Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoragigi
    • CommentTimeMar 18th 2015
     permalink
    Dorit, tez jestem zdania, ze jezeli maluch potrzebuje jeszcze posiedzieć, to i z rozwarciem możemy chodzić i 2 tygodnie i nic się nie wydarzy.
    Ikaan, wiem, co przezywasz. pamietam jak mnie w pierwszej ciąży gin od usg nastraszył w podobny sposób. Tyle, ze stwierdził, ze dziecko jest sporo młodsze niż wynika z terminu i ze na bank ciąża zakończy się poronieniem. Na szczęście jak prowadzący się dowiedział, to w dwa dni miałam u niego wizytę z usg i na dużo gorszym sprzęcie okazało się, ze wszystko jest ok. od tamtej pory jednak dokładnie weryfikuję, u kogo robię usg - jedna rzecz to certyfikaty, doświadczenie i sprzęt, a druga, równie ważna, to interfejs, czyli w jaki sposób lekarz przedstawia wyniki badania i je interpretuje.
    A co do dzisiejszej pogody, jest tak cudna, ze bym cały czas na dworze siedziała i postanowiłam nawet fotel tarasowy wyciągnąć i ja tylko będzie tak ładnie, wygrzewać się na nim przy herbatce. Na osiedlowym trawniku nawet się już stokrotki pojawiły, więc wiosna pełną parą!
    --
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Boję się przebijania pęcherza, masażu szyjki i podawania oksytocyny, także mam nadzieję, że mi się uda przechytrzyć system i pojawić się w szpitalu w momencie, w którym na to wszystko bedzie już za późno.
    Chciałabym urodzić w terminie, wtedy jak synuś zdecyduje, że chce już wyjść. Na pewno nie wcześniej. Nawet o kilka godzin.
    Ale przecież to tez nie w pełni zależy ode mnie. Może będę miała GBS dodatni? Może się pomylę i przyjdę za wcześnie? Może ktoś mnie dopadnie z łapskami, a czytałam tu kiedyś o takich numerach, że badają non stop i wykonują masaże szyjki podstępnie i bez zgody pacjentki. Kłócić się na porodówce? Chyba bym uciekła...
    -- Gniewuś 10.08.2015
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Pylą w tej chwili chyba olcha i leszczyna. Ja już jestem na lekach, niestety tylko wziewnych i o małej dawce - nic mi prawie nie dają :(
    Jak to jest podczas karmienia piersią i alergią? Są jakieś bezpieczne leki?

Co do usg to tak dużo zależy od sprzętu. Szkoda, ze nie wszyscy lekarze uczciwie informują, ze ich sprzęt jest zbyt słaby na porządne badania.

Dorit, nie czytaj już nic, nie martw się i czekaj spokojnie :)

Mi chyba dalej czop odchodzi. Na dzisiejszym ktg już dostałam wpis do karty, ze jak nie urodze w przeddzień terminu om to mam się stawić na izbę przyjęć. To by wypadało 3 kwietnia. I święta w szpitalu. Ale to by były naprawdę wyjątkowe święta :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Dopiero co wyszłam z choroby, a już czuję swędzenie w płucach - alergia się zaczyna. Będzie katar i drapanie w gardle.
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    _Isia_: Jak to jest podczas karmienia piersią i alergią? Są jakieś bezpieczne leki?

tu odp na Twoje pytania
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Dziewczynki a nie orientujecie się czy przeziębienie może zakłócić wyniki glukozy? Bo planowałam w piątek iść ale moje gardło boli nadal i to strasznie a do tego mam mega chrypę :angry:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Bladykot, dzięki. Właśnie doczytałam, ze moje leki sa z tych bezpiecznych no ale mało skutecznych. Zobaczę co będzie jak urodze. Może pylenie będzie mniej dolegliwe, jak nie to pójdę do lekarza i porozmawiam o ewentualnej zmianie leków.

Misinka, nie sądzę aby przeziębienie miało jakiś wpływ tylko jak będziesz już po pobraniu to wstrzymaj się do końca badania z lekami bo sporo z nich zawiera cukier i mogłyby zafalszowac wynik. A najlepiej to nie bierz z rana leków i weź już po badaniu.
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    _Isia_: Misinka, nie sądzę aby przeziębienie miało jakiś wpływ tylko jak będziesz już po pobraniu to wstrzymaj się do końca badania z lekami bo sporo z nich zawiera cukier i mogłyby zafalszowac wynik. A najlepiej to nie bierz z rana leków i weź już po badaniu.

Tylko kurcze w necie pisze że nawet przeziębienie może sfałszować i już nie wiem co robic..
    --
    • CommentAuthorigni
     permalink
    Dorit mi też się wydaje,że jak dziecko nie jest jeszcze gotowe, to od jednego masażu nie zacznie się poród. 4 dni przed drugim porodem miałam wizyte i ginka zapytała, czy chce już urodzić. Powiedziałam, że tak i zrobiła mi masaż. Nic nie czułam. Poród zaczął następnego dnia rano i trwał 2,5 h godziny, więc szybciutko. Myślę,że u mnie masaż poskutkował bo już był czas rodzić.

Nie stresuj się :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    To może jak masz wątpliwości to zadzwoń do lekarza albo się położnej zapytaj. No chyba, ze mozesz przełożyć o parė dni i problem z głowy. Bo może ciężko Ci będzie wysiedzieć z p rzeziebieniem na tej glukozie. Ja swoją glukoze dobrze znioslam. Przez pierwszą godzinę byłam tylko bardzo senna i ciut ciut mnie mdliło a potem to już tylko glodna bylam.
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    Misinko podczas infekcji i przeziębienia poziom cukru we krwi jest zaklocony
    zazwyczaj za wysoki więc jeśli nie zbliża się jeszcze termin wizyty na którą masz mieć wyniki to wstrzymaj się aż ci się polepsZy-mąż ma cukrzycę więc wiem sporo o tej chorobie:-D
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Rybcia, naprawdę? Nie wiedziałam. Ale w sumie dziwne bo jak lezalam z tym zapaleniem płuc i miałam crp blisko 150 to moje pomiary cukru nie odbiegały w żaden sposób od normy tzn. od pomiarow sprzed infekcji. Nie liczę oczywiście czasu kiedy działał steryd na plucka dla małego.
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    rybcia82: Misinko podczas infekcji i przeziębienia poziom cukru we krwi jest zaklocony
    zazwyczaj za wysoki więc jeśli nie zbliża się jeszcze termin wizyty na którą masz mieć wyniki to wstrzymaj się aż ci się polepsZy-mąż ma cukrzycę więc wiem sporo o tej chorobie:-D
    --

O dzięki, ja w sumie wizytę mam dopiero 13 kwietnia więc wolę przeczekać.
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Po wizycie. Szyjka przepuszcza palec, otworzyla się wewnętrznie, jeszcze zmiękła i trochę skróciła (poniżej 2cm). I to tyle:)
    Zrobić to usg czy nie zrobić... Ginekolożka zostawila mi wybór, chyba nie będę mierzyć dziecka przed porodem, za duże ryzyko błędu... Jak myślicie?
    Ostatnia waga dziecka to bylo 2435 g w 34 tc, ponad miesiąc temu. Chyba nie będę się stresować...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Jestem po wizycie i szyjka ma 2 cm i przepuszcza 2 palce... czyli nuda, nic się nie dzieje...

_azja_: Ginekolożka zostawila mi wybór, chyba nie będę mierzyć dziecka przed porodem, za duże ryzyko błędu... Jak myślicie?

Moja gin dziś mierzyła Małą i mówiła o błędzie +- 500g.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Ooo, to niezły rozstrzał. Dlatego nie ma sensu, nie robię już usg...
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    U mnie był nawet większy błąd przy Lilce. Mierzona dwa dni przed porodem miała mieć 3500 a miała 2870 :)
    --
    • CommentAuthorcestmoi89
     permalink
    A u mnie wyszło podczas porodu 3300, a urodziło się 4100, więc jeszcze większy błąd :wink:
    A tak w ogóle, to witam się. Orientacyjny termin mam na 27.11 :wink:
    --
  1.  permalink
    Cestmoi89 już wiesz o ciąży? Gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Iśka ja biorę leki na alergię a ciągle karmię więc spoko loko luz i frytki :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Cestmoi gratulacje!!! piekna nowina :) i fajna roznica miedzy dzieciami :)

Dziewczyny bardzo bardzo Wam dziekuje za uspokojenie mnie, bo stres mnie zzera i to niczemu nie sluzy
    wrociłam do ksiazki Pani Irenki i jest jak wół, ze to macanie szyjki to interwencja wbrew naturze...czlowiek sie uczy całe zycie
    nie chce poganiac juz synka _ w koncu nie mozemy sie dogadac co do imienia :P
    juz przestaje wariowac z tą wagą ;) co bedzie to bedzie, a lepiej zeby sie rozkrecało w swoim czasie
    mam sporo sluzu podbarwionego lekko na brazowo- moze to czop, choc ginka twierdzi ze nie ma czopa juz u mnie i jest b mieciutko
    dlatego nie bolało wcale, szyjki juz prawie nie ma
    za to teraz chodzę podkulona i zmeczona, oby córa dała pospac nieco

azjo ja bym juz nie mierzyła, tym bardziej ze ostatnia waga była srednia, akurat
    --
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    ja tez bym nie mierzyla choc mi przed porodem okreslili corke na 3500 a urodziła sie 3510 ;)
    ale co ma byc to bedzie
    Cestmoi89 gratuluje
    ja tez wiedzialam tak wczesnie po wykresie heheheheh
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
    • CommentTimeMar 18th 2015 zmieniony
     permalink
    cestmoi89: Orientacyjny termin mam na 27.11

Miałam termin na ten sam dzień :cry: Wczoraj minęły 3lata od szczęśliwego testu :wink:
    GRATULACJE :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormotylica1
     permalink
    Cestmoi ja również gratuluję, ja też już wiedziałam na tym etapie bo miałam zrobioną betę.

A ja się dokulałam do 5 miesiąca, czuje już wyraźnie rosnący brzuch, już nie tyję tak po ciele tylko brzuch się powiększa niemal z dnia na dzień.
    W pracy już końcówka, czuję że za nerwowo reaguję na pewne sytuacje... więc dla wszystkich będzie lepiej jak zacznę odpoczywać i skupiać się na maleńkiej ;)

Ruchy już czuję bardzo wyraźnie i ciągle mam niedosyt, że tak mało się rusza - pewnie nie raz jeszcze będę chciała do tego etapu wrócić :shocked:

Dzisiaj pierwszy raz poczułam takie jakby drętwienie macicy też coś takiego miałyście? Trwało dosłownie chwilę i przeszło ale się zastanawiam czy to nie jest to słynne stawianie się macicy...

I mam jeszcze pytanie do tych co chodzą na basen, jaki macie/miałyście kostium kąpielowy jedno czy dwuczęściowy, jakoś te z koszulkami bardziej mi się podobają ale nie wiem czy to się sprawdzi do pływania...
    --
    •  
      CommentAuthorczajnik
     permalink
    Cestmoi gratulacje :-)

To ja się też ujawnię. I przywitam. W końcu widziałam dzisiaj Maluszka i słyszałam jego serce. Ale wizyta i szybkie USG tak mi pomieszały z terminem, że chwilowo zupełnie nie wiem jaki jest. Zapewne coś pomiędzy środkiem a końcem października. W piątek mam dokładne USG, to się dowiem, bo teraz było tylko tak na szybko i bez wydruku, bo się drukarka popsuła...

Dorit, będzie dobrze :-) Jak czytasz Irenkę, to bardzo dobrze. Mi się tak udzielał jej spokój, że pół porodu spędziłam czytając jej książkę, a potem mimo sugestii męża, że do szpitala, to może lepiej Gugulską, wzięłam ją ze sobą. Jakby z nami jechała ;-)
    --
    • CommentAuthorcestmoi89
     permalink
    Mając 8-9-dniowe fl i znając naszą płodność to wiedziałam już jak się miesiączka "spóźniła" o jeden dzień :wink:
    Azniee, a w którym tygodniu się Basia urodziła? Bardzo wcześnie chyba?
    Dziękuję za gratulacje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
    • CommentTimeMar 18th 2015 zmieniony
     permalink
    36+4 :) 2.11
    OM 20.02
    --
    • CommentAuthorcestmoi89
     permalink
    Heh, no tak :wink: zapomniałam, że rok ma 12 miesięcy :surprised: Ja miałam om 15.02, ale szczyt w 19dc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    _azja_, jeżeli nic się nie dzieje i usg miałoby być dla samej wagi, to bym chyba nie robiła. Gdyby była konieczność to pewnie ginka by nalegała.
    pewnie jak pojedziesz rodzic, to w szpitalu i tak zrobią.
    --
    •  
      CommentAuthorAgaDkaa
     permalink
    'Jestem i ja :D termin na 21.08.2015 :D dziewczynka ;0
    •  
      CommentAuthorl_ida
    • CommentTimeMar 19th 2015 zmieniony
     permalink
    " Motylica1 : Dzisiaj pierwszy raz poczułam takie jakby drętwienie macicy też coś takiego miałyście? Trwało dosłownie chwilę i przeszło ale się zastanawiam czy to nie jest to słynne stawianie się macicy... "

Ja też tak mam. U mnie to niestety początki stawiania się macicy. W pierwszej ciąży tak się zaczynało i teraz też :/
    •  
      CommentAuthorrybcia82
    • CommentTimeMar 19th 2015
     permalink
    Moja macica w tej ciąży stawia się od 17 tyg a od 20 zbyt często i nieraz boleśnie, dlatego muszę dużo odpoczywać i biorę 2*po 2 globulki luteiny, 3*po 1 tabl magnezu i na początku no spe '-teraz doraźnie
    z córką tak miałam i mi sie szyjka zaczęła skracać też na tym etapie
    Dlatego teraz reaguje wcześniej na niepokojące mnie objawy
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Czajniku fajnie ze sie ujawnilas :)):flowers:
    dziekuje za slowa pociechy
    u mnie sluz podbarwiony krwia lekko, tak bylo i przy corce po takim badaniu
    szyjka troche pobolewa, ale nie chodze juz pokurczona
    mam w planie sie wyspac :) corka dzis spała jedynie 23-7, z wieloma pobudkami:/
    ponarzekam na bol zoładka, glowy i zatok :PP ale da sie wytrzymac
    piekna pogoda sloneczna sie zapowiada, jutro zacmienie slonca, fajna data jakby co dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    1. Olenka01 - 18.03.2015 (dziewczynka),
    2. niunia32 - 23.03.2015 (dziewczynka)
    3. azja_- 26.03.2015 (chłopiec), Dorit - 26.03.2015 (chłopiec), _Isia_ - 26.03.2015 (chłopiec)
    4. Malgoska15 - 02.04.2015, justyna883 - 02.04.2015 (dziewczynka)
    5. bladykot - 04.04.2015 (niespodzianka)

6. flavia - 17.04.2015 (chłopiec)
    7. MamaKubusia - 18.04.2015 (dziewczynka)
    8. a_net_a - 20.04.2015 (dziewczynka)
    9. lampka2 - 28.04.2015 (dziewczynka)
    10. doti86 - 02.05.2015 (chłopiec)
    11. blackberry - 06.05.2015 (dziewczynka), anula36 - 06.05.2015 (chłopiec)
    12. agigi - 13.05.2015 (dziewczynka), andzik81 - 13.05.2015 (chłopiec)
    13. Wisienka3 - 19.05.2015 (dziewczynka)
    14. migg - 25.05.2015 (chłopiec)
    15. Calypso77 - 26.05.2015 (chłopiec)
    16. dżasti - 27.05.2015 (chłopiec), bari_87 - 27.05.2015 (chłopiec)
    17. dinka24 - 10.06.2015 (dziewczynka), Hania89 - 10.06.2015 (chłopiec)
    18. lolita1983 16. 06. 2015 (chłopiec, chłopiec)
    19. brombap - 17.06.2015
    20. Eliza_12 - 18.06.2015 (chłopiec)
    21. igni - 21.06.2015 (dziewczynka)
    22. serratia - 29.06.2015 (dziewczynka)
    23. manka73 - 7.07.2015 (chłopiec)
    24. karooo24 - 8.07.2015
    25. misinka26 - 09.07.2015 (chłopiec)
    26. puelka - 15.07.2015 (dziewczynka)
    27. Środa - 19.07.2015 (dziewczynka)
    28. Rybcia82 – 20.07.2015 (chłopiec)
    29. iris30 - 24.07.2015 (dziewczynka)
    30. Figowa_mama - 31.07.2015 (chłopiec)
    31. cytrynka251 - 10.08.2015r (bliźniaki)
    32. Malisiek - 12.08.2015 (dziewczynka)
    33. Basita – 14.08.2015
    34. kolonialka - 16.08.2015 (chłopiec)
    35. Motylica1 - 17.08.2015 (dziewczynka)
    36. Tomira - 20.08.2015 (chłopiec)
    37. AgaDkaa - 21.08.2015 (dziewczynka)
    38. Ul_cia - 24.08.2015 (dziewczynka)
    39. I_ida - 25.08.2015 (dziewczynka)
    40. karolinka81 - 28.08.2015
    41. Kinga - 3.09.2015 (chlopiec)
    42. Libra1610 - 10.09.2015
    43. Ikaan - 24.09.2015
    44. Akirka -27.09.2015
    45. Ew3ame - 29.09.2015
    46. subiektywna7 - 30.09.2015
    47. Żurawinka – 03.10.2015
    48. Tosik - 21.10.2015
    49. magda_a - 27.10.2015
    50. wiolka84 -17.11.2015
    51. MrsCreme - 18.11.2015
    52. cestmoi89 - 27.11.2015

ale nam się lista wydlużyła :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    cestmoi89: Ja miałam om 15.02, ale szczyt w 19dc

witaj kolejna listopadóweczko :)

Ja miałam OM 28.01, a najpewniej szczyt temperatury i szczęśliwe serducho 30 dc. Coś czuję, że się mocno z tego natłumaczę ginekolog :)

U mnie najpewniej termin 18.11- proszę o edycję w wolnej chwili :)

Mam pytanie- 5t5d, dzisiaj śluz podbarwiony na brązowo, na razie jednorazowo na brązowo- raczej nie plamienie- martwić się? Do gin wybieramy się w poniedziałek dopiero...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Gratuluje nowym ujawnionym Mamusiom :bigsmile:
    MrsCreme - a bierzesz coś? Luteina? Na tym etapie podbarwiony śluz lekkim brązem nie powinien niepokoić. :)

Kochane - co można brac na zatoki/katar? Ja mam w głowie, ze moge tylko Apap - a coś do psikania do nosa? jednak roboty ogródkowe nie wyszły mi na zdrowie :/
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    MrsCreme, nie martwić :wink:
    Sama się oczywiście zamartwiałam jak nie wiem co - jakiś tydzień później niż piszesz - ale zasadniczo tylko żywa, jasnoczerwona krew jest powodem do niepokoju. Brązowe, brunatne plamienie, to nic świeżego, że tak powiem. Może jakieś małe naczynko przy implantacji pękło, a dopiero teraz ta tzw. stara krew znalazła ujście.

Ulcia, inhalacje sobie zrób - z Olbasa albo Inhalolu. Miejscowo do nosa, jeśli zatkany, możesz też typowe "piskacze" jak Otrivin, ale tylko przez klika dni.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ja wczoraj miałam silny atak zapalenia żołądka, to wiążę się z ogromnym skurczem (i bólem) mięśni gładkich i zastanawiam się, czy jedno z drugim się nie wiąże :(
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ktoś pytał o kostium na basen? Ja chodzę w dwuczęściowym : kupiłam tylko większe majtki a ze stanika wyjęłam wkładki bo w końcu mam biust :bigsmile:
    Tylko, że ja nie pływam tylko się pluskam, najczęściej w brodziku z synem, bo ginekolog powiedział, żebym raczej się moczyła niż pływała. Po każdym basenie mam też sobie zaaplikować clotrimazol dowcipnie.

Brązowym śluzem bym się nie martwiła tylko obserwowała i się w tych dniach oszczędzała, ale jak tylko pojawi się żywa krew to na izbę. Mam dwukrotne doświadczenie w tym temacie niestety.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Ulcia jak mam problem z zatokami ratuje się z SINUPRET. Wiem, że opinie są podzielona, ale on na prawde działa i 3 dni po jednej tabletce i kłopot z glowy:bigsmile:
    -- []
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    A możecie polecić coś na chrypkę?
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Mam plamienia po wizycie i jestem cała obolała. .. I to tyle
    -- ,
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    Misinka, na chrypkę z aptecznych specyfików możesz sobie kupić takie pastylki do ssania: Isla lub tańsze, a praktycznie to samo - Fiorda. Unikaj tymianku.
    Pij też dużo, żeby śluzówki nawilżać dodatkowo.
    --
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    Zgadzam się z dziewczynnami że br śluz to nie jest świeża sprawa, ale oszczędzać się trzeba bo organizm zawsze nam daje znaki żeby zwolnić
    pięknie dzisiaj na dworku w sam raz na porodowke dla niektórych,rozumiem że czekacie na wiosnę Ale astronomiczna to już dawno jest hehe
    --
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    A na chrypke i wszystko co z gardłem związane to tantum verde w aerozolu
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Ulcia, nie bierz żadnych psikaczy tupu Otrivin, Nasivin czy Akatar. Tego typu areozole będą powodowały dodatkowy lub wtórny obrzęk śluzówki i mimo chwilowej poprawy, sytuacja może się po nich pogorszyć, bo śluzówki nasze są bardzie ukrwione i tak reagują na te leki. Ja mam pod ręką zawsze wodę morską z eukaliptusem a na cięższy katar zatokowy radzę sobie stodując ząbki czosnku wciśnięte do nosa (tylko tak aby wystawały ) :) Ten pomysł z czosnkiem znalazłam gdzieś tutaj na forum, najpierw odnosiłam się do niego stosunkowo nieufnie ale w ostatnim tyg w końcu sytuacja katarowa mnie do tego zmusiła i powiem szczerze "rewelacja!!".
    Jak katar i zatoki zaczną męczyć bardziej to już lepiej udać się do lekarza :)
    A na gardło tamtum verde, nie ma chyba niczego lepszego :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    Ile nowych mam! Znowu na liście spadam ale za jakieś czas zacznę się pnac na szczyt ;-) z resztą ostatnio z 7 miejsca chyba urodziłam to może tym razem uda się do czołówki dojść. A widzę ze wszystkie jesteśmy nadziebione ach ta wiosna :-)
    --
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    Iris normalnie wyobrazilam sobie siebie z ząbkami czosnku w nosie hahahaha
    na pewno blokują katar-a jak się je wyjmie?leci!?
    z tymi aeorozolami to fakt-nie na nasze śluzówki
    --
    •  
      CommentAuthorikaan
     permalink
    Macie rację piękny dziś dzień i mam nadzieję, że będzie i piękny dla mnie! 14;20 mam to usg- trzymajcie kciuki :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Właśnie nic już nie leci jak wyjmiesz, ja włożyłam je sobie przy takim wodnistym, początkującym katarze, do tego miałam jeszcze zapalenie spojówek i też mocno złagodził jego objawy. Pierwsze kilka chwil.. koszmar, ale mnie zapiekło, jednak dałam radę :D mąż chodził i się ze mnie naśmiewał, ja w lustro nie patrzyłam, bo parskałam śmiechem :crazy: ale najważniejsze, że po ok 0,5 h poczułam znaczną ulgę. Stosowałam ten czosnek 3 razy dziennie przez 2 dni. Po tym czasie katar zniknął, teraz mam już drożne drogi oddechowe i mogę normalnie oddychać:swingin:
    Ale w nocy zaczęłam chrapać :( czy Wy też tak macie? Koszmar jakiś, żal mi męża :cry:

Ikaan trzymam kciuki za wizytę!!!

ja też mama dziś spotkanie z doktorkiem... mam nadzieję, że z szyjką wszystko ok, bo nadal trochę pobolewa :neutral:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.