Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
maluchy nam rosną coraz większe
dopiero marzą mi się ruchy i nawet wychodzenie przez pępek

nie wiecie, ze 40. to nowa 20.
o dziękować
marzą mi się ruchy i nawet wychodzenie przez pępek

)
dalam rade
juz wczoraj napisalam post ale mnie wywalilo ! tak sie wkurzylam, ze hej ! 
Ale kurcze zestresowalam sie na maxa ! Spac nie moge po nocach
U nas problem z tymi przeplywami.. Pepowinowe na granicy ale mozgowe byly idealne, kontrolne ktg super wiec bylam spokojna a teraz..pepowinowe sie pogorszyly, mozgowe zlecialy na sam dol / granica normy / lekarz uspokaja bo mala ladnie rosnie - srednio 200g na tydz - w srode mam sie stawic do niego na dyzur IP, ktg zrobi i zobaczymy co dalej ! Mozgowe mowia o dotlenieniu, swiruje ze mi sie mala udusi albo urodzi sie z jakims porazeniem. Zaraz sobie tlumacze, ze jeszcze mieszcza sie w granicach, lekarz wie co robi itp ale slabo to daje 

od kilku dni mam takie uczucie jakby zakwasy ? trwa to chwilke, w polowie wysokosci piersi - pepek, nie wystepuje codziennie i moze 2-3 razy w ciagu dnia a do tego jeszcze mam takie cudo : jakby mi ktos od gory pchal brzuch w dol ? takie jakby cisnienie ? kurcze nie umiem tego opisac, takie dziwne to
Dziewczynki, poratujcie mnie co na zgagę?- mi sugerowano migdaly, jakas tam ulge przynosily, ale ja od 25 tygodnia do konca mialam mega zgage:)

Julia mnie tylko raz na 9 miesięcy kopnęła bardzo boleśnie i to w jakąś trzustkę czy inne spożywczy organ, a Janek wali w pępek i w szyjkę i to tak bardzo boli...i to jest kilkadzieścia razy dziennie, a dziś w nocy nieustannie od 1 do 2 mnie tak bombardował...

Magdalena a miałaś robione USG na więcej niż jednym aparacie, u innego lekarza?
chyba nie takiego uscislenia sie spodziewał buahahaha 
Kurcze, to ja mialam torbe malutka, bo szpital dawal podklady na lozko, podklady belli, ciuszki dla dziecka. Wiec ja milaam tylko pizame i kosmetyki i ksiazke, nawet szlafroka nie bralam bo te szpitale takie gorace ze wytrzymac by i tak nie dalo sie
Ale położna przyniosła mi już taki gotowy do odhaczania i sobie wypełniałam między skurczami mając 6 cm rozwarcia, skacząc na piłce
I było w nim praktycznie to samo co w tym ze strony Rodzić po Ludzku :) także super.
a jak mi Liwkę na brzuchu położyli, to mi gałki z orbit wyszły, Marcinowi, położnym i lekarzowi też :P A też praktycznie nic nie pękłam, tylko otarcie z boku na ściance pochwy miałam, no i nie nacięli mnie. Także ja już nie wiem co ma wpływ na ten "słynny lej po porodzie", bo mimo że większe dziecko, to nic mi się w pipce nie porobiło. 

No i teraz w kontekście tematu, ktory kiedys tu był poruszany apropos wizyt pod koniec... Ciekawe co by było, gdybys miała ich mniej. Nawet by tego nikt nie wyłapał po usg w 32tc.
Ja mam dzis wizytę o 17. Zobaczymy jak tam moj syn.
Z jak dużą torbą wybieracie się do szpitala? Jak patrzę na listę co mam zabrać to muszę mieć torbę jak na wakacje na min. tygodniowe... Z drugiej strony to obciach iść z tak dużą torbą a do małej się nie zmieszczę...
Ja wlasnie dlatego sie spakowalam w dwie, moja wyobraznie podpowiada mi widok jak moj maz ciagnie wielka torbe przez korytarz (jak Bułgar jakis )
czy "ekipy" jak to określiłaś, trochę nieco ironicznie w moim odczuciu

W czwartek mam wizytę z położną, to jej powiem, że mnie to martwi. Ciekawe, czy to sprawdzą w ogóle. Jak coś to może pójdę prywatnie, bo mi to spokoju nie daje.
A ja się kurdę zmartwiłam, bo wczoraj z ciekawości zmacałam sobie szyjkę i ku mojemu zdziwieniu jest taka, jak miewałam podczas owulacji, że wchodził opuszek palca. I się zastanawiam, czy to jest okej?W czwartek mam wizytę z położną, to jej powiem, że mnie to martwi. Ciekawe, czy to sprawdzą w ogóle. Jak coś to może pójdę prywatnie, bo mi to spokoju nie daje.
ja sobie jeszcze nigdy w życiu szyjki nie macałam ;-)))) Nawet nie wiem gdzie jest
że w ciąży ma być twarda, zamnknięta i nie do dosięgnięcia
w poprzedniej ciąży też tak miałam a potem usłyszałam 10 dni po terminie że szyjka 4 cm długa, twarda, zamknięta... Nawet nie wiem gdzie jest

chociaż jak używam tego aplikatora to nie pcham tak do końca i po tym jak pisałyście że to się w ciąży nie powinno to wolę paluchem dopchać
To w ogóle możliwe, żeby był taki rozjazd pomiędzy obwodem główki a brzucha?
najwazniejsze, ze by rozwiazanie bylo dla Was szczesliwe. nie wazne ktora dziura
Elfika, chyba którędy, bo dziura w teorii jedna