Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A ja dziś byłam zrobić badanie moczu i się zastanawiałam jak to ogarnąć, bo pęcherz ciśnie mnie co kilka godzin w nocy
po 6 dniach stosowania globułek przepisach przez giną mam posiew w kierunku GBS ujemny więc nie będę dostawała antybiotyku przy porodzie :)
Miałam Was pytać czy też tak macie/miałyście.....a mianowicie od jakiegoś czasu kiepsko się czuję z rana. Jest mi słabo jakbym miała zaraz zemdleć.
Miałam Was pytać czy też tak macie/miałyście.....a mianowicie od jakiegoś czasu kiepsko się czuję z rana. Jest mi słabo jakbym miała zaraz zemdleć. Ledwo się trzymam na nogach. W sobotę w sklepie zasłabłam, nogi z waty, ciemno przed oczami.
ale przynajmniej wstawać nie muszę i dreptać do wc.
Chyba normalne...
Ja osobiście nie miałam, ale możliwe że w tak wysokiej ciązy maluch uciska nie tam gdzie trzeba i stąd takie samopoczucie. A jeżeli szczególnie kiepsko czujesz się po nocy to zwróć uwagę na którym boku spisz...
Proszę Cię jakie wstawać i dreptać....jak już muszę iść to muszę się najpierw wytoczyć z łóżka i dojść chodem kaczki dziwaczki z upuszczoną pupą bliżej podłogi bo już tak ciśnie że inaczej iść nie mogę :D
Staram się pilnować żeby na lewej stronie, ale często się budzę na prawej bo mi wygodniej
- ja jeszcze nie mialam ani razu, w ciazy pierwszej mialam na IP przed porodem. Czy warto jeździć raz w tygodniu w tym okresie ciązy co jestem na ktg ?
obcie ktg.
ja teraz lezalam z laska po cc, ktora poszla na rutynowe ktg. czula sie super, nic nie dolegalo, dziecko czula dobrze. na ktg wyszlo tetno plodu ok 50. szybko karetka, w biegu ja rozbierali do cesraki. okazalo sie ze lozysko sie odklejalo. kilka godzin i bylby dramat. wiec zrobcie o jedno ktg za duzo niz o jedno za malo.
Ja tam się cieszę, że teraz będę miała opiekę położnej jeszcze przed porodem. Wizyty zaczną się w 21tc...
Madzik, Marion, proście o ktg. A nawet się domagajcie. Macie cukrzycę ciążowa i z tego powodu od 36 tygodnia ktg powinno być raz na tydzień. Jak psu buda Wam się należy.
marion, ja co tydzien chodzisz do gina z usg to moze ktg juz nie trzeba? przeciez on widzi lozysko, bada tetno, przeplywy.