Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam nadzieję, że teraz ani wielkiej głowy nie będzie, ani wielkiej wagi
dlaczego przyjmujesz 3 kg jako max do sn? Masz jakieś zdrowotne przyczyny?
Ponieważ nasza Niespodzianka okazała się chłopcem, a ja mam wyłącznie ciuszki po Natalce (po Pierworodnym pooddawałam), to zaczynam myśleć o "wyprawce". Pewnie znowu obkupię Malucha w ciuchlandzie. Z tekstylii tylko kocyk, rożek planuję nowe. No i pieluchy wielorazowe, bo po córce wyprzedałam, a teraz bardzo żałuję.
Maciek przyszedł na świat przez cc w ZO 24.09 o godz. 20:52 waga 3040 g, 54 cm
W tym tempie rozwoju sytuacji to wątpię...haha
No i u mnie nastała cisza.Od godziny nie było ani jednego skurczyku
No chyba, że masz / trafisz na mocno zachowawczego gina, który będzie namawiał do cc ...
mdk:moze krolowac jeszcze i przez 2 tygodnie czego oczywiscie nie zyczymy;).
Ja się też stanowczo nie zgadzam!!!
_______
W poprzedniej ciąży mi wody najpierw odeszły-potem dopiero sam czop-chociaż on puszczał już na jakieś 2 tyg przed-po troszku.
_______
Ogólnie to już się zaczynam dzisiaj wściekać-bo skurcze są-potem zanikają i znowu się pojawiają.Zabawa w kotka i myszke totalnie
No i ogólnie dzisiaj mnie brodawki swędzą tak,że bym się zadrapała....wrrrr
łapię zadyszkę po krótkim spacerze a jak już idę i mówię jednocześnie to w ogóle ;)
budzę się co godzina i krążę po całym łóżku.
Ja za to osiągnęłam nowy poziom odmóżdżenia ciążowego. Rozmawiając sobie z położną w poczekalni w pewnym momencie powiedziedziałam: "Jak byłam w ciąży z psem..."
Dopiero po chwili skapnęłam się, że patrzy na mnie jak na psychiczną... Chciałam powiedzieć "ze starszym synem", ale mój mózg sobie skrócił...
Annie moja Gajka w 35t5d też wychodziła wagowo 2700 i też miała kość udową krótką (u nas do tyłu o 2 tygodnie)...no i w terminie wyszła niezbyt długa (56cm) ale za to prawie 4kg :p
A o szyjce to nawet wam nie będę pisać... tylko tyle, że robi się porodowo...
Ja od jutra zostaje sama z córka. Mąż wybywa za ocean na 11dni. Ide wieczorem na usg, co y sie upewnic, ze łożysko tym razem na wlasciwym miejscu iwszystko orajt, i moge byc slomianą samotna matką. Tak wiec trzymajcie kciuki.
Wczoraj sie dowiedzialam ze znajoma urodzila swoje 3dziecko w samochodzie. Kazala zatrzymac mezowi zatrzymac sie na wislostradzie urodzila poczym dojechali na zelazna i tam urodzila lozysko, niezla jazda co nie.
MKD no co Ty gadasz? To albo porod ekspresowy albo jakos pozno wyjechali, co? Sądzilam, ze to nie mozliwe, by porod sie tak szybko rozwinął.