Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
natomiast jest strasznie marudny, placzliwy, ze spaniem i usypianiem problemy ale to od dawna. Tylko by na raczkach siedzial, chce caly czas siedziec, leżenie jest blee, a juz na plecach to w ogole, w bujaku juz sie podciaga do siadu i wykręca na wszystkie strony - posiedzi 5min i ryk. patrzy sie z zaciekawieniem jak jemy i wyciaga rączki do naszego jedzenia, także za miesiąc to ostro ruszymy z rozszerzaniem diety, na razie marchewka z jablkiem i za chwile gluten. Generalnie mam z nim teraz cięzko bo mąż wraca o 22 do domu (na budowie domu siedzi ) i sama z malym jestem i nawet obiad mi ciężko ostatnio zrobić :( Spi mi po 30min i żadko kiedy uda sie go uspić na dłużej, także za fajnie nie jest.
No i w ogóle zbagatelizowała temat ulewania.
Bardziej się ślini, piąstki to jej ulubione jedzonko:-)- mysle ze takie zachowanie jest normalne u dzieci w tym wieku, wieciej rozumieja i chca badac swiat a narazie moga glownie buzia i dlatego sie tak zachowuja :)
A jak teraz się czuje,lepiej już?
A mleko Twoje czy mm?Zauwazylas jak pojawiala się wysypka? Tzn.od którego miejsca się zaczela?--
Nadal nie wiem, czy warto teraz też wprowadzać jakieś kaszki do mleczka- ja zaczelam kaszki dawac jak maly skonczyl 6 miesiecy, jak skonczyl 5 zaczelam ekspozycje na gluten, wg. zalecenia mojej pediatry. ALe karmilam glownie piersia :)
A może zostaw go na czas zasypiania samego?- u mnie sie nie da bo beczy, musze siedziec przy lozeczku i 3mac za reczke (znaczy sie On trzyma moj paluszek)
Dii wg mnie nie jest to najlepsze, że Kacperek zasypia tylko jak ty go lulasz.
Katka81, Twoja mala miała rozyczke,moze napisz jak wygladala ta wysypka.
Ja od początku odkładalam Kajusie do łóżeczka na sen i ona samodzielnie zasypia.
Ja to w ogóle nie kumam tego spinania się o "samodzielne zasypianie". Dziecko się zmienia błyskawicznie, jednego dnia potrzebuje się wyciszyć w mamy ramionach, następnego odwraca się na drugi bok i zasypia całkiem samo
Dii - ja na twoim miejscu tylko postarałabym się nie bujać go chodząc bo niedługo możesz mieć problem jak będzie coraz cięższy, a i znam roczniaki po 12kg które domagaja sie bujania i lulania chodząc, ja czasem małego przytulam do piersi i bujam się w przód i tył na kanapie dopóki nie zacznie byc senny i potem odkładam i dalej usypiam w łóżeczku
Ja to w ogóle nie kumam tego spinania się o "samodzielne zasypianie".
A nie da się wyeliminować tej późnej drzemki?
Dii a nie możecie spać razem z Kacprem?
6:00 pobudka.
Postaraj się wychodzić na spacer o jednej porze, może tak, żeby nie wypadła wtedy drzemka?
Mały przyzwyczai się, że tylko mama może go uspic, a tata również mogłyby to robić, nie mówiąc o dziadkach w późniejszym czasie. :)
Za to próbuj może wcześniej go kłaść spać, np zacznijkąpiel o 20, potem karmienie i do łóżeczka. Może ok 21 będzie już spał?
o 19 spanko na noc ;)