę podajemy z OM? To poproszę o wpisanie z terminem na 02.10.2015 :)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    hopelight: Ja na tym etapie już miałam całkowicie zgładzoną szyjkę, rozwarcie 4 cm i urodzilam 4 tyg później :)

AAAAaaaa no to spokojnie, juz nie panikuje. Bo wiecie, ja juz mialam wizje porodu :shamed:
    Dobra, to wrzucam na luz i czekam, najlepiej do tego 16/17 marca ! Mama przylatuje do mnie 16 marca rano i super extra by bylo jakby maly poczekal na babcie :bigsmile:
    Ale oszczedzac sie i tak bede :)
    --
    •  
      CommentAuthorikaan
     permalink
    Ja też po wizycie usg dziś :-). Widziałam i słyszałam serduszko :-D maluszek ma 13.7 mm. Termin wyszedł na 24.09 więc poproszę o dopisanie do listy. Tak się cieszę :-D
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Ależ wysyp dobrych wiadomości!
    Super! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    Akirka gratuluję mamy bardzo zbliżone terminy we wrześniu będzie wesoło ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Akirka Ikaan gratuluje:)
    Niunia dzięki za dopisanie do listy:)
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    To i ja poproszę o dopisanie dziewczynki :) dziś już tyłeczek wystawiała, mała bezwstydnica ;) pięknie rośnie i jak na razie wygląda na zdrowe dziecko ;) ma już 170g
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Środa: No, no Magda, może czas już torbę spakować?

ha! I tu Was zaskoczę: wczoraj się spakowałam :bigsmile: :wink:
    jeszcze musze dokupić kosmetyki dla młodego i jakies pierdółki typu szczoteczka do zebów (zeby nie szukać przed wyjściem), ale generalnie jestem redi-stedi :wink:
    dzisiaj rano jak ogarnełam wzrokiem chatę - krajobraz po burzy, wiadomo; cały dzień sprzatam, a po południu mąż i Mery robią bajzel - to pomyslałam, że muszę trzymać porządek, bo jakby mnie tak wzięło z nienacka, to przecież oni tu zrobią jesień średniowiecza we dwoje :wink:
    ewidentnie weszłam w faze, którą tu u innych obserwowałam, czyli "wydaje mi sie, że niedługo urodzę".
    a potem kula się taka do 42 tc, także teges, staram się nie podniecać.
    .
    Tylko mi powiedzcie z tymi bolącymi cycami - normalne? znak? Aż się nie mogę dotknąć w brodawki i piersi.
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    1. jagodalg84 – 09.02.2015 (dziewczynka)
    2. monaliza666 – 21.02.2015 (dziewczynka)
    3. migotynka - 28.02.2015 (dziewczynka)
    4. kama27 - 01.03.2015 (dziewczynka)
    5. Magdalena - 07.03.2015 (chłopiec)

6. duszkaga - 10.03.2015 (dziewczynka)
    7. Ewelajna87 - 11.03.2015 (chłopiec)
    8. adaja78 - 13.03.2015 (chłopiec)
    9. Moya212 - 17.03.2015 ( chłopiec)
    10 Olenka01 - 18.03.2015 (dziewczynka), lecia_28 - 18.03.2015 (chłopiec)
    11. niunia32 - 23.03.2015 (dziewczynka)
    12. _azja_- 26.03.2015 (chłopiec), Dorit - 26.03.2015 (chłopiec), _Isia_ - 26.03.2015 (chłopiec)
    13. Malgoska15 - 02.04.2015, justyna883 - 02.04.2015 (dziewczynka)
    14. bladykot - 04.04.2015 (niespodzianka)
    15. flavia - 17.04.2015 (chłopiec)
    16. MamaKubusia - 18.04.2015 (dziewczynka)
    17. a_net_a - 20.04.2015 (dziewczynka)
    18. doti86 - 02.05.2015 (chłopiec)
    19. blackberry - 06.05.2015 (dziewczynka), anula36 - 06.05.2015 (chłopiec)
    20 agigi - 13.05.2015 (dziewczynka), andzik81 - 13.05.2015 (chłopiec)
    21. Wisienka3 - 19.05.2015 (dziewczynka)
    22 migg - 25.05.2015 (chłopiec)
    23. Calypso77 - 26.05.2015 (chłopiec)
    24. dżasti - 27.05.2015 (chłopiec), bari_87 - 27.05.2015 (chłopiec)
    25. dinka24 - 10.06.2015 (dziewczynka), Hania89 - 10.06.2015 (chłopiec)
    26. lolita1983 16. 06. 2015 (chłopiec, chłopiec)
    27. brombap - 17.06.2015
    28. Eliza_12 - 18.06.2015 (chłopiec)
    29. igni - 21.06.2015
    30. karooo24 - 8.07.2015
    31. misinka26 - 09.07.2015
    32. puelka - 15.07.2015
    33. Środa - 19.07.2015
    34. iris30 - 24.07.2015 (dziewczynka)
    35. Figowa_mama - 31.07.2015
    36. cytrynka251 - 10.08.2015r (bliźniaki)
    37. Malisiek - 12.08.2015
    38. kolonialka - 16.08.2015
    39. Motylica1 - 17.08.2015
    40. Tomira - 20.08.2015
    41. Ul_cia - 24.08.2015
    42. I_ida - 25.08.2015
    43. karolinka81 - 28.08.2015
    44. Kinga - 3.09.2015
    45. Libra1610 - 10.09.2015
    46. Ikaan - 24.09.2015
    47. Ew3ame - 29.09.2015
    48. subiektywna7 - 30.09.2015
    49. Akirka - 02.10.2015

--

Treść doklejona: 10.02.15 20:53
    Co słychać u Jagody? Czy może coś znowu przegapiłam?

Treść doklejona: 10.02.15 20:56
    Magdalena: Tylko mi powiedzcie z tymi bolącymi cycami - normalne? znak? Aż się nie mogę dotknąć w brodawki i piersi.

Ja tak miałam jakiś czas temu i samo przeszło.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Jagoda pod kartą ma informację o powitaniu malutkiej na świecie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorduszkaga
     permalink
    Magdalena: Dobra, ja narzekałam, że cisza, ale jednak coś tam się zaczyna szykować. z każdym dniem mam więcej takich bóli w dole brzucha jak na @. nie da się tego nazwac pojedynczymi skurczami, raczej takie stałe śmienie np. przez pół godziny.

Mam to samo, nawet w nocy jak wstaje do wc to czuje ! a do tego taki dyskomfort w "srodku" :sad:

Mala juz chyba nie taka mala bo jej ruchy juz nie sa przyjemne, rozpycha sie strasznie ! Nogi wpycha wszedzie, gdzie jej sie tylko podoba. Musiala tez zejsc nizej bo pecherz obrywa, a czasem to czuje jak mi "cale krocze zafaluje" bo tak walnie !

Co do szyjki, tez mialam chwila zwatpienia ale szybko mnie tu dziewczyny naprostowały :wink: moya ja w 32tc mialam 3 cm a lozysko 2 stopien i ginek mowil ze spoko oko :) ostatnio nie mialam juz mierzonej ale moze przez to, ze ona twarda, wysoko z tylu wiec nie ma potrzeby ?

Aaaa pamietacie jak pytalam o siare ? czy wszystkie babeczki maja przed porodem ? nOOO to wlasnie chyba wykrakalam u siebie ! Dzisiaj po kapieli zakladam pizamke i cos mi nie pasuje bo upackana jakas taka - ogladam, przygladam sie i dochodze do wnisoku, ze to na lewej stronie i na wysokosci cycorow ! Nic innego to byc nie moze :tongue: wiec pewnie gdzies je w nocy przydusilam, bo stanior z dnia czysty.

Co do zatkanego nosa to mam od poczatku + kichanie (masakryczne, glosne i bez opamietania):confused:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
    • CommentTimeFeb 11th 2015
     permalink
    Tak jakiś czas nie zaglądałam i nie wiem jakim cudem jestem już 23 :shocked: Zaczynałam chyba na 49 miejscu. Same super wiadomości, nowe mamusie dochodzą prawie codziennie - to cieszy. A my mamy jutro test na glukozę. Bardzo się boję, bo w poprzedniej ciąży prawie zemdlałam, mimo że napój był z cytryną. Byłam tak osłabiona jak po maratonie.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    Calypso oby tym razem było lepiej :-*
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    iris30: To i ja poproszę o dopisanie dziewczynki :) dziś już tyłeczek wystawiała, mała bezwstydnica ;) pięknie rośnie i jak na razie wygląda na zdrowe dziecko ;) ma już 170g

Zazdroszczę, że już wiesz. Ja mam nadzieję, że w poniedziałek też się dowiem :crazy:

Gratulacje dla nowych ciężaróweczek :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
    • CommentTimeFeb 11th 2015 zmieniony
     permalink
    Misinka, nie spodziewałam się, że już się dowiem, ale lekarz zdecydował, że muszę mieć usg kontrolne po tym plamieniu, a mała wczoraj się ostro "wypinała" i stąd moja wiedza :) w innym wypadku czekałabym spokojnie do połówkowego. A Ty jutro masz już połówkowe czy tylko wizytę?

Ja rónież gratuluję wszystkim nowym ciężarówkom i życzę nudnej i spokojnej ciąży :)
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Iris ja mam zwykłą wizytę ale nie jutro tylko w poniedziałek i wtedy się umawiamy na połówkowe.
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Misinka, wybacz, zgąbczenie mózgu :) to trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę :)
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Iris zgąbczenie to norma w naszym stanie :)
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Kurka, muszę się Wam wyżalić. Wczoraj poszłam na pocztę. Kolejka kilka osób, głownie emeryci, wiec stwierdziłam, ze poczekam spokojnie, bo aż tak źle ze mną nie jest, żeby 80-letnie babcie prosić o przepuszczenie w kolejce. Pech chciał, że obsłużenie tych 4 osób przede mną zajęło niemalże godzinę, no ale dobra - trudno. Już mam podchodzić do okienka, a tu przychodzi tatus(koło 50-tki) z około półtorarocznym dzieckiem i idzie do okienka. Myślałam, ze chce wziąć druczek albo zapytać jak ma zaadresować paczkę, a tu widzę, ze zaczyna się normalna obsługa. No to grzecznie pytam, czy moze poczekać na swoją kolej. Pan na to, ze przecież on jest z dzieckiem. No to ja, ze ja jestem w ciąży. Gość na to, ze nie widział (no kurka, 7-miesiąc, ja szczupła i brzuch jak piłka, wiec to raczej nie od najedzenia się), ja, ze teraz już wie. No to facet z tekstem, ze w takim razie moze mnie przepuścić, ale od okienka nie odchodzi, a babka z poczty go obsługuje i nie odzywa się ani słowem. Dziecko siedzi cicho, powiedziałabym, ze sędobrze bawi w wózku obserwując otoczenie, mi brzuch sie spina i mam lekko dość. A facet ma tupet wpychać sie w kolejkę i jeszcze łaskawie mowić, ze przepuści i tego nie robi, a zamiast tego dodaje wykład, ze zobaczę dopiero ja to jest z dzieckiem.
    Odparowalam, ze wiem, bo to nie pierwsze moje dziecko i ponieważ wiem, to uważam, ze spokojnie moze na swoją kolejkę poczekać - z noworodkiem nie przyjechał i dziecko nie niecierpliwi się.
    Nie doczekałam się riposty, bo pani skończyła pana obsługiwać. Nie wytrzymałam i zapytałam, dlaczego nie zareagowała. Okazuje się, ze pani na poczcie jest od tego, żeby obsługiwać tego, kto podejdzie do okienka, nie ważne, czy stał w kolejce, czy necie. Czyli mogę sobie przyjść z ulicy, olać osoby czekające na swoją kolej i bez mrugnięcia okiem personel załatwi moją sprawę. No super!
    Zastanawiam się teraz, jak sformułować skargę, bo ze osoby za mną w kolejce nie wtrąciła się to ok, ale pani urzędniczka z poczty powinna zareagować, szczególnie, ze zwróciłam panu uwagę, ze podszedł poza kolejką i ze jezeli chodzi o pierwszeństwo, to ma takie samo jak ja.
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
    • CommentTimeFeb 11th 2015 zmieniony
     permalink
    agigi.........szkoda gadać z tymi ludziami! :devil: Mnie wkurzają na przystanku, żaden mnie nie przepuści jak się nie wepcham choć w kurtce już na prawdę widać spory brzuszek. Nie chce się wpychać żeby czasem z łokcia nie dostać w brzuch i prawie zawsze wsiadam do busa ostatnia. Zawsze się boję, że ruszy a ja nie zdążę się złapać i się przewrócę.:neutral:
    Jutro idę na badania, ciekawe czy ktoś mnie przepuści haha...akurat...
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    No to ja będąc ostatnio w sklepie stałam 4-ta w kolejce do kasy. Kasjerka zauważyła, że w ciąży jestem i skomentowała przy wszystkich głośno "co pani robi w tej kolejce, ma pani pierwszeństwo". wszyscy przede mną tylko wzrok w sufit wlepili. Jak mnie obsługiwała to powiedziała, że ostatni raz coś takiego robię bo potem ludzie się nauczą i nikt nie będzie reagował.
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    bari_87: No to ja będąc ostatnio w sklepie stałam 4-ta w kolejce do kasy. Kasjerka zauważyła, że w ciąży jestem i skomentowała przy wszystkich głośno "co pani robi w tej kolejce, ma pani pierwszeństwo". wszyscy przede mną tylko wzrok w sufit wlepili. Jak mnie obsługiwała to powiedziała, że ostatni raz coś takiego robię bo potem ludzie się nauczą i nikt nie będzie reagował.

Czyli zdarzają się jednak normalni ludzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja ostatnio stałam w kolejce po odbiór wyników, nagle wepchnęła się baba jakaś bo jej autobus ucieknie! ja mówię, że w ciąży ledwo tu na nogach się trzymam a ona swoje! a pani w okienku nic na to... :confused: masakra...
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Ostatnio czytałam w M jak mama o babkach co w autobusach muszą stać, bo nikt nie ustąpi!! Dużo tam było przykładów jacy ludzie potrafią być!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.