Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorEwasmerf
    • CommentTimeJan 14th 2016
     permalink
    tak wrzucacie te linki ze nic mi sie sensownego nie wyswietla;-P
    widze jakies topy ale po 99,99, nosz kurde.
    takie cos?

Treść doklejona: 14.01.16 07:35
    ja wczoraj bylam w rossmanie. kupialm wkladki bebydream, za cale 4,68 zl chyba, 30 szt. 2 paczki byly w promocji po 4 zl za paczke, ale wole wyprobowac najpierw, wiec wzielam jedna. i pieluchy babydream fit and cos tam, 30 szt za 11 zl z groszami. karta rosne, wiec dodatkowy rabat chyba 3 %. 11 zl/30 szt to cena bardzo dobra, a pieluchy jak pieluchy. i tak w kanal.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Ewa, te pieluchy to szajs jest, lepsze są te kolorowe Babydream. Fun & Fit są drewniane :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Ja miałam te fit&fun żółte newborn i były jak dla mnie bardzo przyjemne :) kolejny rozmiar już gorzej.Podobnie jak z Dada nr1 tragedia a dwójka bardzo fajna.
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    mi sie twz wydaja calkiem ok. kuoie jeszcze dla porownania inne.
    musze zerkna jeszcze do aldika, czytalam na stronie stiftungswarentest ze calkiem wysoko oceniane sa ichnie pieluchy.
    te rossmana sa gut, czyli w normie. na pierwszym miejscu pampers
    no i oceniaja wiekszy rozmiar.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Ewa mi babydream nie służyły, przeciekały i się rolowały. No ale wiadomo, ze każdy pod siebie musi wypróbować.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    kupilam jeszcze papmpersy dla porownania. i wam powiem ze oprocz tegp ze ciut ciensze i wieksze to wcale nie wydaja sie jakies mieksze czy lepsze. takie samo "drewno".
    patrzylam na te koszulki w HM, ale wiecie co - 70 zl - nie sa tego warte wg mnie.
    kupilam sobie takie koszulki - jedna w pepco za 7 zl i 2 w new yorkerze po 13 zl/szt. dokupilam bawelny z elastanem, gumke i zatrzaski i sama sobie zrobie takie koszulki. za grosze.
    -- ;
  1.  permalink
    Kurde chyba drugi raz w życiu spiął mi sie brzuch i od razu zaczął boleć krzyż. Trochę mi się przypomniał porod...

Położyłam się i mam w nosie syf. Dobrze ze Filip śpi od.13;20 do 17 to gdy M nie ma mogę odpocząć.

Dzisiaj jeszcze czeka mnie wybór farb do sypialni.
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorGabcia_I
     permalink
    Ewa, sama z czasem znajdziesz najlepsze dla siebie pieluszki. Wyjdzie w trakcie używania.

U nas z "1" najlepszy był pampers ale juz od "2" do teraz używamy Dada. Pampers zaczął mi dziwnie "chemicznie pachnieć". Próbowałam z rossmana ale gdzies bokiem mocz uciekał i ciagle przebierałam małego wiec juz nie kupiłam. Mam paczkę z Tesco ale jeszcze nie próbowałam. Wiem jedno, nie ma co robic zapasów bo szybko przechodziliśmy na większe rozmiary (mały koksował przez 6 m-czy).
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ewasmerf: kupilam jeszcze papmpersy dla porownania. i wam powiem ze oprocz tegp ze ciut ciensze i wieksze to wcale nie wydaja sie jakies mieksze czy lepsze. takie samo "drewno".

W dotyku to one wszystkie są podobne. No dobra, większość z nich.
    Różnice wychodzą w trakcie używania, tj. jak pojemna jest pielucha, jak się na tyłku układa, jak mocne są rzepy, czy można kilka razy poprawiać zapięcie, jak się zachowa wkład przy zasikaniu(czy się nie watuje).
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    tyle ze przy takim maluchu, przy ktorym i tak sie przewija dosc czesto mimo ze pielucha prawie sucha to tym bardziej nie ma co zwracac uwagi na pojemnosc i watowanie sie.
    pozniej ok, ma to juz znaczenie wieksze.
    jedyne co mnie przekonuje to tylko to, czy dziecku dupy nie odparza i nie uczula.
    ja nie kupuje za duzo, wiem ze dzieciak szybko wyrasta z pieluch. mam 30 sztuk tych z rossmana, i 22 sztuki pampersa. mysle ze to wystarczy z 1, czyli te 2-5, potem kolejne juz kupie 3-6.
    -- ;
  2.  permalink
    anairda1986: Dobrze ze Filip śpi od.13;20 do 17
    - O mamo, jak Ty masz fajnie... moj nie pamietam kiedy spal a ta seryjnie to odkad mial 2 lata i 2 miesiace nie sypia w dzien a wstaje po 7:/
    --
  3.  permalink
    Madzik trafił mi się spioch. Ale pewnie Anka będzie całkowitym przeciwienstwem. Tak czuje.

Filip wstaje kolo 9, o 13;30 sam idzie się położyć,o 16-17 wstaje,ale za to urzeduje do 22;30. Więc sama widzisz,coś za coś :-)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJan 14th 2016 zmieniony
     permalink
    Ewasmerf: nie sa tego warte wg mnie.

No nie wiem... Ja kupiłam rok temu dwupak za 70 zł właśnie i noszę je prawie non-stop z przerwami na pranie :wink: A dla bezstanikowych to naprawdę rewelacja :smile:
    --
  4.  permalink
    Ja nie jestem zdania ze wszystko co drogie to lepsze ale uważam że oszczędzać na wszystkim się nie da. ja wolałabym kupić ten 2 pak i tak to taniej wyjdzie bo używać Ewa będziesz tego na pewno dłużej niż tej bluzki za 7 zl z pepco. Poza tym same pozytywne opinie od dziewczyn,ja tez dotykałam i widziałam te topy i super materiał. Twój wybór.
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    jasne, ze nie da sie na wszystkim oszdzedzac. ale uwazam ze 40 zl za 1 sztuke takiego kawalka topu to przesada. i kosztuje tylko i wylacznie tyle dlatego, ze jest dla MATEK KARMIACYCH. a produkowany jest za pol dolara w bangladeszu. no bez jaj.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkiarus
     permalink
    Mi z rosmana pieluszki nie podeszly....kupilam tez raz w polo market i oba te typy ciekly bokiem
    przy synu jechalam na happy.....sztywne jak dla mnie poczatkowe...potem jakos niby wagowo ok a ledwo dupa sie mu miescila...pampers go uczulal.....wow...taka swietna marka a mojego syna dupa jakas delikatna....hihi
    potem przeszlam na dada...i przy corce tez na niej jade....fakt zmniejszyli ilosc pieluszek ale dosc czesto promo jest i sie opyla
    .......
    co do koszulek tez polecam.....sama mam i lubie w nich chodzic...sa bardzo wytrzymale
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    rosmann ma dwa rodzaaje pieluszek. Newbornów (1) uzywalam, później już mi nie pasowały większe rozmiary. Najlepsze 1 wg mnie to te z tesco loves czy jakos tak. Od 2 to juz tylko dada, chyba, że dostaniemy coś innego w prezencie.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    my tez dade bedziemy uzywac.
    juz pierwsza bluzke uszylam. w sumie kosztowala mnie moze cale 10 zl. a wyszla calkiem fajna, wygodna i praktyczna.
    podszylam w zasadzie zwykla bluzke materialem na gumce od spodu i wszylam zatrzaski.
    usuniete
    marszczy sie na vrzuchu, no ale wiadomo, ze jak urodze to brzuch sie wchlonie, wiec ten problem nam odpadnie
    -- ;
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Ewa, te bluzki z h&m dużo lepiej się układają. W miejscu biustu są sztywne, dobrze dopasowane. No tak jak piszą dziewczyny, nie ną wszystkim da się oszczędzić ;)
    Co do pieluch, z tych tańszych, w najmniejszym rozmiarze fajne są z Tesco. Bella jest chlonna ale gruba i ton chyba nie do końca dobre na bioderka. Dady nie lubię, jest sztywna i odparza. Dla nas hitem są jednak Pampersy. Miękkie, nie są grube i chlonnosc nie do pobicia przez żadne inne pieluchy.
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    spoko, nie bede nikogo przekonywac;-) sama jednakze sie nie skusze, bo jakosc nie jest adekwatna do ceny.
    zmieniajac temat - na wyprawce co zabrac do szpitala czytalam zeby zabrac szlafrok. mam taki dosc gruby frotte, i cos w ten desen

nie bede kupowala trzeciego bo nie uzywam na codzien wcale.
    pytanie - czy to nie glupio wziac ten drugi ze soba? on nie jest jakis kusy, seksowny czy cos, ale z takiej lejacej tkaniny, no taki lepszy po prostu, kobiecy, nie taki typowy szpitalny czy kapielowy szlafrok
    -- ;
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Ewasmerf: jakosc nie jest adekwatna do ceny.

No tutaj, moim zdaniem, jednak jest. Też kupuję tanie pieluszki, używane ubrania, ale te bluzki są bezkonkurencyjne i naprawdę świetnej jakości, jak na H&M :wink: No ale, jak pisałaś, każdy robi jak uważa :smile:
    --
  5.  permalink
    To zależy jak się w nim będziesz czuła, napisałaś ,że trzeciego nie kupisz sama musisz zdecydować, ja w październiku widziałam dziewczyny w takim grubszym i też wygladały dobrze przecież to jest tylko do przejścia z ip na prodówke. Ja osobiście wolała bym coś w deseń piżamy, nie lubię wyróżniać się z tłumu.
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    laski, bylam, macalam i nawet przymierzalam. jak widac kazdy ma inne wyobrazenie o stosunku jakosci do ceny.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
     permalink
    Ewa, ja też z tych co nie lubią szlafroków :) Mąż znów uwielbia a mnie trafia jak mam założyć. Do szpitala na ciuchach mama mi kupiła taki zwykły z bawełny, całe szczęście dość krótki (przed kolano), i będzie git.
    Te co wstawiłaś są piękne, małż mi kiedyś chciał kupić taki, tylko że co ja poradzę jak ja wolę nago biegać niż w szlafrokach haha.
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Ech to ja nie mam problemu, mam tak duże cycki, że bez stanika będą zwisać mi do kolan haha no może nie do kolan, ale grawitacja swoje robi.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    kurcze, moze na ciuchy pojde.
    a mozna swtere zamiast szlafroka czy nie pozwalaja?
    ja to chyba w szpitalu w ogole dostalam ichnia kiecke i ichni szlafrok, wszystko drelichowe w pasy, hehe
    waham sie nad tym z frotte, bo raz ze duzo miejsxca zajmuje w torbie a dwa ze podejrzwama ze jak wtedy w szpitalu bedzie 26-28 stopni. ze wzgledu na dzieci grzeja niemilosiernie

Treść doklejona: 14.01.16 17:42
    no ja wlasnie jak mam dac 80 zl za te 2 bluzki to juz wole kupic jeden porzadny stanik za 100 zl. w takiej bluzce to i tak tylko po domu, przeciez w czyms takim nie wyjde na dwor. to po prostu zwykly podkoszulek jest. i tak tylko pod cos. no ale to kazdy inaczej uwaza, dajmy juz spokoj tym koszulkom;-)
    -- ;
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
     permalink
    Jak byłam na początku ciąży 2tygodnie w szpitalu to szlafroka nie brałam, co prawda był to wtedy przełom lipca/sierpnia i te upały. Miałam taki hmm ni to sweterek ni narzutka z dzianiny, jak trzeba było wyjść na usg itd. a tak to w ciągu dnia normalnie przebierałam się w szorty i tshirty, a na noc do spania koszulki/piżamy.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    Kamisia, mam taki sweterek ni to narzutka wlasnie!! dzieki. wezme to. a najwyzej jak by bylo zimno (w co watpie) to mi M doniesie ten szlafrok gruby.
    bo w tej eleganckiej kiecce to faktycznie moze troche dziwnie bede wygladac, hehe
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkiarus
     permalink
    Jak ja lezalam w szpitalu to hyly panie co mialy w tym stylu szlafrok. A pod szlafroczkiem juz nie od kompletu pizamka...bo w ciazy ciezko sie wbic w taka dopasowana
    jedna laska to pod szlafrokiem nosila top oraz spodenki....no i brzus na wierzchu ...haha
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ewasmerf: zmieniajac temat - na wyprawce co zabrac do szpitala czytalam zeby zabrac szlafrok

Ja nie noszę szlafroków - nie mam żadnego :bigsmile:
    Cały czas obczajam w lumpie - może trafię jakiś fajny (cienki, bawełniany). Frote nie chcę - za gruby. A takich pełno w lumpie.
    Podobnie z koszulą do samego porodu - nie chcę szpitalnej. Poprzednio miałam za 5 zł z lumpexu. Teraz też chcę taką kupić.
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    kiarus, no toc wiadomo ze sie w taka do kompeltu koszulke nie wbije, hłehłe
    ja mam takie koszule do karmenia, bawelniane, takie co to na bazarkach kroluja;-P no ale nie bede kupowac nowych bo w nich pewnie dlugo nie pochodze.
    jezu, ja to na takiego chytrusa wychodze ze szOOk, hehe
    ze na dzieciach oszczedzam, na sobie, hehe
    ale naprawde mojemu dziecku nic nie brakuje;-P
    ja wam powiem o tak - ja moge wydac kase na cos, co jest warte ceny. przykladowo maly chodzi na judo, i kupilam mu porzadna judoke za 100 zl w sklepie z dzudokami.
    a nie szmelc z decathlonu za 50 zl. no ale tu naprawde jakosc jest jakosc, olimpijska:-P to tak zeby nie bylo, ze ja taka sknera i wszystko po taniosci, hehe, bo juz mi az glupio ze tak moze wygladac
    -- ;
  6.  permalink
    Anairda - ale sypia do 9.. Moj nawet jak 21 zasnie i ma 2 pobudki w nocy to rano 7.30 juz na nogach... Dzisiaj spal od 14.15 do 17.15 no ale goraczka go pierwszy raz zmogla. Ciekawe o ktorej zasnie ha ha.
    Ewa popieram - ja za 2 takie bluzki tez nie dam 80 zl.. Troche mi szkoda... Szczegolnie ze niewiem ile bede karmic...
    --
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
     permalink
    Ja na czas już po porodzie kupiłam pizamke z tymi rozpieciami do karmienia. A do porodu nie potrzebuje bo i tak na stół położą i kroić będą.
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ewasmerf: jezu, ja to na takiego chytrusa wychodze ze szOOk, hehe

Ewasmerf: ja wam powiem o tak - ja moge wydac kase na cos, co jest warte ceny.

Ja mam tak samo - w sieciówkach w ogóle nie kupuje, bo uważam, że ta odziez nie jest warta ceny.
    Next, H&M, C&a itd. to ja w lumpusiu kupuję - mimo, że używka, to jakość materiału o wiele lepsza.
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Ja mam tak samo, szkoda mi kasy na sieciówki, bo lubię mieć dużo ciuchów. W lumpach mogę poszaleć.
    W ogóle jestem zakupoholiczką, nie tylko ciuchową.
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ja syna rodziłam w grudniu i nie miałam szlafroka. Na porodówkach zazwyczaj taka sauna że naprawdę nie wiem po jakiego te szlafroki Wam każą brać. Teraz rodzę w maju i liczę już na upał bo mam dość zimy :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorGabcia_I
     permalink
    Zgodzę sie z sara32. Rodziłam w listopadzie i na oddziale była sauna. Szlafrok potrzebowałam tylko zeby do łazienki wyjsć bo głupio mi było świecić "sexi" koszulka na korytarzu, gdzie non stop stali jacyś tatusiowie i inni odwiedzający. Leżąc na sali nie potrzebowałam takiego wdzianka wiec nie ma co szaleć :bigsmile:

PS. Tez sępilam na te koszulki i nie kupiłam. Zwłaszcza, ze musiałam resztę garderoby wymienić bo w ciążowych juz nie mogłam chodzić a w przedciazowe jeszcze nie pasowały :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorblackberry
     permalink
    O to widzę, że ze szlafrokiem nie tylko ja tak miałam - kupiłam sobie specjalnie nowy, cienki bawełniany, bo w domu tylko frotte, a wszyscy mówili, że w szpitalu gorąco. Ani raz go nie założyłam, nawet z walizki nie wyjęłam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorikaan
     permalink
    ja tak samo, kupiłam szlafrok i też nie wyjęty nawet z torby bo w samej koszuli cieniutkiej było mi gorąco.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Ojejjjj... z tego wszystkiego zapomniałam, że się nie pochwaliłam :tongue:
    A może się pochwaliłam, tylko nikt mnie nie wykreślił z listy? :tongue:

Moja Gwiazda przyszła na świat 29.12.2015 - z wagą 2700g i 50cm długości. Pospieszyła się nieco, ale od 2 stycznia jesteśmy w domu, a już jutro ruszamy na pierwszy spacer naszej Lilki :bigsmile:
    Mała jest przesłodka i kochana, chociaż wieczorami lubi pomarudzić :tongue:
    Ściskam Was dziewczyny mocno :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranairda1986
     permalink
    Ja pakuje dwie torby,jedną dla mnie większą drugą mniejszą dla Panny.
    Miałam walizkę na kółkach będąc po porodzie z Filipem,ale raz ze po czasie pomieszały się ubrania,dwa,że bolało mnie krocze i nie dałam rady się schylac. Torbę rzucę na krzesełko,wyjme co potrzeba i zdejmę. Szlafroka nie biorę. Byłam upocona na maxa,non stop pić mi się chciało.

Em87 gratuluję.

Ja pierdykam wchodzę do pierwszej piątki...:shocked:
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    U nasz też była sauna na sali z noworodkami, także również odradzam szlafroki, zajmują duzo miejsca w torbie a są niepotrzebne.
    •  
      CommentAuthorkiarus
    • CommentTimeJan 15th 2016
     permalink
    Ja raz rodzilam w grudniu a raz w pazdzierniku......za drugim razem spalam w szlafroku bo zamiast koldry byl cieniutki kocyk....w grudniu tez sie przydal....sauny nie bylo....od okna pizgalo...i jeszcze wiecznie kazali wietrzyc na sali......zreszta same wietrzylysmy bo jakas pinda pod prysznic lazila sie odjarac a prysznic przrd nasza sala i kratką nam potem smrid lecial
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    dzieki za opinie, tak tez czulam ze ten szlafrok niepotrzebny. u nas tez sauna byla. najwyzej mi M doniesie.
    -- ;
  7.  permalink
    Ja chyba tez nie uzywalam szlafroka. Gratulacje Em :)
    --
    •  
      CommentAuthorefcia81
    • CommentTimeJan 15th 2016 zmieniony
     permalink
    1. ewelissa84 - 27.01.2016
    2. Efcia81 - 8.02.2016 (dziewczynka)
    3. nowa2012 - 9.02.2016 (chłopiec )
    4. gosia21777 - 15.02.2016 (chłopiec)
    5. anairda - 29.02.2016 (dziewczynka)

6. Ewasmerf - 2.03.2016 (dziewczynka)
    7. madzik1983 - 10.03.2016 (chłopiec)
    8. salinos - 16.03.2016 (dziewczynka)
    9. Tinamar - 18.03.2016 (chłopiec)
    10. asiunia899 - 19.03.2016 (chłopiec)
    11. lilijeczka - 4.04.2016 (dziewczynka), marion - 04.04.2016 (chłopiec), Kamisia_Le - 04.04.2016
    12. poziomkaUK - 6.04.2016 (chłopiec)
    13. °Agata° - 14.04.2016 (dziewczynka)
    14. kkasia4 - 17.04.2016 (chłopiec)
    15. Muriah - 23.04.2016 (chłopiec)
    16. Renata_ - 24.04.2016 (chłopiec)
    17. czarnulka_91 - 25.04.2016 (chłopiec)
    18. Lopeziatko - 29.04.2016 (dziewczynka)
    19. emillka - 14.05.2015
    20. Ratownik - 17.05.2016 (chłopiec)
    21. sara32 - 20.05.2016 (dziewczynka)
    22. marzenka1303 - 24.05.2016
    23. kaamii - 13.06.2016 (dziewczynka)
    24. PaulinaMała1983 - 16.06.2016
    25. Mysiamm - 18.07.2016
    26. artystka80 - 20.07.2016
    27. Klementynaaa - 21.07.2016, Szogunka - 21.07.2016
    28. Sewila - 25.07.2016
    29. mooniia - 31.07.2016
    30. tejsha ...

Treść doklejona: 15.01.16 09:31
    i tym sposobem jestem druga :shocked::shocked:
    --
  8.  permalink
    laski macie jakiś sposób na wybielenie zszarzałej tetry??
    --
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
     permalink
    No ja JESZCZE poza pierwszą dziesiątką :)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Dziewczyny od wczoraj mnie brzuch pobolewa, tak mocniej ciągnie od dołu, że tylko leżenie daje ulgę. No i wczoraj miałam ze 2 skurcze, wzięłam nospę i się wyciszyło. Tak się boję powtórki z rozrywki, że szok.
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    duzo lez, bierz nospe i magnez, i luteine i sie powinno wyciszyc.
    ja tez mam co pare tygodni takie "rzuty" skurczowe, a potem sie wycisza na kolejne 2-3 tygodnie. moze to tak jest, takie skoki;-P
    -- ;
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.