Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
no chyba nosidlo będzie jedynym wyjściem
- sa na żabkę ( w duzym rozkroku) i z dyndajacymi nózkami, to chyba niezbyt fizjologiczne i niezdrowe dla stawow biodrowych, sczzegolnie przez pierwsze miesiące
[/url
do odbijania widzialam fajna pozycje w necie na kolanach, w takim lekkim pochyleniu i klepaniem po pleckach
odbijacie tak dzieci?sprawdza sie?--
Witam mamusie mam pytanie do tych karmiących piersią dzidziulki z ząbkami jak sobie radzicie z bolesnymi ugryzieniami malca ?
Ja to stosowałam przy pierwszych podrażnieniach, a teraz jak Kacper mnie gryzie to nie jest tak źle choc ma 6 zębów. Ale w razie czego mam zapas kremów
Dorit - z tego co czytałam na forum chustowym to właśnie nogi na żabkę są dobre dla stawów biodrowych.

i przemieścił się do pełzania.
Normalnie wyprzedził siostrę o tydzień
Moja N. ma teraz niecałe 14 miesięcy, a w Tuli nadal siedzi w dość sporym rozkroku.
[/url
Mam pytanie kochane e-koleżanki: czym smarujecie ukąszenia po komarach swoim maluszkom, bo Wojtunia pogryzły i nawet ma taką czerwoną otoczkę wokół ukąszenia

a tak to nie śpi już od 15:40 i mam nadzieję, ze dzisiaj ładnie zaśnie! Wczoraj niestety trafiła mu się niechcący drzemka 30-min. o 19 więc mięliśmy kabaret do 24...
Co najwyżej będzie to żaba rozjechana na maksa, a tak też nie jest dobrze. Moja N. ma teraz niecałe 14 miesięcy, a w Tuli nadal siedzi w dość sporym rozkroku. Noworodek w chuście nie ma nóg odwiedzionych na boki, tylko raczej przyciśnięte do brzuszka i podkulone.
Marsupi i bondolino, to chyba jedyne nosidełka, które przez niektórych doradców chustowych są polecane dla noworodków.
nie śpi już od 15:40- no Maks nie spal od 13:40..(a rano wstaje kolo 6-7, drzemka o 9, potem kolo 13 wiec dosc czesto) . i czesto mu sie tak zdarza, a potem placz w kapieli zamiast zabawa, marudzenie przy ubieraniu, wiec taka drzemka o 17 bylaby jak znalazl dla mnie. A tak pewnie wstanie po 5 rano...

Maks mial straszne popoludnie.. plakal i plakal, nie dalo sie go uspokoic
od 11 chodziła w jednej. Nie wiem jak mogło to się stać
Po zmianie 3 minuty i dziecko spało jak zabite

szerokie pieluchowanie i taka szeroka zabka to tylko gdy jest dysplazja, a profilaktycznie nie ma potrzeby trzymania maluszka az w takim rozkroku
Kiedy zmienia się smoczek w butelce?- ja to robilam metoda prob i bledow. Jak dochodzil do "wieku" innego smoczka to dawalam i patrzylam jak zareaguje. Oczywiscie moj syn nigdy nie byl dostosowanu do terminow wiec od niedawna ma ten smoczek "krzyzowy" do kaszki, ale do samego mleka mu za szybko jest i tam smoczek 6+ (mam butelki z lovi).

a czasem uda mu się normalnie usiąść. Czy powinnam korygować już u niego te siady czy sam się nauczy?
--
Dii: a ostatnia drzemka trwała 340 minNaprawdę?? Aż tyle hehe- chyba chodzilo, ze od ostatniej drzemki tyle nie spal.

Dii: a ostatnia drzemka trwała 340 min
Naprawdę?? Aż tyle hehe
chyba chodzilo, ze od ostatniej drzemki tyle nie spal.

[/url
[/url]Ja pozwalalam
[/url
[/url]Dorit, nóżki widać, są na zewnątrz, ale nie zwisają bezwładnie, tak jak w nosidłach wisiadłach.Nie wiem czy o takie dyndanie Ci chodzi ;)