Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Ula, Ty planujesz poród w tym samym szpitalu, co poprzedni?
to wczoraj opracowywałam plan B - czyli sytuacje gdyby (tfu tfu) poród sie rozpoczął grubo przed terminem - wiec szpital gdzie milionów nie wydam w przypadku np długiego pobytu maluszka .... I myślałam, ze szpital na Kasprzaka ma wyższy stopień referencyjności niż Żelazna - a okazuje sie, ze ten sam ;)

Ale jak się juz ma małe dziecko trudniej ogarnąć wszystko-nie mam drugiego wiec nie odpowiem, ale na pewno juz nie mozna sobie pozwolic na lezenie z cycem 24 h. I wg mnie takze wszystko zalezy od partnera, bo nie kazdy sie widzi w kuchni i przy mopie :)

A na Żelazna nie chcesz w razie czego?

Tętna raczej ok. 120-150 czasami skaczą do 180 ale wtedy bardzo się kręcą no i trwa to chwilkę. Skurcze pojawiają się przez np 2 godz dziennie. I tak ze trzy razy. Ale nie ma ich tak dużo jak wcześniej za to są silniejsze ale nadal niebolesne. Najgorzej jest w nocy bo nie mogę znaleźć pozycji . Jak śpię na bokach to po jakiejś chwili tak mnie boli pod zebrami że się ruszyć nie mogę i od razu skurcz się pojawia. Ja myślę że to z tej ciasnoty bo brzuch mam mniejszy niż dziewczyny w pojedynczych ciazach w tym samym tygodniu. Ciekawe co się jutro dowiem odnośnie cc. Pewnie będę musiała przypomnieć ordynatorowi co mówił w piątek :) Teraz marzy mi się 35 tydzień; )
Ja sama mam tętno 100-130 albo i więcej i to w spoczynku leżąc

i nadal w to nie wierze, jak to możliwe
Wazylam się i mam prawie 12 kg na plusie

łatwiej z laktacją, gojeniem