Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Oj to chyba za wcześnie, ale 20... Dlaczego nie?
w momencie, w którym dziecko staje się mobilne - zaczyna raczkować, siadać, wstawać, tego typu zasypianie się kończy
A tu artykuł który swojego czasu uratował mój spokój ducha ;)
Sysia, a Ty z nią tylko siedzisz? W sensie, chodzi jej o samą obecność? Czy macie jakieś rytuały? Książka, przytulanie, głaskanie, et
a ciężko wspominam okres zasypiania i nocek po 5,6 miesiącu. Bardzo ciężko. Lila zasypiała przy cycu, odkładałam ją do łóżeczka - budziła się i tak po kilka razy. Do tego pobudki co godzinę. Odkładałam ją wtedy do łóżeczka (potem gdy szłam spać, brałam ją do naszego łóżka) - choć lepiej spało jej się w naszym łóżku - bo raz nam z łóżka wyszła i spadła na podłogę. Więc miałam schizę, że coś sobie zrobi w nocy.
Wg mnie to jest taki etap rozwoju. Nie jest łatwo uśpić dziecko 9miesięczne. Jest bardziej świadome, szkoda mu czasu na sen itp.
W sumie nie sądzę, bo Kacxper średnio w jednej drzemce śpi 2-3 godziny. Ale może teraz wchodzimy w taki etap przejściowy...?
Dii też nie mam pojęcia co to za krostki. Ciekawe co to, może uczulenie?
Kacper spał prawie 1,5 godziny i pewnie spałby dłużej, gdyby nie to, że musieliśmy wracać do domku i jakoś musiałam go ze spacerówki wyciągnąć- ja zawsze czekam jeszcze na lawce pod blokiem az wstanie :)
ja zawsze czekam jeszcze na lawce pod blokiem az wstanie :)
a jaka frajda, bo sie bawi matki gaciami
U nas ostatnio hitem są moje stanik
Ale ona akurat nalezy do dzieci, ktore malo w dzien śpią, potrafi po 30 minutach się obudzić wypoczęta;)
6-17:20 - ponad godzinna drzemka i teraz siedzi z nami i nie myśli o spaniu...Maks spal okolo 30 minut do 18. Przyszlam do domu, umylam, przebralam, dalam piersiatko i zasnal 19:15
Madzik no to zbierasz siły pewnie przed powrotem do pracy? Matko...4.30 rano pobudka- mogę spytać czemu tak wczesnie? Daleko dojezdzasz?- mam 6 km, dojezdzam autem rano 10 minut ale jestem zwyklym robolem w fabryce a tam sie od 6 zaczyna :P . Bede pracowac dwa tygodnie 6-14 a potem 14-22 i znow 2 x ranna zmiana. Omijam nocki bo mam takie prawo :D Pracuje tak z 8 lat :)
Dziewczyny co może być przyczyną zielonej kupki? I do tego jest taka śluzowata. Tydzień temu niunia była szczepiona min na rotawirusy. Ja nic nowego nie jadłam a ta kupka utrzymuje się od piątku.
Cobraczku, zdrówka dla synka.A ja muszę się pożalić... dziś na spacerze wszyscy zaczepiali Nas mówiąc "ale ładny chłopczyk" Jest chyba coraz gorzej --
ale ładny chłopczyk- o mnie tak mowili.. mama mnie tak krotko sciela, ze kiedys jak w tramwaju wstalam ustapic miejsca starszej pani to Ona do mnie "dziekuje chlopczyku"... mimo im mialam kolczyki