Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormisinka28
    • CommentTimeFeb 12th 2015
     permalink
    Ul_cia: jak Wam mija Tłusty Czwartek?
    U mnie już 8 pączków na liczniku :devil: a jeszcze co najmniej 8 patrzy na mnie i mówi "bierz mnie, bierz mnie" no i jak im odmówić? :shades:
    --

U mnie póki co 2 ale pewnie dlatego, że rano musiałam być na czczo....
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
    • CommentTimeFeb 12th 2015 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: jak Wam mija Tłusty Czwartek? U mnie już 8 pączków na liczniku

Kobieto miej litość!! jak sama dziś nie wymknę się z domu i nie kupię jakiegoś pączka to mąż mi dla "mojego dobra" nic nie przyniesie. A ja mam juz od rana język , nie powiem wam gdzie. bosszze jak ja bym wszamała pączusia jakiegoś, albo faworka, albo oponka... duuużo oponków...
    A ja do tego na zadupiu mieszkam i najbliższy sklep mam dość daleko, czy pączki dowożą na telefon???
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ul_cia: mówi "bierz mnie, bierz mnie" no i jak im odmówić? :shades:

Ale po co odmawiać ? :cool:
    Mnie się tak chce pączka, że zwariuję zaraz oraz oszaleję ale niestety sama z dwójką jestem i nie ma jak wyjść do sklepu :cry:
    Muszę czekać na Mateo do 18-stej rany boskie !
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja czekam na pączusie, bo mama ma mi je przywieźć do domu. I już się doczekać nie mogę! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Ja w pracy od rana... Na szczęście w polskich sklepach maja zapas... I juz M wysłałam po zapas. Juz na mnie czekają... Niestety do 16 kawał czasu...
    -- []
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    Ula - ale że 8, słownie osiem? :shocked: Niezły start! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    JA 3 lata temu w ciąży z M - jakos tak nie miałam jak z domu wyjść i samochodu nie było ......a pączki my love..... - zadzwoniłam po taksówkę, zapłaciłam extra i mi kupił i przywiózł :shamed:, potem powiedział, ze po flaszkę już jeździł dla klientów, ale po pączki to pierwszy raz :devil:

Treść doklejona: 12.02.15 11:14
    blackberry: Ula - ale że 8, słownie osiem? Niezły start!

noooo, ja w Tłusty Czwartek tak do 15 dochodze :tongue: ... raz tylko 18 poszło :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    OMG! Teraz to żeś mi już mega smaka narobiła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    ULA, siostro Ty moja!
    Bo ja juz trzy wciagnelam, ale tak mi głupio, bo reszta koleżanek po paczusiu i styka i zawsze słysze "Jaaa? Ja to najwyżej dwa moge, wiesz, to takie tluste i słodkie". I mi wtedy głupio i sie nie przyznaje :wink:
    Ja mam zasadę, ze po prostu w tłusty czwartek jem prawie same paczki i tyle. Wiem, ze to niezdrowe, ale raaaz w rooooku....?
    Poza tym o tej porze za rok będę juz na diecie, wiec trzeba sie nacieszyć ;)))))
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No własnie Wam dobrze, bo jeszcze możecie a ja już nie powinnam coby znowu do wagi ciążowej nie wrócić.
    Ehhhh niesprawiedliwe :wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Łukasz z rana Kalę do przedszkola zawoził, więc mu sms-a wyskrobałam na szybko, żeby kupił makaron, ser żółty i sześć pączków, bo to przecież tłusty czwartek dzisiaj :tooth:

Kupił :crazy:

Zjadłam na razie jednego, dawkuje sobie przyjemność przez cały dzień :tooth:

Ale Ulcia 8 sztuk??? SZACUN :peace:

Treść doklejona: 12.02.15 11:48
    Ale Asia, zawsze możesz do ciąży wrócić, wtedy to już wagą wsio rawno :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    U mnie w pracy szef zawsze kupuje pączki dla wszystkich i w ogóle się nie ogranicza :) po jednym z każdego rodzaju dla pracownika. Robimy sobie dłuuga przerwę, pijemy herbatkę, kawusię i wsuwamy pączki. :) kombinowałam nawet jak tu ich dziś odwiedzić...
    Mąż jednak obiecał pączusie :D teraz trzeba tylko poczekać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Środa: zawsze możesz do ciąży wrócić

No dżisas, jeszczem z połogu nie wylazła a ta mi koza już o ciąży następnej.
    Powariowali :rolling::rolling::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Ale popęd masz :devil: , a to już dobry znak :updown:

Zaczniesz męża bałamucić, to nie wiadomo co z tego będzie... :wink:

A pączki, piwnica i McFlurry czekają ... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Co do porodu przy dużej wadzie wzroku, to chyba kiedyś uznawali, że jest wskazaniem do CC. Ja byłam pod koniec ciąży na kontroli, pani dr taka w wieku emerytalnym powiedziała, że dno oka ok, ale dla niej wada duża, dała skierowanie na cc. Skierowanie poszło w kosz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Środa: A pączki, piwnica i McFlurry czekają ... :devil:

Gooopia :wink:
    A popęd to ja nawet chyba po śmierci mieć będę :shocked:

A właśnie apropo wady wzroku.
    Ja od 17-stu lat noszę okulary i nigdy nikt mnie nawet na badanie żadne nie wysłał w związku z korelacją wada wzroku a poród SN.
    Dziwne...
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Magdalena, gratulacje ;-)))))
    My po wizycie. Twardnienia brzucha i harce Młodej na szczęście szyjki nie skracają. Bałam się, że coś może być nie tak, bo ostatnio macica tak się spina, że potrafi mnie zgiąć w pół i miałam wrażenie, że dziecię już bardzo nisko jest, ale gin uspokoił, że to tylko moje wrażenie - szyjka bez zmian, a maluch jest tak wysoko, jak powinien być na tym etapie.
    A na tłusty czwartek dostałam w prezencie info o cukrzycy. Pomimo trzymania diety (no, nie całkiem ścisłej, ale w granicach rozsądku) przekroczyłam na czczo normę o 1 i w przyszłym tygodniu poradnia cukrzycowa. Na pączki tylko z daleka patrzę ;-(
    Co do rutinoscorbinu, to też biorę, tak jak duszkaaga, ze względu na krwawienia z nosa i dziąseł. Gin twierdzi, że w takich ilościach jak najbardziej jest dozwolony. Chociaż oczywiście najlepiej, jak się wszystkie witaminy i minerały dostarcza w formie naturalnej.
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    TEORKA: A właśnie apropo wady wzroku.
    Ja od 17-stu lat noszę okulary i nigdy nikt mnie nawet na badanie żadne nie wysłał w związku z korelacją wada wzroku a poród SN.
    Dziwne...

Ja też mam okulary co prawda od roku i wada tylko -0,75 i w prawym oku astygmatyzm ale ginka od razu mi powiedziała, że jakby się wzrok psuł to muszę iść do okulisty. No i niestety dentysta mnie czeka
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No ja mam minus 2,5 plus astygmatyzm i coś tam jeszcze ale żaden gin nigdy o to nie pytał w ciąży.
    Więc się tak zastanawiam teraz czy podczas parcia mogłam oślepnąć czy co ? :shocked::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Jak dobrze czytać, ze są oprócz mnie jacyś inni "pączkożercy". Wciągnęlam już 7 i ostatni zostawiłam dla Gosi. coś czuję, że jednak zaraz zejdę do sklepu po następne.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    elfika: gdybys miala kiepska siatkowke to tak

No, ale właśnie nikt mi tego nawet sprawdzać nie kazał.
    To chyba błąd nie ?
    Dobrze, że już po ptokach i nic się nie podziało :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    elfika: Misianka, w ciazy moga poleciec dioptrie.

Ja czuję, że troszkę mi poleciało ale nie dużo.
    Teraz póki co muszę załątwić dwa zęby a już mi się w nocy dentyści-sadyści śnią :devil:

Teo, dokładnie. Ważne, że już po o wszystko ok :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja w sobote idę na rwanie 8 i się boje przeokropnie:sad: Byłam ją wyrwać już 2 tygodnie temu, ale w gabinecie zrezygnowałam i miałam wyrwać po porodzie, ale następnego dnia taki ból mnie dopadł, że dzień i noc wyłam z bólu w poduszke i chciałam sobie głowe odrąbać, bo tak mi ból promieniował. Przez tydzień brałam amoxycyline i już po 3 dawkach ból osłabł praktycznie do zera i mogłam odetchnąć. I teraz z jednej strony boje się rwania, bo ogólnie nienawidzę chodzić do dentysty, a z drugiej, czekam z utęsknieniem, żeby się tegi cholernego zęba pozbyć.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Dorit: Ja mam dołek Dziś bo podobnie jak przy Adze
    mam już miękka szyjkę Na tym etapie, mniej niż 2 cm i przepuszcza opuszek (nie wiem ile to cm rozwarcia).nie czuję specjalnych skurczów za to jak w poprzedniej.
    sama pocueszalam przed chwila moyye. ..

_Isia_: A ja w szpitalu :( Szyjka 16 mm, skurcze, ktorych nie zauwazylam, jakis jeden spadek tetna u synka. Dostaje fenoterol i jakies inne leki i modle sie, zeby przeszlo. My jeszczs przeciez nie gotowi. Synek taki malenki jeszcze. 2400 i glowka na 37 tydzien.

Dziewczyny , kciuki za Wasze szyjki, wytrzumaja , musza. Ja tez kilka dni temu sie martwilam bo ta moja taka mieciutka i gin zakazala spacerow, wysilku, za to nakazala wlaczyc tryb mega oszczdzania. Ja tez nie czuje zadnych skurczy, a szczerze mowiac tez od czasu do czasu mam takie bolesci @, szczegolnie wieczorami. Dotad nie zwracalam na to uwagi. Dziewczyny tutaj mnie pocieszyly, ze te miekkie i skrocone szyjki nei musza oznaczac wczesniejszego porodu, baaaaa nawet mozna donosic i przenosic :)
    A ja wczoraj pierwszy raz w zyciu zaliczylam wieczorna zgage....masakryczna okropna, straszna zgage ! Az mi si ena wymioty zbieralo, jak tylko sie polozylam to zaraz wszystko mi podchodzilo do gardla, palilo niemilosiernie, az gardlo mialam sobie ochote wyrwac. skonczylo sie na tym, ze spalam na siedzaco.....Nie wiem czy to ma zwiazek,ale wczoraj wieczorem maly tak sie wiercil, przekrecal czy co, prostowal, ze az czulam go pod zebrami dosc wysoko. Moze to on mamie taki wieczor z atrakcjami zafundowal ;)
    Nie wiem jak niektore z Was mecza sie z ta zgaga cala ciaze, no szok ze tak moze palic w przelyku !
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :)) ja te wlasnie w Tłusty czwartek TYLKO paczki :))
    A moja wada wzroku to -3,25 w poprzedniej ciąży byłam na badaniu okulistycznym jako przygotowanie do porodu i rodziłam SN
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Malisiek, idź, zwalcz strach i miej to za sobą, bo to zdecydowanie lepsze niż zepsuty ząb, stan zapalny, na który działa tylko antybiotyk :neutral:

Ja rwałam dwa lata temu, też po antybiotyku tygodniowym i znieczulenie tak zadziałało, że raz dwa i po krzyku, a ulga i świadomość, że już nigdy go nie poczuje nie do opisania :wink:

Ja na ostatnią wizytę się wybierałam, ale w drodze do stomatologa puściłam pawia (8 tc) i nie weszłam do gabinetu, wszedł tylko Łukasz i Kala :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Teraz to już na bank nie zrezygnuje, nie ma co tego odwlekać. Ja już dziękuje za taki ból, a porodowe w porównaniu do tego to był pikuś:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Malisiek, mnie przed ciaza regularnie co 3/4 miechy meczyly te cholerne osemki. co ciekawe, to zawse te dolne, po obu stronach szczeki. Gorne nigdy.
    Az w koncu sie zebralam na ich wyrwanie. Mialam juz umowiony dzien zabiegu i kilka dni przed okazalo sie ze jestem w ciazy. I wtedy razem ze stomatologiem zdecydowalismy odlozyc zabieg do drugiego trymestru. I tak w sumie o nim zapomnialam, bo od tego czasu ani razu te osemki nie daly znac o sobie, na szczescie !
    Ale po porodzie na pewno umowie sie na usuniecie.
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Dziewczyny, zobaczcie co znalazłam :wink:

Ciekawy artykuł do poczytania:

Lepsza córka niż syn
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mnie właśnie przed ciąża obie górne bolały co jakiś czas, ale sie głupia długo zbierałam do dentysty, potem długo czekałam na termin u chirurga. Dobrze, że teraz mnie ten okropny ból dopadł, bo 2 trymestr bezpieczniejszy i na antybiotyk i na wyrwanie. Mam tylko nadzieje, że po wyrwaniu nie będzie bolało.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Malisiek: Mam tylko nadzieje, że po wyrwaniu nie będzie bolało.

Maliesiek, bede zlosliwa, no ale BEDZIE bolalo :devil: Na pewno bedzie, bo bedzie rana i pewnie tez antybiola dostaniesz. Ja juz nawet wykupiony mialam, i tak teraz sobie lezy i czeka na swoja kolej . Dwie gorne wyrywasz na raz ?
    No ale dasz rade, pewnie jakies przeciwbolowe Ci przypisza. i faktycznie, na takie ingerencje lepszy drugi trymestr .
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Malisiek, u mnie rwanie 8-semki to było 3(?) minuty? Bałam się jak nie wiem co, a poszło mega lekko, śmiałam się, że teraz wszystkie zęby będę wyrywać zamiast leczyć :tooth: Z 7-mka było znacznie gorzej, ale ona mnie zaczęła w ciąży boleć i wtedy ją dentystka zatruła, a do wyrwania się jeszcze rok zbierałam. A w ciąży miałam pierwszy w życiu ból zęba i to taki jak opisałaś...A na Apapie się daleko z takim nie dojedzie...
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    moya212: Malisiek, bede zlosliwa, no ale BEDZIE bolalo

Też wyrywałam ósemki, ja akurat dolne i nie równocześnie. Z każdym zabiegiem poszło inaczej - pierwsze rwanie zupełnie ok, ale tydzień (!) na Ketonalu, kilka dni na antybiotykach, buzia spuchnięta jak nie wiem co i same papki do jedzenia przez kilka dni.
    Druga to była zupełna masakra, rwanie trwało strasznie długo i znieczulenie puszczało, wyłam normalnie jak małe dziecko, bo tak bolało. A na następny dzień już nic nie czułam, tylko byłam lekko spuchnięta.

Także różnie może być.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Chyba przestane Was czytać :tongue::tongue:
    Mam nadzieje, że u mnie pójdzie lajtowo. Tzn gdyby nie ciąża to by było inaczej, bo antybiotyk czy przeciwbólowe mogłabym sobie brać, a tak to troche lipa.. Dwa dni temu skończyłam jeden antybiotyk i mi sie kurde nie widzi brać kolejnego :(( Bede rwała jedna 8.
    Apap w tym bólu działał chyba 10 minut i już dałam sobie spokój z braniem. I umierałam z bólu.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Malisiek: Mam nadzieje, że u mnie pójdzie lajtowo. Tzn gdyby nie ciąża to by było inaczej, bo antybiotyk czy przeciwbólowe mogłabym sobie brać, a tak to troche lipa.. Dwa dni temu skończyłam jeden antybiotyk i mi sie kurde nie widzi brać kolejnego :(( Bede rwała jedna 8.

No my tez mamy nadzieje, ze pojdzie latwo i szybko, i bez wiekszych boli. No ale jednak osemki to nie zwykle zeby i troche przy nich wiecej roboty, a pozniej "meczenia" sie.
    Koniecznie musisz je usunac teraz ? W kazdym badz razie kciuki Malisiek. Kiedy masz zabieg ?
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Dorit i Isia - ale mi dałyście kopa w tyłek, boję się jutrzejszego usg i w panice zaczynam pakowanie.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ta jedna koniecznie. Zabieg w walentynki. Alez to bedzie romantiko dzien!:tooth:
    --
  1.  permalink
    Co do pączków to ja zjadłam 3...po jednym na łebka:-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Zaczęłam liczyć ile mam łebków ;) wyszło na to, ze 13 ! ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Isiu trzym się kochana! Mamy dotrwac do połowy marca chociaz!
    moya dzięki! Tak się na przemian pocieszamy; )
    Azja nie bój nic będzie ok u Ciebie!
    Mobilizuje się i pióre swoje ciuchy do szpitala.
    Synka jeszcze w pudłach.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ul_cia: Zaczęłam liczyć ile mam łebków ;) wyszło na to, ze 13 ! ;)))

Ulcia wiem, że nie na temat i w ogóle, ale kocham Cię :tooth::tooth::tooth:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    PENNY:
    Ulcia wiem, że nie na temat i w ogóle, ale kocham Cię :tooth::tooth::tooth:

I ja się pod tym podpiszę :) Tylko gdzie ty wózek dla tej ekipy kupisz???
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Ul_cia: aczęłam liczyć ile mam łebków ;) wyszło na to, ze 13 ! ;)))

ja tylko 11
    --
  2.  permalink
    Ulcia wymiatasz:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :))
    Pączkożerca ze mnie nieprzeciętny :)
    Doti, kurde - autobus chyba muszę wynająć :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ul_cia: Zaczęłam liczyć ile mam łebków ;) wyszło na to, ze 13 ! ;)))

:rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ja ostatecznie zjadłam siedem z adwokatem.
    I pisząc z adwokatem nie mam na myśli pana, który mi te pączki jeść pomagał :tooth:
    Niestety :shamed::shamed:
    Teraz tylko się modlić, żeby w cycki poszło a nie w brzuch, którego się pozbywam przecież od miesiąca.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A ja nie cierpie paczkow. Nie smakuja mi i na paczka nikt w mnie w ciagu roku nie namowi, ale za to w tlusty czwartek.... obzeram sie nimi. Normalnie tego jednego dnia je uwielbiam. Zjadlam 8 szt i nie powiedzialam ostatniego slowa. Ale smakuja mi tylko z dzeme i cukrem pudrem i to tylko z jednej piekarni. Od jutra znow bede miala do nich wstret hehehe
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Teo to dlatego Hugo dzisiaj tak śpi ;) adwokatem go upoiłaś :p

Ja zjadłam 6 i teraz średnio dobrze się czuję...chociaż na pewno poszło w cycki :p
    Dżasti to ja mam podobnie...normalnie pączków nie jadam a w tłusty czwartek wyjątkowo mi smakują :p
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    E jadłam o 18 dopiero :wink:
    Poza tym to taki adwokat bezalkoholowy :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.