Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jeśli kobitki nie będą się zapisywać na listę to ja ją zakończę pewnie i forum padnie .... a pod koniec będę pisać sama ze sobą
Wysprzątam, zrobię miejsce na półkach, ale w domu nie chcę ani jednej rzeczy. Mam dwie babcie w zanadrzu i Niemęża. Będą się martwić jak się młody urodzi cały i zdrowy.
- no ja wiem o co w tym chodzi :) marsz na porodówkę, choćby popatrzec
A ta herbatka z liści malin, olej rycynowy? Tak strzelam bo mam jeszcze daleko..
Tylko herbatkę to tak dwa tygodnie przed terminem trzeba zacząć pić.
W spermie z kolei nie ma takiej ilości składników wywolujacych poród, żeby to miała bc recepta na sukces
I jak jeszcze czytam, ze polozna takie rady sprzedaje.. no litości..
Dla mnie - skoro juz tez na tym portalu jestesmy, a ten portal sprawia, ze powinysmy znac swoje ciała - najważniejsze jest dobre wyznaczenie terminu porodu. Jesli sie obserwowalo cykl i mierzylo temperaturę to raczej sensownie można wyliczyć przybliżony termin porodu, którego nie ma sensu przyspieszac, jesli nie ma ku temu wskazan - jesli ciaza trwa te 40 tygodni, to znaczy ze najlepiej jednak jej wcześniej nie konczyc. Takze ja troche nie rozumiem tego pędu do rodzenia w 37-38 tygodniu.
U mnie pierwsze usg pokazało termin porodu na 1 kwietnia i tak mam wpisane w kartę ciąży, ale wg moich wyliczeń i obserwacji (wg metody przede wszystkim) bardziej prawdopodobny byłby 4 lub 5 kwietnia. Z ginekolog o tym rozmawiałam i ustaliłyśmy, że jeśli nie ruszy się nic do 4-5 kwietnia, to wtedy możemy sprawdzić przepływy, łożysko etc. i wtedy można prorokować o ew. wywoływaniu porodu.
Ja bym wierzyła w zdrowy rozsądek swój i lekarza przede wszystkim.