Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Ja w 32tc ciąży z Ewunią miałam wypadek samochodowy, pasy mocno szarpnęły brzuch i nic się nie działo, ale właśnie lekarz mówił mi o tych ewentualnych dwóch konsekwencjach, ale to skrajne przypadki, więc bez paniki
) to się tak wierci, że muszę zmienić pozycję.
A ja z przerażeniem i trwogą budzę się kilka razy w nocy [oraz rano] śpiąc praktycznie na brzuchu
Brzuch już spory, dzieć ma jakieś 12 cm to nie wiem czy to takie bezpieczne czy nie, ale robię to przez sen, automatycznie.
Z Ninką pamiętam spałam tylko na bokach, a teraz mnie ciągnie okropnie żeby na brzuchu.
[/quote][quote=sardynka85]
blizna nie za gruba, ma 2,8 mm no i idę do ordynatora gadać w poniedziałek. Może mi coś podpowie co robić w takiej sytuacji. Czy któraś z Was jest po porodzie sn po pierwszym cc? Bo nie pamiętam:( A chciałabym dopytać o wrażenia i w ogóle jak taki poród wygląda.
Z Ninką pamiętam spałam tylko na bokach, a teraz mnie ciągnie okropnie żeby na brzuchu.
Już myślałam, że jestem wyrodną matką, bo śpię "na bociana". Tak mi po prostu najwygodniej, więc korzystam póki się da... bo jak zacznę spać na bokach, to pewnie zaczną się bóle bioder... bleeee
Teo a ruchy czujesz codziennie?

A jak w ogóle takie dziecko w macicy jest chronione ?
Bo wczoraj Ninka przez przypadek i nieumyślnie siadła na mnie całym swoim 14-sto kilowym ciałkiem [leżałam na dywanie].
Zachwiała się po prostu i niefortunnie pupką upadła centralnie na mój brzuch, aż mi go wgniotło
Nic mnie nie bolało, dziecko normalnie czuję, więc raczej złego nic się nie wydarzyło co nie ?
A gin wyznaczyla Tobie juz termin cc
sie okazało, ze torbiel endo dzieki luteinie zmniejszyla sie w 3tyg z 5x5cm do 2,9x2,2cm! Ohhhhyeaaaaah!Gingerko- kurcze nie powinno byc takich problemow z prowadzeniem ciazy na NFZ
łaski nie robią, wszystko jest w funduszowych wytycznych...

Naprawde ci tak powiedzial?
I też chodzę po domu i sie snuje choć nie mam za bardzo gdzie w tych 30 metrach
waga Twoja ok czy masz nadwage?