Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorSrebrzynka
    • CommentTimeJun 23rd 2015
     permalink
    Dziewczyny wiem, że nie jesteście lekarzami ale chciałam Was zapytać czy któraś z Was miała może leukocyty w moczu?
    Ja właśnie odebralam wynik i mam 12-15 przy normie do 5...
    Pozostałe parametry dobre. Posiew moczu również. Czy należy martwić się leukocytamu czy można spokojnie poczekać do wizyty u lekarza?
    •  
      CommentAuthormisinka28
    • CommentTimeJun 23rd 2015 zmieniony
     permalink
    Cytrynko dobrze, że tętno się ustabilizowało. Trzymam kciuki żebyś wytrzymała do lipca i sama też chcę wytrzymać

A zna się któraś z Was na badaniach w kierunku zatrucia ciążowego?
    Moje wyniki:
    Kwas moczowy 5,85 mg/dl norma 2,50-6,20
    LDH 448 U/l norma 313-618
    Chyba dobre, nie?
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Niestety jesteśmy w szpitalu. Szyjka skrócona i zlagodzona. Dostałam sterydy dla Małej i leżę pod kroplowka. Trzymajcie kciuki zeby wszystko się wyciszyło....
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    l_ida: Niestety jesteśmy w szpitalu. Szyjka skrócona i zlagodzona. Dostałam sterydy dla Małej i leżę pod kroplowka. Trzymajcie kciuki zeby wszystko się wyciszyło....

Moja szwagierka też trafiła ze skróconą szyjką i skurczami do szpitala ale w 27tc. Dostała sterydy i właśnie kroplówki a potem fenoterol. Wyszła chyba po półtora tygodnia i urodziła 3 dni przed terminem. Trzymam mocno kciuki żeby i u Ciebie tak było.

Treść doklejona: 23.06.15 16:06
    magda_a: Misinka - pytasz o stan przedrzucawkowy, tak? Rozumiem, że te wyniki są z krwi? białko Ci nie ucieka, tzn.nie masz go poniżej normy? Kontroluj mocz... Ważne, żeby nie było w nim białka. A ciśnienie masz podwyższone?

Tak dokładnie o to. Tydzień temu robiłam mocz i morfologie i wszystko wyszło ok, zero białka w moczu. Ciśnienie podwyższone dziś rano 138/93, dostałam Dopegyt na obniżenie 2x pól tabletki i ginka właśnie kazała jeszcze te badania z krwi zrobić. Idę do niej dopiero w czwartek.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    misinka28: A zna się któraś z Was na badaniach w kierunku zatrucia ciążowego?

Misinka, w pierwszej ciąży miałam stan przedrzucawkowy i przyznam, że leżąc w szpitalu kontrolowali mi głównie mocz, jak i poziom białka we krwi... Więc skoro i u Ciebie jest takie podejrzenie, to czy miałaś badany mocz i czy masz w nim białko? Jeśli masz, to nasuwa się pytanie, jaki masz poziom białka we krwi...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Magda odpisałam post wyżej.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Misinka, wsio już rozumiem :wink:
    Kontroluj głównie mocz...no i ciśnienie.
    Jak pojawi się białkomocz, to niestety wymaga to hospitalizacji...
    Myślę, że dopóki nie masz białka w moczu i ciśnienie na dopegt opanowane (wiem, że ciśnienie nie może przekraczać 150/100), to możesz być spokojna :wink:
    -------
    A jak u Ciebie z obrzękami i z siusianiem? To też obserwuj ;)
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    Dzięki, ciśnienie to w sumie wyszło mi dopiero wczoraj na wizycie i dopiero od wczoraj biorę te tabletki. W sumie do porodu już niedużo zostało, w końcu szyjka ma tylko 0,5cm to może jakoś dotrzymam z tym ciśnieniem.

Treść doklejona: 23.06.15 16:17
    Obrzęków nie mam a siusianie to w jakim sensie?

Treść doklejona: 23.06.15 16:20
    A właśnie, bo mam brać te tabletki 2 razy dziennie i cisnienie mierzyć też 2 razy. I teraz nie wiem co pierwsze czy tabletkę a potem mierzenie, a jeśli tak to po jakim czasie czy odwrotnie.
    --
    •  
      CommentAuthorserratia
     permalink
    Srebrzynka ja teraz miałam w moczu leukocyty 25, ale jak powiedziałam ze to nie pierwszy poranny mocz tylko drugi (zapomniałam rano) to ginka powiedziała ze ok. Najlepiej powtórzyć badanie.
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    misinko w ciąży z Jankiem miiałam zatrucie ciążowe, pojawiły się w takiej kolejności objawy: obrzęki, podwyższone ciśnienie, białko w moczu i kwas moczowy we krwi, potem wylądowałam w szpitalu i tam zbijali mi ciśnienie i robili badanie białka w dobowej zbiórce moczu. To ważne bo białko może zniszczyć nerki, więc musi być pod kontrolą. Tyle że u mnie pojawiło się to dużo wcześniej niż u Ciebie, Jaś urodził się w 34 tc. Pilnuj ciśnienia i sprawdzaj mocz raz w tygodniu najlepiej, jeśli pojawi się białko to jedź na IP.
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Misinko to pocieszajace co piszesz. Oby i u nas tak było...
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    I ida trzymaj się
    misinka jak piszesz jest wszystko opanowane więc kontroluj się ile wlezie a dużo ci nie zostało więc życzę ci szybkiego porodu
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Dzięki dziewczyny!
    Kandyzowana jak usg?
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    cytrynko, moje małe jak już były na świecie, to w stresie potrafiło im tętno do 200 skakać na jakiś czas.
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    misinka28: siusianie to w jakim sensie?

Skoro obrzęków nie masz, tzn.że siusiasz raczej normalnie :tongue:
    Ja siusiałam b.mało mimo przyjmowanej sporej ilości płynów, nerki nie filtrowały, jak powinny.
    Powodzenia!
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Oj, ale tu sie dzieje u Was :-(
    Cytrynka, L_ida, trzymajcie sie! ;-*
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJun 24th 2015
     permalink
    Cytrynko, jak się dziś czujesz? Myślę o Tobie często.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Cytrynko mnie się wydaje, że dzieciom Twoim jest już trochę ciasno. Może córka się chciała trochę porozpychać, zmienić pozycję, a tu nie bardzo, bo ilość miejsca ograniczona i się trochę powkurzała :) ? Dobrze, że masz teraz tak często badania, to wszystko jest pod kontrolą i na pewno wszystko będzie ok :) Połowa forum tu zaciska za Was kciuki, więc musi być wszystko ok !
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    U nas odpukac leciej. Kroplowka zaczęła troche wyciszac skurcze. Dużo leżę i przy wstawaniu już tak bardzo nie czuję nacisku na szyjke. Oby cały czas szło w tą stronę.
    Cytrynko kciuki!
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
    • CommentTimeJun 24th 2015 zmieniony
     permalink
    Dziękuję dziewczyny za kciuki. Z Waszym wsparciem jakoś łatwiej. Wczoraj kolejne ktg też raczej w normie. Dla odmiany synek bardziej się ruszał ale to były skoki od czasu do czasu a nie tak jak wtedy linia ciągła 180-190. Więc myślę że będzie dobrze. Dzisiaj rano ktg też ładne 120-140 w porywach do 160. Ja też troszkę lepiej się czuję. Czekam na obchod i zobaczymy co dalej.
    Jak wypelnialam dokumenty na porodowce to wystarczyły im wyniki hbs i wr z początku ciąży. A przecież ponoć są obowiązkowe. Co do gbs to powiedziano mi że przy cesarce nie dają antybiotyku. Zastanawiam się też co ze sterydami na rozwój płuc. Miałam podane w 27 tc. Teraz juz nie trzeba? Mój lekarz prowadzący mówił że około 34 drugi
    raz by podał a teraz jak tu leżę to nie chce wchodzić w kompetencje ordynatora. Spróbuję go dzisiaj zagadać.
    Dziewczyny a jeszcze mam pytanko. Czy któraś z Was bakowała krew pepowinowa? Bo zaczęłam o tym myśleć. Ale nie wiem co gdzie. I jak to ostatecznie cenowo wygląda.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.06.15 10:00</span>
    Dowiedziałam się że wr i hbs zrobimy przed porodem. A ja na to że jak nie zdążymy? I cisza. Nie wiem może nie potrzebny ten wynik tylko kolejne naciaganie na kasę. A i dowiedziałam się że lezymy dalej. W sumie tu lepiej niż na patologii, częściej ktg i w ogóle. O ktg nic nie mówił bo chyba nawet w papiery nie zajrzał. Trochę bałagan tu dzisiaj i humory kiepskie mają.
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    a ja podbijam moje pytanie:

A ja mam pytanie o krzywą cukrową, nie miałam możliwości jej zrobić, bo nie miałam z kim córki zostawić i dopiero mogę zrobić w sobotę, a to już będzie 29t2d ciąży. Czy to już za późno, czy wynik też będzie miarodajny? Mądry wujek google mowi, że ma być miedzy 24-28 tygodniem...
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Cytrynko, I Ida trzymam za was kciuki.
    Libra, nie wiem czy któraś z dziewczyn na forum potrafi Ci odpowiedzieć na to pytanie? ja nie :neutral: Może zadzwoń do lekarza albo jakiegoś labu i tam może coś doradzą?

U mnie 2 dni prawie ciągłych twardnień i wieczornych skurczy, raczej bezbolesnych, ale odczuwalnych. W czwartek wizyta, zobaczymy co powie na to lekarz.
    --
  1.  permalink
    Libra najlepiej zapytać gina albo w labie, ja też Ci na to pytanie nie odpowiem.
    Cytrynka zaciskam kciuki, a z tymi badaniami to ja też już dawno się pogubilam, więc się nie przejmuję, skoro gin nic nie powiedział, to nie robię nic dodatkowo.
    I idą zaciskam kciukasy również za Ciebie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Cytrynko, my bankowaliśmy Jasiową i Wojtusiową też będziemy.
    Jest wątek na forum, może nie za wiele tam wpisów, ale podstawowe informacje znajdziesz:
    krew pępowinowa
    --
    •  
      CommentAuthorserratia
     permalink
    Libra nie jest za pozno, jak masz cukrzycę to wynik będzie wysoki i badanie będzie wiarygodne. Ten czas podany jest bo w tym okresie właśnie hormony mogą zacząć zaburza wydzielanie insuliny. Jedynie co możesz mieć później to wyrzuty sumienia ze zrobiłaś tak późno jeśli wynik będzie wysoki i mogłaś wcześniej być na diecie. Ja sama też byłam jakoś na granicy ost tygodnia. To nie ma wpływu na wynik. Zatem leć do labu :)
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Dzięki ;) a o dietke to sie nie martwie, bo i tak mało co jem bo jestem na diecie wątrobowej, słodyczy mi nie wolno ani żadnych smakołyków, więc wyrzutów sumienia tez miec nie bede ;)
    --
  2.  permalink
    no właśnie to nie jest tak.....ja właśnie walczę z cukrzycą od tygodnia i okazuje się, że eliminacja słodyczy, czy smakołyków to pikuś.....w tak wielu rzeczach jest cukier, że dopóki nie mamy z tym problemu to w ogóle nie zdajemy sobie sprawy, że nie można jeść zwykłego chleba, czy bułki.
    I również uważam, że na badanie nie jest za późno :) powodzenia
    --
  3.  permalink
    Libra1610: A ja mam pytanie o krzywą cukrową, nie miałam możliwości jej zrobić, bo nie miałam z kim córki zostawić i dopiero mogę zrobić w sobotę, a to już będzie 29t2d ciąży. Czy to już za późno, czy wynik też będzie miarodajny? Mądry wujek google mowi, że ma być miedzy 24-28 tygodniem...
    - ja mialam w 29 tygodniu bo moj lekarz byl na urlopie a drugi jakos o tym nie myslal. Wyszedl nie fajnie i mialam diete.
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    dziewczyny, mam pytanko. Zaczęły mi już wypadać włosy w dość dużej ilości. Czytałam, że tak się dzieje po ciąży a nie pod jej koniec. Czy któraś tak miała? powinnam się martwić? może łożysko się zbyt szybko starzeje i stąd ten problem? albo mam braki w ilości żelaza, ale je suplementuje Chela-ferr'em.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    subiektywna7: no właśnie to nie jest tak.....ja właśnie walczę z cukrzycą od tygodnia i okazuje się, że eliminacja słodyczy, czy smakołyków to pikuś..

Dokładnie, ja w ciąży cukru nic nie jadłam, nie obżerałam się i... wynik wyszedł cukrzycowy...

Libra1610: bo i tak mało co jem bo j

A co to znaczy "mało co jem"?... Mam nadzieję, że jednak zjadasz pełne posiłki??? ;) ;) ;)...

Libra1610: słodyczy mi nie wolno

w ewentualnej cukrzycy ciążowej nie tylko na cukier się "uważa", ale także niektórych owoców jeść nie wolno, niektórych warzyw... Białego pieczywa...

Także warto się zorientować, jak ta lrzywa cukrowa wypadnie... Spokojnie może to być 29 tc... Koleżanka robiła w 30 tc...
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    monia502, z tym "mało co jem" to raczej chodziło mi o to, że porownaniu z moją wcześniejszą dietą (czyt. obżarstwo level master), to teraz jak jem same warzywa, owoce, chude mięsa, zero słodyczy i ogólnie rozumianą zdrową żywność to mi się wydaje że mało co jem :P choć w portfelu widać różnicę i kurcze, nawet nie wiedziałam że można tyle kasy przejadać na zachcianki :P

To uspokoiłyście mnie, zrobie tę krzywą w sobotę i będę wiedzieć na czym stoję ;) Bo właśnie ostatnio żona mojego kuzyna opowiadała, że jej gin nie kazał robić krzywej, bo nie ma tendencji cukrzycowych i tydzien przed porodem w szpitalu okazało się, że cukrzycę jednak ma... :/ całe szczęscie z dzieckiem wsio ok, ale stres i tak niepotrzebny
    --
    •  
      CommentAuthorikaan
     permalink
    Dziewczyny a czy takie nieprzyjemne uczucie w brzuchu jakby, wręcz trochę bolesne, że muszę przystanąc a najlepiej usiąść w czasie chodzenia to mogą być skurcze? Bo kurczę dzisiaj w sklepie mnie tak łapalo co jakiś czas i strasznie nieprzyjemne to było. Tylko ze nie czułam takiego typowego skurczu macicy jak to raz jedyny w tej ciąży, tylko takie nieprzyjemne coś.
    A i zapomniałam dodać ze do tego później doszedł taki ból w dole pleców.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Libra, ja mialam robione obciazenie glukoza w 30tc. w szpitalu mi robili i nic nie mowili,ze za pozno.
  4.  permalink
    No mnie takze sie wydawalo, ze cukier to glownie slodycze, a nie prawda.. taka dieta to ciezka i sie trzeba naczytac, nie wolno mi bylo jesc wielu owocow, warzyw, nawet szynek, nabialu wogole, jedzenie tylko gotowane, ciezko sie bylo przestawic :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarooo24
     permalink
    A ja dziś po wizycie. Mały waży 3,5, rozwarcie mam na palec. Ale się mega wkurzyłam, bo okazało się, że raczej będę miała cesarkę za tydzień. Całą ciąże myślałam, że uda się tym razem naturalnie, a dziś mi powiedział, że za duże ryzyko bo coś tam z blizną jest nie tak...I jak do tygodnia mnie samo nie weźmie, to za tydz mam wizytę i da mi skierowanie do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    ikaan ja mam czasem takie nieprzyjemne spinanie w dole brzucha i wg mnie to są skurcze. Muszę przystanac albo usiąść i głębiej pooddychać.
    --
    •  
      CommentAuthorikaan
     permalink
    dzisiaj to w sumie cały dzień mnie coś boli. A to brzuch a to zaraz plecy. I tak leżę cały czas i łykam nospe i wtedy na jakiś czas jest spokój. Ale powiem wam że powoli mnie to wszystko zaczyna dołowac :sad: Nic prawie już w domu nie robię a teraz to już chyba tylko będę leżeć i nic więcej. Mąż wszystko musi robić a przecież on pracuje i też jest zmęczony, chciałby odpocząć po prostu. Strasznie mi źle z tym że ją tylko leżę a on zapierdziela :cry: nie wiem no przerasta mnie to po prostu. I jeszcze ta wizja, że mogę urodzić dużo szybciej i nie będę mogła przytulić mojej malutkiej, tylko wsadza ja do inkubatora. Poza tym te wszystkie choroby na które narażony jest wcześniak. To straszne :cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    • misinka28: to może jakoś dotrzymam z tym ciśnieniem.

Pewnie że dotrzymasz :smile: Podpisuję się pod Gilese. Miałam nadciśnienie ciążowe i badanie moczu co tydzień na końcówce. W razie białka w moczu --> IP. Przy ciśnieniu pow. 150--> IP. Chciałam Cię też uczulić na jedną rzecz. Gdybyś miała stały (nie skurczowy), tempy, bardzo mocny ból brzucha, to radziłabym podjechać na IP. Mnie z powodu nadciśnienia odkleiło się łożysko, i ten ból był pierwszym objawem. Potem była żywa krew, a to już wszystkie wiemy, że wymaga konsultacji na IP.

Cytrynko, rzadko tu już piszę, ale trzymam kciuki za każdy Wasz dzień w trzypaku :wink:
    --
  5.  permalink
    Cytryniu, a Ty dalej w tej Swidnicy lezysz?
    --
  6.  permalink
    Tak w Świdnicy. Pomyślałam że jak będę miała cesarke to mogę rodzic tutaj. W Wałbrzychu na pewno będą kazali naturalnie a ja mimo że na początku chciałam sn tak teraz jestem zdecydowana tylko na cc. Tętno dzieci jak nie szaleją jest bardzo ładne. A jak zaczynają harce to jest masakra. Skacze do 180-190 ale nie utrzymuje się długo. Więc mam nadzieje że jest ok. Był obchod i dowiedziałam się tylko że mam leżeć. No to leżymy:)
    --
  7.  permalink
    No to lezcie :) jeszcze macie czasu a czasu do rozwiazania :) podczytuje i trzymam za Was kciuki.
    Ja w Wchu tez rodzilam sn, a poszlam ze skierowaniem na cesarke. Ordynator zadecydowal o sn i w sumie ciesze sie, ze sie udalo bez komplikacji, bo Mati byl spory :)
    --
  8.  permalink
    l_ida - kochana jak krótką masz tą szyjkę??

Mi się w tydzien o 1cm skrocila i mam teraz 2 cm... a mam troszke chodzenia w tym tyg i sie boje ze tez niebawem mnie polozy gin do szpitala.. jutro na wizycie sie dowiem co i jak... i skurcze w dzien mam takie mocno przepowiadajace z bolem krzyza.... :/

USG - na szczescie hipotrofia sie nei potwierdzila u tego lekarza co mi zawsze robil usg ( tydzien temu bylam u innego na innym sprzecie). Wg usg szacowana waga to 2300g , 35 centyl wiec raczej z tych mniejszych ale chyba ja po prostu genetycznie mam predyspozycje do rodzenia malych dzieci....

A jak dziś u Ciebie kochana?! Ja z pierwszym synem w 29 tc trafilam z szyjka 1,5cm ; skurczami na ktg i dostalam sterydy tez... wyszlam po 14 dniach a urodizlam w 36tc przez pilne CC ( grozila zamartwica plodu...)

Takze napewno Ci wycisza i bedzie dobrze:*

Cytrynko kochana- jestem duchem i myslami z Tobą! Jak sie czujesz?? buziaki
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeJun 25th 2015
     permalink
    cytrynka251: No to leżymy:)
    Leż leż i korzystaj - jak przyjdą na świat to dłuuuuugo już nie poleżysz :)
  9.  permalink
    Kandy czuję się dobrze o ile można czuć się dobrze będąc w szpitalu przez 24 dni ;) zlecialo więc jeszcze troszkę dam radę;) Chciałam do 34 tyg a teraz marzy mi się 35 skończony;) Skurcze odczuwam rzadziej ale są mocniejsze i dłuższe. Na ktg zapisują sie dwa , trzy czasami wcale tak do 80-90. Wczoraj był 112 ale nie bolało tylko bardzo ciągło. To są przepowiadajace?
    Ciekawe ile moje maluchy ważą. Mam nadzieję , że już przekroczyły po 2 kg. Wczoraj byłam u koleżanki urodziła dzidziusia 3500 a taki maleńki się wydaje. To moje będą straszne maluszki. Ale najważniejsze żeby zdrowe były. Wczoraj dopytałam fajnej położnej że wr i hbs nie potrzebny jak miałam na początku ujemny i że tym mam się nie przejmować. Co do gbs to przy cesarce i tak dostaje się antybiotyk. Bóle głowy mi przeszły i nawet zgaga odpuszcza ale przestałam jeść słodkie.
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
    • CommentTimeJun 25th 2015 zmieniony
     permalink
    Kandyzowana tsk jak pisalam na usg III prenatalnym ktore miałam 2 tyg temu lekarz nie dopatrzył się cech dystrofii, jedyne co to powiedział ze dziecko do duzych nie należy i oszacował wagę na 1360g (i ogolnie 17 centyli...) mimo wszystko powiedział że jest w normie, a że ja go gigantow tez nie należę to też mam się nie spodziewać że urodze kolosa. Nie mniej zalecił kontrol pomiarow za 4 tygodnie.
    Dziś mialam miec wizytę i usg u mojego gina no ale wyladowałam w szpitalu. Usg robione przy przyjeciu było do kitu.... robiła mi je młodziutka lekarka, ktora sprawiała wrazenie jakby sama nie do komca wiedziała co widzi.... zrobiła pomiary ale niczego konkretnego się nie dowiedziałam i jestem zła. Powiedziałam jej o wczesniejszym podejrzeniu dystrofii, ale z jej pomiarów wszystko wyszło w zbliżonych tygodniowo wartościach. .. Glowki dobrze nie zmierzyła bo jest bardzo nisko. Szacowana waga 1600 (+/- 240g).....
    Czekam na mojego lekarza i przy najbliższej okazji poproszę go o usg.
    Co do długości szyjki też mi nie odpowiedziała ile ma, stwierdziła tylko że jest zgladzona i skrócona (tyle to już wiedzialam.od mojego lekarza)
    Tak wiec leżę i czekam..... dobrze że skurcze się wyciszyly.
    Cieszę się że u Ciebie dystrofia wykluczona:-) Odpoczywaj i lez ile mozesz.
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    Trzymajcie się dziewczyny i wasze maluszki też, aby posiedzialy w waszych brzuszkach do bezpiecznego terminu
    --
    •  
      CommentAuthormisinka28
     permalink
    O to to, Rybcia dobrze mówi!!

Ja po wizycie. Wyniki ok mam zwiększyć tabletki z połówki do całej i ciśnienie mierzyć godzinę po tabletce. A i w poniedziałek ktg.
    --
    •  
      CommentAuthormotylica1
     permalink
    Jejku dziewczyny ale sie dzieje. Leżcie i pilnujcie brzuchów żeby jeszcze chwile były duże, a Maluszki bezpieczne.
    Co do bezsenności to jak było cieplej to miałam takie 3 słabe noce ze wlasnie nie mogłam zasnąć, potem wstawanie na siku i znowu godzina lub dwie układania sie i tak dwa lub trzy razy w nocy. Strasznie się umęczyłam wtedy. Potem zrobiło sie chłodniej i jakoś mi przeszło, ale czasami po nocnym odwiedzaniu WC tez chwile dłużej usypiam.

Ja już odczuwam mocno, że to końcówka, z samym brzuchem jakoś sobie radzę ale to zmęczenie, zadyszka, kręgosłup jak tylko coś porobie w domku to już dokucza. Ostatnio ciężko mi się prowadziło auto, musiałam jeszcze bardziej położyć fotel i się przysunąć żeby w ogóle do kierownicy sięgnąć, no ale już niewygodnie mi i jak nie muszę to nie używam samochodu.
    --
  10.  permalink
    Pora i mi się przywitać na wątku :wink:
    Obecnie jestem w 16tc, termin mam na 13 grudnia. To moja druga dzidzia :)
    No i mam do was pytanie. Ostatnio w nocy zaczęły mi dokuczać skurcze nóg, masakra jakaś :/
    Na dodatek jestem cały czas potwornie zmęczona. Mogę w takim razie łykać magnez z wit. b6?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorrybcia82
     permalink
    Ja to i tak na pollezaco jeździłam więc póki nie krece brzuchem kierownicą to jest ok
    ją bez samochodu jak bez ręki
    zwłaszcza że za miastem mieszkam
    nie wyobrażam sobie teraz wsiąść w autobus albo liczyć na kogoś ze mnie podwiezie
    mąż jednym do pracy a ja drugim do przedszkola i po zakupy no i badania i inne
    jak się dobrze czuję to czemu mam nie jeździć :-D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.