Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam nadzieję, że teraz ani wielkiej głowy nie będzie, ani wielkiej wagi
I jak mówią, w ogóle każde kolejne dziecię większe od starszego rodzeństwa ... więc te 3 kg to chyba między książki włóż 
dlaczego przyjmujesz 3 kg jako max do sn? Masz jakieś zdrowotne przyczyny?

Ponieważ nasza Niespodzianka okazała się chłopcem, a ja mam wyłącznie ciuszki po Natalce (po Pierworodnym pooddawałam), to zaczynam myśleć o "wyprawce". Pewnie znowu obkupię Malucha w ciuchlandzie. Z tekstylii tylko kocyk, rożek planuję nowe. No i pieluchy wielorazowe, bo po córce wyprzedałam, a teraz bardzo żałuję.
Widzieliśmy jak sobie brykała słodko. Odnoszę wrażenie, że jest większym rozrabiaką niż Milak. Maciek przyszedł na świat przez cc w ZO 24.09 o godz. 20:52 waga 3040 g, 54 cm

gratuluję !!!!W tym tempie rozwoju sytuacji to wątpię...haha

czyżby jednak dzidzia wyszła w październiku?? 
No i u mnie nastała cisza.Od godziny nie było ani jednego skurczyku
No chyba, że masz / trafisz na mocno zachowawczego gina, który będzie namawiał do cc ...
Chociaż dzień długi to nie wiem czy to dzisiaj da kierunek porodówka.
mdk:moze krolowac jeszcze i przez 2 tygodnie czego oczywiscie nie zyczymy;).
Ja się też stanowczo nie zgadzam!!!
_______
W poprzedniej ciąży mi wody najpierw odeszły-potem dopiero sam czop-chociaż on puszczał już na jakieś 2 tyg przed-po troszku.
_______
Ogólnie to już się zaczynam dzisiaj wściekać-bo skurcze są-potem zanikają i znowu się pojawiają.Zabawa w kotka i myszke totalnie
No i ogólnie dzisiaj mnie brodawki swędzą tak,że bym się zadrapała....wrrrr

łapię zadyszkę po krótkim spacerze a jak już idę i mówię jednocześnie to w ogóle ;)
budzę się co godzina i krążę po całym łóżku.

Ja za to osiągnęłam nowy poziom odmóżdżenia ciążowego. Rozmawiając sobie z położną w poczekalni w pewnym momencie powiedziedziałam: "Jak byłam w ciąży z psem..."
Dopiero po chwili skapnęłam się, że patrzy na mnie jak na psychiczną... Chciałam powiedzieć "ze starszym synem", ale mój mózg sobie skrócił...

Annie moja Gajka w 35t5d też wychodziła wagowo 2700 i też miała kość udową krótką (u nas do tyłu o 2 tygodnie)...no i w terminie wyszła niezbyt długa (56cm) ale za to prawie 4kg :p
Liczę na 3000-3100 przy założeniu, że 13.10 będzie naszym dniem. Jak doczekamy podium, to mam nadzieję nic nie pamiętać

A o szyjce to nawet wam nie będę pisać... tylko tyle, że robi się porodowo...
Ja od jutra zostaje sama z córka. Mąż wybywa za ocean na 11dni. Ide wieczorem na usg, co y sie upewnic, ze łożysko tym razem na wlasciwym miejscu iwszystko orajt, i moge byc slomianą samotna matką. Tak wiec trzymajcie kciuki.
co 10 minut.Żeby sprawdzić,czy to naprawde już poszłam polezeć w wodzie........po niej skurcze były takie same-więc myślę sobie położę się spać a jak coś się zmieni to pojedziemy może rodzić.No a one sobie zanikły 

i szybko na porodówkę 
Wczoraj sie dowiedzialam ze znajoma urodzila swoje 3dziecko w samochodzie. Kazala zatrzymac mezowi zatrzymac sie na wislostradzie urodzila poczym dojechali na zelazna i tam urodzila lozysko, niezla jazda co nie.

Ale miałam nadzieję, że mooooooooooże tym razem coś się zmieni
może dlatego, że to trzecie dziecko taki eskpres narty poród :D

MKD no co Ty gadasz? To albo porod ekspresowy albo jakos pozno wyjechali, co? Sądzilam, ze to nie mozliwe, by porod sie tak szybko rozwinął.