Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsalinos
    • CommentTimeFeb 19th 2016 zmieniony
     permalink
    Teraz do 3 marca w Toruniu a po 3 marca w Poznaniu. Trochę u mnie skomplikowana sytuacja, bo lekarza mam z Poznania i wizytę 3 marca, a właściwie to 2 marca bo dzisiaj mi przełożył. Myślę, że jak dotrwam do wizyty w Poznaniu to już mnie położy na swoim oddziale do porodu. W sumie dla mnie to bez znaczenia gdzie urodzę, ale bardzo bardzo chciałabym siłami natury i jestem pozytywnie nastawiona, że mi się to uda ;DDD Pierwszy poród sn w Toruniu.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorartystka80
    • CommentTimeFeb 20th 2016
     permalink
    To samo w Matce Polce w Łodzi :sine zupy o dziwnym zapachu i podejrzane sosy.Mąż przynosił mi jedzenie ze stołówki.
    --
    •  
      CommentAuthoremza
    • CommentTimeFeb 20th 2016 zmieniony
     permalink
    Salinos, dodam, że na Polnej zaliczyłam trzy różne oddziały i na każdym inna kucharka gotowała;)
    Ale fakt, ja byłam na diecie bezglutenowej i dostawałam stosy wafli ryżowych...;)
    --
  1.  permalink
    Nowa cos sie nie odzywa :)
    --
    • CommentAuthorskapula
     permalink
    Nowa dzielnie walczy:) Kibicuję jej bardzo tutaj i na fb.
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Salinos, dodam, że na Polnej zaliczyłam trzy różne oddział

pochwal się na których. Ja zawsze na jednym tam gdzie mój prof jest ordynatorem, na oddziale niepłodności i endokrynologi rozrodu. I jak pojadę do porodu to też mnie tam położą, na chwilę porodu na porodówkę a później z powrotem na ten oddział. Opieka jest super. Nie mogę na nic narzekać. Pielęgniarki cudne.Nawet za każdym razem podają Ci dziecko jak nie masz siły wstać, kąpią, przewijają. Nie wiem jak jest na innych oddziałach.
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    To się trzymaj tego oddziału. Ja najpierw leżałam na IV (tam pracuje mój lekarz) i tu opieka i pielęgniarki na medal. Potem leżałam 2 dni na poporodowym, na którym zostaje się po porodzie przez 2h, ale nie było miejsc gdzie indziej i tu jako tako nawet było. A potem trafiłam na poporodowy tradycyjny (niestety nie pamiętam już numeru) i tu stosunek położnych do rodzących - dramatyczny. Na szczęście był to mój drugi poród, więc wiele rzeczy spływało po mnie, jak po kaczce. Pierworódkom jednak współczułam.
    Pierwszy poród miałam w Raszei i zdecydowanie bardziej polecam ten szpital.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    marion: Może tu zajrzy TEORKA i opisze Wam, co jej znajoma dostawała do jedzenia w szpitalu w Szwajcarii. Gesslerowa niech się chowa

E co będę dziewczyny denerwować :tooth:
    Wspomnę może tylko ze rano pielęgniarka przynosiła jej I-pada na 30 minut, w którym to I-padzie sobie koleżanka wybierała te wszystkie przegrzebki, panna coty etc :smile: :tooth:
    I
    --
  2.  permalink
    Ja to nawet nie chce pisać co dostaje się w szpitalu u mnie :-). Dobrze ze lodówka jest na oddziale to można samemu coś w nią włożyć.

Ja po ktg. Mała mniej ruchliwa,dopiero w domu daje czadu. Zapis ok.
    Jeszcze miejmy nadzieje że ostatni we wtorek bo w czwartek wizyta.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    moja wczoraj byla mniej ruchliwa, a dzis wyginania, wypinania i znow waz pod skora. roznie to te dzieci maja...

Treść doklejona: 20.02.16 13:09
    ja juz odstawilam wszystkie leki. od jutra tylko i wylacznie Letrox.
    nie musze mowic jaka ulga. fajnie jest zyc bez lekow i suplementow;-D
    -- ;
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
     permalink
    Ewasmerf: ja juz odstawilam wszystkie leki

zazdroszczę :) ja się jeszcze faszeruję ... :(
    --
  3.  permalink
    Oj fajnie :-). Ja lutke,przeciwgrzybicze globulki też odstawione. Tylko tardyferon został.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam no ale muszę, bo się uduszę. NOWA ZOSTAŁA MAMUSIĄ!!!!!!! :flowers::flowers::flowers::flowers: poprzez cc, dzieciątko waży uwaga!!ponad 4 kg :)))) Gratulujemy i życzymy samych radosnych chwil w objęciach synka :))):rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    No Ewa - nadeszła wiekopomna chwila :shades:

1. Ewasmerf - 24.02.2016 (dziewczynka)
    2. anairda - 29.02.2016 (dziewczynka)
    3. madzik1983 - 10.03.2016 (chłopiec)
    4. salinos - 16.03.2016 (dziewczynka)
    5. Tinamar - 18.03.2016 (chłopiec)

6. asiunia899 - 19.03.2016 (chłopiec)
    7. Kamisia_Le - 29.03.2016 (chłopiec)
    8. Bett - 01.04.20016 (dziewczynka)
    9. lilijeczka - 04.04.2016 (dziewczynka), marion - 04.04.2016 (chłopiec)
    10. poziomkaUK - 6.04.2016 (chłopiec)
    11. anecia_ - 09.04.2016 (chłopiec)
    12. °Agata° - 14.04.2016 (dziewczynka)
    13. kkasia4 - 17.04.2016 (chłopiec)
    14. Renata_ - 20.04.2016 (chłopiec)
    15. Muriah - 23.04.2016 (chłopiec)
    16. czarnulka_91 - 25.04.2016 (chłopiec)
    17. Lopeziatko - 29.04.2016 (dziewczynka)
    18. emillka - 14.05.2015
    19. Ratownik - 17.05.2016 (chłopiec)
    20. sara32 - 20.05.2016 (dziewczynka)
    21. marzenka1303 - 24.05.2016 (chłopiec)
    22. PaulinaMała1983 - 03.06.2016 (dziewczynka)
    23. kaamii - 13.06.2016 (dziewczynka)
    24. Mysiamm - 18.07.2016 (chłopiec)
    25. artystka80 - 20.07.2016
    26. Klementynaaa - 21.07.2016
    27. Sewila - 25.07.2016 (dziewczynka)
    28. mooniia - 31.07.2016
    29. skapula - 01.09.2016
    30. moya212 - 05.09.2016
    31. monii9797 - 12.09.2016
    32. tejsha - 13.09.2016
    33. Daisy1991 - 17.09.2016
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    salinos: Dziewczyny nie wiem czy powinnam no ale muszę, bo się uduszę. NOWA ZOSTAŁA MAMUSIĄ!!!!!!!

Ogromne gratulacje :))))
    --
    •  
      CommentAuthor°Agata°
     permalink
    Nowa gratulacje:)

Tak patrze na tą liste i w kwietniu najwięcej porodów będzie:D wakacje były owocne:p
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    °Agata°: Tak patrze na tą liste i w kwietniu najwięcej porodów będzie:D wakacje były owocne:p

Oj u mnie się zgadza, bo my akurat na wczasach byliśmy :) ale dziecko planowane, żadna wpadka :D
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    °Agata°: w kwietniu najwięcej porodów będzie:D wakacje były owocne:p

No jak tak się przypatrzeć, to kwietniu nie będzie tygodnia bez porodu.

U nas też syn z urlopu lipcowego przywieziony :tooth:
    Męża nie mam sporo w domu i często nie ma go w okresie płodnym. Planowałam rozpoczęcie starań latem, z kontynuacją na jesień, żeby dziecko urodziło się wiosną/latem. Tak więc urlop to była idealna chwila - no i się udało w pierwszym cyklu staraniowym.
    Starszy syn też z pierwszego cyklu staraniowego.
  4.  permalink
    Brawo Nowa. No Ewa liderujesz hi hi.
    --
  5.  permalink
    Nowa gratuluję :-).
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
     permalink
    U nas też były gorące wakacje :-D mimo że synus z pomocą IUI :-)
    Dziś sąsiadka pyta się kto w brzuszku mieszka, to mówię ze Syn, a ona z tekstem ze mąż szczęśliwy. Nosz kurde a kobieta to nie może już cieszyć się z syna, a jedynie z córki ... Ja akurat typ kobiety co bardziej z facetami więc wychować córkę było by mi trudniej - te wszystkie warkocze, sukienki i cala reszta :-)
    --
  6.  permalink
    Ja tez sie cieszylam z syna, obu :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    No Ewa, pierwsze miejsce zobowiązuje! :)))) Jezusie ale szybko zleciała ta Twoja ciąża. Choć wiem, ze Tobie pewnie wcale nie tak szybko :wink::wink:
    --
  7.  permalink
    Kamisia ja też chciałam mieć syna od zawsze. Dlatego perspektywa posiadania córki mnie przeraża z lekka. Myślałam że będzie drugi syn.

Nie ukrywam,że nakupowalam sukieneczek,tuniczek,opasek typu pin up ale kurde jak wiązać te dobierańce,warkocze...Matko i córko! ;-)
    Najwyżej będzie chodzić w kucykach :-) To umiem zrobić.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Kamisia_Le: mówię ze Syn, a ona z tekstem ze mąż szczęśliwy. Nosz kurde a kobieta to nie może już cieszyć się z syna, a jedynie z córki ...

Bez sensu takie gadanie...

Ja to się cieszę z dwóch synów :bigsmile:
    3 pindole w domu, więc u nas klapa od sedesu już zawsze będzie podniesiona :tooth:
    .
    Kamisia - a ten "Dyziu" w suwaczku to tak pieszczotliwie, czy właśnie takie imię synek dostanie?
    .
    .
    Gdyby któraś z ciężarówek, głównie z tych z końca listy (bo te z czołówki to raczej mają już to z głowy) szukała imienia dla dziecka, to na wątku o imionach wrzuciłam link do WYKAZU NAJCZĘŚCIEJ NADAWANYCH IMION W POLSCE W 2015 r. (wraz z podziałem na województwa) - aż do 5 nadań w skali kraju.
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    marion:
    Bez sensu takie gadanie...

Wiecie gadanie że tatuś się ucieszy to jeszcze pikuś, ale moje dwie sąsiadki jak się dowiedziały że będzie chłopak to się dosłownie załamały że ZNOWU chłopak. No ja piernicze jakby conajmniej to one go miały wychować
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    anecia_: moje dwie sąsiadki jak się dowiedziały że będzie chłopak to się dosłownie załamały że ZNOWU chłopak.

Jak się moja sąsiadka dowiedziała (młoda babka, w moim wieku czyli ok. 35 lat), że będziemy mieć drugiego syna, to stwierdziła, że mam ciulowe i słabe geny, a mój mąż zajebiście mocne, skoro tylko chłopaków płodzi. Teoria naukowa :crazy:
  8.  permalink
    Hahaha, fajna kombinacja.
    Imie dla mojego nie wynika z zadnych danych, po prostu wybrane z zaslyszenia :)
    Mnie wiekszosc kolezanek wspolczuje drugie chlopaka, szczegolnie te co same maja 2-3 synkow i corka im sie marzyla ha ha. Wrecz gadaly, w zartach oczywiscie, ze jak sie corka okaze (na poczatku mojej ciazy) to sie wrecz obraza hi hi.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Aaaa... a ja w pierwszej piątce !!!! Ale przynajmniej walizki spakowane na szybko bo właśnie wrócilismy z IP. Koło południa zauwazyłam leciutkie krwawienie i było tak do 15tej więc stwierdziłam że lepiej sprawdzić bo przeciez przy Ignasiu tak się zaczęło a o 17tej już był na świecie. Naczekaliśmy sie jak zwykle no ale prawdopodobnie to po prostu czop sluzowy zaczał odchodzić. Szyjka około 1 cm i przepuszcza palec jak to doktor okreslił, a na ktg skurczy nie zanotowano więc wszystko git. Co nie znaczy że znowu znienacka Maluszek się nie wyrwie :)
    --
    •  
      CommentAuthornowa2012
     permalink
    Dziewczyny o 1 w nocy obudziły mnie silne i częste skurcze. Sama starałam sobie z nimi poradzić do 3 rano kiedy to przyszla położna sprawdzić tętno Synka. Zastala mnie kleczaca i zwijajaca się z bólu pod prysznicem. Zawiadomiła panią dr ta mnie zbadala i mówi że minimalnie może się zmieniło rozwarcie i napina się pęcherz a ja nawet u niej padałam za każdym skurczem na podłogę. Podłączyły mnie pod KTG i zadecydowano że ide na porodowke. W drodze na nią także podałam na podłogę w bolu. Zadzwoniłam po męża zrobili mi znieczulenie które w ogole nie dzialalo jak się okazalo było źle założone. Przyszła druga zmiana i kolejny anestazjolog wyjął tamta igłę wsadził nowa. Ja przy każdym skurczu myślałam że blizna mi EKSPLODUJE nigdy ale to nigdy nie przeżyłam takiego bólu nawet podczas pierwszego porodu. Doszłam do 7-8cm bez znieczulenia. Przebili mi wody i tętno Synka zaczęlo słabnać, nastapila szybka decyzja o cc na sali usłyszałam tylko słowa "no to mamy powód. ....." Natan był owiniety pepowinka i kiedy wody były jakoś dawał sobie radę kiedy ich zabrakło zawisł na pepowince i się przyduszal. Tak więc cała moja przygoda skończyła się kolejnym CC. Nowym doświadczeniem skali bólu. Myślałam że umieram tak stara blizna dała mi popalić. Teraz moje Szczęście leży obok mnie poród CC nastąpił o godz. 9h30 10punktow w skali apgar. 4120g i 57cm. Gdy lekarz go zobaczył powiedział że raczej nie dałabym rady go urodzic chodziło mu podobno o moją miednice. KOCHANE CHCIALABYM WAM SERDECZNIE Z CAŁEGO SERCA PODZIĘKOWAĆ ZA WSPARCIE.

Treść doklejona: 20.02.16 22:15
    Sali dziękuję że czuwasz :* :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Nowa, gratulacje!
    Dałaś sobie szansę, to chyba ważne.
    Waga piękna! Mały facecik :) Kiedy rodzili się moi synowie, serce napełnialo się dumą. Chyba masz do niej spory powod :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nowa ! Gratuluję ! Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło ! Byłaś mega dzielna ! :*****
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Nowa2012
    A jak fizycznie się czujesz po drugiej cesarce?
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Nowa byłaś bardzo dzielna!!!!!! Najwazniejsze,że synek cały i zdrowy. buzioole :grouphug:
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
    • CommentTimeFeb 21st 2016
     permalink
    Marion żebyś wiedziała że gadanie bez sensu tym bardziej że ona też urodziła pierwszego syna ha. Dla mnie przede wszystkim najważniejsze że doczekalismy się ciąży, zdrowego Malucha, a co inni gadaja nigdy mnie nie interesowało :-)
    Dyzio, to imię towarzyszy nam od początku ciąży, jeszcze nie znając płci był Dyzio :-) a właściwie Dyzio Hyzio i Zyzio bo gin od samego początku (poprzez stymulację, IUI, i kolejne wyniki badań aż po dodatni wynik) straszył nas trojaczkami :-) a Synus (chyba już ostatecznie, po walce z kalendarzem pełnych imion ha) będzie nosił imiona Piotr Dionizy :-)
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
    • CommentTimeFeb 21st 2016 zmieniony
     permalink
    Mnie też denerwuje, jak słyszę, że to cudownie, że będzie dziewczynka i będzie parka. Osobiście wolałam drugiego synka, bo obsługę mini faceta znam.
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    Nowa gratulacje:)))) super że masz już synka przy sobie:)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    dziewczyny dostałam bóli miesiączkowych. Też je macie?? zaczynam powoli panikować, że lada moment urodzę, ale brzuch mi nie twardnieje.
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Coś się Ewa długo nie odzywa...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Salinos, ja mam takie od kilku tygodni a wszystko jeszcze ładnie trzyma :)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Tinamar to mnie pocieszyłaś :)))) Mimo, że raz rodziłam to teraz kompletnie nie wiem czego się spodziewać, czy najpierw jakieś bóle, czy wody czy czop.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    To mam tak samo :) wtedy nie miałam żadnych bólu i skurczy więc też przy skurczach miesiączkowych zastanawiam się czy już nie rodzi :) wczoraj przynajmniej na IP lekarz mi uświadomił że to czopki śluzowych odchodzi bo bym na to nie wpadła :)
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    A jak wyglądają te czopki śluzowe? są podbarwione krwią? Ja od dłuższego czasu około 2 tyg mam bardzo obfity śluz z pochwy taki gęsty i żółty i ciągnący się, ze czasem i o nogę mi się zahaczy. Przy pierwszej córeczce nie miałam żadnych wątpliwości, ze to czop, bo wyleciało tego mnóstwo taka galareta z krwią a zaraz za nią wody mi odeszły. Teraz czuję się lekko zagubiona z tym czopem. Czy to może nadmiar śluzu.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kurcze, ciężko mi powiedzieć bo lekarz mi wczoraj mówił że galaretowate podbarwione krwią ale ja wcale nie widzę żeby galaretka to była :/ a od jakiegoś czasu też mam tak jak opisujesz gesty śluz żòłtawy więc może to jakiś zwiastun czopa :) ale od wczoraj mam właśnie z krwią...
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Mój czop to była właśnie taka galareta albo inaczej bardzo ściągnięty kisiel. Przezroczysty z nitkami krwi.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja w dwupaku, u mamy na obiedzie bylismy, malego do babci odwiezlizmy.
    mala mi chyba od wczoraj wlazi glowa w krocze, nie wiem, ale bol jest nieziemski, ledwie chodze, ledwie sie obracam w lezeniu. z tym czopem to ja sie u siebie zastnawiam, bo sluz mam zolty, wczoraj byl rozciagliwy, nieduzo, ale pierwszy raz od owolacji (hehe) rozciagliwy.
    jutro jeszcze przepekam w lozku. mam serdecznie dosc. apetytu juz nie mam, za to od jakis 2 dni mam takie nudnosci jakby. dzis mnie jeszcze glowa zaczela bolec. czuje sie juz do kitu.
    -- ;
  9.  permalink
    Ewa Dasz rade! Pomyśl że za tydzień o tej porze będziesz leżeć z małą u siebie w domu,będziecie się tulić i cycuchować:-).

Ja już nie wyczekuje objawów. Ten ostatni tydzień mam zamiar przeznaczyć na pójście z M do kina,kolacje do Sphinksa,jakieś zakupy (oczywiste dziecięce). Teściowa nas nawiedza w środę. Będę starać się wykorzystać jej obecność na maxa. I pójdę do kosmetyczki na henne.

Ot taki mam zacny plan:wink:
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Salinos, moje dzieci ledwie donoszone, jedno urodzone przedwcześnie. Nie wiem, co to czop. Nigdy czegoś takiego nie obserwowałam. Spokojnie, jak się zacznie, nie przegapisz.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    ana, ja poszłam do gina rano we wtorek, szyjka długa na 1,5 cm, przepuszczała opuszek. Ktg płaskie. Potem poszłam do kosmetyczki. Tak się zrelaksowałam tym upiększaniem, że w środę nad ranem Wojtek był ze mną :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No właśnie, te kto i badania czasem nic nie mają wspólnego z tym co nastąpi :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.