Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormisinka28
    • CommentTimeMar 19th 2015
     permalink
    iris30: Ale w nocy zaczęłam chrapać :( czy Wy też tak macie? Koszmar jakiś, żal mi męża :cry:

Też to mam niestety :angry: od dwóch nocy M mnie budzi bo spać nie może :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    Kciuki za usg zaciśnięte i za wizyty też
    ja bym chciała głośno chrapać przez tydzień -zemscilabym się na moim bo skubaniec tak chrapie że spać nie mogę ...
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Nie było mnie tutaj kilka dni, myślałam, że będę komuś gratulować a tutaj NIC!
    Znaczy się, gratuluję wszystkich nowym przyszłym mamusiom. To oczywiste:bigsmile:
    Powiem Wam, że mam już kryzys ciążowy. Od ponad 3 tyg. jestem cały czas na coś chora i to bez żadnej przerwy. A teraz od wtorku mam zapalenie nerki. I o ile przy zapaleniu samego pęcherza nie leciałam do lekarza, to jak mnie zaczęła nerka rwać to pobiegłam w te pędy. (pobiegłam to o dużo za dużo powiedziane, bo się ruszać nie mogłam). Dostałam antybiotyk i dziś już jest w miarę. Tzn. gorączki już nie mam, mdłości jeszcze zostały, ale jako tako ruszać się mogę. A ból był przeogromny i jeszcze Aleks wiercący się na obolałym pęcherzu w środku. No tragedia. Mam nadzieję, że w końcu wyzdrowieję i będę mogła cieszyć się znów ciążą, bo teraz to mnie już negatywne emocje dopadają.
    -- ,
    • CommentAuthorigni
     permalink
    Ulcia ja na zatoki biore sinupret i psikam quixx a na noc gripsstop. Taki zestaw dostałam od laryngolog w styczniu i jak tylko zaczyna się katar to psikam,bo sinupret od dwóch miesiecy biore caly czas. No i oczywiście inhalacje z soli fizjologicznej jak już gorzej jest.
    Na gardło tantum verde :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A u mnie pakowanie, bo w sobote przeprowadzka i powiem Wam, ze to jest masakra!!! Nie ogarniam :| Dobrze że mam mame i koleżanke do pomocy, bo bym sie zasapała.
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Malisek gratuluję i jednocześnie współczuje! Wiem co to znaczy, bo ja się przeprowadzałam do nowego mieszkania 1,5 roku temu. Do tej pory czuję niechęć do przeprowadzek i remontów, nawet castorame omijam szerokim łukiem. Mieliśmy w tym roku robić gładzie (mieszkamy w nowym budownictwie i odradzali nam gładziowanie wcześniej), ale jak się okazało, że jestem w ciązy a remont miał trwać miesiąc to odpuściliśmy. Gładzie zrobi się później ... ja bym nie dała rady. I tak byśmy wynajmowali ekipę do sprzątania, ale całe to zamieszanie itd... Generalnie współczuję i nie przesadzaj! dbaj o Was i nie nadwyrężaj się za bardzo!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja jestem przerażona :sad:bo muszę wyrwać zęba, a jego korzeń zahacza o zatokę...więc na bank bez szycia się nie obejdzie :sad: do wizyty chyba zejdę na zawał:cry:

Witam nowe ciężaróweczki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    MrsCreme, bierzesz ze sobą wykres na wizytę? Czy gin nie uznaje tej diagnostyki?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dzięki dziewczyny za katarowe porady ;-) Sinupret mam w domu - nie wiedziałam, ze w ciąży można :)
    A te ząbki czosnku do nosa - to czymś owinąć, nie poparzy?
    Na gardło tez polecam Tantum Verde!

ikaan - i jak?
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    podpisuje sie pod tym co napisala Blackberry odnosnie plamien i bolu zatok, mi tez ten sinupret polecila ginka
    co prawda nie kupiłam ;P ale inhalacje i czapa na glowie przez caly dzien i noc załatwiaja sprawe :)

Mrs creme wspolczuje bolu zoladka, mnie łapie w koncowce taki i wzmaga tez skurcze- koszmarny
    w takiej sytuacji nospe bym wziela na rozluznienie
    ja tez troche plamiłam na poczatku w tej ciazy i ginka mi tlumaczyla to wlasnie peknieciem naczynka itp
    Niunia a plamienie po badaniu masz?tez Ci cos przy szyjce majstrowala lekarka?ze az obolala chodzisz, to co to za badanie!?
    co do czosnku to potwierdzam! ja dla siebie i corki robiłam taka smierdzącą bombę :)siekalam czosnek i cebule i zawijałam w uciety kawalek gazy , i w supełek, wieszałam nad lozkiem i wdychalam sobie do nosa- czosnek to naturalny antybiotyk!
    mozna tez papką plukac usta, gardlo...ja nie jem surowego bo zloladek mi wysiada, ale do srodka tez dobry!!
    wsadzalam zabki do nosa i nie pieklo prawie, jak nos obtarty to linomagiem córce smarowałam...a i amolem na noc pod nosem sobie...
    no i spanie bez wlaczonego ogrzewania( teraz to juz cieplo)

dzasti zdrowia!
    Malisku wspolczuje przeprowadzki akurat teraz, mezu niech wolne bierze z pacy!:P
    bari bedzie dobrze- teraz znieczulenie mozesz wizac i pewno antybiotyk tez podadza w razie czego.
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Coś mnie zaczęło podbrzusze dziwnie pobolewac. Jakiś tak ucisk. Hmm hmm. Ciekawe czy to coś oznacza i coś się zaczyna dziać.
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Isia- moze to juz to...:)
    mnie ciagle cos skurcza i boli, wiec juz troche sie przytępiłam i nie wiem kiedy ;)
    ale jak beda skurcze to poznam :)
    ale tydzien minal , jutro i weekend
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    iris30: Generalnie współczuję i nie przesadzaj! dbaj o Was i nie nadwyrężaj się za bardzo!!!

Ja się oszczędzam. Miałam mamę i koleżankę do pomocy i w sumie one odwaliły większość roboty. Trochę jeszcze jest do pakowania, ale mężu popakuje, jak wróci z pracy. Wolnego niestety wziąć teraz nie może, bo za dużo kasy by przez to w pracy przepadło, a i tak nam poszło już tyle na tą przeprowadzkę, że to jest szok.. A i tak jeszcze trochę rzeczy trzeba dokupić, choćby dywany.
    .
    Bari, współczuję rwania! Ja miałam usuwaną 8 w lutym i mało na fotelu nie zemdlałam przed, A tu 5 sekund i było po. Tyle, że u mnie z korzeniami było okej..
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja pakowałam sama całe nasze mieszkanie w 25tc bo P. z ojcem wozili a moi rodzice zajmowali się Miśkiem...no a później w domu większość rozpakowywałam sama...jedyny plus że talerze i garnki kupowaliśmy nowe więc od razu zawoziliśmy do domu. Najgorsze były chyba książki bo kartony mega ciężkie...
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    To mi nie dadzą nic cięższego podnieść, ani nawet pudła przesunąć:tongue: Vana mamy zamówionego na sobote w południe. No i będzie mężu nosił ze swoim kumplem, moim tatą i kierowcą. A mama z Majką. Rozpakowywać pomoże mi też mężu i jeśli sie w weekend nie wyrobimy, to pewnie mama w poniedziałek. Daleko mieć nie bedzie, bo bedziemy mieszkać w domu obok :D
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Isia, co tak wybiegasz przed szereg! U mnie to taka cisza... Żeby chociaż odrobina czopa, żeby jakiś skurczyk maleńki... Nasza forumowa wróżka Fragile mi dzisiaj wywróżyła poród po terminie, a ja zamawiałam u niej rzucenie uroku, który by poród wywołał... Ech, lepiej chyba żyć wierząc w taką wróżbę i w razie czego pozytywnie się zaskoczyć:)
    A w ogóle dziś od starszej kobiety w kolejce uslyszalam pytanie czy spodziewam się bliźniaków. :crazy: taki grubas jest ze mnie
    :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    ło matko! ile nowych przyszłych mam. Witam serdecznie wszystkie razem i każdą z osobna.

Co do plamień, to jak incydent się nie będzie powtarzał, to nic takiego. Też tak miałam przez półtora dnia na Twoim etapie ciąży. Minęło samo i się nie powtórzyło ( i oczywiście niech tak zostanie).
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Melduję, że jestem po usg genetycznym. Dzidzia ma 61,7mm, NT 1,8, kość nosowa widoczna. Także wszystko ok, ryzyko zespołu Downa 1:2300. Dzidzia mega ruchliwa, nie przypominam sobie żeby Marcelinka się tak ruszała. A ta i nogami wierzgała i co chwile rękoma machała. Wyrostek płciowy bardzo sterczący, ale lekarz mówi, że tak się rusza, że trudno ocenić kąt nachylenia. Jednak mąż zawyrokował, że to chłopak;) A termin porodu mam na 27.09, jakby ktoś edytował listę, to proszę o zmianę, bo raczej będziemy patrzeć na ten termin, ze względu na szybki skok temperatury.
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
    • CommentTimeMar 19th 2015 zmieniony
     permalink
    A ja właśnie po rozmowie tel ze szpitalem. Dostałam nakaz leżenia przez bite 2 godziny na lewym boku z podpaska miedzy nogami... Mam liczyć ruchy małej i ewentualne skurcze. Po tym czasie jeszcze raz zadzwonić do szpitala.
    Dzwoniłam tam bo od rana trochę ciekne, tzn ciekne od 3 dni, ale dzis to prawie za każdym razem jak sie poruszę to mam mokra plamę w majtkach... I tak mi sie Lecia przypomniała z tymi saczacymi sie wodami... Nie kazali mi od raZu przyjechać tylko właśnie spr co po tych 2 godzinach sie wydarzy.
    -- []
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Już przeszło. Wracam karnie do kolejki ;) Ja chetnie jeszcze poczekam. Chciałam się jeszcze nacieszyć ostatnim weekendem z mężem we dwoje ;) Choć na coś więcej chyba się nie zdecydujemy bo ten czop mi odchodzi, tak mi sie wydaje, a przyjaciółki poradziły, żeby się wstrzymać ze względu na ryzyko infekcji. Nie wiem zatem jak będę "wypedzac" synka bo myć okien to mi sie nie chce ;)
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Melduje sie i ja po wizycie. Wiec z malutka wszysto oki, rozwarcie na 5 cm.... Wiec jak do piatku 27.03 nie urodze mam sie stawic do szpitala na CC :sad:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    justyna883: rozwarcie na 5 cm.... W

Ooo, nieźle :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dobry wieczór melduję się po nadrobieniu ponad 400 postów ... Leżę smarkata... Jutro rui na 13 mam gina
    Dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    Oleńka, to kciuki, żeby się samo ładnie rozkręciło teraz, melduj nam grzecznie jak szpitalowi :bigsmile:

Isia,schody i sutki Ci zostają :wink:

Justyna, 5 cm? :shocked: To chyba dużo, nie? I żadnych skurczy? To tak można? Bo że z dwoma centymetrami tu dziewczyny śmigają, to już załapałam, ale żeby pięć? To też kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorikaan
     permalink
    Dziękuje wszystkim za słowa pociechy. Dziś na usg wyszło, że wszystko jest oki! :D Kość nosowa widoczna :cheer::cheer::cheer: Przezierność karkowa 1,4mm także też jest dobrze. No i ryzyko zespołu downa 1:10500 także malutko. Kurcze ale mnie nastraszyła ta babka na poprzednim usg, mąż też jak nigdy zdenerwowany. Nie palił tyle czasu a dzisiaj z fajeczką. No ale na szczęście dzieciuch zdrowy:crazy:
    Jeszcze raz dziękuje za wszystko dzięki wam denerwowałam się ciut mniej :thumbup:
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    _azja_: Nasza forumowa wróżka Fragile mi dzisiaj wywróżyła poród po terminie, a ja zamawiałam u niej rzucenie uroku, który by poród wywołał... Ech, lepiej chyba żyć wierząc w taką wróżbę i w razie czego pozytywnie się zaskoczyć:)

No ja Ci życzę żebyś w terminie urodziła, ale wyglądasz tak pięknie, że tylko chodzić i chodzić i chodzić ;))) Wiem, kopa za to dostanę :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    blackberry: Bo że z dwoma centymetrami tu dziewczyny śmigają, to już załapałam, ale żeby pięć?

dla mnie to szok, bo ja 2 cm miałam po 6 h skurczy co 5n min ;D

Ikaan no i super :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Malisiek: A u mnie pakowanie, bo w sobote przeprowadzka

U nas najpierw wyprowadzka- mąż wyjeżdża do innego miasta już w poniedziałek :( a potem przeprowadzka moja i córy, gdzieś na przełomie czerwca/ lipca albo w lipcu... Mąż mi zwozi teraz pudła, żebym się następne 3 miesiące pakowała, bo mi nikt nie pomoże, więc muszę to mooocno rozkładać w czasie... Dobrze Maliśku, że już niedługo to będzie za Wami!

Dorit: Mrs creme wspolczuje bolu zoladka, mnie łapie w koncowce taki i wzmaga tez skurcze- koszmarnyw takiej sytuacji nospe bym wziela na rozluznienie

Dorit, ja nie mam ciążowych bóli, tylko przewlekłe zapalenie żołądka z objawami ostrymi- żółć zarzuca się do żołądka i ból zwala z nóg, czasami pomagają wymioty, ale to taki stres dla organizmu, że cała się trzęsę itp. Ból zdecydowanie gorszy (i taki bardziej... przerażający, bo siada na przeponie i nie pozwala oddychać) niż porodowy, serio! Znowu odwiedzę gastroenterologa... :(

5 centymetrów rozwarcia! No chyba nie myślisz Justyna, że dotrwasz jeszcze 8 dni :)
    --
     permalink
    Blackberry ja sama jestem w szoku. W zyciu bym sie nie spodziewala ze az tyle mozna miec i normalnie smigac. Gin mowi ze mala dosc wysoko jak na takie rozwarcie dlatego z CC czeka jeszcze tydzien bo ma nadzieje ze to samo sie rozkreci.
    Z Kamilka mialam 2 cm jakies 3 tyg przed porodem a na porodowke pojechalam po odejsciu wod i mialam 4 cm a teraz bez skurczy az tyle.... Normalnie szok:shocked:

Ikaan super ze wszystko jest dobrze. Tak myslalam ze to wina sprzetu... Teraz juz mozesz odetchnac :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    justyna883: Wiec jak do piatku 27.03 nie urodze mam sie stawic do szpitala na CC :sad:

Ale dlaczego tylko do piątku masz czas ?
    Kurde takie spore rozwarcie to po co ciąć ? Bez sensu..... :sad:
    Chyba, że masz jakieś wskazania do cesarki.
    Ale jak nie to nie rozumiem zupełnie o co kaman :confused:
    --
     permalink
    Teo ja jestem juz po jednej cesarce i bardzo chce rodzic sn. Ale to rozwarcie nie bardzo podoba sie mojej gin bo mala dosc wysoko a ono z tygodnia na tydzien jest coraz wieksze. Gin nie pozwala na wywolnie porodu po cc..wiec dala nam tydzien. Jak do piatku nic nie ruszy bedzie cc.
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    ikaan - super wieści
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    2 godzin y wyleżałam, mala mnie skopała przez ostatnie poł godziny, ale sie jej nie dziwie. Ja sama chcialam sie już po godzinie pogryść... Przecież ścierplam cala... Skurcze mialam 3 przez ten czas i pocieklo lekko jak wstalam... Więc jak zadzwoniłam spowrotem połozna stwierdzila, że to nie wody:shocked::wink: I mam dalej cierpliwie czekać na rozwiniecie akcji...:confused:
    -- []
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Jak ze mnie ciekła brunatna wydzielina to po prostu zadzwoniłam do szpitala i poinformowałam, że jade:tongue: Sprawdziły papierkiem i to nie były wody, a ja spokojnie mogłam wrócić do domu i nie rozmyślać wkółko, czy to wody, czy to nie wody.
    Ja bym odczekała z godzine i znów zadzwoniła, że cieknie więcej i że sie martwie i chce przyjechać sprawdzić.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Justyna a jaką masz bliznę ?
    Bo to jest najważniejsze. (czas jaki upłynął od poprzedniego porodu nie jest tak kluczowy, mój gin znał przypadki porodów naturalnych rok po cesarce......)

A Mała wysoko, bo pewnie wody główkę wypierają.
    Mój Hug miał przy 8 cm główkę niewstawioną i dopiero jak mi lekarka przebiła pęcherz to się wstawił i szybko urodził.
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Malisiek: Ja bym odczekała z godzine i znów zadzwoniła, że cieknie więcej i że sie martwie i chce przyjechać sprawdzić.

Tylko nie chgce mi sie jechac 30km tylko poto...:sad: A do tego mąż na nocki do pracy chodzi i jak go wyciągnę to nie zdąży już do pracy... A jak nie urodze to bedzie to jego nieusprawiedliwiona nieobecność... A w jego firmie trzeba się nieźle tłumaczyć... Wiec odczekam do rana i zobaczymy czy coś się zmieni.
    -- []
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Ikaan, super! :)))

Treść doklejona: 19.03.15 21:08
    Olenka, powodzenia :)
    -- ,
     permalink
    2mm bylo w 32 tyg. Od tego czasu nie mialam USG ja nie mieszkam w PL i u nas jest tylko 3 USG na cala ciaze. Wiec jak sie ma teraz moja blizna nie mam zielonego pojecia. Ja mam poprostu cicha nadzieje ze sie rozpakuje przed piatkiwm i dane bedzie mi rodzic sn. 5 cm to sporo i nie mysle ze dam rade jeszcze tyle wytrzymac....
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    justyna883: 2mm bylo w 32 tyg

Hmmm to malutko chyba, bo mi się coś wydaje, że musi być min 3 mm żeby móc próbować rodzić Sn....
    No, albo mi się miesza.

Wiem, że ja miałam bliznę 9 mm jak dostałam zielone światło, ale coś gin mówił że to dość gruba blizna.
    Dlatego coś mi o tych 3 mm świta.......
    --
    •  
      CommentAuthormotylica1
     permalink
    Dzięki za info o tym drętwieniu, dzisiaj nie było ale za to taki przeszywający ból kilka razy miałam. Wizytę mam za tydzień i się zastanawiam czy się zgłosić wcześniej czy nie... Może zacznę brać no-spe i więcej magnezu.

Witam nowe mamusie, prawdziwy wysyp ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    Mamuśki, był już ten temat wałkowany parę miesięcy temu, ale już się pogubiłam.
    Chciałabym się powoli zaopatrzyć w staniki do karmienia. W ciąży mi rozmiar skoczył z 75B na 75E :shocked: Tą E miseczkę dobierałam z brafitterką, a model taki kupiłam, że od góry ma taką lekko rozciągliwą koronkę, więc się jeszcze ładnie dopasował w między czasie. Obwód mnie już trochę ciśnie od paru tygodni, więc po domu zasuwam w miękkim sportowym staniku, a na wyjścia jakoś wytrzymuję tamten rozmiar, bo nie jestem pewna, czy jest sens teraz inwestować w większy obwód. Bo on chyba wraca do poprzedniego po porodzie, co nie?

Na razie kupię chyba takie zwykłe bawełniaki na początek, zanim się laktacyjna sytuacja nie ustabilizuje, tylko już zakręciłam się całkiem - miseczka taka jak teraz czy większa o rozmiar?? A obwód taki jak teraz? Help :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Blackberry - ponoć tak jest, że jeżeli biust rośnie bardzo w ciąży, to już niewiele urośnie po porodzie, i odwrotnie - jak w ciąży niewiele urósł to podczas laktacji znacznie urośnie. Czy to się sprawdza w praktyce to nie wiem, u mnie raczej tak...
    W kwestii obwodu - jak mnie bardzo boleśnie cisnęło, to stosowałam przedłużki obwodu (za parę zł w sklepach z bielizną), żeby już z tym obwodem nie kombinować...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    _azja_: ponoć tak jest, że jeżeli biust rośnie bardzo w ciąży, to już niewiele urośnie po porodzie, i odwrotnie - jak w ciąży niewiele urósł to podczas laktacji znacznie urośnie. Czy to się sprawdza w praktyce to nie wiem, u mnie raczej tak...

U mnie w ciąży mało rośnie i mało rośnie podczas laktacji.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    O widzisz, przedłużka obwodu, nie pomyślałam o tym, a uratuje mnie na teraz :smile: Dzięks.
    --
    •  
      CommentAuthorlampka2
    • CommentTimeMar 20th 2015
     permalink
    Blackberry ja noszę teraz 75f i biust mi niewiele urosl w tej ciąży raptem o rozmiar. W poprzedniej co miesiąc zmieniałam biustonosz. Wiec teraz na początek kupie 75g. Potem jak laktacja bedzie sie stabilizować będę dokupowac albo mniejszy albo większy.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    BlackBerry ja też stawiam na przedłużkę, teraz możesz mieć trochę więcej cm pod biustem ze względu na brzuch

Ja myślałam że mądra jestem i zamówiłam ostatnio staniki wg tego jakie mi po pierwszej ciąży/ karmieniu zostały czyli 70E/F no i wczoraj przyszły jeden na styk drugi za mały :/ odsyłam i od razu zamawiam 70 G
    Choć i tak nie wiem czy nie powinnam większej miseczki bo jak mi mleko napłynie w cyc to może góra się wylac
    Nie wiem czy te stare się tak rozciagnęły czy modele jednej firmy mogą się tak różnic?!

My dziś z remontem małym startujemy :D czas eksmitować Łucje z całym swym dobytkiem do oddzielnego pokoju... Rychło w czas jak mi miesiąc został

Ja dziewczyny podiumowe się mają?
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    blackberry: Bo on chyba wraca do poprzedniego po porodzie, co nie?

Mi większy obwód został po porodzie.

U nas koniec szóstego tygodnia i mąż wyczuł różnicę w wielkości piersi :) Już :) Ciekawe co będzie potem...
    --
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    Cześć dziewczyny, witam się po dłuuugiej nieobecności. U nas już 38 tydzień, termin na 2 kwietnia. Mam już chyba wszystko przygotowane, oprócz kosmetyków na Malutkiej i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co mam kupić. Doradzicie ?
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Mi wczoraj mały tak zbombardował głową szyjkę, że już myślałam, że urodzę. Po każdym takim ruchu to czułam, jakby mi ktoś tę szyjkę rozrywał. Mocno bolało :( Może schodzi niżej w kanał? Bo mam takie wrażenie, że siedzi jeszcze niżej i zaraz mi wyleci ;) A i tak przecież nisko był. Coś ja czuję, że swoje towarzyszki terminowe to wyprzedzę jak nic ;)

Malgoska, zadaj te pytanie w temacie wyprawkowym. Ja się tam niedawno pytałam jakie kosmetyki zabrać do szpitala.
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    flavia: czas eksmitować Łucje z całym swym dobytkiem do oddzielnego pokoju..

My to zrobiliśmy z Antonim dopiero tydzień temu.

U mnie cisza. Mam jakieś brunatne plamienia i tyle. Skurczy brak.
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.