Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorElse
    • CommentTimeOct 1st 2015
     permalink
    madziik1983: Dlatego ja brzucha nie wrzucam ciazowego ha ha ;)

śmiesz twierdzić, że masz taki sam mały? :P :P :P

PooKaaa????
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    a mnie dzisiaj w nocy obudziły 2 mocne skurcze:confused:
    wczoraj cały dzień brzuch twardniał, dzisiaj od rana też
    do tego od 3 dni biegunka i wymioty ehhh
    mam nadzieje, ze nic nie zaczyna się dziać, bo eM w PL no i w ogóle za szybko jeszcze hehe
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    laski, jeszcze tu napisze, moze sie ktoras zna. mam awidnosc 0,84. to dobra czy zla?
    -- ;
    •  
      CommentAuthorMuriah
    • CommentTimeOct 1st 2015 zmieniony
     permalink
    Ewa ja znalazłam na stronie laboratorium Diagnostyka takie coś: http://www.diag.pl/Badanie-CMV-Cytomegalovirus-IgG-awidnosc.85+M586e686a2b4.0.html
    Moim zdaniem wynika z tego, że u Ciebie jest 84% (0,84), czyli awidność wysoka, co oznacza, że przeszłaś cytomegalię dawno temu.
    Może ktoś lepiej to zinterpretuje.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
  1.  permalink
    Monia502: śmiesz twierdzić, że masz taki sam mały? :P :P :P
    - wrecz przeciwnie, nie ma sie czym chwalic ha ha
    No i mam z leksza depresje... mam cukrzyce... dzwonila polozna, ze jutro mam byc u lekarza:( A taka mialam nadzieje ze mnie to tym razem ominie...
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    Muriah,dzieki.w miedzyczasie lekarz mi odpisal,faktycznie dawno.uff
    -- ;
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    madzik to Ty już miałaś badanie krzywej cukrowej?
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    salinos: madzik to Ty już miałaś badanie krzywej cukrowej?

Bo jak ktoś ma w pierwszej ciąży cukrzycę, to w drugiej robią szybciej badanie lub dwa razy w 8 i w okolicach 20-25 tc...
    --
    •  
      CommentAuthormarion
    • CommentTimeOct 2nd 2015 zmieniony
     permalink
    Może Tomira to inne wcielenie np. Marion ;) Nawet takie rozwiązania mogą być w necie prawdziwe. Jak ktoś ma za dużo wolnego czasu i bogatą wyobraźnię to różnie może być.
    Ja trollem?! I to jeszcze ze schizofrenią?! :jumping: Rewelacyjnie dzień mi się rozpoczął :bigsmile:
    .
    chyba praktycznie żadna przyszla mama nie robi tak , ze wkleja tylko brzuch a nawet nie udziela sie na przyszlych mamusiach

Ev – są takie mamuśki, w przyjaciółkach mam takich kilka.
    Forum to nie obowiązek. Osobiście jestem na portalu od 2008 r., a na forum trafiłam dopiero w zeszłym roku. I nie udzielam się jakoś przesadnie.

Dobra - KOŃCZYMY off topic.
    .
    Ja po prenatalnych - wszystko w najlepszym porządku. NT 1,4.
    •  
      CommentAuthorElse
    • CommentTimeOct 2nd 2015
     permalink
    Marion, super wieści ;)
    --
  2.  permalink
    Marion super,że badania ok. Mnie każda wizyta stresuje na maxa,nie mówiąc juz o prenatalnych.

Ja dziś mężowi nasiusialam z rana do kubeczka i zawiózł mi mocz do laboratorium. Miałam iść na pobranie krwi,ale jest godzina 10 a mój syn jak na złość spi:wink:

A ja głodna masakrycznie jestem już od 6 rano,więc na badania pójdę w poniedziałek jak.ksieciunio.raczy wstać o normalnej porze.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    a ja dzisiaj zaczynam 17 tc !
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    No, same dobre wieści :)

Daga, trzymaj się tam, jeszcze te 10-12 dni wytrzymaj... Ja lekko się oczyszczam (takie mam wrażenie, z nagła zniknęły zaparcia, czasami aż biegnę do toalety) od zeszłego tygodnia, skurcze bywają bolesne, zapierające dech, ale pojedyncze i nieregularne... Chyba trzeba troszeczkę wyluzować, rzeczywiście... (a tu zakupy w Ikei czekają)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    MrsCreme no własnie oby jeszcze te kilka/naście dni wytrzymać ehhh
    brzuch coraz częściej boli tak jak na @ i promienieje od dołu w górę ehhh
    odpoczywam ile się da..jeszcze czekają mnie małe zakupy w sobotę i już wsio mam..
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    To tak jak u mnie, też boli jak na @ częściej wieczorami, ciężko się już ułożyć do snu... Boli kręgosłup i biodra, powoli zaczynam chcieć już urodzić :)
    Szyjka podobno miękka i skrócona, na KTG zapisują się skurcze.
    --
    •  
      CommentAuthorkoteczek1
     permalink
    Po marudzę sobie tutaj :P wszystko mnie boli , bolą mnie plecy , boli mnie brzuch , ręce mi drętwieją nic mi się nie chce , mała tak mnie czasem kopnie że uginam się z bólu , ogólnie ciągle płakać chce mi się ,ciężko mi się chodzi i ciągle jestem głodna , spać nie mogę ...
    Tak wiem normalne w ciąży , u mnie jest na plusie 10 kg ( miejmy nadzieje ze dobijemy chociaż do 16 kg na plusie ) :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Koteczku, współczuję :( Wszystko jeszcze przede mną i aż się boję tego ostatniego trymestru !!!

Asiunia - ja jutro zaczynam 17tc :)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    o to widzę sama nie jestem z tymi wszystkimi dolegliwościami ehhh
    ja własnie chyba muszę sprawdzic czyjkę jak tam się ma, bo u mnie nie sprawdzają ehhhh
    dopiero jak już się trafi na porodówkę, albo jest się po terminie to sprawdzą..
    nawet nie wiem czy wsio trzyma czy już coś puszcza:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja jestem juz po usg genetycznym:) 13t3d CRL72.2mm NT 1.3mm wszystko dobrze:) jestem przeszczesliwa:bigsmile:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    A ja się umówiłam na przyszłą sobotę na usg 3D! Nie wytrzymałam i musze podejrzeć maleństwo bo usg normalnie mam dopiero 26 października. I chyba wezmę mamę ze sobą bo ma w tym tygodniu urodziny a ona nigdy na takim usg przecież nie była :)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    Tinamar fajny pomysł, moja mama była zarówno przy pierwszej córze jak i teraz przy drugiej podczas jednego USG;-)
    wzruszające dla niej to było i to bardzo:)
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Usg 3D to swietna sprawa, my przy corce robilismy w 27 tc i 30tc i efekt byl niesamowity:) im pozniej tym lepsze zdjecia ale w 15tc na efekt pewno tez jest swietny:) no i prezent bedzie super dla mamy:) u nas mozna dopiero od 25tygodnia robic.
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    Tinamar wiesz już kto jest w brzuszku ? ja się umówiłam na usg 3d/4d na 3 listopada na połówkowe, bo jednak koszt nie mały.
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    koteczek1: wszystko mnie boli , bolą mnie plecy , boli mnie brzuch , ręce mi drętwieją nic mi się nie chce , mała tak mnie czasem kopnie że uginam się z bólu , ogólnie ciągle płakać chce mi się ,ciężko mi się chodzi i ciągle jestem głodna , spać nie mogę ...

Jakbym o sobie czytała.... Tyle tylko, że mnie na razie omija drętwienie rąk... Ale jeszcze pewnie wszystko przede mną. W ciąży z Tadkiem nie mogłam przespać normalnie ani jednej nocy w pewnym momencie bo tak mnie ręce bolały:confused:
    koteczek1: u mnie jest na plusie 10 kg ( miejmy nadzieje ze dobijemy chociaż do 16 kg na plusie ) :)

A czemu chciałabyś dobić do 16kg na plusie? Jesteś typem chudzielca normalnie?:wink:
    Ja na razie mam 9 na plusie i jestem przerażona haha:angry: Gdzie tam do końca!
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nie wiem czemu suwaczek inny tydzień pokazuje a ja lewa trochę jestem w tych technicznych rzeczach więc już tak zostawiam. Bo jutro zaczyna się już 17ty tydzień :))) Wiec jak się ładnie maluszek ułoży to i pewnie płeć poznamy :)))))))))))))) Bo jeszcze nie znamy :) Nie wiem czemu obstawiam chłopaka chociaż córcia byłaby super :) Może obstawiam tak, żeby się nie rozczarować w razie czego bo wiadomo, że parka była by suepr. Ale jak nie teraz to może trzecia dziewczynka będzie :)

Wiem, że usg 3D najlepiej później ale jak chcę podejrzeć to już podejrzę na całego a więc i w 4D :) No koszt nie mały ale dwa razy w ciąży uda nam się jakoś podołać :) Następne właśnie tak bliżej 30tego :)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Ja moja mame też zabrałam na USG. Raz! :P Otóż babunię najbardziej interesowało co "nusio" ma miedzy nogami :P Strasznie lekarza męczyła o to :P...
    --
    •  
      CommentAuthorkoteczek1
     permalink
    myszerej Bo ja przed ciążą miałam nie dowagę 41 kg 156 cm wzrostu a zamierzam karmić piersią no i moja położna powiedziała mi ze jak się karmi piersią to dziennie potrzeba 1500 kcl wiecej tak wiec jak za nie wiele przytyje to jak to ujęła położna zniknę :P na szczęście zaczęłam ostatnio tyć :)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    koteczek to jak chcesz to ja z miłą chęcią mogę ci oddać kilka swoich kg hehe
    ja już tydzień temu miałam 16,5kg na plusie
    ale obstawiam ze dużo w tym zasługa tego ze woda mi się zatrzymuje ehhh
    puchne coraz bardziej, już nawet dłonie mi ciężko zacisnąć w pięść :devil:
    --
  3.  permalink
    Moje wyniki:
    Na czco 80;
    po godzinie 192;
    po 2 - 190;
    Kichawa straszna.. Wponiedzialek mam poradnie.
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Rzadko się tu udzielam, ale do narzekania dołącze :). Mnie również jest już bardzo ciężko, drętwienie rąk, "słoniowy" sposób chodzenia (+15kg !!!) i w ogole jakiś spadek nastroju - nic mi się nie chce. Mąż od tygodnia na wyjeździe, starszy syn też ostatnio daje mi popalić, a właściwie to ja mam mniej cierpliwości ... i jeszcze za oknem szaro-buro.
    Torba jeszcze nie spakowana czeka ... Niby staram się każdego dnia jakąs drobnostkę zrobić, ale tempo mam żółwie.
    No ponarzekałam sobie :).
    A na puchnięcie polecam picie dużej ilości płynów, choć przy końcówce chyba jest to już nieuniknione.
    Dziewczyny, czy wy tez tak macie, że na końcówce ciągnie Was do słodkiego? Bo mnie strasznie ... musze się hamować, bo inaczej nic innego bym nie jadła.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    madziik1983: Moje wyniki:
    Na czco 80;
    po godzinie 192;
    po 2 - 190;

Eeee, no zaszalałaś :P Dawno tu nie było wyników po 190... Się przyznaj, żeś wypiła podwójną dawkę bo Ci smakowało :P
    --
  4.  permalink
    No niby mi rozmieszla w zwyklym kubku z dystrybutora a on mniejszy nic normalny, ale to pewnie nie ma znaczenia:/
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    madziik1983: No niby mi rozmieszla w zwyklym kubku z dystrybutora a on mniejszy nic normalny, ale to pewnie nie ma znaczenia:/

Nie ma... Bo liczy się to, że wypiłas 75g glukozy, woda (czy jest ciut więcej czy mniej) nie ma znaczenia...
    Daj znac w poniedziałek co diabetolog powiedział.
    --
  5.  permalink
    A co ma powiedziec..., ze "h...ia" i tyle... postraszy mnie co i jak (juz to przerabialam)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    madziik1983: A co ma powiedziec..., ze "h...ia" i tyle... postraszy mnie co i jak (juz to przerabialam)

To na pewno, ale czy spokojnie dietką zacznie czy od razu insulina??? Bo wyniki widać jakie są ....
    Boże... A czym u Was straszą????
    --
    •  
      CommentAuthorkoteczek1
     permalink
    meganr1 Ja bez czekolady dnia nie przetrwam , strasznie mi słabo jak nie zjem chociaż tabliczki dziennie ..:P moim odwietrznym nałogiem były słodycze staram się czasem zastąpić je bananem ale potrafię zjeść z kg bananów i 2 czekolady ...
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    meganr1: A na puchnięcie polecam picie dużej ilości płynów, choć przy końcówce chyba jest to już nieuniknione.

u mnie z tym ciężko już praktycznie od początku ciaży :sad:
    może wypijam max 1-1,5 l płynów dziennie ehhh
    no za cholerę nie wchodzi mi wiecej:sad:
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    daga310 to może więcej zupek, koktajle owocowe lub warzywne, herbatki smakowe. Teraz jak chłodniej się zrobiło dużo mniej wody pije, ale staram się nadrabiać właśnie z innych żródeł
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    na takie koktajle w ogóle nie mam ochoty:sad:
    właśnie herbaty staram się pić więcej, ale z tym też ciężko..
    --
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    Monia502: Eeee, no zaszalałaś :P Dawno tu nie było wyników po 190... Się przyznaj, żeś wypiła podwójną dawkę bo Ci smakowało :P

ja po dwóch godzinach miałam 201 tak, że ten...
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Madzik ja też niedługo pewnie będę miała krzywą cukrową, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę. Coś czuję, że razem będziemy na dietce. Ale za to jaką figurę będziemy miały hehe
    Dziewczyny a jak z długością Waszej szyjki macicy? miałyście może kontrolowaną? orientujecie się ile mierzy? Moja 2 tyg temu miała 3,6 cm.
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    tuskaa82: ja po dwóch godzinach miałam 201 tak, że ten...

To też piękny wynik :P

Ale niech już nikt go nie pobija ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkoteczek1
     permalink
    mój mnie bada bo w 20 tc miałam miekką i 2.9 cm szyjkę i do tego twardniał mi brzuch ale teraz jest już dobrze i szyjka jest 3.6 cm :) i twarda
    --
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    Monia502: Ale niech już nikt go nie pobija ;)

Absolutnie nikomu tego nie życzę ;) Sama również wolałabym być poza podium :)
  6.  permalink
    Salinos ja mam 2.0....
    Monia wczesniej udalo sie sama dieta a czym strasza... Hm.... Czym moze skonczyc sie nieprzestrzeganie diety...
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    salinos ja w 20tyg szyjke miałam długa na 3,6cm
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    madziik1983: Czym moze skonczyc sie nieprzestrzeganie diety...

Nie chcesz wiedzieć :P
    --
  7.  permalink
    No wiem,mowili mi juz :)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    madziik1983: No wiem,mowili mi juz :)

Nio, to ładnie się spręż i szamaj zdrowe jedzonko :P...
    Kurczę, ale kawał czasu przed Tobą, nie mniej pewnie zleci jak z bicza strzelił... Najtrudniej zacząć, potem człowiek się wdraża i idzie jak z płatka... Będę trzymać kciuki za Twoja wytrwałość i dobry nastrój... Aaaaa i życzę, abyś nie miała zachcianek zakazanych :P
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Ja po godzinie miałam 214 ;) Ale po dwóch coś koło 150. Pobił mnie ktoś? ;) A, i pomimo tego wystarczyła dieta. Ale ja się mocno pilnowalam i nie jadłam nic niedozwolonego.
    Salinos, liczy sie nie tylko długość szyjki sama w sobie ale fakt czy sie skraca i o ile procent. Ja przez większość ciąży miałam szyjke ok 4cm i to było ok. Nagle skrocila mi się do 2 cm i trafiłam do szpitala. Więc jesli wczesniej miałaś szyjke podobna jak teraz to mi się wydaje ze jest w porządku.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.