Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
no chyba nosidlo będzie jedynym wyjściem
- sa na żabkę ( w duzym rozkroku) i z dyndajacymi nózkami, to chyba niezbyt fizjologiczne i niezdrowe dla stawow biodrowych, sczzegolnie przez pierwsze miesiące
do odbijania widzialam fajna pozycje w necie na kolanach, w takim lekkim pochyleniu i klepaniem po pleckach
odbijacie tak dzieci?sprawdza sie?--
Witam mamusie mam pytanie do tych karmiących piersią dzidziulki z ząbkami jak sobie radzicie z bolesnymi ugryzieniami malca ?
Dorit - z tego co czytałam na forum chustowym to właśnie nogi na żabkę są dobre dla stawów biodrowych.
Moja N. ma teraz niecałe 14 miesięcy, a w Tuli nadal siedzi w dość sporym rozkroku.
Mam pytanie kochane e-koleżanki: czym smarujecie ukąszenia po komarach swoim maluszkom, bo Wojtunia pogryzły i nawet ma taką czerwoną otoczkę wokół ukąszenia
Co najwyżej będzie to żaba rozjechana na maksa, a tak też nie jest dobrze. Moja N. ma teraz niecałe 14 miesięcy, a w Tuli nadal siedzi w dość sporym rozkroku. Noworodek w chuście nie ma nóg odwiedzionych na boki, tylko raczej przyciśnięte do brzuszka i podkulone.
Marsupi i bondolino, to chyba jedyne nosidełka, które przez niektórych doradców chustowych są polecane dla noworodków.
nie śpi już od 15:40- no Maks nie spal od 13:40..(a rano wstaje kolo 6-7, drzemka o 9, potem kolo 13 wiec dosc czesto) . i czesto mu sie tak zdarza, a potem placz w kapieli zamiast zabawa, marudzenie przy ubieraniu, wiec taka drzemka o 17 bylaby jak znalazl dla mnie. A tak pewnie wstanie po 5 rano...
Maks mial straszne popoludnie.. plakal i plakal, nie dalo sie go uspokoic
szerokie pieluchowanie i taka szeroka zabka to tylko gdy jest dysplazja, a profilaktycznie nie ma potrzeby trzymania maluszka az w takim rozkroku
Kiedy zmienia się smoczek w butelce?- ja to robilam metoda prob i bledow. Jak dochodzil do "wieku" innego smoczka to dawalam i patrzylam jak zareaguje. Oczywiscie moj syn nigdy nie byl dostosowanu do terminow wiec od niedawna ma ten smoczek "krzyzowy" do kaszki, ale do samego mleka mu za szybko jest i tam smoczek 6+ (mam butelki z lovi).
a czasem uda mu się normalnie usiąść. Czy powinnam korygować już u niego te siady czy sam się nauczy?
--
Dii: a ostatnia drzemka trwała 340 minNaprawdę?? Aż tyle hehe- chyba chodzilo, ze od ostatniej drzemki tyle nie spal.
Dii: a ostatnia drzemka trwała 340 min
Naprawdę?? Aż tyle hehe
chyba chodzilo, ze od ostatniej drzemki tyle nie spal.
Ja pozwalalam
Dorit, nóżki widać, są na zewnątrz, ale nie zwisają bezwładnie, tak jak w nosidłach wisiadłach.Nie wiem czy o takie dyndanie Ci chodzi ;)