Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordoti86
    • CommentTimeMar 16th 2015
     permalink
    Gratulacje :bigsmile::clap::clap:
    a ja już 10 :shocked::bigsmile:
    kiedy to zleciało :shocked::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    GRATULACJE dla Was dziewczyny!!!
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Lecia- gratulacje i szacunek- kawał chlopa!! witaj Oliwierku :)
    Bardzo bliskie mi jest to co piszesz, ze nie mozesz uwierzyc...do mnie tez nie dociera ze bedzie zaraz synek
    jak we snie się czuję

i czasem zapominam ze mam rodzic...animusz mi oklapł i energia- kiedy wyskoczy to wyskoczy
    skurczyki są, wczoraj ledwo wracałam do domu ale wyciszyło sie w nocy- troche sutki męczyłam ;)
    Katar mnie dopadł i mało sypiam znów

Isiu- tez mam takie listy na lodówce i wszystko opisane, leki w razie czego dla corki itp :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    _Isia_: ja już bez pessara. Ale lekarka nie mogła go zdjąć tak się zassał!

No widzisz, to każda ma inaczej bo mnie nie bolało i nie było problemu ze zdjęciem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Niunia niestety nie mam konta opłaconego więc nie mogę odpowiedzieć
    Jeśli chodzi o kto to w poradni na parterze u pani Kasi Donocik
    Natomiast ze szpitala jestem średnio zadowolona głównym winowajca był remont.

Przepraszam dziewczyny za priv
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
    • CommentTimeMar 16th 2015 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny byłam dzisiaj u innego lekarza tzn u tego co prowadził mi ciążę z Natalką. Szyjka nie dawała mi spokoju i to ,że tamten proponował szpital a ja nie posłuchałam. Lekarz w czwartek bez usg dopochwowego powiedział, że szyjka się skróciła a ten dzisiaj mierzył na usg. Nic mu nie mówiłam co tamten mówił. Na pierwszej wizycie w tej ciąży byłam właśnie u tego lekarza co dziś i wtedy szyjka miała 45 mm. A dzisiaj hmmm twarda, zamknięta długość uwaga uwaga ....45 mm:) Dzieci zdrowe od razu miałam połówkowe. Ważą prawie po 30dag. I będzie parka:))))Chłopiec jeden prawie na 100%:) Leżeć mam dalej bo twardnienia/skurcze odczuwam. Ale chyba taka moja uroda. Na pierwszej wizycie ważyłam 55,3 a dzisiaj w skończonym 19 tc 55 kg. Brzuch mam już taki jak z Natalką w 7 mscu. Tylko bardziej taka piłeczka:) Jestem szczęśliwa:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    dziewczyny przyglądam się naszej liście i nie kojarzę Malgoska15, z ciekawości odszukałam ją i nie logowała się od 5 lutego?!
    ma ktoś jakieś informacje o niej, bo podejrzane i niepokojące to... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    cytrynka251: Jestem szczęśliwa:swingin:

Super wieści:bigsmile:

flavia: nie kojarzę Malgoska15

Też o niej myślałam jak ostatnio liste odswieżałam, ale nie kojarze wogóle.
    -- []
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cytrynka, super! No to teraz nie masz wyjścia - dawaj fotę tego brzucha :)))))
    --
  1.  permalink
    Frag na zdjęciach nie widać tego ogromu;) W najszerszym miejscu 85 cm :) Jutro postaram się cyknąć normalne zdjęcie.
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
     permalink
    Cytrynka, z ciekawości zapytam, czemu nie chodzisz w tej ciązy do tego samego, do którego chodziłaś w ciązy z Natalką?

A ja mam mega nudną ciążę, tak jak z Kalą, czyli ciąża książkowa, więc nie za wiele mogę się poudzielać, w następny poniedziałek wizyta, ale ta będzie chyba bez podglądu, więc za wiele się nie dowiem, a na pewno dostanę skierowanie na glukozę.
    Poza tym mała szaleje prawie całymi dniami, a najbardziej z rana i na wieczór jak już leżę i pachnę przed pójściem spać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Olenka, a co u Was słychać?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Niunia... ta sama nuda...:bigsmile:
    Mała szaleje na całego, pojedyncze skurcze, pojedyncze ciekniecia śluzu, wszelkie bóle okresowo-rozciągające (miednica/pachwiny) też pojedyncze...
    Moge się zgłośić na masaz szyjki w poniedziałek jak nic sie nie zacznie dziać.
    A tak to wszyscy do okola sla wiadomości co i jak i kiedy... :neutral:

Może mam wiosenną księżniczke i pojawi się w sobote (21-go)? Bo pechowa nie chciala być (piatek 13), w dzień matki też nie chciala się pokazać (wczoraj w UK):bigsmile:
    -- []
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    A mnie dzisiaj dopadł dół. :((( Wytrąca mnie z równowagi ta niepewność, to czekanie na objaw, na skurcz, na ruchy, czy nie za słabe. No i kiedy dzisiaj okazalo się, że ginekolog mi zachorowała i przelozyła wyczekiwaną wizytę o dwa dni, to mi się całkiem samopoczucie psychiczne posypało. :cry:
    W dodatku w domu atmosfera także do d...
    Nie wiem jak do tego podejść, jak uspokoic nerwy, żebym przestała obsesyjnie wyczekiwać na coś co może przyjsc równie dobrze za godzinę, jak i za dwa tygodnie. Tyle miesięcy, przygotowywania się, tyle wyobrażeń... Żebym przypadkiem nie zapowiadala się na kandydatkę do depresji poporodowej.:angry:

Treść doklejona: 16.03.15 20:56
    Oleńka - jaki kolor powinien mieć ten śluz ? Bo ja się trochę obawiam, ze moglam coś sobie zakazić przy tych aplikacjach luteiny, kolor mi się nie podoba, bo jest żółtawy, a chyba powinien być biały...?
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Azja, jakbym swoje myśli czytała!!!! Bo to że ja o stanie fizycznym piszę... to jedno, ale co mam w głowie... Taka gonitwa myśli że szok! 37 tygodni w nerwach czy donosze ciąże a teraz chyba jeszcze gorsze co się dzieje. Tak jak piszesz... Każdy ruch analizuje i skurcz... Raz chciałam dzwonić do szpitala bo mała tak szalała jak już dawno... I się zastanawialam czy to OK no bo jak to tak przez ponad 2 godziny mocnych kopniakow i obrotow...

Treść doklejona: 16.03.15 20:59
    No moj jest taki kremowy bym powiedziała, nawet kekko zółtawy. Ale tak do końca to nie wiem jaki powinien być...
    -- []
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Ty już masz 40tc, ja patrzę na swój suwak i normalnie chcialabym go jakoś popędzić! :)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Mam 40 bo z pierwszego USG miałam termin na 15 marca. Tym się posługiwali lekarze i polożna więc zmieniłam żeby mi było latwiej. 18 marca to termin z kliniki po transferze.
    -- []
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    agigi: Za pranie zabrałam się dopiero teraz i myślę, że razem z prasowaniem i myciem wyrobię się w 2 tygodnie na spokojnie pod warunkiem, że mi się Młody nie rozchoruje i będzie chodzić do przedszkola. Gdyby nie ryzyko, że przyniesie kolejną infekcję, która mnie uziemi i wyłączy z części zajęć i zalecenie gina, żebym przygotowała większość do 34 tygodnia, żeby potem móc w razie czego odpoczywać, pewnie jeszcze bym się za nic nie zabierała.

Agigi dzięki! Nie wzięłam pod uwagę w ogóle tego, że córka może mi zachorować i mnie zarazić i uziemić. Tzn. mam nadzieję, że mnie to już nie spotka, bo wystarczająco pochorowałam w tej ciąży, ale muszę to też brać pod uwagę.
    ..
    Cytrynko, cieszę się, że u Twoich maluchów i szyjki jednak wszystko ok!
    ...
    Azja a ten stan nie wynika z tego, że Leon urodził się przed terminem i nastawiałaś się, że urodzisz wcześniej? Bo jak patrzę na Twój suwaczek, to widzę, że jeszcze spokojnie 2 tygodnie możesz pochodzić, jeśli nie dłużej :wink: Ale rozumiem Cię chyba. Moja L. urodziła się co prawda tylko tydzień przed terminem (gdzie wszyscy straszyli ze przenoszę) i gdybym teraz miała rodzić po terminie, to chyba też bym była rozczarowana.
    Życzę, żebyś nie musiała za długo czekać :)
    Oleńka to ma termin :)
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    No właśnie, chyba niepotrzebnie nastawiłam się psychicznie, że to będzie wcześniej... :( historia Leonka ma w tym duży udział, no i ta miekka szyjka od grudnia. No i od dzis zastanawiam sie nad wagą dziecka, bo usg bylo tak dawno (chyba z miesiac temu) i dziecko mialo juz wtedy 2,5 kg...
    --
    •  
      CommentAuthorserratia
     permalink
    Azja, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale to wszystko hormony :) normalny stan na tym etapie.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    migg: Bo jak patrzę na Twój suwaczek, to widzę, że jeszcze spokojnie 2 tygodnie możesz pochodzić, jeśli nie dłużej

Dominika i to jest chyba najgorsze, jak się nastawisz że urodzisz wcześniej a potem 40tyg+ każdy dodatkowy dzień dobija...
    nie życzę oczywiście!
    ja od razu się nastawiłam, że urodzę tak jak Lu po terminie praktycznie w 41tc... wolę się miło zaskoczyć wczesniej ( tylko najpierw musze donosić...)

a co do usg to mi w szpotalu jak na KTG w dniu TP poszłam kazali zrobić aktualne ( ostatnie miałam z prawie 37tc)
    choć nie wiem co to dało, jak i tak dzien przed porodem pół kg mniej wyszło
    wiec Jeremi waży pewnie ponad 3 nie wiecej niż 4 kg :PP
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Mi dziś położna jak mierzyła brzucho to naniosla na wykres że mała ma 3900... dwa tygodnie temu inna polozna wymierzyła na 3500. Ciekawe ile bedzie mala miała bo na początku 35tc z USG miala 2500
    -- []
  2.  permalink
    Środa zmieniłam lekarza bo chciałam chodzić na NFZ. Jednak prywatnie jest zupełnie inaczej. Czuję się pewniej. I już tak będę chodzić do końca. Ale to pewnie zależy od lekarza.
    Dziewczyny a tak jeszcze zapytam. Jeden dzidzius miał pusty żołądek a drugi wypełniony. Tak może być? Głupie pytanie ale nie dopytalam lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Cytrynko cudowne wiesci!!! jaka pomylka lekarza , no szok...tyle stresu niepotrzebnie, 45 mm to ja bez ciazy tyle nie miewalam ;)

co do czekania to ja jestem mega cierpliwa, ale widze ze nie tylko ja zaczynam sie martwic waga, jak dobrze bylo byc mamą kruszynki :)))
    zero nerwow, mogla sobie po terminie wychodzic ;)
    dzis corka dala mi wycisk, 1,5 godziny za rączke zgieta w pol na placu zabaw...ale brzuch mnie bolał...myslalam ze to juz
    bo spac nie moglam podczas jej drzemki, ale teraz cicho
    jakby co mam wizyte w srode , poprosze o pomasowanie a co tam...raz sie zyje ;)

jutro ma byc cudny dzien, wiosenny
    :peace:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Oj kobietki doskonale Was rozumiem. Jeszcze nie dawno pislalam ze nie chce rodzic bo za wczesnie a teraz ta nie pewnosc doprowadza mnie do szalu. Z jednej strony juz bym chciala urodzic i miec malutka przy sobie a z drugiej to niech jeszcze sobie w bzuszku siedzi jak jej tak dobrze.

Aaa jeszcze do dziewczyn na koncowce wy tez macie tak duzo gestego zoltego sluzu? Jest tego az nawal za kazdym razem po skorzystaniu z toalety na bieliznie znajduje ogromne gluty :sad:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    cytrynko, strasznie się cieszę, chociaż uważaj i nie forsuj się! z bliźniakami szyjka jest bardziej podatna na nacisk, więc im więcej będziesz leżeć, tym lepiej dla dzieciaczków.
    Co do żołądka, to u nas było podobnie pęcherzem - jeśli był pełny, to znaczy, że jest przed siusianiem, jeśli pusty, to po siusianiu. Jeśli lekarz nie zwrócił na to uwagi, to chyba nic niepokojącego.
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Justyna jak gluty to moze byc czop bardziej niż śluz.
    -- []
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dorit: jakby co mam wizyte w srode , poprosze o pomasowanie a co tam...raz sie zyje ;)

Ja też mam wizytę w środę ale chyba nie poproszę o pomasowanie bo to boli...
    -- ,
    • CommentAuthorjustyna883
    • CommentTimeMar 17th 2015
     permalink
    Olenka nie pomyslalam o czopie. Ale moze to i racja...tego naprawde jest duzo.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Cytrynko super wieści :rolling: ja też chodzę prywatnie, jakoś tak pewniej się czuję.

Wczoraj wizyta bez usg, bo ostatnio połówkowe tydzień temu ta kontrola więc nie robiła. Szyjka pięknie trzyma czego się bałam po tych stresach :tooth:

Dziewczynki a jak się czułyście po glukozie? Zastanawiam się czy dam potem radę iść do pracy czy muszę brać wolne :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    misinka26: Dziewczynki a jak się czułyście po glukozie?

Misinka, dla mnie najgorzej było w trakcie badania - ta pierwsza godzina po wypiciu, a przed kolejnym pobraniem krwi. Wtedy robiło mi się słabo, gorąco, dziwnie. Miałam 3-punktowy pomiar (0-1h-2h), więc potem jeszcze jedną godzinę siedziałam i czekałam na kolejne pobranie. I wtedy już było ok, przez resztę dnia też.
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeMar 17th 2015 zmieniony
     permalink
    Wam się spieszy do porodu, a mi odwrotnie. Od samego początku nastawiałam się na poród w Wielkanoc. Zdziwię się bardzo jeśli zacznie się wcześniej. Nie jestem jeszcze gotowa. Wczorajsza wizyta mnie w tym utwierdziła, bo wszystko wysoko i pozamykane. Na KTG zero skurczy. Oczywiście kolejne mojego dziecko nie chciało współpracować z aparatem KTG. Musiałam trzymać czujnik AS.
    Mam problem z zabraniem się za pakowanie torby do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    blackberry: Misinka, dla mnie najgorzej było w trakcie badania - ta pierwsza godzina po wypiciu, a przed kolejnym pobraniem krwi. Wtedy robiło mi się słabo, gorąco, dziwnie. Miałam 3-punktowy pomiar (0-1h-2h), więc potem jeszcze jedną godzinę siedziałam i czekałam na kolejne pobranie. I wtedy już było ok, przez resztę dnia też.

Dzięki.Ja też będę mieć 3 pomiary niestety :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Teraz to chyba wszyscy mają 3 pomiary...
    Ja po wypiciu glukozy czułam się okropnie - tzn paskudztwo (wg mnie ;-) to jest okropne - więc smak, potem było mi gorąco, słabo, mdliło itp. - im dłużej po - tym lepiej, ale już do po łowy dnia byłam tak "trzepnięta" :wink: więc wszystko zależy jaką masz prace - bo jeżeli jakąś wymagającą fizycznie czy intelektualnie - to ja się nie nadawałam, jakbym mogła sobie lajtowo posiedziec po prostu w robocie - to jak najbardziej ;-)

a ja chyba pójdę do dermatologa. Ta swedzawka nic a nic nie maleje - powiedziałabym, ze wręcz przeciwnie, wapno wprowadzone 1,5 tyg temu nic nie zmieniło, drapie się cała, az mam całe ciało (prawie) w wysypce - pewnie od tego drapania, ale zaraz będę cała kostropata :/
    I generalnie nie narzekam - bo jeżeli to miałaby być jedyna uciążliwość ciążowa - to żyć, nie umierać :bigsmile: ale jednak chyba lepiej to sprawdzić ;)
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Ul_cia: Teraz to chyba wszyscy mają 3 pomiary...
    Ja po wypiciu glukozy czułam się okropnie - tzn paskudztwo (wg mnie ;-) to jest okropne - więc smak, potem było mi gorąco, słabo, mdliło itp. - im dłużej po - tym lepiej, ale już do po łowy dnia byłam tak "trzepnięta" :wink: więc wszystko zależy jaką masz prace - bo jeżeli jakąś wymagającą fizycznie czy intelektualnie - to ja się nie nadawałam, jakbym mogła sobie lajtowo posiedziec po prostu w robocie - to jak najbardziej ;-)

Dzięki. To chyba przeczekam i pójdę później, bo miałam w ten piątek ale jest 20 i nie ma szans na wolne bo podatki do 20.

Lepiej idź do tego dermatologa, lepiej się upewnić.
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Ula, swędzi Cię mimo tego, że się smarujesz? Całe ciało? Współczuję :( Teraz mi się skojarzyło, że jest emulsja do ciała cetaphil - dla alergików itp. - może w takie rzeczy warto iść. Mnie swędzi tylko brzuch, ale jak regularnie, dwa razy dziennie się posmaruję czymś delikatnym, to jest ok. No i do mycia ciała i twarzy używam tylko mydła marsylskiego albo z aleppo - żadnych żeli i innych syfów, mimo że strasznie mi brakuje tych pięknych zapachów :D Ale ja już tak od paru lat, bo po prostu nie miałam wyboru :)
    ...
    Mi w pierwszej ciąży po glukozie nic nie było, w tej miałam straszne mdłości, ale jak już potem zjadłam śniadanie, to było w porządku. No i miałam za każdym razem dwa pomiary. Nie wiem, czy to niefrasobliwość mojej ginki, ale się nie przejmuję, bo cukier od zawsze mam w dolnej granicy normy (teraz miałam 74 przed glukozą i 100 - dwie godziny po), więc chyba cukrzyca mi nie grozi.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    migg: Ula, swędzi Cię mimo tego, że się smarujesz? Całe ciało?

tak :sad:
    Zmieniłam mydło na Białego Jelenia, smaruje się Oliatum, albo Bio Oilem - ale to chyba nie ma znaczenia, bo mnie swędzi wszystko (prawie) tzn głowa, płatki uszu - a tam się nie smaruję niczym ;-) brzuch - głównie po bokach, plecy w okolicy krzyża - tak do połowy od dołu, podbrzusze - tak do samej cipochy, uda, pośladki, przedramiona, szyja (koszmarnie), dekolt (koszmarnie), piersi.....
    Już jestem cała kostropata od tego drapania :/
    No nic ! Idę ciąć krzaczory w ogrodzie - zajmę czymś ręce, to się drapać nie będę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    A może to jakieś nerwicowe ;) Brzmi masakrycznie. Dawno temu miałam coś takiego, ale prowadziłam wtedy baaardzo imprezowy tryb życia, a nie sądzę żeby tak było w Twoim przypadku :) Może rzeczywiście dermatolog coś zaradzi.
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Ulcia, mnie swędzą stopy i mam na nich taką hmm kaszkę.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    migg: A może to jakieś nerwicowe ;)

Musze to powiedzieć mojemu mężowi :devil::cool::wink:
    migg: miałam coś takiego, ale prowadziłam wtedy baaardzo imprezowy tryb życia

a może u mnie to z tęsknoty za imprezami? :tongue::wink:

Treść doklejona: 17.03.15 10:13
    brombap - mnie własnie stopy nie swędzą - pytała o to ginka, bo podobno, swędzenie stóp i dłoni to mogą być objawy cholestazy. Ale u ans to chyba za wcześnie....
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Wiem o cholestazie - ale tego co czytałam (choć to było w necie, więc pewności nie mam), w cholestazie raczej nie ma wysypki. Jest ona następstwem drapania się. A u mnie była chyba pierwsza
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ula ja się tak przy Hugu czochrałam.
    Łydki to aż do krwi. Dekolt, szyja non stop czerwone od drapania. Plecy i pośladki mi Mateo co wieczór po 45 min drapał a mnie dalej swędziało.
    Mnie gin mówił, że to hormonalne. I miał rację, bo dopiero po porodzie minęło (nie od razu, tak jak zgaga ale gdzieś po tygodniu, dwóch może....).
    Upierdliwe to było, więc wiem co czujesz.

Ej tak patrzę na Wasze suwaczki (Azja, Flavia, Bladykot) i myslę sobie niemożliwe ! Jak to one już 37/38 tydzień? Jakim cudem ? :shocked:
    Ale potem spoglądam na mojego dwumiesięcznego Pastuszka, który w bujaczku zaciesza do wiszącej żyrafy opowiadając jej, że aghhhhh, guuuuuu oraz auaaaaa no i już ogarniam Wasze zaawansowane ciąże.
    Szok jak ten czas ucieka, co nie ?
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Ula, a może leki/suplementy ciążowe? Prawie każdy specyfik ma na ulotce wymieniony świąd w działaniach ubocznych...
    --
  3.  permalink
    ja po dwóch wizytach: lekarz zapisał mi Euthyrox25- codziennie 1×1 na czczo na te tsh. do powtórki mam mocz, tsh, ft3,ft4, anty-tpo i anty tg. i wizyte u endo mam na 31.03. a dzisiaj po usg prenatalnym- wszystko w jak najlepszym porządku. Parametry idealne i pokazał się chłopiec, więc proszę o dopisanie do listy przy okazji.
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    subiektywna7: do powtórki mam mocz, tsh, ft3,ft4, anty-tpo i anty tg

Paula, ale powtórka badań chyba jeszcze przed rozpoczęciem Euthyroxu, co?
  4.  permalink
    teoretycznie tak ale praktycznie się nie da. Gin powiedział, że badania mam zrobić tuż przed pójściem do endo. Skoro lekarza mam za 2tyg. musiałabym nie brać leków do tego czasu, żeby badania były "czyste" a z tego co wiem lek zaczyna działać po ok. 6 tygodniach więc wynik nie będzie aż tak zaburzony...
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Marion, a Ty jesteś może lekarzem?
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    subiektywna7: teoretycznie tak ale praktycznie się nie da.

Rozumiem.
    _azja_: Marion, a Ty jesteś może lekarzem?

Nie. A co?
    •  
      CommentAuthoritlina
     permalink
    Ul_cia bialy jeleń ma w składzie sodium laureth sulfate, to moze Ci wysuszać i podrazniac skore. Moze spróbuj się myc babydream z Rossmana dla dzieci albo facelle tez z rosmana. Facelle jest niby do miejsc intymnych ale ma sklad jak lagodny żel, ladnie pachnie, nie wysusza, można tez nim myc głowę. Polecam na problemy z łupieżem. Mój mąż tym myje :D ale nikomu sie nie przyznaje, bo głupio powiedziec ze myje łeb tym czym kobiety pipke :P
    .
    Aha, a jak mnie swedziala skora w ciąży to smarowalam olejkiem arganowym.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.