Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Problemy ze snem niestety nie minęły i jak się w nocy przebudzę to nie mogę zasnąć. Wkurza mnie wtedy wszystko i wszyscy!!
https://www.facebook.com/video.php?v=819419521413061
zapamiętałam by zwrócić uwagę na to, by łożysko było na niższym poziomie niż dziecko ale nie pamiętam czemu.
Zdaje się, że jednak powinno być wyżej niż noworodek - po to, żeby ułatwić odpływ krwi z niego do dziecka.
czy ktoras z Was ma ciezkie nogi i bol miednicy a do tego kosci ogonowej jak sie siedzi??
No... od dwóch nocy mi strzelają kości jakby pośrodku, że w pierwszym odruchu nawet pomyślałam, czy to nie worek owodniowy mi pyknął i wody zaraz polecą. Ale nie, to tylko miednica te chrzakanie w nocy jak sie z boku na bok przekrecam
Sądzilam, ze to nie mozliwe, by porod sie tak szybko rozwinął.
U mnie niestety Młode nadal głową w górze (już chyba od dwóch tygodni) i coś mi się wydaje, że nie zamierza zmieniać tego status quo.
Źle gadasz.
Szymuś płakał zanim odcięto pępowinę. Nawet zanim ją zaciśnięto. Poczekali aż dobrze krzyknie i potem dopiero dali małżowi nożyczki do ręki;)
Ale ojciec niezly easy rider: prowadzil i jeszcze filmik skręcił...
monaliza666
Gratuluję córeczki
Dzis mi polozna mowila zeby wywolac porod bardzo dobre jest polgodzinne prysznicowanie bardio ciepla woda i plecki tez.
Teorka:Czy jak Wasze dzieci w brzuchu się ruszają, wypinają etc to czujecie pieczenie, szczypanie i nieprzyjemne coś w miejscu blizny ?
Ja szczypania nie czułam ani pieczenia ale miałam dość często wrażenie,że boli na miejscu cięcia.Im wyżej w ciąży tym bardziej bolało w tym miejscu
Czy jak Wasze dzieci w brzuchu się ruszają, wypinają etc to czujecie pieczenie, szczypanie i nieprzyjemne coś w miejscu blizny ?
miałam dość często wrażenie,że boli na miejscu cięcia.
magiczka:Kiaruś, zapisem skurczów to się nie sugeruj. Ja w poniedziałek miałam kolejny raz "nizinę", płasko zupełnie, a w środę urodziłam
No właśnie ja na ostatnim ktg też czułam skurcze a zapis płaski.
Ogólnie się cieszę,że cokolwiek się zaczyna zapisywać.Bo ja już zaczynałam sobie wmawiać,że to chyba nie skurcze ale,że coś mnie poprostu boli i stąd odczucia,że niby skurcze.
Nie wiem skąd takie myśli-chyba głupieję od tych bóli
to chyba nie skurcze ale,że coś mnie poprostu boli i stąd odczucia,że niby skurcze.
Musze chyba zapisać sobie info aby o to zapytać w przyszły czwartek lekarkę. ehh
Brzuch mam bardzo duży, więc boję się że ta blizna będzie miała więcej czasu i okazji na rozciągnięcie czy tam coś
może u Ciebie wiąże się to z bliznowcem i skóra Ci boli u mnie trzeba się dobrze przyjrzeć żeby bliznę dostrzec
nad pępkiem dół już odpuściła pewnie tam ma głowę
No widzisz mój karateka fika non stop, raz głowa na dole, raz na górze, więc może dlatego też jakoś mocniej tą bliznę odczuwam....
.Czy jak Wasze dzieci w brzuchu się ruszają, wypinają etc to czujecie pieczenie, szczypanie i nieprzyjemne coś w miejscu blizny ?
Bo ja tak mam i już schizuję, że sie blizna rozlezie za mocno albo coś......
Ja w szpitalu już chyba do końca (szyjka 0,9cm) zewn zamknięta wewn 2cm rozwarcia.
I z córki zrobił się synek ;)