Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dziekuje dziewczyny. Mlody zacycowal od razu pieknie a pozniej zasnal przy cycu. Maks nie chcial Wogole sie pfzystawic. Wody poszly dopiero przy partych. Chluslo tak ze myslalam ze lekarza trafilo. Parlam glownie lezac na lewym boku bo tak nie mialam sil przez te bolaca pachwine. Foty jak bede w domu. Czuje sie zupelnie inaczej niz po pierwszym porodzie (duzo lepiej) ale nigdy wiecej hi hi.

Treść doklejona: 21.03.16 06:18
    Udalo sie wrzucic zdjecie pod karta ciazy. Nie najlepsza jakosc ale ciemnawo jeszcze. Normalns piekna sesja bedzie z domu.:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormarion
    • CommentTimeMar 21st 2016 zmieniony
     permalink
    anecia_: Życzę Ci jak najlepiej ale mam nadzieję że to ja :) tzn ja będę miała cc więc liczę że jutro ustalę jakiś termin w miarę szybko :P

Aaaa, no to wszystko jasne :bigsmile:
    .
    .
    Madziik - GRATULACJE !!!
    .
    .
    1. Kamisia_Le - 29.03.2016 (chłopiec)
    2. Bett - 01.04.20016 (dziewczynka)
    3. lilijeczka - 04.04.2016 (dziewczynka), marion - 04.04.2016 (chłopiec)
    4. poziomkaUK - 6.04.2016 (chłopiec)
    5. anecia_ - 09.04.2016 (chłopiec)

6. °Agata° - 14.04.2016 (dziewczynka)
    7. kkasia4 - 17.04.2016 (chłopiec)
    8. Renata_ - 20.04.2016 (chłopiec)
    9. Muriah - 23.04.2016 (chłopiec)
    10. czarnulka_91 - 25.04.2016 (chłopiec)
    11. Lopeziatko - 29.04.2016 (dziewczynka)
    12. emillka - 14.05.2015
    13. Ratownik - 17.05.2016 (chłopiec)
    14. sara32 - 20.05.2016 (dziewczynka)
    15. marzenka1303 - 24.05.2016 (chłopiec)
    16. kaamii - 13.06.2016 (dziewczynka)
    17. PaulinaMała1983 - 14.06.2016 (dziewczynka)
    18. Klementynaaa - 15.07.2016 (chłopiec)
    19. Mysiamm - 18.07.2016 (chłopiec)
    20. artystka80 - 20.07.2016 (chłopiec)
    21. Sewila - 25.07.2016 (dziewczynka)
    22. mooniia - 31.07.2016 (dziewczynka)
    23. Yvoonne - 23.08.2016 (chłopak)
    24. skapula - 01.09.2016, olza21 - 01.09.2016 (chłopiec)
    25. moya212 - 05.09.2016(chłopiec)
    26. tejsha - 11.09.2016 (chłopiec)
    27. monii9797 - 12.09.2016
    28. Daisy1991 - 17.09.2016, jaisog - 17.09.2016
    29. Yoasik08 - 08.10.2016
    30. pani_dratewkowa - 21.10.2016
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
    • CommentTimeMar 21st 2016
     permalink
    Tak się ostatnio "chwaliłam" że dobrze sypiam i co? d....a dziś od 4-tej oczy jak 5zł i koniec spania :-/

Treść doklejona: 21.03.16 06:41
    Madzik śliczny Maluszek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ja dziś nie śpię od 5-tej. Wyśpię się po śmierci.... :confused:
    .
    °Agata°: Ja już w nocy biegam do łazienki co 2 h

Ja nasiku wcale nie wstaję, ale i tak wyspać się nie mogę...
    Bett: Z początkiem kwietnia może być niezłe zagęszczenie porodowe :)

Ogólnie kwiecień będzie intensywny :smile:
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Kurcze weszłam do pierwszej piątki :) Jak gin ustali mi dziś jakiś termin to dam znać, chociaż pierwotnie mówił o początku kwietnia, ale przez te cukry to sama nie wiem co dziś wymyśli.
    Najchętniej urodziłabym 29-31/03 gdybym tylko miała pewność że nic się nie wydarzy do tego czasu
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja nie spie od 4:30, jakis kosmos dla mnie.
    za to zasnelam na pierwszej reklamie masterchef junior;-P

Treść doklejona: 21.03.16 07:23
    nie moge sie rozstac z watkiem, blee, co bym tu nie wrocila, wrrr
    -- ;
  2.  permalink
    ja miałam dzisiaj zrobić badania w tym krzywe cukrową noi nie poszłam bo w nocy dopadł mnie mega ból głowy i nadal boli :/ a już tak długo miałam spokój eh . Do gina ide w środe mam nadzieje że jakieś usg będzie :D młoda już soczyście kopie ma siłe że sie boję jak mnie skopie na końcówce ;) noi kurka w nocy bardziej aktywna będą jaja ;)
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Magdzik! Gratulacje przeogromne! Mały się jednak wystraszył tego testu oxy :)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Madzik, no to wzięłaś nas z zaskoczenia , hehe . GRATULUJĘ :bigsmile::wink:
    co do moczu , ostatnio byłam u urologa, wyszły mi liczne bakterie, ketony, ,,, ketony mogą być od cukru ale też od małej ilości wypijanych płynów .. dlatego pić dużo pić ! dostałam też ten antybiotyk Monural - jednorazowo - doktorek stwierdził, ze po moich przygodach nerkowych lepiej wziąć niż by miało się powtórzyć cos podobnego ... :shocked::confused:
    --
    • CommentAuthorskapula
     permalink
    Madzik gratulacje!!!

Dziewczyny czy Was tez tak długo bolały piersi?
    Nie mogę się dotknąć takie są wrażliwe. Śpię w staniku, bo synek obok, często się przytula, a to zawsze jakaś ochrona.
    Nie pamiętam, żebym miała podobnie w pierwszej ciąży...
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    skapula:
    Dziewczyny czy Was tez tak długo bolały piersi?

Mnie w ogóle, przy żadnej ciąży
    --
  3.  permalink
    mnie w tej ciąży też bolały i to do 5 miesiąca :/
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Mnie bolały całą ciążę. Też się martwilam ale nie było czym :)
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Madzik wielkie gratulacje :smile: Doczekałaś się wreszcie.
    Dzięki dziewczyny za porady w sprawie zniesienia bólu. Jesteście wszystkie odważne bardzo, pewnie to jest naturalne. U mnie to jest zaburzone zdecydowanie. Może mam niski próg bólu. Ja wiem, że przy trzecim porodzie, to już się nie powinnam bać, ale u mnie jest na odwrót. Pierwszego się nie bałam wcale, drugiego mało, bo liczyłam na znieczulenie, a teraz już wiem, że raczej nie zdążę. Muszę się więc mentalnie nastawić, że mnie to czeka i dam radę (bo w sumie nie ma innego wyjścia :tongue:).
    ---
    Mnie piersi bolały tylko w drugim trymestrze.
    A czy którejś z Was zatykają się uszy? Mnie bardzo często.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    skapula: Dziewczyny czy Was tez tak długo bolały piersi?

Mnie w obu ciążach bolały długo, chyba do połowy ciąż. Do tego tkliwe brodawki i wielkie jak wentyle od Stara, hehe. No i same piersi gabarytowo jak melony - przed aktualną ciąża miałam rozmiar 70 E/F, a teraz 75 I.
    •  
      CommentAuthorkiarus
     permalink
    Hihi...ja tez pomimo ze rozstalam sie z watkiem prawie 1,5 roku temu to podgladam czasem...hihi
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Kręgosłup mi dziś doskwiera :-/ to może być zwiastun porodu? Dobrze mi tylko jak leżę
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    anecia_: Kręgosłup mi dziś doskwiera :-/ to może być zwiastun porodu? Dobrze mi tylko jak leżę

Mnie już skurczało, krocze bolało, biegunka była, w krzyżu nawalało. Niby zwiastuny, a nic się nie dzieje. Oby dziś gin mi oznajmił, że szyjka krótka i że ze 1-2 cm rozwarcia jest. Jeny, ale bym się ucieszyła....
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    A to mamy podobnie, bo mnie krocze to non stop boli od jakiegoś czasu, skurcze były ale ustały, dziś dowalił kręgosłup. Też się zastanawiam co gin powie. Mam wizytę o 15 to dam znać, a Ty o której masz?
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ja na 18:00. Jak tylko wrócę na hacjendę, to napiszę co i jak.
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    marion, anecia, zatem trzymam kciuki za dobre wieści po wizycie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    <strong>Madzia gratulację!!!! Jednak popatrzenie na rodzące wkońcu się zdało :P</strong>

Mnie piersi bolą nadal przy dotykaniu, a tu się 6 miesiąc zaczyna, co do sutków już nie wspomnę, jak zaczęły dwa dni po owulacji tak bolą do dnia dzisiejszego i końca nie widać.
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    W środę jest pełnia - może coś się wydarzy...? :wink:
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    a podczas pełni podobno jest najwięcej porodów :)))
    Madzik ogromne gratulacje!!!, cóż się dziwić, chłopczyk czekał do wiosny hehehe
    Aneciu ja na Twoim etapie ciąży właśnie rodziłam ;p ale uważam, że to i tak za szybko, u mnie taka uroda, szyjka nie trzyma i poród samoistny, także tak musiało być.
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Jak się dziewczyny nie zaczną dopisywać, to po kwietniu lista się drastycznie skróci.
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Muriah: Jak się dziewczyny nie zaczną dopisywać, to po kwietniu lista się drastycznie skróci.

Na portalu jest więcej ciężarówek, ale nie korzystają z forum. Sama znam 4 takie.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Magdzik! Gratulacje !!!!! Ufff. Super że samo poszło :)))))
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Dziewczyny rodzę :-D a mianowicie w środę jadę na CC
    Jeszcze muszę dostać insulinę i agumentin przez ten mocz.
    A 23/03 8:00 stawiam się w szpitalu.
    Chyba się cieszę :-)
    --
    •  
      CommentAuthorBett
     permalink
    Magdzik - gratuluje! Niech Ci sie maluszek pięknie i zdrowo chowa :) Dobrze ze jednak przenosilas nieco, bo przynajmniej z piekna waga sie urodził :)

Ja właśnie czekam na ktg w szpitalu bo dzis moja gin ma dyżur i kazala mi przyjść, żeby tez od razu szyjkę obejrzeć. Nie lubię szpitali, no jednak wcale tu chetnie na poród nie przyjade.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Rety Aneciu to już tak blisko :) No już widzę, że to o najbliższą środę chodzi :))))
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    anecia_: Dziewczyny rodzę :-D a mianowicie w środę jadę na CC

A jednak mnie wyprzedzisz. Zazdroszczę trochę, bo wiesz kiedy.
    •  
      CommentAuthorSewila
     permalink
    Dziewczyny nie rodźcie, bo powoli lista się skraca to popiersze, po drugie uświadamiacie mi, że mnie też to czeka. A ostatnio czas ma tak zaiwania do przodu, że szok.
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Muriah: Jesteście wszystkie odważne bardzo, pewnie to jest naturalne.

To nie odwaga - to raczej pogodzenie się z tym, co nieuniknione. Bo innego wyjścia nie mamy - MUSIMY urodzić i tyle :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    marion: A jednak mnie wyprzedzisz. Zazdroszczę trochę, bo wiesz kiedy.

Ja z jednej strony też się cieszę bo naprawdę już ledwo żyję, a z drugiej strony fajnie było przy pierwszej ciąży, że odeszły mi wody i były skurczę aż do pełnego rozwarcia ale i tak Oskar uparcie nie chciał wyjść więc zrobili CC. Teraz jednak tego wszystkiego nie będzie (bo nawet rozwarcia nie ma, szyjka zamknięta i ani myśli o porodzie :P)
    .

Muriah: Jesteście wszystkie odważne bardzo, pewnie to jest naturalne.

Ja jestem cykor straszny :) a podczas skurczów to miałam takie myśli że chyba by mi więzienie groziło :P
    --
  4.  permalink
    Jeszcze raz dziekuje za wszystkie gratulacje. Nareszcie po. Opisze pozniej co i jak na odpowiednim watku. Mlody dzisiaj caly dzien odsypia a mnie przeziebienie zlapalo i mam zatkany nos ze porazka.
    Powodzenie wszystkim na koncowce.
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Dzięki Madzik
    ---
    No właśnie Dziewczyny czas mi się pogodzić z tym co nieuchronne. Widziałam kiedyś filmiki z facetami podłączonymi do aparatury, która wywoływała u nich skurcze podobne do porodowych. Zdecydowana większość się wycofała w trakcie "porodu". A my nie możemy :wink:
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ja po wizycie.

1. szyjka totalnie nieporodowa :sad:
    2. łożysko I stopień, wody płodowe w normie, przepływy OK
    3. GBS dodatni :sad:
    4. wymiary (wg 1 dc dziś jest 38t 0d, wg owulacji 37t 1d):
    - szer. główki – 38t 4d
    - obw. główki – 37t 1d
    - odw. brzucha – 37t 0d
    - dł. kości udowej – 36t 3d (!)
    - waga – 3110 g (+/- 300 g)
    5. termin porodu na podstawie wymiarów komputer wyliczył na 9 kwietnia. Mówię ginowi o późniejszej owulacji i o tym, że dowodem tego są pomiary, z których wychodzi praktycznie ten sam termin, co z obserwacji, ale miał to gdzieś… :sad:
    6. skierowanie do szpitala na 30 marca na patologię ciąży :-( Ze względu niby na cukrzycę i wdrożoną tydzień temu insulinę. Ale przecież po makrosomii nie ma śladu! A wręcz wymiary są w tyle!
    Plan: założenie cewnika foleya – jeśli w ciągu doby zrobi się rozwarcie, to podadzą oxytocynę na skurcze.
    .
    Dzwoniłam do położnej – odwiedzi mnie w piątek, sprawdzi co i jak i pomyślimy co dalej. Do szpitala gina (odległego o ponad 20 km) i tak się nie wybieram – zgłoszę się do swojego w mieście, a tu nie wiadomo co zadecydują. Może odczekają kilka dni…

U Madziik (również z cukrzycą) potrafili poczekać i monitorować sytuację. Dlaczego ja traktowana jestem szablonowo...? Ewidentnie chcą mieć mnie z głowy.
    Mam doła... :cry:
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Muriah: No właśnie Dziewczyny czas mi się pogodzić z tym co nieuchronne. Widziałam kiedyś filmiki z facetami podłączonymi do aparatury, która wywoływała u nich skurcze podobne do porodowych. Zdecydowana większość się wycofała w trakcie "porodu". A my nie możemy

I Bogu dzięki! Z każdego porodu wówczas wymiksowałabym się ze strachu. Dzięki takiej możliwości nie doświadczyłabym tego uczucia dumy, niesamowitej radości, świadomości, że mogę wszystko, których nie da się z niczym porównać :wink: Poszukajcie pozytywów, co? One są :heartbounce:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.03.16 20:29</span>
    Madziik, gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    marion: Dlaczego ja traktowana jestem szablonowo...? Ewidentnie chcą mieć mnie z głowy.
    Mam doła... :cry:

Wiesz co ja nie wiem czy szablonowo, ale jak mój gin zobaczył moje cukry (a są takie od dosłownie kilku dni) to widziałam że się przeraził i wg mnie głównie stąd decyzja o cesarce teraz. Wcześniej mówił że cesarkę zrobimy na początku kwietnia, więc może Twój tez nie chce mieć nic na sumieniu. Pytanie czy z Madzik dobrze zrobili że czekali? Oczywiście wszystko jest w porządku, ale co gdyby nie?
    Może dla pewności idź do innego gina.
    Ja byłam w piątek u innego to kazał mi najszybciej jak się da robić cc, a mój tylko to potwierdził swoimi czynami, zwłaszcza że nie wie o piątkowej wizycie...
    --
    •  
      CommentAuthorBett
     permalink
    Marion - ale to znaczy, ze ten ginekolog Cie w ogóle nie słuchał?
    Dla mnie to akcja kompletnie bez sensu, zwłaszcza ze wg USG wszystko ok.
    Ja na Twoim miejscu to 30. bym poszła do innego giną albo na ktg, a o szpitalu nawet bym nie myślała.
    Mnie gin mowila o położeniu się w szpitalu 4tego, gdyby nic sie nie dzialo, ale na pewno nie zrobię tego wczesniej niż 11tego gdyby do tego czasu nic. Za chiny nie będę leżeć tylko po to, żeby leżeć. Do wywoływania nigdy nikomu sie nie spieszy.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Bett: Marion - ale to znaczy, ze ten ginekolog Cie w ogóle nie słuchał?
    Dla mnie to akcja kompletnie bez sensu, zwłaszcza ze wg USG wszystko ok.

No nie słuchał...
    Dla mnie to chore. Bo ani makrosomii nie widać, a z łożyskiem, wodami i przepływami jest wszystko OK. Czyli po co to przyspieszanie na siłę? Po wymiarach widać, że dziecko małe, a przerostu brzuszka nad główką (co by świadczyło o złym wpływie cukrzycy na syna) ani tyle nie ma.

W piątek przychodzi położna - poproszę ją o KTG po świętach.
    I tak jak pisałam - do szpitala gina się nie wybieram (on o tym nie ma pojęcia) - pójdę do tego, co mam pod nosem i może inni lekarze co innego zdecydują.

Cholera nie dość, że nie pasi mi samo wywoływanie, to jeszcze problem z opieką nad starszym synem - bo jak się okaże, że kilka dni spędzę w szpitalu, to nie ma się nim kto zająć. A mąż od 1 kwietnia zaczyna nową pracę - i co, od razu kombinacje ze zwolnieniami, opiekami itp. :confused:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Współczuję Marion :( i rozumiem rozgoryczenie taką sytuacją. Poczekaj na rozmowę z położną. Razem na pewno coś poradzicie. Tak jak piszesz to opinia jednego lekarza a będziesz rodzić gdzie indziej.
    --
    • CommentAuthorskapula
     permalink
    Marion, ale u Ciebie już od pierwszego usg wychodził późniejszy tp, u mnie 5 dni wcześniejszy niż według om i taki mam w karcie ciąży…nie wiem skąd to się wzięło, bo owulacji tak wcześniej raczej nie mogłam mieć…

Ja właśnie myślę, a właściwie już podjęłam decyzję o zmianie lekarza prowadzącego, znalazłam fajna lekarkę, u której byłam na usg genetycznym, pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić i jest bardzo za sn po wcześniejszym cc…

Rozumiem Twoje rozżalenie, jest w zupełności zasadne..
    Płacisz za każdą wizytę ginowi, przez tyle miesięcy, to oczywiste, że chcesz być traktowana indywidualnie, a nie szablonowo…ja właśnie dlatego zmieniam lekarza, bo niby jest wszystko poprawnie, ale zaangażowania nie widzę, co wizyta to pośpiech i mega opóźnienia..

Dziewczyny z cukrzycą ciążową, to dziwne, że u Was pod koniec ciąży cukry tak szaleją…mi diabetolog mówiła, że wraz z przebiegiem ciąży zwykle jest lepiej i u mnie pod koniec było już całkiem ok
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    skapula:
    Dziewczyny z cukrzycą ciążową, to dziwne, że u Was pod koniec ciąży cukry tak szaleją…mi diabetolog mówiła, że wraz z przebiegiem ciąży zwykle jest lepiej i u mnie pod koniec było już całkiem ok

Mi ten gin z piątku tłumaczył że właśnie gorzej jak się na koniec normują, bo to może oznaczać że organizm nie widzi już ciąży (tak to łopatologicznie mi tłumaczył)
    Oczywiście może tak być ale nie musi.
    Czy rzeczywiście tak jest to nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorKamisia_Le
    • CommentTimeMar 22nd 2016
     permalink
    No i jestem pierwsza na liście :-) Nie straszyć pełnią bo zamierzam dotrwać do terminu ... w czwartek rano ktg i ostatnia morfologia przed ... a wynik GBS ujemny,uff :-)
    --
  5.  permalink
    Hej dziewczyny :) mam do Was pytanie które spędza mi sen z powiek... Od dwóch nocy nie wstaje w nocy do wc, jest to dopiero początek ciąży bo zaledwie 3 tydzień zarodka ale jeszcze z soboty na niedziele wstawałam dwa razy a tu nagle cisza. Czy to może oznaczać coś złego? Może to pytanie wyda się głupie ale niestety mam powody by panikować ;) Pozdrawiam przyszłe mamusie i szczęśliwego rozwiązania życzę :)
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    skapula, a do kogo teraz chodzisz?
    -- ;
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    staraczka, spokojnie na tym etapie mało która wstaje do toalety a sa tez takie co całą ciąże nie wstają :) mi się teraz zdarza wstawać , ale nie każdej nocy :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormarion
    • CommentTimeMar 22nd 2016 zmieniony
     permalink
    staraczka1986: mam do Was pytanie które spędza mi sen z powiek... Od dwóch nocy nie wstaje w nocy do wc

Ja przez całą ciążę nie wstawałam. Nooo, może raptem kilka razy się zdarzyło, ale tylko wtedy, jak wieczorem dużo wypiłam. A tak to nie wstaję w ogóle. Wstawanie po 6-8 razy, jak tu niektóre piszą, to dla mnie jakiś kosmos jest.
    skapula: Rozumiem Twoje rozżalenie, jest w zupełności zasadne..
    Płacisz za każdą wizytę ginowi, przez tyle miesięcy, to oczywiste, że chcesz być traktowana indywidualnie, a nie szablonowo…ja właśnie dlatego zmieniam lekarza, bo niby jest wszystko poprawnie, ale zaangażowania nie widzę, co wizyta to pośpiech i mega opóźnienia..

Do tej pory wszystko było OK.
    Wizyty po pół godziny, zero pośpiechu, na każdej wizycie USG, zawsze pokazywał, co gdzie jest, co widać, i że wszystko w porządku. A na sam koniec dupa blada. Totalne rozczarowanie...
    I wczoraj, po raz pierwszy nie zapytał o samopoczucie - na samej końcówce, kiedy wiadomo, że jest najgorzej. Wcześniej zawsze po "dzień dobry" było pytanie "co słychać, jak samopoczucie".

A wiecie co mnie jeszcze wkurza?
    Nie wiem, jak u Was, ale ja już w swoim życiu 'zaliczyłam' około 20-tu różnych ginów w całym kraju i tylko JEDEN pomagał zejść z fotela czy leżanki. A nie byłam wtedy w ciąży. Natomiast reszta miała to w dupie. Wczoraj, jak zazwyczaj z resztą, gin skończył USG i zwyczajnie odszedł od sprzętu. A ja na 3 razy próbowałam się stoczyć z leżanki, nim mi się to udało :confused:
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    kurde, mi zaden nie pomagal, ale szczerze mowiac nie zwrocilam na to uwagi.
    to pytanie o samopoczucie to jak dla mnie taki floskel, nic nie znaczacy. takie - how do u do. mnie obydwaj zawsze pytali - jak sie czuje. toc wiadomo ze coraz bardziej do bani. a ja niezmiennie odpowiadalam - jak na okolicznosci - dosc dobrze.
    ale ja z mojego gina jestem mega zadowolona i bede polecac. uwazam, ze dzieki niemu urodzilam zdrowe donoszone dziecko.
    no i blizne mam piekna;-D
    -- ;
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.