Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSewila
    • CommentTimeMar 10th 2016
     permalink
    Ja przy młodym lubiłam Huggisy. Na początku były pampers i dada zamiennie, w zależności gdzie była promocja.
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    O! Najlepsze chusteczki to te, które są aktualnie w promocji :bigsmile:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Do mycia dupci najlepsze są waciki i woda :wink: U nas się super sprawdza. A chustki mokre biorę tylko w drogę.
    --
    •  
      CommentAuthorBett
     permalink
    Mnie się zawsze chce śmiać jak czytam "dla mnie najlepsze" :> Chyba wszystko zależy od pupy dziecka, a nie od nas :>
    Moje chłopaki mieli różne zapotrzebowanie - starszy był chowany w pampersach i pampersowych chusteczkach, a młodszego pampersy odparzają i metodą prób i błędów udało nam się znaleźć akceptowalne pieluchy - Bella Happy. Chusteczki też testowaliśmy, bo pupinę ma wrażliwą i ostatecznie zostaliśmy przy nieperfumowanych Baby Dreamach z Rossmana. A jak będzie z Małą, to zobaczymy - na razie kupiłam "1-ki" z Bella Happy właśnie.

Ja dzisiaj miałam pierwsze KTG - zapis w porządku. Kolejne za tydzień.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 11th 2016
     permalink
    Magdzik,ty się spiesz bo coś czuję że Cię zaraz wyprzedzę. W nocy już miałam dość regularne skurcze i ciągle ten czop z krwią. Czy to normalne że coraz więcej w tym śluz ie krwi a po nocy to nawet skrzepów ? Matko, zwariuję od zastanawiania się czy to już czy nie. W nocy skurcze były co 5/6 min nawet ale biłam się z myślami i przeczekałam :/
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    kiarus: Z biedronki chusteczki fitti sie popsuly.....sa mniejsze i sztywne....jeszcze w zeszlym roku byly super ale zmienili opakowanie...naklejka news i sa do niczego niestety

To fakt - osobiście wolałam te poprzednie.
    Tinamar: W nocy już miałam dość regularne skurcze i ciągle ten czop z krwią. Czy to normalne że coraz więcej w tym śluz ie krwi a po nocy to nawet skrzepów ? Matko, zwariuję od zastanawiania się czy to już czy nie.

No ja bym pojechała na IP. Skoro jest coraz więcej krwi i nawet skrzepy, oraz te częste skurcze, to lepiej to sprawdzić. Najwyżej Cię odeślą.
  1.  permalink
    Tinamar - no ja mam ciagle leciutke plamienia, ktore mi srednio wygladaja na czop, tak jakby po trochu odchodzil... Niewiem kiedy mnie ruszy, to oczekiwanie teraz jest meczace, mowilam ze szybko nie zwolnie miejsca.. :(
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Tinamar ja na Twoim miejscu bym się już nas nie pytała, tylko na IP leciała. Pamiętaj, że my lekarzami nie jesteśmy. Każda z nas mogła mieć podobną sytuację, lecz u każdej co innego z tego wynikało.
    --
  2.  permalink
    Albo zadzwon/podjedz do gina - dzisiaj piaatek i na pewno przyjmuje.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Do położnej może zadzwonię. Sama nie wiem bo perspektywa 5 godzin albo i dłużej na IP ito mało ciekawe :/ a w sumie to pewnie ten czop odchodzi i tyle :/ ktg miałam przedwczoraj i też wszystko ok. Tyle że szyjka już króciutkia. Ehhh... przy Ignasiu nie miałam takich problemów.
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    marion: kiarus: Z biedronki chusteczki fitti sie popsuly.....sa mniejsze i sztywne....jeszcze w zeszlym roku byly super ale zmienili opakowanie...naklejka news i sa do niczego niestety
    nawet nie widziałam, ze skład zmienili ... faktycznie te rok temu mogłam polecać z czystym sercem ,,, szkoda bo liczyłam na nie ... mój obecnie 2 latka 8 miesięcy synek nie może się doczekać dzidziusia ,tuli sie do brzucha itp... mam nadzieję, ze to się nie zmieni po porodzie ,, choć może być róznie bo na pewno nie do końca zdaje sobie sprawę z czym taki niemowlak się wiąze do końca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Tinamar: Do położnej może zadzwonię. Sama nie wiem bo perspektywa 5 godzin albo i dłużej na IP ito mało ciekawe :/ a w sumie to pewnie ten czop odchodzi i tyle :/ ktg miałam przedwczoraj i też wszystko ok. Tyle że szyjka już króciutkia. Ehhh... przy Ignasiu nie miałam takich problemów.
    --

Myślę że dziewczyny mają rację, zwłaszcza że od ostatniego KTG zleciały dwa dni to wszystko mogło się już zmienić. (nie chodzi o nic złego) tylko po prostu poród mógł się zacząć, lepiej to sprawdzić. Chociaż perspektywa siedzenia na IP tyle czasu dla mnie zrozumiała, bo u mnie to wygląda identycznie
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Ja wolałabym i 8h spędzić na IP niż pluć sobie w brodę, że coś zaniedbałam
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dobra dobra, już jadę na IP :/ chociaż skurcze ustały oczywiście. Dzwoniłam do położnej i akurat ma dyżur więc zobaczy mnie. Ale pewnie nadal to po prostu czop.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Ja tam zawsze mówię lepiej być o raz za dużo
    W pierwszej ciąży szalałam shizowalam czy wszystko w środku ok
    Teraz leżałam najpierw z nerkami potem 3 dni przerwy i znów wróciłam i pomimo tęsknoty za Mila byłam o tysiackroc spokojniejsza bo miałam ktg 3x dziennie
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No taka prawda tylko problematyczne się robi przy drugim maluchu. Ale walizek nie wzięłam i ciekawe czy dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Koniecznie daj znać co Ci powiedzieli
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    5cm rozwarciaa. .. nie pożegnała się z Ignasia i płakać mi się chce :(
    --
  3.  permalink
    Pieknie. To jeszcze dzisiaj bedziesz tulic malenstwo a 5 cm to duzo juz
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Tinamar jednego nie pożegnałaś (rozumiem, że Ci smutno) ale zaraz przywitasz drugie i skup się teraz na tym.
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Kciuki Tinamar!!!
    Ignacy da radę - skup się na porodzie.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Jestem w Domu Narodzin :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    kciuki !!!!
    -- mama piątki :)
  4.  permalink
    No mnie by teraz porod bylby nie wsmak, bo Maks goraczkuje i trzeba pilnowac tych 4 h i leki podawac raz te raz te... Jakos nie ufam nikomu innemu niz sobie :( U niego goraczka bite 3 dni.
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Kciuki zaciśnięte :)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Tinamar kciuki mocno zaciśnięte , powodzenia :wink:
    --
  5.  permalink
    No Tinamar na pewno juz po :)
    U mnie dalej nic... z rana mnie na kibelek pogonilo, ze ledwo doszlam.... moze cos sie ruszy?? ;)
    --
    •  
      CommentAuthormarion
    • CommentTimeMar 12th 2016
     permalink
    madziik1983: z rana mnie na kibelek pogonilo, ze ledwo doszlam.... moze cos sie ruszy?? ;)

Ja z kupencjami w ciąży nie ma problemów żadnych (w sensie zaparcia itp.). Od tygodnia mam półbiegunki po 2-3 razy dziennie. I nic z tego nie wynika.
    Ale przy pierwszym porodzie, już na skurczach, byłam 4 razy w wc z dwójką i na IP już mi darowali lewatywę.
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 12th 2016 zmieniony
     permalink
    Dziękuję za kciuki :* o 22.05 powitaliśmy naszą drugą cudne Kruszynkę :) jak na mnie przystało było mega szybko więc dziękuję wam za kopnięcie w tyłek i wysłanie na IP bo gdymym poczekał na skurcze to by mąż w samochodzie odbierał :) Maluszek jest drobniutki 2780g i 50cm ale zdrowiu ki i tym razem bez żadnych wenflon ów antybiotyków i zastrzyków :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Tinamar: Maluszek jest drobniutki 2780g i 5cm

maleństwo :)))

a na poważnie GRATULACJE!!!!! :)))
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    He he :) już poprawione :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Tinamar: Tinamar

Gratulacje :-)
    --
  6.  permalink
    No gratuluje.... I zazdroszcze ze tak szybko i juz po....
    No to Marion czuje, ze ja skoncze na wywolaniu w szpitalu bo nawet moj nie kwapi "do roboty". Wypomne mu po pologu...
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Tinamar , super , zazdroszczę że możesz już tulić swoje szczęście , :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    1. madzik1983 - 10.03.2016 (chłopiec)
    2. Kamisia_Le - 29.03.2016 (chłopiec)
    3. Bett - 01.04.20016 (dziewczynka)
    4. lilijeczka - 04.04.2016 (dziewczynka), marion - 04.04.2016 (chłopiec)
    5. poziomkaUK - 6.04.2016 (chłopiec)

6. anecia_ - 09.04.2016 (chłopiec)
    7. °Agata° - 14.04.2016 (dziewczynka)
    8. kkasia4 - 17.04.2016 (chłopiec)
    9. Renata_ - 20.04.2016 (chłopiec)
    10. Muriah - 23.04.2016 (chłopiec)
    11. czarnulka_91 - 25.04.2016 (chłopiec)
    12. Lopeziatko - 29.04.2016 (dziewczynka)
    13. emillka - 14.05.2015
    14. Ratownik - 17.05.2016 (chłopiec)
    15. sara32 - 20.05.2016 (dziewczynka)
    16. marzenka1303 - 24.05.2016 (chłopiec)
    17. kaamii - 13.06.2016 (dziewczynka)
    18. PaulinaMała1983 - 14.06.2016 (dziewczynka)
    19. Klementynaaa - 15.07.2016 (chłopiec)
    20. Mysiamm - 18.07.2016 (chłopiec)
    21. artystka80 - 20.07.2016 (chłopiec)
    22. Sewila - 25.07.2016 (dziewczynka)
    23. mooniia - 31.07.2016
    24. Yvoonne 23.08.2016 (chłopak)
    25. skapula - 01.09.2016
    26. moya212 - 05.09.2016
    27. monii9797 - 12.09.2016
    28. tejsha - 13.09.2016
    29. Daisy1991 - 17.09.2016

Treść doklejona: 12.03.16 11:49
    lista skraca się okropnie :(
    ujawniajcie się dziewczyny i dopisujcie :)
    •  
      CommentAuthor°Agata°
     permalink
    Skraca się ale większość przyszłych mam też nie jest aktywna i wątek za jakis czas przycichnie.

Tinamar gratulacje :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    szkoda by było :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jak ja zapisywał am się na listę w 2013 r to byłam chyba z 40. Może tak słabo w zaciazeniu służy rok 2016?
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    bonim: Jak ja zapisywał am się na listę w 2013 r to byłam chyba z 40. Może tak słabo w zaciazeniu służy rok 2016?

Rok wcale nie słaby - wystarczy zerknąć na zakładkę "wykresy" i przesortować po kategorii "jestem w ciąży" - laski po prostu są w ciąży, ale na forum nie zaglądają.
    madziik1983: No to Marion czuje, ze ja skoncze na wywolaniu w szpitalu bo nawet moj nie kwapi "do roboty". Wypomne mu po pologu...

Jeszcze Cię wyprzedzić mogę!
    Położna załatwiła mi na dziś KTG (bo gina prosiłam 3 razy i odmawiał) - wyszły mi 4 skurcze, jak to nazwała 'porodowe', których ja wcale nie czułam! Nawet jeden był na poziomie 50.
    Ale po powrocie do domu czuję spinanie...
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Tinamar gratulacje:)
    dom narodzin, bosko!
    Mam sentyment. Na ktora polozna trafilas?
    Czy "twojej"udalo sie przyjechac?
    --
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    Tinamar gratulacje :)
    ----------
    U mnie leci 34tc a ja w ciemnej d.pie jestem. Dopiero zrobiłam pierwsze pranie dla małej. A jeszcze pradowanie mnie czeka echhh.
    Do tego nie wiem kiedy będę rodzic, CC czy SN (pierwszy poród CC). Ostatnie USG miałam na drugich prenatalnych. Czyli wielka niewiadoma jesli chodzi o rozmiar małej, jej ułożenie, stan blizny. Porażka
    -- ,
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Lopeziatko: Ostatnie USG miałam na drugich prenatalnych. Czyli wielka niewiadoma jesli chodzi o rozmiar małej, jej ułożenie, stan blizny. Porażka

Ja mam USG co wizytę - ale chodzę do gina prywatnie. Domagaj się od swojego albo idź do innego!

Z tym praniem to się sprężaj - bo nigdy nie wiadomo, czy na końcówce nie zalegniesz w łóżku. Wtedy już nic nie zrobisz.
    •  
      CommentAuthor°Agata°
     permalink
    Z tym praniem to potwierdzam...ja to zostawiłam na sam koniec czyli teraz..2/3 prania zrobione ale jedna wielka kupka prania leży mi od tygodnia i nie mam sił sie za to wziąć. A jak jeszcze przyjdzie to prasować to o matko...
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ja też na raty prałam i prasowałam. Oprócz ciuszków - prześcieradła, ochraniacz i organizer do łóżeczka, pieluchy tetrowe (20 szt.), ręczniki i kocyki, wózek i nosidełko (to co się dało ściągnąć).
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja wam powiem zepralam w domol tylko raz, prasowalam raz po lebkach. a potem juz wrzucalam szystko razem z naszymi, w zwyklym proszku i nic nie prasuje. ale mala zero alergii.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    Oj wiem wiem dziewczyny, ze malo czasu mi zostalo. Tak to jest jak się jest zależnym od kogoś. 3 tyg prosiłam męża o przyniesienie ubranek z piwnicy. W poprzedniej ciąży na tym etapie juz wszystko mialam gotowe.
    A z tym USG to wiem ze to porażka. Gdybym miała pieniadze to chodziłabym prywatnie do lekarza (tak jak w poprzedniej ciąży). Kolejną wizytę mam 25 marca i nie wyjde z gabinetu bez USG.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Ja dostałam od szwagierki ubranka. W środę wyprałam, dziś wyprasowałam. Muszę wsadzić do szafki. Bez sensu zalegały mi na szafce. Staram się robić to co mam na bieżąco. W między czasie, urządzam sypialnie, czyt. przemalowuje ściany, bo za 3 tygodnie mają dojść meble. A że z racji stanu maluje na raty, tak więc trochę mi to zajmie. Zostały jeszcze dwie ściany :) Potem ścignę męża, jak skończy remont u teściowej by zabrał się za nasz duży pokój, ale tu więcej roboty po ostatnim zalaniu domu.
    --
    •  
      CommentAuthormadziik1983
     permalink
    Lopeziatko - ja chodze do lekarza na nfz i mam na kazdej wizycie usg wiec nie trzeba chodzic prywatnie tylko znalec odpowiednia przychodnie :)

Sewilla - wczesnie wypralas... 4 miesiace beda tak lezec. Troche dlugo he he.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Doris. , moja akurat kończyła dyżur więc wiedziałam że do niej jadę żeby mnie zbadał no i mnie już zostawiła i była non stop. Zaraz mnie przenoszą z Domu Narodzin na oddział położniczy ale ta doba tutaj była super tak indywidualnie. Szkoda że jeszcze nie nocka jedna tutaj :/
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    bonim: Jak ja zapisywał am się na listę w 2013 r to byłam chyba z 40. Może tak słabo w zaciazeniu służy rok 2016?

Bonim przy mojej pierwszej ciąży startowalam z pozycji 50+. Wtedy to była solidna lista ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.