Szanowne Panie, Szanowi Panowie, serdecznie zapraszam do wypełnienia ankiety na temat NPR. Zapewniam, że ankieta jest anonimowa, a zdobyte informacje wykorzystam wyłącznie w celach naukowych. Na życzenie udostępnię wyniki badania (szczegóły w formularzu). Link, pod którym znajdą Państwo ankietę znajduje się tutaj
Bardzo proszę o pomoc, mam straszny problem z zebraniem odpowiedniej ilości ankietowanych, a zależy mi na tym, żeby wyniki były rzetelne i przydatne! Pozdrawiam
jesli maja odpowiadac uzytkowniczki tego forum to moze warto byloby zmienic wstep do ankiety? ;)
Na potrzeby przygotowywanej przeze mnie pracy magisterskiej przeprowadzam badanie na temat opinii użytkowników serwisu (....) o naturalnych metodach planowania rodziny (NPR). Proszę o szczere i prawdziwe odpowiedzi.
25 jest poprawne- wcześniej jest przekierowanie Co do 6- musi zostać, ponieważ taki mam (narzucony...) wymóg metodologiczny, że muszę zawęzić do jakiejś konkretnej witryny, natomiast w praktyce chodzi mi po prostu o opinie użytkowniczek/użytkowników metody. Także proszę o kliknięcie w 6 "tak" i przejście dalej. Dziękuję za zainteresowanie, każdy komentarz jest cenny Pozdrawiam
Niestety tutaj nie mogę nic już zmienić Przepraszam za te niedogodności i proszę o cierpliwość Dziękuję za te ankiety, które do tej pory Panie wypełniły
Treść doklejona: 11.01.15 21:15 Zachęcam do wypełniania :)
Zamiast pojęcia naturalne planowanie rodziny raczej użyłabym określenia metody rozpoznawania płodności. To jest szersze i nie powoduje problemów z interpretacją (niektórzy zwolennicy tzw. NPR odrzucają stosowanie antykoncepcji, przez co uważają, że stosowanie tego i tego jednocześnie wyklucza się). Jako użytkowniczka metod naturalnych nie używam określenia NPR, bo moja samoobserwacja nie jest ani naturalnym, ani planowaniem, ani rodziny, tylko po prostu dogodną metodą antykoncepcyjną albo źródłem wiedzy o tym, kiedy antykoncepcji sztucznej nie muszę stosować.
Wypełniłam - mimo iż nie stosuję czystego NPR, a MRP (Metody Rozpoznawania Płodności) bazujące na NPR. . Na ankietę trafiłam przypadkowo. Jest ona słabo widoczna na forum. Dlatego lepszym wyjściem by chyba było napisać do administratora, żeby info o ankiecie rozesłał w formie wiadomości/ogłoszenia do wszystkich użytkowniczek - odzew zapewne będzie sporo większy.
I jeszcze drobna korekta: protestanci nie są związkiem wyznaniowym ani kościołem, tylko nurtem. Do protestantów zaliczamy przede wszystkim ewangelików (np. luteran, reformowanych itd.).
Musiałam niechcący kliknąć coś, bo nawet nie zauważyłam myślałam, że tylko najechałam na to myszką, ale to chyba pozytywne oznaczenie, więc nie będę zmieniać (o ile oczywiście Ci to nie przeszkadza)
Dziękuję za odzew Jednocześnie proszę o dalsze wypełnianie ankietki Link: https://docs.google.com/forms/d/1nlVp3w5JdJD62ECF2ocUKPAKhdvai4UC39LwGynbL08/viewform Pozdrawiam!
Treść doklejona: 13.01.15 16:54 Drogie Panie, męczę dalej Zachęcam do wypełniania ankiety
Marion: jakoś mi umknął Twój komentarz, napisałam do Damazego, dzięki Fragile: poprawiłam i jest odpowiedź pośrednia. Jeśli jeszcze nie wypełniłaś to zaznacz mi to tam albo napisz w komentarzu My Angel: na początku ankiety jest przekierowanie dla osób niestosujących NPR do pyt 24 (a z pytania 23 też jest przekierowanie) :) Ale zrobię je bardziej widocznymi
Treść doklejona: 16.01.15 12:36 Hej Dziewczyny Wiem, że Was męczę tą ankietą, ale brakuje mi jeszcze ok 30 rozwiązanych ankiet.. Z Waszą pomocą na pewno mi się uda Pozdrawiam Was ciepło