Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorRenata_
    • CommentTimeOct 9th 2015
     permalink
    A czy ktoś mi napisze czy na moim etapie ciąży mogę bez konsultacji z lekarzem pić zwykłe wapno musujące na uczulenie, ukąszenie tak 2 x dziennie prze np. 2 lub 3 dni ?
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Myszko trzymamy kciuki :) oby szybko i gładko poszło :)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    Myszka trzymam kciuki:bigsmile:
    a czy ty przypadkiem nie miałaś mieć CC?
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Myszko też trzymam kciuki!
    Ja po wizycie, dzieć w położeniu poprzecznym, waga 830g, pokazał pięknie siusiorka dzisiaj :-) co do moczu gin kazał zrobić posiew, ale dziś nie zdążyłam już zrobię w poniedziałek i zadzwonić z wynikiem do niego, chyba że posiew będzie ok to mam zapomnieć że coś tam było w ogólnym :-)
    --
  1.  permalink
    Myszko ja też trzymam kciuki ! W końcu zaczyna się może coś dziać :) kto następny :) :) :)
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Myszko kciuki ! ;)

U mnie od rana skurcze nieregularne,Li dziś wyjątkowo spokojna (może szykuje siły :P ? ) ..
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    o własnie jak to jest z maluszkiem jak już skurcze się zaczynają?
    jest bardziej spokojne czy na odwrót mega aktywne?
    bo już nie pamietam jak to było przy pierworodnej :bigsmile:
    mnie wczoraj cały dzien męczyły skurcze, kilka było nawet dośc bolesnych :smile:
    dzisiaj od rana co chwilę macica się stawia, także niech sie rozkręca lada dzień hehe
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Daga-u mnie pierworodna była właśnie spokojna tuż przed :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Renata ja w drugim miesiącu ciąży piłam wapno, które zaleciła mi laryngolog. Nie podejrzewam, żeby miało negatywny wpływ.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    Myszko trzymam kciuki:))
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    No to u mnie też sie coś zaczyna, widzę że tak jak u Was :p
    Dzisiaj na KTG mała bardzo ruchliwa i zapisały się dwa skurcze w krótkim czasie takie do 100-120 położne nie chciały mnie puścić do domu, chciały powtórzyć zapis bo mówią że coś się zaczyna, natomiast doktor zbadał i stwierdził że szyjka długa i zamknięta jak na ten moment więc spokojnie do domu... Także nie wiem już co myśleć, co jakiś czas czuje skurcze ale nieregularne, macica się stawia, brzuch twardnieje ale to chyba jeszcze chwilę potrwa...
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Tosik: Także nie wiem już co myśleć, co jakiś czas czuje skurcze ale nieregularne, macica się stawia, brzuch twardnieje ale to chyba jeszcze chwilę potrwa.

Tosik, u Ciebie po tych "unormowanych" cukrach widać, że coś się święci... Diabetolog mi mówiła, że u wielu słodkich mam przed porodem cukry pokornieją... Więc wiesz... ;)

A szyjka to czasami kwestia chwili, żeby się poddała ;)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    a mi chyba opadł trochę brzuch, muszę zrobić fotkę dla porównania:bigsmile:
    ale od 2 dni lepiej mi się oddycha i nie dusi mnie juz jak się położę na plecach także coś musi w tym byc:smile:
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Daga na plecach przy tak zaawansowanej ciąży nie powinnaś w ogóle leżeć! Grozi to zapaścią i uciskiem na żyłę główną dolną.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    Tosik, a jak lezec w ciazy? Tylko na lewym boku/ Bo na prawym tez sie ponoc uciska?
    Ja ta lezalam w ciazy tak jak mi bylo wygodnie, mi sie wydaje ze najlepiej i to kazda z nas robi - czesto zmieniac pozycje.
    -- ;
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    Tosik, najczęściej leże na lewym boku bądz na prawym, ale w nocy czasami budze się i leże na plecach..podczas snu się przekręcam nie kontrolując tego...
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Ja też tak mam niestety, że się budzę na wznak ale mi lekarz zaznaczał już w 30tyg że nie wolno leżeć na wznak wchodzi w grę pozycja półleżąca. Ewa no trzeba leżeć na prawym lub lewym boku, nic nie wiem żeby na prawym nie leżeć i dlaczego? Na pewno wskazany jest lewy bo ułatwia oddychanie.
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    MyszkaPowodzenia, trzymam kciuki żeby gładko poszło :)
    -
    A my po ostatnich prenatalnych. Jaś waży już 1660g. Lekarz mówi, że 3300 mamy na finiszu już zagwarantowane. Wszystko posprawdzane, przepływy, ilość wód płodowych, kręgosłup, podniebienie itd. Wszystko fajnie się rozwija, a maluch jest (jak dla każdej mamy) śliczny i może głupio zabrzmi ale podobny do malutkiego Tadzia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorashtar855
     permalink
    Dziewczyny czy któras w 38tc miała podwyższone ciśnienie? Cała ciąze było ok, a od 2 dni boli mnie głowa i cisnienie w granicach 140/93. Obrzeki stóp , mocz w porządku. Zobacze jutro jak cisnienie bedzie wygladało i mysle ze jak bedzie w podobnych granicach udam sie na IP, tylko obawiam się ze moga mi zrobic cc a bardzo chciałabym urodzic naturalnie...
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    ashtar855-Ja bym sprawdziła to na IP,aczkolwiek jeżeli chodzi o zatrucie ciążowe to obrzęki też występują na rękach,buzi etc
  2.  permalink
    Ja to nawet chwilami na brzuchu sie budze :shamed::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
    • CommentTimeOct 9th 2015 zmieniony
     permalink
    ashtar855 ja by podjechała to sprawdzić bo nigdy nic nie wiadomo..może to nic poważnego a będziesz mieć pewność co i jak..
    bo tak to będziesz się tylko martwić i stresować

Treść doklejona: 09.10.15 20:21
    madziik1983: Ja to nawet chwilami na brzuchu sie budze

hehe to nieźle i nic cię nie uciska?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeOct 9th 2015 zmieniony
     permalink
    Ashtar - ja w pierwszej ciąży od 32 tc miałam zatrucie ciążowe i generalnie dopóki ciśnienie nie przekracza 150/100 to nie bierze się leków (tak mi powiedziano). Przy zatruciu zwykle występuje też białkomocz...
    Aczkolwiek nie lekceważyłabym tych objawów, bo u mnie tak się zaczęło - najpierw obrzęki całego ciała, potem nadciśnienie i na końcu pojawił się białkomocz.

Treść doklejona: 09.10.15 20:32
    ashtar855: tylko obawiam się ze moga mi zrobic cc a bardzo chciałabym urodzic naturalnie...

Dodam, że urodziłam sn ;)
    Fakt, poród był przyspieszony (nie przez nadciśnienie,bo to udało się opanować lekami) przez białkomocz, ale nie cięli mnie ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  3.  permalink
    daga310: hehe to nieźle i nic cię nie uciska?
    - jeszcze nie, tak bokiem na tym brzuchu, ale to moje ulubiona pozycja od noworodka, nawet do chrztu mnie tak niesli he he.Moj maly tez lubi na brzuchu :)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Dziewczyny czy któras w 38tc miała podwyższone ciśnienie? Cała ciąze było ok, a od 2 dni boli mnie głowa i cisnienie w granicach 140/93. Obrzeki stóp , mocz w porządku. Zobacze jutro jak cisnienie bedzie wygladało i mysle ze jak bedzie w podobnych granicach udam sie na IP, tylko obawiam się ze moga mi zrobic cc a bardzo chciałabym urodzic naturalnie...

dziewczyny dobrze mówią...
    Trzeba iść skontrolować co się dzieje, bo to mogę/ nie musza być objawy zatrucia ciążowego...
    Warto sprawdzić dla świętego spokoju...
    --
  4.  permalink
    My po prenatalnym. Wszystko dobrze, lekarz próbował wychwycić plec co wydalo mi się dziwne ze to za wcześnie ale maleństwo nie wspolpracowalo ;) mąż stwierdził ze co będzie obcemu facetowi pokazywać co ma miedzy nóżkami (on przeczuwa dziewczynkę ;)) NT=1,20.
    Musze ponarzekać na bol kręgosłupa. Od poczatku ciąży meczyl mnie bol w odcinku lędźwiowym teraz juz wszędzie :/ aż się boje pomyśleć co będzie dalej :/ Dobrze ze chociaż bole brzucha ustaly.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeOct 10th 2015
     permalink
    Ashtar ja mialam gestoze II stopnia i nikt mi z tego powodu nie chcial robic cesarki. Ale musia isc z tym do lekarza i kontrolowac!
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja tez spie jeszcze na brzuchu, wiem co Madzik ma na mysli, tak na brzuchu ale tak bokiem, nie na plasko. Ja to sie tak krece ze masakra, na wznak, na brzuchu, na boku lewym, prawym, masakra jakas.
    laski, powklejajcie swoje brzuchy, nie ze ja jedna tam na brzuszkach;-P
    -- ;
    •  
      CommentAuthorMyszka0228
     permalink
    Więc z dniem 9 października 2015 przychodzi na świat Hugo!!! 48cm i 3.08 kg czystej miłości!!! Dali mnie do porodu naturalnego może by się udało ale po 8 h porodu szyjka się w ogóle nie otworzyła i zrobili cesarke... Leże obolala na maksa i niewyspana z bólu po cesarce ale czego się nie robi dla dziecka!!! Buziam
    •  
      CommentAuthorkoteczek1
     permalink
    Myszka0228 Gratulacje !

A ja dziś się nie wyspałam , kręciłam się na wszystkie strony świata strasznie mnie brzuch bolał nawet czasem miałam zgage ... dobrze ze rano przestało ale jakaś masakra dziś była ....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ja już śpię krótko... byliśmy u znajomych i baaaardzo późno wróciliśmy (2.30...) i obudziłam się przed 10 :) I się nie da. Kręgosłup wychodzi każdą stroną, co zrobić... :)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    Myszka gratulacje :bigsmile:
    __
    ja po wczorajszym wykorzystaniu eMka nie spałam pół nocy tak mnie skurcze męczyły ehhh
    już myślałam, że się rozpoczyna na dobre ale po 3 godzinach wszystko ucichło:devil:

Treść doklejona: 10.10.15 12:11
    1. czajnik - 12.10.2015
    2. Tosik - 15.10.2015 (dziewczynka)
    3. Srebrzynka - 16.10.2015 (dziewczynka)
    4. magda_a - 27.10.2015 (chłopiec)
    5. Agnike - 29.10.2015 (dziewczynka)

6. daga 310 - 1.11.2015 (dziewczynka)
    7. MrsCreme - 4.11.2015 (chłopiec)
    8. meganr1 - 12.11.2015
    9. MonikaC - 22.11.205 (chłopiec)
    10. cestmoi89 - 27.11.2015
    11. Juhasek87 - 03.12.2015 (chłopiec)
    12. eja86 - 05.12.2015 (chłopiec)
    13. Koteczek1 - 06.12.2015 (dziewczynka)
    14. Lewka - 12.12.2015 (dziewczynka)
    15. Walka Trwa - 15.12.2015 (chłopiec)
    16. myszerej - 16.12.2015 (chłopiec)
    17. Mola84 - 20.12.2015 (dziewczynka)
    18. kalabmurka29 - 25.12.2015 (dziewczynka)
    19. tuskaa82 - 30.12.2015 (dziewczynka)
    20. em87 - 19.01.2016 (dziewczynka)
    21. mońka - 21.01.2016 (chłopiec)
    22. ewelissa84 - 27.01.2016
    23. Efcia81 - 8.02.2016 (dziewczynka)
    24. nowa2012 - 9.02.2016 (chłopiec )
    25. gosia21777 - 15.02.2016(chłopiec)
    26. anairda - 29.02.2016(dziewczynka)
    27. Ewasmerf - 3.03.2016 (dziewczynka)
    28. madzik1983 - 10.03.2016(chłopiec)
    29. salinos - 16.03.2016
    30. Tinamar - 18.03.2016(chłopiec)
    31. asiunia899 - 19.03.2016(dziewczynka)
    32. lilijeczka - 4.04.2016(dziewczynka)
    33. poziomkaUK - 6.04.2016
    34. marion - 08.04.2016
    35. °Agata° - 14.04.2016
    36. kkasia4 - 17.04.2016
    37. Muriah - 23.04.2016
    38. czarnulka_91 - 25.04.2016
    39. Renata_ - 26.04.2016
    40. marzenka1303 - 24.05.2016
    __
    a czy któraś wie co u czajnika?
    widze ze bardzo dawno się nie odzywała tutaj na forum a może juz zwolniła liste??
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeOct 10th 2015 zmieniony
     permalink
    Myszka Gratulacje!!! Jakie maleństwo, 48cm? Mam wrażenie, że nie często teraz takie maluszki się rodzą:bigsmile:
    Ból po CC jest przerąbany ale z każdą godziną będzie lepiej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMyszka0228
     permalink
    Urodził się w 37 tyg 5 dniu... Jak na mnie drobną osobke że wzrostem 153 cm to nie takie maleństwo.. Waga ładnie swój wzrost nadrobił. Termin naturalnego był na 25 go października więc 3 tyg
  5.  permalink
    Myszko ja Filipa rodziłam tez w 37 tygodniu i moj tez drobnica była.

Z tym ze u mnie po 9 godzinach porodu i krzyżowych ruszyło od razu z kopyta i udało się urodzić naturalnie.

Filip jak go zobaczyłam wyglądał jak z Aushwitz Birkenau,taki chudy patyk,żebra wystawaly:-)

Poproś o leki przeciwbólowe,łatwiej zniesiesz pierwsze godziny po porodzie.

Gratuluję mamo:bigsmile:
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorashtar855
     permalink
    moja Julia też jak sie urodziła chudziutka była bo wazyła 2670 urodzona w 39tc! 51 długa, wyobraźcie sobie ze mając rok ważyła 8,5 kg! i Też same żebra było widać ;-) Ali taki jej urok teraz ma prawie 9 lat je za dwoje a dalej patyczak ;-)
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Eeee mój Tadek urodzony w skończonym 36tc plus ileś dni (nie pamiętam ile:shamed:) ważył 3450 i 56cm długi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Moja Zu z 38+1tc i też drobinka ;) ważyła 2750g i 49cm ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    Gratuluję Myszko;)
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Myszko, gratulacje! :-D
    ~
    Moja Haniyah urodzona 38 tyg 4 dni 47 cm 2830g. Teraz ma prawie 18 mies i nie wazy nawet 9 kg i ma 74 cm, kruszynka moja
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    o lista ruszyła :)
    Myszka gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Moja Majka z 40t2d 2844g i 49cm, ale zaraz szybko nadrobiła :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Ja urodziłam Hanuśkę też w 38 tyg (dokładnie 37t3d) i miała 3350 g i 53 cm. Ciekawe jaka by była, gdyby te 18 dni do terminu dotrwała :P Ale chyba była całkowicie gotowa do narodzin po prostu.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Myszka gratuluję synka i rewelacyjnego wyboru imienia dla tegoż :wink: :peace:
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Dziewczyny melduję że u nas CC jutro ok godziny 13, najpierw oksytocyna,wywołanie akcji porodowej a potem na salę. Od wczoraj kiedy zaczęły się skurcze nie mogę spać z emocji że zobaczę już moją kruszynkę :) Trzymajcie za nas jutro kciuki :) Pozdrawiam Was wszystkie ostatni raz w dwupaku!
    --
    •  
      CommentAuthormońka
    • CommentTimeOct 11th 2015
     permalink
    Myszko gratuluję!
    --
  6.  permalink
    Tosik - 3mam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthordaga310
     permalink
    Tosik powodzenia, jeszcze chwile i bedziesz tulic malenstwo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMyszka0228
     permalink
    Tosik bo my tu jak na szpilkach!!!
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Do 13 jeszcze trochę, a wiadomo jak to jest w szpitalach. 13 może okazać się 16.
    Trzymamy kciuki.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.