Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dopóki na forum będzie dobra i zdrowa atmosfera, ten topik też będzie żył
wspaniałe uczucie, siły wróciły!
Czy Was też dobijają telefony w stylu jak się czujesz i czy nie rodzisz przypadkiem?
No nie wiem ja mam na to jakaś alergię..
Czy Was też dobijają telefony w stylu jak się czujesz i czy nie rodzisz przypadkiem?
No nie wiem ja mam na to jakaś alergię..
--
"Ale utyłaś!", "Planowaliście?", "Będziesz karmić?" - teksty, które możesz usłyszeć, będąc w ciąży
I moja siostra najlepsza "ale masz ogromny brzuch, jak ty go możesz dźwigać??"
większość ludzi zadaje te pytania dla podtrzymania rozmowy. Uważają, że nie powinno się ignorować kobiety w ciąży. Czasem jakieś zabawne stwierdzenie jest rzucone, bo po prostu nasz rozmówca nie czuję się komfortowo rozmawiając z kobietą w ciąży i che powiedzieć coś mądrego lub zabawnego, ale nie zawsze mu wychodzi tj. moja koleżanka, która chcąc zagaić rozmowę powiedziała "aa dziewczynka, no tak moja kumpela też strasznie zbrzydła będąc z córeczką w ciąży" - hehe wtopa jakich mało :D
iększość ludzi zadaje te pytania dla podtrzymania rozmowy. Uważają, że nie powinno się ignorować kobiety w ciąży.

a wiem, że niektórzy tego nie lubią .

Mnie tam takie pytania nie denerwowaly, ani nie stresowaly.
A dlaczego Was to tak denerwuje ?
Jedyne pytanie, które mnie mocno irytuje to :"Imię już wybrane?"

"będziesz karmic?"- nie, bede glodzicJa tak odpowiedziałam jednej babce jak mnie na ulicy spytała, czy karmię. No i jeszcze zaglądały mi baby po porodzie do wózka ewidentnie bliźniaczego i pytanie "bliiiiiźniaaaakiiiii"? To raz odpowiedziałam, że czworaczki, tylko małe i po dwa w gondoli wożę.
Ale Frag ponoć do 130 doszła

) - np, "nie, rower składam", albo "nie, no co Ty ! loda? O boże, jakiego loda?" itpmyślałam ze tylko ja mam brzuch 118 cm, wszystkie dookoła miały koło 100, czyli nie jestem dziwadłem, albo jesteśmy we dwie ;)))

(ale serduchować nie chciał, bo bał się, że wywoła poród
)
Urodziłam w spokoju 2 dni przed terminem - i dopiero po fakcie wszystkich poinformowałam