Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nasz znowu ma zaparcia po MM. Znaczy pręży się, stęka i kupa wychodzi, ale brzuszek ma wzdęty i karmienie trwa dość długo. Filip tak się męczy że aż przysypiać zaczyna...
Tak w ogóle co polecacie na zaparcia u noworodka?
Dziewczyny jak wyglada wysypka przy alergii pokarmowej? Dzis Marcelinie na buzi, przy uszach wyszla taka kaszka, a na policzkach czerwone plamki z bialym punkcikiem na srodku.- tak wyglada alergia :(. U Maksa wlasnie tak sie objawia.
Tak to wygląda, tyle, że tej kaszki nie widać wyraźnie:- no Maks ma tak samo jak sobie loda zapodam albo ciasteczka ;)
moja mala po urodzeniu miała drzenia. w wieku 18 m-cy dostala drgawek,przy temperaturze 38.6(mierzona na IP), mimo,ze wcześniej przy takiej temperaturze tak nie reagowala. Do tego wystapil oczopląs,wygiecie ciala w luk i skierowanie oczu w lewa strone i nieruchoma zrenica. W karetce wystapil drugi atak. Czyli miała drgawki goraczkowe zlozone. Bylam u neurologa i mamy skierowanie na eeg. Dodatkowo obciążenie rodzinne. Mam nadzieje,ze jednak już nic się nie powtorzy,bo do dzisiaj mam to przed oczami i jestem az sparalizowana.- to straszne.. wspolczuje :(
moja mala po urodzeniu miała drzenia. w wieku 18 m-cy dostala drgawek,przy temperaturze 38.6(mierzona na IP), mimo,ze wcześniej przy takiej temperaturze tak nie reagowala. Do tego wystapil oczopląs,wygiecie ciala w luk i skierowanie oczu w lewa strone i nieruchoma zrenica. W karetce wystapil drugi atak. Czyli miała drgawki goraczkowe zlozone. Bylam u neurologa i mamy skierowanie na eeg. Dodatkowo obciążenie rodzinne. Mam nadzieje,ze jednak już nic się nie powtorzy,bo do dzisiaj mam to przed oczami i jestem az sparalizowana.
Kupiłam sobie kaszkę mleczno ryżową na mleku modyfikowanym i ją rano jem. Myślicie, że tą kaszkę też odstawić, jak ona jest na MM?- a nie jesz potraw melcznych bo?? Skaza bialkowa?? Czy po prostu sprawdzasz czy przez to nie ulewa. Ja nie jem wogole produktow na bazie mleka i daje rade :)
przeczytałam wino musujące i aż się zdziwiłam że takie nowe metody są wapno musujące
dii - a jestes pewna ze to trądzik a nie jakies uczulenie?
jeśli chodzi o trądzik to my walczyliśmy z nim ok tygodnia czasu i w końcu poszliśmy do pediatry i dostaliśmy receptę na takie leki Aknemycin stosuje się to raz dziennie po kąpieli wklepując w miejsca krostek i Taconal maść do smarowania 2x dziennie.Wszystko robiłam tak jak trzeba z tymi lekami a dodatkowo codziennie przemywałam buźkę Piotrusiowi rumiankiem i krostki zniknęły .Proponuję ci jeszcze raz wizytę u pediatry i poproszenie o receptę na te leki a to na pewno pomoże .