Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kasia, ja przy obu chłopakach miałam duużo wód, przy Gugim zahaczało o wielowodzie...
Kasiakuzniki Ty juz w polowie ciazy!???!
Uuu, współczuję Za to na diecie skończysz ciążę z niższą wagą niż bez dietki
My też dziś idziemy na wizytę... Mam nadzieję zobaczyć znów Małą, stresa też mam ;/
Ja też dzisiaj miałam krzywą cukrową.Badanie na czczo, po 1h i po 2 h. Wszystko pobierane z żyły
A my wizyta za pół godziny brzuch mnie boli ze zdenerwowania
Meldujemy, że dwa serca we mnie biją
1. Czy jak macie resztkę powietrza w strzykawce czasem jest na końcu czasem na poczatku to nie martwicie sie i wstrzykujecie wszytsko jak leci?
2. czy macie jakis sposób aby nie robic siniaków przynajmniej takich ogromnych i zgrubień?
3. czy jak dezynfekujecie miejsce spirytusem to nie martwicie się ze może ten spirytus jakos przez skórę brzucha dojdzie do maleństwa
4. Czy Was też boli ten zastrzyk? tak piecze?
Nie, nigdy nic się nie działo z łożyskiem... Tylko naczytałam się, że to bezobjawowo może się dziać i jakoś tak mnie panika odarnęłą, zwłaszcza, że zapomniałam gina zapytać, a on sam nic nie mówił... Dzis nie mialam usg, tylko takie szybkie badanie...
Tymczasem mam pytanie do dziewczyn, które robią zastrzyki clexane w brzuch.
Myslisz Olu, że od razu na dietę pójdę??
- ja mialam za wysoki wynik krzywej cukrowej (jakos 180) i mialam scisla diete w porozumienia z dietetyczka. Zero slodyczy to pikus... zero cukru, napojow/produktow mlecznych, nic smazonego, zadnych sosow itp z produktow z maki pszennej, zupa nie zabielana smietana ani maka, zero bialego chleba, niewielkie ilosci posilkow, szynka tylko z indyka itp. Kawe pilam bez mleka, herbate owocowa, glownie warzywa, z owocow praktycznie tylko grapefruit czy jablko, bo inne mialo w sobie cukier naturalny a to tez podwyzszalo cukier:/ Myslisz Olu, że od razu na dietę pójdę?? myślałam, że wystarczy ograniczyć słodycze. Chociaż mam tak, że jak nie zjem czegoś słodkiego to jestem zmęczona i boli mnie głowa.
roksana, nastepna wizyta za 3,5 tyg dopiero...
Wydaje mi się, że tak. Miałam 142mg/dl i byłam na diecie. Przede wszystkim odstaw słodycze, białe pieczywo i makarony zamień na ciemne, z niektórymi owocami trzeba ostrożnie.
ja mialam za wysoki wynik krzywej cukrowej (jakos 180) i mialam scisla diete w porozumienia z dietetyczka. Zero slodyczy to pikus... zero cukru, napojow/produktow mlecznych, nic smazonego, zadnych sosow itp z produktow z maki pszennej, zupa nie zabielana smietana ani maka, zero bialego chleba, niewielkie ilosci posilkow, szynka tylko z indyka itp. Kawe pilam bez mleka, herbate owocowa, glownie warzywa, z owocow praktycznie tylko grapefruit czy jablko, bo inne mialo w sobie cukier naturalny a to tez podwyzszalo cukier:/
Dokładnie. Nie ma w tym Twojej winy. Im dalej w ciążę, tym gorzej utrzymać cukier w ryzach Ale nie taki diabeł straszny- pewnie dostaniesz glukometr i będziesz sama cukry kontrolować. Na razie się nie martw- odstaw słodycze, produkty z białej mąki i tłuste, smażone potrawy typu schabowe, fast foody, etc. (może Dziewczyny coś jeszcze zalecą odstawić). to trzustka źle pracuję
Roksana to trzustka źle pracuję.
Dokładnie. Nie ma w tym Twojej winy. Im dalej w ciążę, tym gorzej utrzymać cukier w ryzach Ale nie taki diabeł straszny- pewnie dostaniesz glukometr i będziesz same cukry kontrolować. Na razie się nie martw- odstaw słodycze i produkty z białej mąki (może Dziewczyny coś od siebie dorzucą).
Tak od siebie jeszcze dodam, że trzeba jeść mniej a częściej i warto mierzyć ketony w moczu.
- w zadnym wypadku Twoja wina, tak wyszlo i juz, padlo na Ciebie. Ma mam nadzieje, ze w drugiej kiedys ciazy nie bede juz miala cukrzycy bo strach czy mlode nie bedzie pozniej mialo :( Co???? masakra!!!! rany, jak to się stało??? to przeze mnie?! za dużo słodyczy :(
- ja mialam sennosc i zmeczenie, ale nie skojarzylam, ze moge miec cukrzyce ciazowa, nikt w mojej rodzinie nie mial, wynik byl dla mnie szokiem ale juz prawie nie pamietam czego mi nie wolno bylo:) Roksana87: jestem senna, zmęczona (...) trochę spuchły mi palce i kostki
typowe objawy i przy cukrzycy i przy upałach I jeszcze duże pragnienie
czy nóżki będą mu dobrze rosły..... A jak Twój Janek rósł w brzuszku? Jak sie rozwija teraz?