Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Od 1 do 24 z 24

Na początku jest trudno, ale jak rodzi się drugie dziecko, to zmienia się perspektywa i człowiek myśli o trzecim

czy mogłybyście opisać obawy, jakie towarzyszą macierzyństwu?także dla mnie, która dzieci chciała mieć od zawsze w sumie to jest jedyny "minus" ;)
Coś w tym jest, że mamy jedynaków boją się najbardziej...

w okresie 21-22lata, twierdziłam, że nigdy nie będę miała dzieci. W moim wypadku to była tylko i wyłącznie kwestia partnera. Jak się związałam z moim obecnym mężem, bardzo szybko stwierdziłam, że chcę mieć z nim dziecko. I zaszłam w ciążę, mimo, że obiektywnie był to fatalny moment- mieszkaliśmy w wynajętym mieszkaniu ze współlokatorami, byłam pół roku po rozwodzie (przynajmniej formalnie) i nawet nie przedstawiłam D. mojej rodzinie- zw na poprzedni związek i jego bardzo burzliwe zakończenie.
Pewnie bym się nie zdecydowała, gdybyśmy takich możliwości nie mieli.

), mąż ma fajną pracę, kończy studia, nikt nam nie musi pomagać, relacje się nam poukładały z naszymi mamami. Po prostu, to był ten moment i koniec. Nie brakuje nam ani miłości ani pieniędzy na godne życie. A co do strachu o dzieci. Ja po prostu wierzę. Wierzę, że będą na tyle silne, że jakby były trwale chore, to damy radę przez to przejść także. Nie wiem, jak to napisać... Widziałam kilkoro chorych dzieci i kilkoro dorosłych chorych od dzieciństwa. Zawsze ci ludzie są niesamowicie silni i wytrwali. Może zrozumiecie, może nie. Jeszcze chciałam napisać... Ale teraz mi umknęło
aaa... Pamiętajcie, że to my teraz kształtujemy przyszłość dla naszych dzieci. To jest jeden z powodów, dla których się zdecydowaliśmy mieć dzieci. Bo może, dzięki nim, będzie komuś gdzieś lepiej. Choćby ich własnym dzieciom.
Po prostu, to był ten moment i koniec.

Drogie użytkowniczki, coraz więcej dziewczyn boi się macierzyństwa
Poza tym, wydaje mi się, że często wszelkie lęki, wątpliwości się wycofują, kiedy kobieta spotka TEGO mężczyznę. I chce wtedy mieć dzieci, nie dla samego macierzyństwa, tylko dlatego, że to będą dzieci z NIM.
Od 1 do 24 z 24